Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
jak już to odwrotnie raczej - imię i pierwszą literę nazwiska :) można miejscowość

O własnie tak:) A najlepiej jak będą darczyncy nicki wpisywać, chyba ze są spoza dogo:) Ale jesli są stad i siebie zobacza, to z pewnością uzupełnią dane i będziesz mogła wpisac nick zamiast imienia:):)

Posted

gonia66 napisał(a):
O własnie tak:) A najlepiej jak będą darczyncy nicki wpisywać, chyba ze są spoza dogo:) Ale jesli są stad i siebie zobacza, to z pewnością uzupełnią dane i będziesz mogła wpisac nick zamiast imienia:):)

Zrobię dokładnie wedle wskazówek:). Teraz idę kocie stado nakarmić, Futra moje na wieczorny wyprowadzić, pisze żebyście nie myślały że zniknełam;)

Posted

My już po kolacji i wieczornym spacerze, błoto niemiłosierne bo deszcz pada ziemia zamarznięta. Dzisiaj myłam podłogę w psim pokoju trzy razy a wygląda jakbym nie robiła tego od kilku dni :-) Leo grzeczniutki tylko trochę bojący jak się czegoś wystraszy to piszczy. Jak wyście go wykąpali ja go dzisiaj fipreksem zakropiłam i wił się jak piskorz? :-) Ogólnie to trzeba mu szybko domku szukać bo to kochany bezproblemowy psiak.

Posted

nie chwal dnia przed zachodem słońca :lol: on jeszcze nie pokazał jaki jest

ale nie o tym chciałam - bardzo podobny do kudłatej suni jaka była u missieek - migiem dom znalazła więc kastracja chłopaka i do domku - ogłoszenia potrzebne, niechby przestało padać ciągle to zdjęcia bym mu porobiła :( a teraz to straszna kiszka jest

Posted

ULKA12 napisał(a):
My już po kolacji i wieczornym spacerze, błoto niemiłosierne bo deszcz pada ziemia zamarznięta. Dzisiaj myłam podłogę w psim pokoju trzy razy a wygląda jakbym nie robiła tego od kilku dni :-) Leo grzeczniutki tylko trochę bojący jak się czegoś wystraszy to piszczy. Jak wyście go wykąpali ja go dzisiaj fipreksem zakropiłam i wił się jak piskorz? :-) Ogólnie to trzeba mu szybko domku szukać bo to kochany bezproblemowy psiak.

Ciszę się, że tak piszesz:):) Serce mi rośnie!:)

Posted

malawaszka napisał(a):
nie chwal dnia przed zachodem słońca :lol: on jeszcze nie pokazał jaki jest

ale nie o tym chciałam - bardzo podobny do kudłatej suni jaka była u missieek - migiem dom znalazła więc kastracja chłopaka i do domku - ogłoszenia potrzebne, niechby przestało padać ciągle to zdjęcia bym mu porobiła :( a teraz to straszna kiszka jest

U Nas tez leje i błoto, ale ciepło jest. Dziś 10 na plisue
malawaszka, dziekuję że chłopaka obfocisz do ogłoszeń:)

Posted

Bardzo się cieszę, że terrierek już bezpieczny :) Mam nadzieję, że imię Leo przyniesie mu szczęście - całkiem niedawno Idusiek z Ludwą zabrały z Ostrowi innego terrierowatego kudłacza, Leona, też z kitką na ogonie... szybciutko znalazł dom :)

Bazarek zrobię dopiero po weekendzie, bo podzielę go na Leosia i jeszcze jednego psiaka, tylko muszę poczekać z wątkiem dla tamtego jeszcze chwilę.

Posted

koosiek napisał(a):
Bardzo się cieszę, że terrierek już bezpieczny :) Mam nadzieję, że imię Leo przyniesie mu szczęście - całkiem niedawno Idusiek z Ludwą zabrały z Ostrowi innego terrierowatego kudłacza, Leona, też z kitka na ogonie... szybciutko znalazł dom :)

Bazarek zrobię dopiero po weekendzie, bo podzielę go na Leosia i jeszcze jednego psiaka, tylko muszę poczekać z wątkiem dla tamtego jeszcze chwilę.

Dziękuję.
Dla mnie on jest Leoś Pędzelek, no ten jego ogonek na fotce booooski, no pędzel jak malowany hi hi:)

Posted

koosiek napisał(a):
Edi, na pierwszej stronie jest błąd - psiak nie ma 150 zł stałych, tylko już 250 :) Już niewiele brakuje!

Nawet nie wiedziałam ,że wątek przeniesiony na mnie. Gdzie ja mam głowę?
Jutro będzie wszyściutko wypisane:):)
Tak jest 250 stałych!:) Kochane cioteczki dały mu szansę!:)

Posted

Edi100 napisał(a):
Ciszę się, że tak piszesz:):) Serce mi rośnie!:)

To prawda...serce rośnie jak czyta sie takie posty...a jeszzce kilka dni temu nie bylysmy pewne, czy zyje....:):)

Posted

ULKA12 napisał(a):
Leo zadowolony, gdybyście widziały jak on uwielbia biegać, pędzi taka ogromna, śmiejąca kula i tylko mu uszy powiewają.

O raju, serce się śmieje!!!:):)

Posted

Co do tej rany na pupie to tak jak pisała Fela mi to nie wygląda na pogryzienie raczej właśnie odmrożenie, wczoraj mu to spryskałam takim sreberkiem na rany ale bardzo szybko okazało się, że Leo ma inny pomysł na leczenie :-)

Posted

ULKA12 napisał(a):
Co do tej rany na pupie to tak jak pisała Fela mi to nie wygląda na pogryzienie raczej właśnie odmrożenie, wczoraj mu to spryskałam takim sreberkiem na rany ale bardzo szybko okazało się, że Leo ma inny pomysł na leczenie :-)

Wylizał sreberko?
Kuchnia, odmrożenie w takim miejscu:( To znaczy że się "przykleił" do czegoś i przymarzło ciałko?:(

Posted

ULKA12 napisał(a):
Leo zadowolony, gdybyście widziały jak on uwielbia biegać, pędzi taka ogromna, śmiejąca kula i tylko mu uszy powiewają.
O jessssssooo..ja juz sobie wyobrazilam tez uśmiechnięty pyszczek..tyle czasu siedzial w klatce...pewnie bez spacerow (skoro nie ma tam wolontariuszy, to tak sobie wyobrazilam tez, ale moze sie mylę)...a teraz ma przestrzen, wolnośc, bezpieczenstwo i ciepelko....super!!:)
JA poprosze zdjęcia tej biegnącej kuli z uszami!!Pliiiiiiiiisssssssssssssss:D

Edi100 napisał(a):
Wylizał sreberko?
Kuchnia, odmrożenie w takim miejscu:( To znaczy że się "przykleił" do czegoś i przymarzło ciałko?:(
COś w tym sreberku jest dobrego:) Moje sunie po sterylkach ranami się średnio interesowaly- ale sreberko zlizaly nie wiadomo kiedy...jak ja się wtedy balam ze cos im moze byc:)
Biedny Leos..nie chce myślec o tych przymarznięciach:(

Posted

Pędzel, pędzel! Ja chcę Pędzelka :-)))) Leonów było już ze sto, a Pędzelków na pewno mniej. On cały jak jeden pędzel kosmaty, uszy na boki powiewają.

Tak lejarz stwierdził, że to może być odmrożenie, bo dość płytkie. Poprawił sobie lizaniem i jest komplet.
W kąpieli był o dziwo bardzo grzeczny. Widać mu się podobało, ciepło, masażyk intensywny. No i cieszył się, że brudu się pozbywa. Trzy osoby go prały, bo było tyle prania. Każdy kudeł osobno niemalże. A aromaty przy tym, ochocho.

Nie ma w schronie wolontariuszy na stałe, psy tam z boksów nie wychodzą. Nawet podczas sprzątania. I to dlatego tak ślicznie pachną. No i niektóre są tłuste - z braku ruchu.

Posted

Fela napisał(a):
Pędzel, pędzel! Ja chcę Pędzelka :-)))) Leonów było już ze sto, a Pędzelków na pewno mniej. On cały jak jeden pędzel kosmaty, uszy na boki powiewają.

Tak lejarz stwierdził, że to może być odmrożenie, bo dość płytkie. Poprawił sobie lizaniem i jest komplet.
W kąpieli był o dziwo bardzo grzeczny. Widać mu się podobało, ciepło, masażyk intensywny. No i cieszył się, że brudu się pozbywa. Trzy osoby go prały, bo było tyle prania. Każdy kudeł osobno niemalże. A aromaty przy tym, ochocho.

Nie ma w schronie wolontariuszy na stałe, psy tam z boksów nie wychodzą. Nawet podczas sprzątania. I to dlatego tak ślicznie pachną. No i niektóre są tłuste - z braku ruchu.
Jessssssssooo..no to juz sobie wyobrazam jego radośc ze spacerów!!!No i sie nie dziwie:) jaki on musi byc teraz szcesliwy:):)