Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
Również chętnie przyjmę psiaka do siebie na DT lub tez DS :)
Płeć nie jest ważna , ważne tylko aby psiak akceptował inne psy ponieważ mamy westa :)
Jesteśmy z Wrocławia :)
Pozdrawiam Ola

Posted

Mam domek chętny na yorka do adopcji. Pies może być starszy, chory, z małymi szansami na adopcje, byle to był york. Miło byłoby, gdyby to była dziewczynka, ale może chłopak ujdzie :)

Posted

[TABLE="width: 530, align: center"]
[TR]
[TD="width: 530, colspan: 2"]

[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/HR]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 290"]numer: 807
numer chip: 967000009461865
imię: Okruszek
[/TD]
[TD="width: 290"]wiek: ok. 14 lat
wielkość: mala
rasa: mix yorka
data przyjęcia: 2013-01-09
kwarantanna do 2013-01-23
przebywa w boksie: biuro

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]opis: Okruszek to malutki, starutki, zaniedbany psiak w typie yorka. Trafił do nas z ulicy Naruszewicza, przywiozła go Straż Miejska. Psiak jest bardzo spokojny, łagodny i grzeczny. To uroczy psi senior. Po kwarantannie będzie czekał na nowy dom.

SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI TEL 42 656-78-42
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Posted

[TR]
[TD="colspan: 2"]

BIBI, nr 834

[/TD]
[/TR]
[TR]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/HR]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 290"]numer: 834
numer chip: 967000009461846
imię: Bibi
[/TD]
[TD="width: 290"]wiek: ok. 2 lat
data przyjęcia: 2013-01-12
kwarantanna do 2013-01-26
przebywa w boksie: gabinet

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]opis: Bibi to uroczy, malutki, uroczy piesek w typie yorka o nietypowym umaszczeniu (Biewer York).

Psiak jest grzeczny, łagodny i sympatyczny. Czy ktoś go szuka?[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Posted

Witajcie,

moi Drodzy na fb pod linkiem- http://www.facebook.com/photo.php?fbid=475606122476433&set=a.473190099384702.95497.167056143331434&type=1&theater jest informacja o przebiegu zabiegów, zdrowiu i zdjęcia Florki- ok 10 letniej suczki York.

Poszukiwany jest dom STAŁY dla niej. Bez dzieci.

Z tego co się dowiedziałam to suczka z racji swojego wieku i byłego życia ("praca" w hodowli na co cieczkowym etacie matki..) bardzo spokojna, po sterylce, nie przyjmuje już leków i daje rade z suchym jedzeniem.

Dom w Warszawie lub okolicy.

Chciałam być jej domem stałym, ale chyba 4 pies to póki co za dużo. I boję się, że nie dałabym rady poświęcić każdemu tyle czasu ile potrzebuje. :(

Posted

[quote name='Fundacja Medor'][TABLE="width: 530, align: center"]
[TR]

[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/HR]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 290"]numer: 807
numer chip: 967000009461865
imię: Okruszek
[TD="width: 290"]wiek: ok. 14 lat
data przyjęcia: 2013-01-09
kwarantanna do 2013-01-23
przebywa w boksie: biuro
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]opis: Okruszek to malutki, starutki, zaniedbany psiak w typie yorka. Trafił do nas z ulicy Naruszewicza, przywiozła go Straż Miejska. Psiak jest bardzo spokojny, łagodny i grzeczny. To uroczy psi senior. Po kwarantannie będzie czekał na nowy dom.

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

zagladalam na strone schroniska ale go nie widzialam.co sie stalo z Okruszkiem ?

• 3 weeks later...
Posted

1. Imię: Sajko
2. Wiek: 15 miesięcy
3. Waga: 4,1 kg
4. Płeć: pies
5. Miejsce pobytu: dt Szczecin u mnie
6. Stan zdrowia: w trakcie leczenia
7. Sterylizacja: jeszcze nie
8. Szczepienia: tak
9. Stosunek do ludzi: Nieufny do obcych, ale znajomych ludzi kocha ponad wszystko, spragniony miłości
10. Stosunek do dzieci: Starsze ok, małe nie polecam
11. Stosunek do kotów: nie znany
12. Stosunek do psów: boi się
13. Opis charakteru: Lękliwy, wycofany, prawdopodobnie bity, załatwia się w domu i znaczy, przejawia agresję miskową, ogólnie bardzo żywiołowy, uwielbia się tulić do człowieka.
14. Wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/240137-Oddam-yorka-w-dobre-r%C4%99ce?p=20470616#post2047061615. Zdjęcie:

Posted

Witam wszystkich serdecznie. Specjalnie się zarejestrowałam na tym forum, bo chciałam napisać kilka słów. Po pierwsze trafiłam tu przypadkiem, śledząc losy yoreczki Florki, którą pierwszy raz zobaczyłam na FB. Powiem Wam szczerze, że byłam zszokowana, a łzy same ciekły po policzku. Ale uwierzcie, że poniekąd się w niej zakochałam. Bardzo żałowałam, że adopcja wchodziła w grę tylko w Warszawie i okolicach (ja jestem ze Śląska), bo wzięłabym ją bez wahania. Ale najważniejsze, że znalazła już swój dom. To straszne jak bezduszni i okrutni mogą być ludzie, żeby zgotować taki los psiakowi... Od zawsze byłam miłośniczką rasy Yorkshire Terrier. Sama mam 2 sunie, Maję (7,5) i Azę (3,5 roku) i kocham je ponad wszystko. Niemniej jednak póki co, nie będę powiększać grona moich pupili (chyba, że jeszcze kiedyś zaznam takiego porywu serca jak przy Florce). Zapewne wrócę do decyzji z adopcją w przyszłości, bo widać m.in. po tym forum ile jest takich biednych piesków. Korzystając z okazji chciałam Was gorąco pozdrowić i Dzięki, że jesteście, że są tacy ludzie jak Wy, którym los bezbronnych psiaków nie jest obojętny. Sami dobrze wiecie ile takie pieski potrzebują miłości i uwagi. PS. Mam nadzieję, że Sajko szybko znajdzie nowy dom i właściciele poradzą sobie z jego kłopotami. - Pozdrawiam, Dagmara

Posted

daga01010 napisał(a):
. PS. Mam nadzieję, że Sajko szybko znajdzie nowy dom i właściciele poradzą sobie z jego kłopotami. - Pozdrawiam, Dagmara
tez mam taka nadzieje :) witaj na forum ;)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='grazia_1979']Witam.a co sie stalo z Okruszkiem z postu 1791?[/QUOTE]

jeżeli go nie ma na stronie schroniska, to znaczy, że adoptowany :) Bibi też adoptowany :)

Posted

[quote name='magdola']1. Imię: Sajko
2. Wiek: 15 miesięcy
3. Waga: 4,1 kg
4. Płeć: pies
5. Miejsce pobytu: dt Szczecin u mnie
6. Stan zdrowia: w trakcie leczenia
7. Sterylizacja: jeszcze nie
8. Szczepienia: tak
9. Stosunek do ludzi: Nieufny do obcych, ale znajomych ludzi kocha ponad wszystko, spragniony miłości
10. Stosunek do dzieci: Starsze ok, małe nie polecam
11. Stosunek do kotów: nie znany
12. Stosunek do psów: boi się
13. Opis charakteru: Lękliwy, wycofany, prawdopodobnie bity, załatwia się w domu i znaczy, przejawia agresję miskową, ogólnie bardzo żywiołowy, uwielbia się tulić do człowieka.
14. Wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/240137-Oddam-yorka-w-dobre-ręce?p=20470616#post2047061615. Zdjęcie:
Adoptowany....:)

Posted

[TABLE="align: center"]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TR]

[TABLE="align: center"]
[TR]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/HR]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 290"] imię: Diva
[/TD]
[TD="width: 290"] wiek: ok. 12 lat
rasa: york

kwarantanna do 2013-03-12

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"] opis: Sunia przebywa w domu tymczasowym.

DIVA TO UROCZA DZIEWCZYNKA KTORA MA OKOLO 12 LAT, JEST PRZEMILA, CIEKAWSKA, UFNA, TOWARZYSKA, DELIKATNA KRUSZYNKA WAZACA TYLKO 1,5KG. UWIELBIA LUDZI,PRZYTULANIE, GLASKANIE PO BRZUSZKU I TOLERUJE INNE MALE PIESKI. DIVA JEST PO STERYLIZACJI I CZEKA NA SWOJA RODZINE. TRAFILA DO DOMU ZASTEPCZEGO ZE WZGLEGDU , ZE NIE RADZILA SOBIE ZE ZGIELKIEM PANUJACYM W SCHRONISKU I BRAKIEM MILOSCI. DIVA POTRZEBUJE SPOKOJNEGO DOMU KTORY ZAPEWNI JEJ MILOSC I POCZUCIE BEZPIECZENSTWA.

Więcej informacji u tymczasowej opiekunki.

Pies nie przebywa w schronisku, w sprawie adopcji kontakt ponizej!!!

kontakt: Adriana, 531 780 788
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=8810

Posted

[FONT=lucida grande]W dniu wczorajszym Straż dla Zwierząt rozbiła kolejną masową fabrykę psów, fatalne warunki w jakich były urągały jakimkolwiek zasadom higieny. Druciane klatki na mrozie przykryte blachą, zwierzęta brudne, chore, zarobaczone, pazury przerośnięte, nie szczepione. Czeka nas masa pracy przy tych nieszczęściach a jest ich 57 ale również spory wydatek więc zwracamy się do was kochani o pomoc na leczenie. Numer konta poniżej. Będziemy was informować na bierząco. Obserwujcie także profil Centrum Adopcyjnego ([/FONT]www.facebook.com/ca.sdz.org[FONT=lucida grande]).
[/FONT]
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=447315208672151&set=a.447315115338827.1073741825.141706069233068&type=1&theater

Posted

taaaaaa....nie odbierają telefonów..a jak już odebrali, to mimo wcześniejszej informacji:nie ma yorkow do adopcji, nie ma labków do adopcji... w ogóle....wtf...

Posted

Joven napisał(a):
taaaaaa....nie odbierają telefonów..a jak już odebrali, to mimo wcześniejszej informacji:nie ma yorkow do adopcji, nie ma labków do adopcji... w ogóle....wtf...

Wiem, że tak odpowiadają, ostatnio gdzieś pojawiła się informacji, że szukają tylko DS bo psy są na tymczasach ale skoro faktycznie na tych tymczasach są to przecież nadal szukają domów. No chyba, że ja już całkowicie czegoś nie rozumiem.