Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ULKA12']Wpłynęła wpłata za pobyt Leonka 310 zł, serdecznie dziękuję :-)[/QUOTE]
To ja dziękuję:) Chorutkam, kaszel, katar, brak głosu Kuchnia. Cioteczki przestrzegam, to ciepło zdradliwe, bu

Posted

[quote name='ULKA12']Edi100 oczyść pilnie skrzynke mam dla Ciebie wiadomość pilną.
Juz wyczyściałam. jestem na dogo cichaczem, nie wolno mi w pracy... a u mamy mam utrudniony dostęp. tak będzie do konca miesiaca. lepiej jak coś pilnego to na email wizerunek@gmail.com

Posted

No niestety, dzisiaj byliśmy z Leonkiem na wizycie przedadopcyjnej dla niego, niestety nie udało się ponieważ Leonek to charakterny chłopak i naszczekał ta tamtejszego rezydenta, tamten pies to wodołaz charakter bardzo przyjacielski ale nie wytrzymał zaczepek Leonka i sie zdenerwował. Leon nie ma wogóle instynktu samozachowawczego, zaczepiać takiego przeciwnika to głupota. Wnioski z wizyty są takie, że trzeba dla Leona szukać domu gdzie będzie psim jedynakiem. Przykro mi,że się nie udało:shake:

Posted

No niestety, z Leonem jest ten problem, że on potrzebuje czasu 2-3 dni aby się przyzwyczaić a niestety ludzie nie chcą tyle czekac i pilnowac psy, chcieliby aby psy się dogadały w miarę szybko, niestety.

Posted

No właśnie :( Nie wierzę, żeby się nie dogadały! Wiem, że mnie tam nie było, ale pamiętam jak było z moim kotem rezydentem, a "nowym" adoptowanym psem. Pies żył z kotami, ale jak do nas do domu przyjechał to pierwsze spotkanie było ostre... ale teraz po 1,5 roku kot jeszcze zjedzony nie został :loveu: tfu tfu ;)
Wystarczy trochę cierpliwości i właściwe podejście do sprawy. Ach, Leonku tak mi Cię żal!

Posted

pierwsza reakcja Leona naprawdę jest beznadziejna :shake: on wtedy świruje i końca nie widać - aż trudno uwierzyć, że jemu to mija, a przy tym wydaje z siebie dźwięki takie, że uszy puchną

szkoda straszna, że się nie udało bo miałby fajny dom

Posted

malawaszka napisał(a):
pierwsza reakcja Leona naprawdę jest beznadziejna :shake: on wtedy świruje i końca nie widać - aż trudno uwierzyć, że jemu to mija, a przy tym wydaje z siebie dźwięki takie, że uszy puchną

A strzelił go ktoś w czambo, żeby się ogarnął? Jak się nakręca, to trzeba to koniecznie przerwać :P Jak to już zależy oda psa ;)

Posted

A na spacerach jak zachowuje się Leoś,też atakuje od razu inne psy?Ufam, że Leoś spotkał się najpierw z psem rezydentem poza domem, a dopiero później wprowadziłaś go do domu.Bo to jest podstawa.Ale wiem z doświadczenia,że w wieku Leosia to może być już trudne do nauczenia.Trzymam jednak kciukasy za małego "szatanka"

Posted

To ciężka sprawa.Mam takiego jednego i czekam na cud.Worek smakołyków podtykanych pod nos nie pomaga,dopiero jak ostro przyhamuję,to się uspokaja."Zza płota" zeżarłby ze sztachetami,a w domu,no "inteligencik".Wszystko kuma w mig.
Ciężka praca, ale nie można nie dać chłopakowi szansy.Ja bym go w nowym domu trochę izolowała, aż pozna wszystkie zapachy i zaufa człowiekowi.No ale to już od człowieka zależy,czy chce pracować, czy nie.
Oj Leoś popraw się, bo ci ciotka dooopencję złoi.