Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fela napisał(a):
Pędzel, pędzel! Ja chcę Pędzelka :-)))) Leonów było już ze sto, a Pędzelków na pewno mniej. On cały jak jeden pędzel kosmaty, uszy na boki powiewają.

Tak lejarz stwierdził, że to może być odmrożenie, bo dość płytkie. Poprawił sobie lizaniem i jest komplet.
W kąpieli był o dziwo bardzo grzeczny. Widać mu się podobało, ciepło, masażyk intensywny. No i cieszył się, że brudu się pozbywa. Trzy osoby go prały, bo było tyle prania. Każdy kudeł osobno niemalże. A aromaty przy tym, ochocho.

Nie ma w schronie wolontariuszy na stałe, psy tam z boksów nie wychodzą. Nawet podczas sprzątania. I to dlatego tak ślicznie pachną. No i niektóre są tłuste - z braku ruchu.

Leo Pędzel, hi hi
Matko ja nadal nie mogę się uwierzyć, ze Go w tym schronie już nie ma! Że bezpieczny pod troskliwym okiem Uli:):)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurde nie było mnie kilka dni a tu takie wieści. Dziewczyny jesteście fantastyczne, przekochane i wspaniałe:loveu::loveu:
Tak bardzo się cieszę,że Leo Pędzelek ( haha świetnie to brzmi) jest już wolny i szczęśliwy. Ogarnąć go i dom lada moment będzie
Czekam na foty ucieszonego ryjka :):)

Posted

Na początku nie bardzo mu smakowało suche jedzenie ale chyba doszedł do wniosku, że nie ma co wybrzydzać i jak wszyscy jedzą to on tez może. Trochę warczy przy misce. Pisałam już, że ignoruje kota?

Posted

ULKA12 napisał(a):
Na początku nie bardzo mu smakowało suche jedzenie ale chyba doszedł do wniosku, że nie ma co wybrzydzać i jak wszyscy jedzą to on tez może. Trochę warczy przy misce. Pisałam już, że ignoruje kota?

O ignorowaniu Kici pierwsze czytam:) Ale to wspaniale:)
Myslę, że wszystkie psy schroniskowe i bezdomne kiedy mają michę to warczą:( Pilnują. To przechodzi z czasem na szczęście:)

Posted

BOŻENA U - to ja :oops:
zawsze pisałam na przelewach nik- teraz chyba zgłupiałam z radości

wpłaciłam jednorazowo 20 zł i za czynsz za miesiąc styczeń i luty.

Edi - nie gniewaj się:p , ale proponuję zrobić listę osób stałych deklaracji np;

OSOBA/nik............KWOTA/deklaracja ...........MIESIĄC
X.........................Y.......................................I, II
B.........................Y........................................I,
itd. dopisywać tylko miesiace wpłat - może będziesz miła czytelny obraz.

i druga lista; wpłaty jednorazowe;
osoba........ kwota itd.

Posted

Edi zajrzyj na wątek Gaspara , tam Bjuta prowadzi bardzo czytelnie finanse i ja od niej ściągnęłam system tam gdzie ja prowadziłam
http://www.dogomania.pl/threads/183624-GASPAR-wywin%C4%85%C5%82-si%C4%99-kostusze-i-zamierza-jeszcze-sobie-nie%C5%BAle-po%C5%BCy%C4%87-na-koszt-dogomani
przyjrzyj się
wypisane deklaracje stałe (przy nich wpisane miesiące tam gdzie wpłynęła kasa)
oprócz tego niżej wpływy kwotowo w kazym miesiącu i wydatki, na końcu saldo.
to jest bardzo czytelne. Zapożycz system, ja to zrobiłam.
A tak na marginesie Gaspar jutro jedzie do domku i niech to będzie dobrą wróżbą dla Leo Pędzla:):)

Posted

To tak na marginesie, Bjuta prowadzi również watek Władzia, który też ma juz potencjalny nowy domek od lutego:p, mało tego on pojedzie do domku ze swoim serdecznym przyjacielem Rudzikiem:p.

Tobie tez powodzenia Pędzelku:loveu:.

Posted

O tak, od cioteczki BJutki mozna się wiele nauczyć w kwestii rozliczeń:) Sama widzę, że powinnam;):)
BArdzo się cieszę, że chłopaki będą mieli swoj domek....oby naszemu Pędzelkowi się tez udało jak najszybciej:):)Domek będzie mial wielką radochę:)

Posted

Wszystko wyczytam dokładnie i zrobię wg wzoru z podanych wątków wieczorkiem.
Żołądek mi nie domaga i mam go wywrócony na lewą stronę:( Chyba coś mi zaszkodziło

Posted

a ja Was ciotki zaproszę na watki 2 kolejnych szorsciaków ostrowskich- też e nienajlepszej kondycji ( fizycznej ...a finansowej to już w ogóle nie wspomnę :().

Filipek, spędził w Ostrowi pewnie z rok....

http://www.dogomania.pl/threads/200176-Szorściak-jak-słodka-beza-szuka-wsparcia-i-domu-na-zawsze

i Iskierka- mała niunia z dworca autobusowego :(
http://www.dogomania.pl/threads/200173-Ostrowska-Iskierka-szuka-domku-i-prosi-o-wsparcie.-Każda-pomoc-na-wagę-złota

Zapraszam, kazda pomoc na wagę złota !
Nie mamy żadnych deklaracji ale same koszty :(

Posted

Edi100 napisał(a):
Wszystko wyczytam dokładnie i zrobię wg wzoru z podanych wątków wieczorkiem.
Żołądek mi nie domaga i mam go wywrócony na lewą stronę:( Chyba coś mi zaszkodziło

Niestety panuje jelitówka...:(
Kładź się, odpoczywaj i na razie nie martw się rozliczeniami- nie zając, nie uciekną...

Posted

malawaszka napisał(a):
u mnie w domu dopadła koty i psy :shock: ja miałam ból żołądka przez jeden dzień, ale zwierzakom bardziej dokuczało :shake:
Jejooo...nawet nie wiedzialam, ze zwierzeta tez dopaśc moze jelitówka:(....a kysz..:p

Posted

malawaszka napisał(a):
u mnie w domu dopadła koty i psy :shock: ja miałam ból żołądka przez jeden dzień, ale zwierzakom bardziej dokuczało :shake:
W W nocy mnie złapało.Ból mnie obudził, kuchnia!
Wypiłam całe krople żołądkowe, smacte i nic. I zimno mi okropnie, skupić się nie mogę.Położę się jeszcze, wieczorkiem będę.
Niech już przejdzie, no!

Posted

Edi, spróbuj z gorzką czekoladą, kilka kostek i popić mocną herbatą (ale taka z fusami, nie z torebki) tak moja babcia robiła.

A jak sie ma nasz kawaler? Jak te ranki na pupie?

Posted

A ja się zastanawiałam czemu Malawaszka do nas nie zawitała. współczuję.
Leon Pędzel czyje się chyba dobrze, jak ja nie ruszam rany to on też, jest sucha i chłodna.
Mój aparat jest za wolny dla Pędzla
Już pędzę

Cała ekipa

Posted

Edi100 napisał(a):
W W nocy mnie złapało.Ból mnie obudził, kuchnia!
Wypiłam całe krople żołądkowe, smacte i nic. I zimno mi okropnie, skupić się nie mogę.Położę się jeszcze, wieczorkiem będę.
Niech już przejdzie, no!

Niestety..jesli to jelitowka, to nie ma na to leku....:( Musi samo przejśc..:(