Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Edi100 napisał(a):
Mam wieści, ze Bieduś dopiero za pół godz będzie w lecznicy. Zjadł ładnie był na spacerku i grzecznie czeka:)
Musimy poczekać:)

NO to czekamy....juz teraz to czekamy spokojnie;)

Posted

Jest opóźnienie w transporcie, ciągle są w podróży jak będą bliżej wyjadę po niego aby się Figu nie musiała tułać po nocy. Czy ktoś wie czy ten pies był na coś szczepiony?

Posted

ULKA12 napisał(a):
Jest opóźnienie w transporcie, ciągle są w podróży jak będą bliżej wyjadę po niego aby się Figu nie musiała tułać po nocy. Czy ktoś wie czy ten pies był na coś szczepiony?

OOOOOooo a juz myslalam, ze wpis Uli jest o chłopaku:) No nic..cierpliwosc święta cnotą;):p
Kurcze..nic o szczepieniach nie wiem- ale pewnie wszystko bedziesz miala przekazane z psiakiem:):)

Posted

ULKA12 napisał(a):

Chyba tylko Fela ma takie wieści. Niestety ja nic nie wiem na ten temat. Matko, nawet o tym nie pomyślałam:(
Napisałam do Feli wcześniej i dostałam wieść, która wpisałam na wątku. Zaraz się skontaktuję z Felą

Posted

Edi100 napisał(a):
Chyba tylko Fela ma takie wieści. Niestety ja nic nie wiem na ten temat. Matko, nawet o tym nie pomyślałam:(
Napisałam do Feli wcześniej i dostałam wieść, która wpisałam na wątku. Zaraz się skontaktuję z Felą

spokojnie Edi.....kobietko nie szalej
jak juz jedzie to suuuper:L)

Posted

giselle4 napisał(a):
spokojnie Edi.....kobietko nie szalej
jak juz jedzie to suuuper:L)

No szaleję masz rację;) Nie wiem tylko czy z niepokoju o bezpieczną podróż, czy z radości?:)

Posted

Edi100 napisał(a):
No szaleję masz rację;) Nie wiem tylko czy z niepokoju o bezpieczną podróż, czy z radości?:)

Pewnie z jednego powodu i drugiego.:p

Posted

Z tego pośpiechu wczoraj właściciel schroniska zapomniał mi przekazać książeczkę.
Psiak jest na pewno odrobaczony (sama mu wciskałam parówkową faszerowaną dehinelem we wtorek), ale warto powtórzyć odrobaczenie za jakieś 10 dni. Trzeba by było dać mu coś na pchły i kleszcze (po kąpieli od razu nie było sensu). Powinien mieć wściekliznę.
Ula, umówmy się tak, że podeślę Ci jego książeczkę pocztą, a w gratisie dodam fiprex i dehinel na robaki, ok?

Posted

Pies już u mnie. Jest dużo większy niż to się wydawało na zdjęciach:crazyeye: i wygląda jak lew nawet ogon ma tak po lwiemu przycięty:evil_lol: W samochodzie grzeczny. Nawarczał na moich podopiecznych Lunę i Dyzia, próbuje rządzić, niestety znaczy teren. W pierwszej kolejności trzeba go wykastrować i wygoić tyłek. Fela lekarze mówili czym mam mu te rany smarować czy zostawić tak jak jest? Troszkę go jeszcze czuć. Na smyczy chodzi ładnie. Reszta jutro bo padam. A i jeszcze jedno dostał wyprawkę smyczkę i obrożę.

Posted

ULKA12 napisał(a):
Pies już u mnie. Jest dużo większy niż to się wydawało na zdjęciach:crazyeye: i wygląda jak lew nawet ogon ma tak po lwiemu przycięty:evil_lol: W samochodzie grzeczny. Nawarczał na moich podopiecznych Lunę i Dyzia, próbuje rządzić, niestety znaczy teren. W pierwszej kolejności trzeba go wykastrować i wygoić tyłek. Fela lekarze mówili czym mam mu te rany smarować czy zostawić tak jak jest? Troszkę go jeszcze czuć. Na smyczy chodzi ładnie. Reszta jutro bo padam. A i jeszcze jedno dostał wyprawkę smyczkę i obrożę.

:):):):)............uuuuuuuuuuuffffffffffffff..no to mamy lwa na dogomanii:):p I najwyższa pora..a nie same psy , koty, szczurki i papużki:);):D

Posted

ULKA12 napisał(a):

Jejku jak dobrze że jest!:):):) Lew powiadasz? Ale taki mikro lew lew?:)
Ula, mówiłaś że masz weta " na podorędziu" to ciachniem:) Zapytaj proszę o koszt:) i wyślij mi proszę nr konta.

Posted

Ogon miał cały w dredach, pewnie dlatego przycięty. Ran na razie niczym nie smarować, ewentualnie przemywać rivanolem, powinny się zagoić. Patrzeć tylko, czy nie rozlizuje, nie wygryza (nie powinien). Można też maścią solcoseryl potraktować, to przyspiesza gojenie. Ale to jakbyś bardzo chciała. Lekarz sugerował, żeby niczym nie mazać. W lecznicy zachowywał się ładnie, nie sikał w klatce (ale na psy naszczekał, paskud). Może to znaczenie tylko na początku będzie, potem się uspokoi. Choć ciachnąć tak czy siak trzeba.
No mały bardzo to on nie jest i nigdy nie był ;-) Taki średniaczek.

Posted

ULKA12 napisał(a):
Ale to już jutro bo idę spać, bo jutro pobudka o 5.30, dla mnie to zabójcza pora.

Dziękuję że czekałaś i pojechałaś!I że już jest:)!
A rano szepnij Chłopakowi co nie co miłego na uszko;)