Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja yoreczka adoptowana:)
Na razie to DT, bo musi czas kwarantanny upłynąć, potem sterylka, a potem dom stały...
Maleńka nieufna w stosunku do Panów. Panu dala się na drugi dzień pogłaskać dopiero, ale za Panią chodzi już krok w krok i druga noc spędziła pod kołderką:)

Posted

przeglądając dziś ogłoszenia na tablicy.pl natknęłam się na ogłoszenie naszej dogomaniackiej cioteczki, która posiada zafejestrowaną w ZKwP hodowlę yorkshire terrierów "Z Kociego Dworu". Zdziwiło mnie, że szczeniaki są oferowane "za darmo"? Zadzwoniłam do Jaagi ona nie zamieściła tego ogłoszenia!!! Treść jest zciągnięta z jej ogłoszenia na inne województwo! Co w takiej sytuacji? Prokurator?

http://tablica.pl/oferta/yorkyorkshire-terrieryorki-rodowod-fci-IDCeVL.html

Posted

Skandal: Pusia, mix york z tego wątku:
http://www.dogomania.pl/threads/220416-Potrzebny-pilnie-dt-dla-znalezionej-w-z%C4%85bkach-suki-mix-yorka potraktowana jak śmieć: piove , którą ja kiedyś posłałam na drzewo z jej propozycją 'super domku' , tym razem wykorzystała naiwność ludzi i zabrała od nich bez umowy adopcyjnej tą maliznę dla swoich znajomych (mówiąc 'ja już umowy dopilnuję'). Dziś wykrzyczała w telefon, że ta suka to żadne york, ma coś z kręgosłupem, ludziom się nie podoba i zawożą ją do schronu. TZ Zoski74 jest po małą w drodze z Wwy do Suwałk. Piove ląduje na czarnych kwiatkach

Posted

mshume napisał(a):
w Gubinie też szukała yorka 'dla super domku':

nie rozumiem...skoro wiedziała, że ludzie chcą psa bardzo w typie, to nie pofatygowała się nawet im fotek pokazac?
Tak to własnie jest jak ktoś chce psa tylko dla rasy. York? Jak tak, to chce bez pytania, bez niczego aby tylko york...a później wychodza takie kwiatki, bo york nie jest taki słitasny jaki miał być, albo nie jest na tyle yorkowaty na ile miał być...masakra jakaś...

Posted

[quote name='mshume']Skandal: Pusia, mix york z tego wątku:
http://www.dogomania.pl/threads/220416-Potrzebny-pilnie-dt-dla-znalezionej-w-z%C4%85bkach-suki-mix-yorka potraktowana jak śmieć: piove , którą ja kiedyś posłałam na drzewo z jej propozycją 'super domku' , tym razem wykorzystała naiwność ludzi i zabrała od nich bez umowy adopcyjnej tą maliznę dla swoich znajomych (mówiąc 'ja już umowy dopilnuję'). Dziś wykrzyczała w telefon, że ta suka to żadne york, ma coś z kręgosłupem, ludziom się nie podoba i zawożą ją do schronu. TZ Zoski74 jest po małą w drodze z Wwy do Suwałk. Piove ląduje na czarnych kwiatkach

jak tak można???ludzie bez serca...

Posted

aha,.... Mam jeszcze taką prośbę...

Po adopcji psiaka pojechałam z nową właścicielką i psiakiem do weterynarza. Niestety okazało się, że psiak jest w marnym stanie zdrowia.... Psiak ma 13 lat. Ma powiększoną jamę brzuszną, wodę w płacach, zapadniętą tchawicę, a co najgorsze PODEJRZENIE nowotworu
Na pierwszej wizycie zostały psiaczkowi wyczyszczone oczka - miał je w strasznym stanie, został odrobaczony, miał obcięte pazurki oraz została Mu obcięta sierść przy oczkach - źle przez nią widział... Dodatkowo zakupiłyśmy kontynuację leku (antybiotyku jaki psiak dostawał w schronisku - na wodę w płucach). Agnieszka w aptece miała wykupić kolejny lek, który miał wcześniej podawany....
Niestety okazało się, że psiak ma podejrzenie nowotworu. Z tego względu musimy wykonać WSZYSTKIE BADANIA, tzn. krew, usg jamy brzusznej, ogólne prześwietlenia i wiele innych badań.
Jak psiak był brany ze schroniska o nowotworze nic nie wiedzieliśmy.Musimy wykonać serię badań - a to niestety kosztuje.
Leczenie psiaka i tak jest drogie, jednak Agnieszka postanowiła się podarować Mu dom na ostatnie chwile życia. Dlatego chciałabym Was wszystkich prosić o pomoc finansową... Oczywiście skany faktur będą tutaj wrzucane.
W sobotę kolejna wizyta u weterynarza (całodobowa klinika przy SGGW). Proszę jakby każdy z osób biorących udział wpłacił chociaż 5 złotych może udałoby się zebrać jakąś kwotę, aby pomóc Agnieszce w zapłaceniu za badania... Byłabym Wam bardzo wdzięczna za chęć pomocy
Wszystkim chętnym wyślę numer konta na priv. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam,
Beata

Posted

dorobella napisał(a):
Potrzebny DT dla niewysterylizowanej suni, ok. 2 letniej, która ma skręt trzeciej powieki, albo wypadnięcie gruczołu trzeciej powieki- oko prawe - widać na zdjęciu. Suka waży max. 5 kg- wygląda jak mix sznaucera/yorka. Prawe ucho stojące, lewe klapnięte. Przebywa w schronisku w Miedarach, gdzie jest ponad 300 psów.

Szuka DT może ktoś mógłby pomóc ?