Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iwanko - czy mi się wydaje, czy na którymś z wątków pisałaś, że kończysz remont boksów i otwierasz podwoje swojego gościnnego tymczasu dopiero 3-go stycznia ?

Do Figu dzwoniłam przed chwilką dosłownie - trasę Warszawa- Katowice pokonuje dośc często. Z najbliższą podróżą ( do tego czwartku ) jest uzależniona od męża - czy aby chłop zdoła się zwolnić z pracy, ale nawet gdyby zdołał to nie wiem, czy my z naszym terierkiem zdązymy .

Kolejna wycieczka - w nadchodzący weekend.

I kolejna - w Wigilię.

Figu za transport nie bierze nic . Humanitarnie byłoby terierka wyprać. Fela proponuje zabrać go ze schronu do lecznicy -aby tam wykonano przegląd weterynaryjny i pranie .

Aaaaa- czyli jednak dopiero po 3-cim stycznia... No to dobrze przeczytałam ...

No to musimy sie troszkę wstrzymać "z bólami " - aż Iwanka się otrzepie z pyłu remontowego :D

Posted

farmerka63 napisał(a):
Iwanka się otrzepie z pyłu remontowego :D
Pyłu.. hehe:D:D ja tu mam kompletny Sajgon powoli sprzatam tam gdzie pokonczone no ale musze czekac potem az skoncza z drugiej strony:)

Posted

koosiek- myslę, że nie jesteś, żadne spory również z mojej strony nie były tutaj uskuteczniane.
Fakt , pomyłki się zdarzają- ja sama mam ich na koncie dość dużo z powodów różnych.
Ja po prostu stąd mykam, ponieważ nie będę się udzielac na wątku jezeli wstepuje na niego również Fela.

chciałyście Ciotki wiedziec czy pies jest - jest, nawet obfocony, żeby było wiarygodnie i bez pomyłek.
Co mogłam to zrobiłam. Rozumiem, że sprawę pociągniecie juz dalej bez mojej osoby, bo chodziło głównie o to czy psiak w ogole jeszcze istnieje.

Posted

[quote name='farmerka63']Mieszkam w Wielkopolsce - więc nie jestem w stanie z oczywistych względów działać na miejscu . Nie znam realiów panujących w schronisku, nie wnikam także w Wasze osobiste animozje .

Mogę poprowadzić wątek jedynie wirtualnie , przy finansowym wsparciu Fundacji i osobistym zaangażowaniu Feli i oczywiście WSZYSTKICH DOGOMANIAKÓW, KTÓRZY BĘDĄ CHCIELI POMÓC TEMU PSIAKOWI - nie bacząc na ich przekonania polityczne, kolor skóry i wyznania religijne. Przepraszam za sarkazm, ale naprawdę najważniejsze jest tu dobro psa i powinnyście się , dziewczyny kochane, wznieść ponad własne spory.

Oprócz wsparcia finansowego Fundacji na transport, ewentualne leczenie , ewentualną specjalistyczną karmę będziemy organizować bazarki, ogłoszenia i wszelkie możliwe działania zmierzające do odchuchania pieska i znalezienia mu DS.

Hm, czyli rozumiem, że bierzesz na siebie z Felą opiekę nad psem? W takim razie ja już się nie wtrącam... Napiszę do moda, żeby przepisał wątek na Ciebie :roll:

[quote name='ludwa']koosiek, kasa na Lilkę była zbierana jeszcze prywatnie, na Gufiego jest przez fundację.

Nie chodziło mi o Waszą Lilkę, tylko o tą, która była na tymczasie u NiJaSe ;)

Posted

Koosiek - dobrze. Proszę napisz do moderatora. Szkoda, że nie możemy pracować nad tym psiakiem razem, ale nic na siłę :(

Zaraz wyjeżdżam do Poznania i wracam dopiero późnym wieczorem - nie będę miała dostępu do netu. Do zobaczenia wieczorem zatem :)

Posted

Na tym wątku od początku nic nie było "razem"...
Także zostanę z psiakiem jako bierny obserwator... trzymając kciuki za jak najszybszy transport do Iwanki i w przyszłości - oby jak najbliższej - fajny DS :roll:

Posted

idusiek napisał(a):
poradzić można - hoteli w Warszwie Ci na dogo dostatek...

Nie bardzo, niestety ciężko o miejsca, nie mówiąc o pieniądzach. Ale może ja nie znam tych hoteli.

Posted

To co małuy do 3 stycznia musi tak czy inaczej koczować w tym schronie?

No i off
Jestem na tym wątku osoba zupełnie postronną,żadnej z laseczek nie znam osobiście i nie wiem o co chodzi. Jakieś niedomówienia, spory, przepychanki kurde nie wiem o co chodzi. Sorry dziewczyny ale chyba jesteście dorosłe, więc swoje prywatne spory załatwiajcie np no PW, bo aż się na taki wątek wchodzic nie chce

Posted

Nie, to nie ten sam hotel. P. Maria, która się zajmuje naszymi psami nie prowadzi hotelu w dosłownym sensie, to raczej płatny dt, obłożony po kokardki.

Posted

[quote name='Szamanka']Od tej chwili farmerka63 jest prowadzącą wątek, a co za tym idzie odpowiada za rzetelne rozliczanie i aktualizowanie wątku.
pozdrawiam
Szamanka

Dzięki.......

Posted

Hotelik to jest wyjście, aczkolwiek teraz - w okresie świątecznym, hotele są z reguły przepełnione ...no i płatne. Dopóki nie będziemy miały terierka niejako "pod pachą" nie powinnyśmy zaczynać zbiórki pieniędzy .

Mam cichą nadzieję , że Iwanka przetnie wstęgę wcześniej .
Iwanko - DUŚ MAJSTRA ;)

Posted

Są dogomaniackie i zaprzyjaźnione z Psami Niczyimi hoteliki. Może tam spróbować. Wiecie jak czasami jest...Postanawia się psa wyciągnąć ale jeszcze to jeszcze tamto a potem już go nie ma...A są mrozy i inne atrakcje, więc jeśli chłopak ma zaklepany tymczas i jest to tylko kwestią niedługiego czasu, to może lepiej nie zwlekać...