Jump to content
Dogomania

Czy ja dobrze robię ??

Recommended Posts

Guest Kamcia_14
Posted

Od 2 tygodni mam 2,5 miesięczną Kami (west) jest ona bardzo pojętna. :cool3: Nauczyłam ją siad daj łapę i druga łapa. Za każdym razem za dobrze wykonane zadanie daje jej smakołyk:razz: . Jeśli nie chce żeby gryzła buty to ostro mówię FEE ale ona tego nie rozumie i gryzie dalej wtedy biore ją nna ręce. Nieraz zdarza sie jej zawarknąć to wtedy ją lekko na skórkę na karku szarpnę. Ale to nie pomaga i dalej watczy no to wtedy ją puszczeam i ona sie chowa w kąt:crazyeye: :crazyeye: . No i sie do niej nie odzywam. Jedzenie jej spokojnie mogę zabrać:multi: .Śpi ze mną na łóżku bo jeśli jej nie pozalam to strasznie piszczy a w nocy inni domownicy śpią więc ją na łóżko biorę:shake: . Sama nie chce zostać w mieszkaniu próbuje ją uczyć od 3 dni :crazyeye: ale nic to nie daje. Ale sie nie poddaję. No i to wszystko czy popełnim jakieś błędy w jej wychowaniu jeśli tak to napiszcie o tym i jak mam sie tych problemów pozbyć;) ;)

Posted

nie dawaj piesowi smaka za każda dobrze wykonaną komendę, raz na jakis czas wystarczy, ja swojemu dawałam za kazdym razem i bez smaków nie chciał wykonywac poleceń, trzebabyło to odkręcić :roll:

Posted

nathaniel napisał(a):
Obydwie jesteście ze skierek , wasze psy nazywają się tak samo, no troszę to dziwne, pewnie twój pies to też west :evil_lol::evil_lol:

Odezwala sie do mnie na gg ^^ Zabawnie to wyglada ^^

Posted

nathaniel napisał(a):
nie dawaj piesowi smaka za każda dobrze wykonaną komendę, raz na jakis czas wystarczy, ja swojemu dawałam za kazdym razem i bez smaków nie chciał wykonywac poleceń, trzebabyło to odkręcić :roll:

na początku nauki zachowania należy nagradzać KAŻDE dobrze wykonane polecenie, poźniej można powoli ograniczać ilość smaków.

zostawania w domu uczy się stopniowo, na początku wychodzisz na kilka sekund (wychodzisz i wchodzisz) - wracając chojnie nagradzasz psa. powoli wydłużasz czas nieobecniści.

Posted

Psiara14 napisał(a):
Jeśli nie chce żeby gryzła buty to ostro mówię FEE ale ona tego nie rozumie i gryzie dalej wtedy biore ją nna ręce.

Po co bierzesz ją na ręce? Dzięki temu wzięcie jej na ręce będzie dla niej karą, co może doprowadzić do tego, że psina zawsze bedzie się wyrywać i protestować przy próbie podnoszenia.
Jak już gryzie to wymieniaj buta na smakołyk, albo zabawkę, a buty schowaj.
Nieraz zdarza sie jej zawarknąć to wtedy ją lekko na skórkę na karku szarpnę. Ale to nie pomaga i dalej watczy no to wtedy ją puszczeam

Skoro nie pomaga to po co ją szarpiesz?
Dalej warczy- wtedy ją puszczasz- pies uczy się: warknę to mnie puści...

Posted

nathaniel napisał(a):
aga masz rację :oops:

każdemu może się pomylic ;)

Kamcia_14 napisał(a):
Wole na forum ;-)

ale co wolisz, bo nie rozumiem?

coztego - słusznie zauważone, musze się jesczez wyrobić jesli chodzi o zapamietywanie treści :evil_lol:

Posted

Kamcia_14 napisał(a):
Bo jestem je SIOSTRĄ i nasz pies Kami jest wspólny KApujecie ??
Tylko, że Ty uczysz go zostawać samego w domu od trzech dni, a Twoja siostra już go tego nauczyła i trwało to tylko półtora tygodnia? :mad: :mad: :mad:

Dziecko, opanuj się, bo obydwa nicki zbanuję. :angryy: