Felka z Bagien Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='ALMA2']Własnie wysłałam do ciebie kochana PW, bo chciałam wysłać do wszystkich deklarowiczów, przepraszam wszystkich jeżeli będę się powtórzę.:p[/QUOTE] A co zdeklaracjami od osób spoza Dogo. Chyba kwiecień jakoś"utknął" Quote
ALMA2 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Właśnie staram się powysyłać PW do osób które zadeklarowały wpłaty. Wysłałam do AniaGucio, Farmerki, Ludwa,, Asia-s, Edi, Magdalena, Anula, Koosiek - jest na watku. Nie wiem kto ma kontakt z Panią Magda z Krakowa. Może ktoś pomoże odszukać. Wolno mi to idzie, bo mam kiepski komuter w domu. Zmiana skarbinka - to jest propozycja, żeby nie urazić nikogo, czekamy rówinież na Edi, żeby się wypowiedziała.:p Quote
Magdalena Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 dostałam zaproszenie na wątek żeby się wypowiedzieć, ale przyznam bez bicia, że ostatnio trochę zaniedbałam wątek Leosia i nie zaglądałam.... z tego co na szybko przeczytałam, jesli dobrze rozumiem, wynika że Edi od dłuższego czasu nie wchodzi na wątek i dlatego poszukiwany jest nowy skarbnik, tak? jak tylko będę miała chwilę czasu to poczytam dokładniej, na ta chwile, żeby nic nie blokować - zgadzam się z decyzją większości. Jeśli zostanie wybrany ktoś kto będzie się ładnie z wszystkiego rozliczał to ja jestem jak najbardziej za. czy ktoś już dzwonił, żeby wyjaśnić z Edi telefonicznie, co się dzieje? moja mała deklaracja na maj została przelana jakiś tydzień temu, nie pamiętam dokładnie kiedy, ale na pewno nie zalegam. Quote
SkarpetKa Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='ALMA2'] Nie wiem kto ma kontakt z Panią Magda z Krakowa. Może ktoś pomoże odszukać. Wolno mi to idzie, bo mam kiepski komuter w domu.[/QUOTE] Post 291 str 12: [quote name='irenaka']Mam stałą deklarację (50,00) dla przystojniaka, od Pani Magdy M. z Krakowa, która nie jest zalogowana na dogo. Jak będziecie mieć konto to podajcie mi na pw, przekażę Pani Magdzie.[/QUOTE] Quote
ALMA2 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='SkarpetKa']Post 291 str 12: Bardzo dziekuję, to do Irenki napisze moze jak sytuacja się wyjaśni i będziemy wiedzieć na 100%. Dobrze. Napiszę jeszcze, że Koosiek - wyraziła chęć bycia nowym skarbnikiem. Idę spać. Prosimy wszystkich o wyrażenie swojej opinio. Dobranoc i do jutra Leosiu. Quote
asia-s Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='koosiek']A na czyje konto są teraz wpłaty? Do Edi? Jeżeli tak, to powtarzam moją propozycję z początku wątku - mogę zbierać do siebie na konto. Natomiast kontakt do ogłoszeń powinien być chyba jednak na kogoś, kto ma stały kontakt z Leo. Albo z Ulką.[/QUOTE] Jesli wszystkie cioteczki sa "za" to i ja jestem "za" zmiana skarbnika na koosiek. Quote
Anula Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Myślę,że to dobry pomysł zmiany skarbnika,ponieważ nie możemy zalegać z płatnościami dla DT,a tym bardziej,że Leo ma u Uli super.Jak popatrzyłam na pierwszej stronie to od początku nikt z deklarowiczów nie zalegał chyba z płatnościami.A Edyta powinna zaglądnąć na wątek i się wypowiedzieć. Quote
koosiek Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 W takim razie wyślę nr konta na pw do ALMY do porozsyłania, ok? I podaj mi ALMA maila na wszelki wypadek, gdybym nie mogła wejść na dogo będę wysyłać wpływy do Ciebie. No i poproszę o nr konta Uli. A co z numerem kontaktowym w ogłoszeniach? Kto weźmie to na siebie? Irenaka ma bana, na pewno kontakt z nią ma Sylwiaso. Quote
ALMA2 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Powysyłam PW z nowym kontem ale Jednak poczekajmy jeszcze na EDI, żeby sie wypowiedziała - bo może coś się wydarzyło, a nie chciałabym żeby Edi która prowadzi wątek Leosia i chyba która wyciagneła Terierka ze schroniska czuła sie pominięta. Dla mnie osoba która wyciaga psa ze schroniska jest za niego odpowiedzialna, my zostalismy zaproszeni do pomocy i ja taką oferuję w postaci przypominajki o wpłatach;), Koosiek w postaci skarbnika:p. Ale niech Edi się określi czy bedzie mogła prowadzić watek Leosia - czy wydarzyło sie cos takiego, że nie będzie mogła wchodzic na watek i zajmowac się Leosiem i co wtedy proponuje - Bo potrzebna jest osoba, która przejmie opiekę nad Leosiem - ja tak to sobie wyobrażam. Tym bardziej, ze potrzebujemy chyba pomocy Edi w ogłaszaniu pieska, a jeżeli Edi zrezygnuje to co... będziemy potrzebować osoby z numerem telefonu do ogłoszenia. - Kto się tego podejmnie. Ponadto: Potrzebujemy Poetki :loveu:do ładnego tekstu. Proponuję dopisać w piewszym poście imię pieska - bo już ma:p - duzymi literami i w tytule Terierek - Leoś Może ktoś ma telefon do Edi i jest z nia zaprzyjaźniony niech zadzwoni i naświetli jej sytuację. I co jeszcze potrzebujemy. :roll:. Domku kochanego dla Leosia. Quote
SkarpetKa Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Ja poproszę nr konta. W połowie miesiąca postaram się coś wpłacić tytułem zaległości za czynsz kwietniowy. Quote
koosiek Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 Wiecie co, ja bym raczej zmieniła zdjęcia, niż tekst... Ew. drugi akapit też w pierwszej osobie: [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] Jestem średniej wielkości kudłaczem o oryginalnej urodzie. Jestem jeszcze całkiem młody, mam ok. 3-4 lata. Uwielbiam kontakt z człowiekiem, choć początkowo mogę być troszkę nieufny. Chętnie się bawię i szybko uczę. Umiem chodzić na smyczy! Zachowuję też czystość w domu. Lubię inne zwierzęta, ale wolałbym mieszkać sam. Przy pierwszym kontakcie z nowym psim towarzyszem trochę się stresuję, ale po paru dniach przyjaźnię się już ze wszystkimi psami - w psim hoteliku, w którym mieszkam, mam wielu kumpli! Koty lubię. Jestem zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Jedyne, czego mi teraz brakuje - to własny, kochający dom! Quote
ALMA2 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Bo ciotka która robi allegro chciała, zeby chwyciło za serducho. Tesk Jest ok. tylko może dopisać coć w tym stylu : W schronisku było mi źle i głodno:-( i brudno:shake: i smutno:placz: - wyglądałem jak mop, stary śmierdzący mop albo jeszcze gorzej. ( i tu zdjecie z piewszego postu w schronisku) Ciotki dały mi szansę. Teraz przebywam w płatnym hoteliku. Jestem średniej wielkości .... i później to co napisała Koosiek i zdjecia. Quote
koosiek Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 No tak, właśnie o to mi chodzi - żeby został ten tekst z początku, a druga część żeby była w pierwszej osobie, bo w tekście z allegro jest w trzeciej. Czyli wyglądałoby to tak: [FONT=Palatino Linotype]Witaj! [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Jestem Leo, ale zwą mnie też Pędzelkiem [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Proszę wysłuchaj mnie! Mam Ci tyle do powiedzenia. [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Zauważyłem, że jak ludzie nie mają o czym rozmawiać, mówią o pogodzie… [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Ja też niestety mogę sporo Tobie o niej opowiedzieć – doskonale wiem, co to długa i ostra zima, srogi wiatr, przeszywający mróz. [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Jeszcze tak niedawno gniłem w schroniskowej klatce z ranami na ciele. Ze strasznymi ranami po odmrożeniach. [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Każdy zlodowaciały kawałek mojego ciałka, doskonale mi o tym przypominał… …każdego dnia, o każdej godzinie i w każdej minucie. Niesamowity ból nieustannie dawał o sobie znać. [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Moje liche futerko nie było w stanie mnie ogrzać. Parę desek zamiast budy nie było w stanie zapewnić mi schronienia. Zamarznięta breja w miseczce nie mogła zapewnić mi ciepełka od wewnątrz. [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Ogrzewała mnie tylko ogromna miłość do ludzi, którą ciągle miałem w sobie i wielka nadzieja na własny mięciutki i puszysty kocyk na skrawku Twojej podłogi...[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Niestety Ty się jeszcze się nie zjawiłeś w moim życiu, ale odnalazł mnie mój dobry anioł i wyciągnął mnie z tej zamarzniętej krainy królowej śniegu, umieścił w ciepłym domku, a teraz szuka Ciebie po świecie.[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Proszę zajrzyj głęboko w swoją duszę, wysłuchaj mojego anioła i otwórz swe serce dla mnie. [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Proszę przygarnij mnie![/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Jestem średniej wielkości kudłaczem o oryginalnej urodzie. Jestem jeszcze całkiem młody, mam ok. 3-4 lata. Uwielbiam kontakt z człowiekiem, choć początkowo mogę być troszkę nieufny. Chętnie się bawię i szybko uczę. Umiem chodzić na smyczy! Zachowuję też czystość w domu. Lubię inne zwierzęta, ale wolałbym mieszkać sam. Przy pierwszym kontakcie z nowym psim towarzyszem trochę się stresuję, ale po paru dniach przyjaźnię się już ze wszystkimi psami - w psim hoteliku, w którym mieszkam, mam wielu kumpli! Koty lubię. Jestem zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany.[/FONT] [FONT="Palatino Linotype"][SIZE="4"]Jedyne, czego mi teraz brakuje - to własny, kochający dom![/FONT] Quote
ALMA2 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Jak dla mnie super - piękne dzieki - gdzie jest cioteczka co robi allegro. Quote
asia-s Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='ALMA2']Powysyłam PW z nowym kontem ale Jednak poczekajmy jeszcze na EDI, żeby sie wypowiedziała - bo może coś się wydarzyło, a nie chciałabym żeby Edi która prowadzi wątek Leosia i chyba która wyciagneła Terierka ze schroniska czuła sie pominięta. Dla mnie osoba która wyciaga psa ze schroniska jest za niego odpowiedzialna, my zostalismy zaproszeni do pomocy i ja taką oferuję w postaci przypominajki o wpłatach;), Koosiek w postaci skarbnika:p. Ale niech Edi się określi czy bedzie mogła prowadzić watek Leosia - czy wydarzyło sie cos takiego, że nie będzie mogła wchodzic na watek i zajmowac się Leosiem i co wtedy proponuje - Bo potrzebna jest osoba, która przejmie opiekę nad Leosiem - ja tak to sobie wyobrażam. Tym bardziej, ze potrzebujemy chyba pomocy Edi w ogłaszaniu pieska, a jeżeli Edi zrezygnuje to co... będziemy potrzebować osoby z numerem telefonu do ogłoszenia. - Kto się tego podejmnie. Ponadto: Potrzebujemy Poetki :loveu:do ładnego tekstu. Proponuję dopisać w piewszym poście imię pieska - bo już ma:p - duzymi literami i w tytule Terierek - Leoś Może ktoś ma telefon do Edi i jest z nia zaprzyjaźniony niech zadzwoni i naświetli jej sytuację. I co jeszcze potrzebujemy. :roll:. Domku kochanego dla Leosia.[/QUOTE] Zgadzam sie z Alma2 Poczekajmy jeszcze chwilke niech Edi sie wypowie Edzia musi uzupelnic pierwszy post rozliczeniowy - wtedy bedziemy wiedzialy ktora cioteczka zalega za kwiecien i maj. Po uzupelnieniu postu do cioteczek ktore zalegaja trzeba bedzie wyslac przypomnienie. Jak juz beda wszystkie wplaty uzupelnione wlacznie za maj to wtedy Edi wysle calosc pieniazkow jakie ma Leos do koosiek. Koosiek musi poprosic admina o dostep do dwoch pierwszych postow tak zeby w pierwszym prowadzic rozliczenia a w drugim zamieszcac zdjecia Leosia i linki aktualnych ogloszen Leosia. ja to tak widze.... p.s. moja wplata za maj poszla do Edi 02/05 Quote
SkarpetKa Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='ALMA2']Jak dla mnie super - piękne dzieki - gdzie jest cioteczka co robi allegro.[/QUOTE] Jestem :) Jutro, tzn. w sumie to już dziś za parę godzinek wystawię Leosiową aukcję, ale najpierw troszkę się wyśpię ;) Quote
SkarpetKa Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Aukcja Leosia gotowa: http://allegro.pl/kosmaty-leonek-twoj-przyjaciel-wiernie-czeka-i1604281174.html Mogę zmienić tło, jeśli to Wam by się nie spodobało. Aukcja wyróżniona, pogrubiona, podświetlona. CZEKAMY NA DOMEK!!! :) Quote
ALMA2 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='SkarpetKa']Aukcja Leosia gotowa: http://allegro.pl/kosmaty-leonek-twoj-przyjaciel-wiernie-czeka-i1604281174.html Mogę zmienić tło, jeśli to Wam by się nie spodobało. Aukcja wyróżniona, pogrubiona, podświetlona. CZEKAMY NA DOMEK!!! :) Bardzo dziękujemy:B-fly: w imieniu Leosia. :p Quote
ULKA12 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Pozdrowienia od Leonka i gorące podziękowania za to co dla niego robicie Mordują Leona Quote
SkarpetKa Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Rozbrykany ten nasz Leoś, ciągle w ruchu! :loveu: Ulka dzięki za zdjęcia! :Rose: Ciotki ustalmy w takim razie do kiedy czekamy na odzew Edi! To dobra kobieta jest, na pewno zrozumie, że robimy to tylko wyjątkowo, na czas jej nieobecności, aby Leoś miał zapewniony bezpieczny kąt u Ulki. Moim zdaniem nie możemy stawiać Uli w niezręcznej sytuacji, z tego co się orientuję to ciotki były umówione na 10-ego każdego miesiąca na płatność. Po prostu boję się, że sprawa znowu stanie w martwym punkcie i zapanuje tu cisza. Quote
Felka z Bagien Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Wybaczcie,ale jest to bardzo niekomfortowa chyba dla wszystkich sytuacja.Doprawdy nikt nie ma z Edi kontaktu prywatnie? Mam na myśli,czy nikt nie zna adresu zamieszkania i mógłby np.podjechać i dowiedzieć się co się dzieje.Bo tylko jakiś np. pobyt w szpitalu w takiej sytuacji usprawiedliwia nieobecność Edi na wątku.Ja staram się zrozumieć wszystko, ale jak są zbierane cudze pieniądze i od nich zależy los psa, to musi być jakiś "system zabezpieczający" na wypadek zdarzenia losowego, które dotknie skarbnika. Dlatego proponowałabym, aby w przyszłości skarbnicy nie byli "anonimowi" przynajmniej dla właściciela hoteliku i żeby był jakiś zastępca, który może przejąć w dowolnym momencie rozliczenia psa.W tej chwili rozliczenia utknęły w martwym punkcie,bo tak naprawdę nie wiadomo, kto wpłacił, gdyż z tego co widziałam,chyba,że zmieniło się w ostatniej chwili,adnotacje o wpłatach są z początku kwietnia. Quote
ULKA12 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Ja tylko chciałam przypomnieć, że na moje konto wpłynęła wpłata 250 zł za kwiecień, brakuje jeszcze 50 zł za kwiecień. ale to nie jest tak, że Edi całkowicie zniknęła. Umówione byłyśmy tak, że na początku każdego miesiąca wpłyną pieniądze za pobyt Leosia, nie było powiedziane nigdy konkretnie do kiedy ma to być uregulowane ( o ile dobrze pamiętam), ja prosiłam tylko aby to była cała kwota jednorazowo wpłacona. Mam nadzieję, że Edi odezwie się po niedzieli, zresztą tutaj przecież chodzi o dobro Leona i nie mam żadnych wątpliwości, że Edi również to leży na sercu, myślę, że ma jakieś kłopoty i po prostu się o nią martwię. Quote
Felka z Bagien Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Ja też się martwię,bo znalazłam jej post na innym wątku z 21.04 i jest tam info o pewnych kłopotach.Myślę, że Edi nie obrazi sie na mnie,że to piszę,ale to tak z jednej strony dla uspokojenia, a z drugiej strony coś musiało się przytrafić jej nieciekawego. Ufam,że w takiej sytuacji nie bedzie miała pretensji,że nastąpiła zmiana skarbnika. Ja też poproszę o numer na PW do wpłat dla Leosia;). Quote
SkarpetKa Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Edi informowała na wątkach, że ma poważne osobiste problemy i może nie mieć możliwości odezwać się na dogomanii przez jakiś czas. Niestety jedyne jak możemy jej pomóc to opiekować się Leonkiem i to w dobrej wierze staramy się robić, każdy na tyle ile może i potrafi, i sądzę, że Edi dobrze odczyta nasze intencje :) bo na szczęście są same pozytywne. [quote name='ULKA12']Ja tylko chciałam przypomnieć, że na moje konto wpłynęła wpłata 250 zł za kwiecień, brakuje jeszcze 50 zł za kwiecień. ale to nie jest tak, że Edi całkowicie zniknęła. Umówione byłyśmy tak, że na początku każdego miesiąca wpłyną pieniądze za pobyt Leosia, nie było powiedziane nigdy konkretnie do kiedy ma to być uregulowane ( o ile dobrze pamiętam), ja prosiłam tylko aby to była cała kwota jednorazowo wpłacona. Mam nadzieję, że Edi odezwie się po niedzieli, zresztą tutaj przecież chodzi o dobro Leona i nie mam żadnych wątpliwości, że Edi również to leży na sercu, myślę, że ma jakieś kłopoty i po prostu się o nią martwię. Datę 10-ego wzięłam z pierwszego postu, ostatnia kwota wpłaty za Leosiowy pobyt była właśnie 10-ego i tak sobie odczytałam, że to termin ;) O te 50zł proszę ciotki się nie martwcie, już zdeklarowałam się, że ok 15-ego ureguluję ten brak, czekam tylko na pieniążki. I trzymam mocno kciuki, aby Edi udało się do nas wrócić po niedzieli, bo to mogłoby znaczyć, że problemy ma już za sobą!!! :) Quote
Recommended Posts