Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczku w takim razie czekamy na wieści w nocy :))))
Jeszcze raz GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 I UśCISKI DLA CIEBIE I FARIKA - dał chłopak popis!!!![SIZE=2]
a ten Lhasa, to od Patricka z Hodowli Pibaro??:razz:

Posted

anovi napisał(a):

Zaczynam się tylko niepokoić troszkę o Asiaczka, że tak długo Jej tu nie widać... Miała wracać pociągiem... a tu nadal cisza...
Mam nadzieję, że wróciła spokojnie do domku..

ja też już sie zaczelam niepokoić o Asiaczka!!!

w takim razie jeszcze raz [SIZE="5"]GRATULUJE!!!!!!!!!!
i witamy w domu ;)

a tak po za tym poprosze jeszcze raz o stawke rasy AKITA

Posted

Meggy napisał(a):
Czy mogę poprosić za Martą o stawki czarnych sznaucerków mini?? Plisss, plissss:placz: :placz:

jak tak ladnie prosisz :eviltong:

PSY
kl. baby
QUENTIN QUEED z sardanu
kl.mlodziezy
Matraszepe GERONIMO - V1 CAJC BOB
NUMBER ONE z Sardanu
OMAR NACHAR z Sardanu
kl.posrednia
FIFTI FIFTI Rezlark - V1 CAC
kl.otwarta
ASCENDANT STAR Wind of Dream - V1 CAC
Kelpi's TOD JR V TOD - V2 r.CAC
KENNETH KEN z Sardanu
HANDSOME BLACK z Gniazda Zlotych Lwow
kl.championow
BILLY vom Gloroa Viva - V1 CAC CACIB
CIDAN HURICAN Maly kavalir
OLD SHATTERHAND Androis
Salier's SK RUSSELL
SUKI
kl.mlodziezy
GYPSY Misurata
IDEA FIX Rezlark V1 CAJC
MONA LISA z Sardanu
NEW NENA z Sardanu
kl.posrednia
BRITNEY JULIETE Wild Rane
kl.otwarta
ANGIE Fandor
FANCY Rezlark - V2 r.CAC r.CACIB
FOLK DANCE Rezlark V1 CAC CACIB
GINGER z sardanu V3
KELLY KIARA z Sardanu
kl.championow
BELLADONNA TUK BARONESS of Dolina Rivendell V1 CAC

Posted

Agappe napisał(a):

a tak po za tym poprosze jeszcze raz o stawke rasy AKITA

PSY
kl.szczeniat
Achiko Go Akita Inu of Cacic
Cusen Go Kumade
Hiroshi Go haru Kaze
kl.championow
E Haciko Go Haru kaze
Falco na Obraze
Toramaru Go Sanzenkarisou
SUKI
kl.baby
Geischa Tomimopa
kl.szczeniat
Cinte Go Kumade
kl.mlodziezy
Zui Rei Akita Inu of cacic
kl.posrednia
Beni Hime z Hrabovskeho Dvora
kl.otwara
Fumiko Go Haru kaze
kl.championow
Beri Kumade

Posted

Martach1 napisał(a):
Gratuluje wszystkim sukcesów na wystawie.
czy można prosić o stawke Australian Silky Terrierów z wystawy:cool3:

jezeli slowacy nazywaja je Australsky Terier to byly 2 bo nazwy Silky w katalogu nie ma :shake:

suczki
kl.otwarta
Ambra Beskydska Zahrada
kl.championow
Cindy od Svejka Josefa

Posted

jo-jo napisał(a):
No Nareszcie :loveu:
Gratulacje :multi: :multi: .....

Bardzo ładnie Wszystkim dziękujemy :lol:

Agappe napisał(a):
ja też już sie zaczelam niepokoić o Asiaczka!!!

:lol: w każdym razie b. się ucieszyłam że zobaczyłam już wpis Asiaczka - tak, tak witamy w kraju :D

Posted

Jeszcze raz piękne, serdeczne podziękowania dla Was za ciepłe słowa, pomoc na wystawie, kciuki, brawa i za co tam jeszcze chcecie! Ja przeżyłam wspaniałe 2 dni i to dzięki Wam!

A teraz pokrótce.
Po wejściu z rana na halę spotkałam Nitor-Nivalis i Piotra-Jana z żoną, którzy bardzo pomogli mi przy wypakowywaniu bambetli. Sami wiecie, ile rzeczy wozimy na wystawę (krzesełka, klatki, torby,, psy.:lol:..). Nawet miejscówkę miałam juz zarezerwowaną! Kłaniam się więc nisko za pamięć!

Sędziowanie rozpoczęło sie punktualnie i szło sprawnie. Wyników z ringu basków nie będę tu wstawiała, sa zamieszczone w topiku "Basenji na wystawach". Jak ktoś chce, to niech sobie zaglądnie.
Obawiałam się, że sędzina ze Słowacji może preferować ichniejsze psiaki-basiaki, ale - jak się na BIS-ie okazało - nie była to prawda. Dzięki za pomoc przy zaprezentowaniu i za istotne uwagi dla Nitor-Nivalis, która pieknie poradziła sobie z Gusiem-pręgusiem i Żelką, wygrywając z nimi psy kl. otwartą i suki kl. młodzieży. Zastanawiam się, czy NN nie powinna zmienić rasy. Bo choć twierdzi, że lubi duże psy, z baskami wygląda super i świetnie sobie z nimi radzi!

Ciekawostka - medale były tylko za I miejsce, za CAC, CACIB. Za BOB'a były piekne pucharki (dzięki Elitesse za wklejenie zdjęcia takiego pucharka!). A, jeszcze jedno. Za BOB'a dostawaliśmy kupon na15-kilogramowy worek karmy Eagle Pack + drugi bezpłatny. Ładny gest ze strony dystrybutorów, prawda?

Po BIS-ie, po lekkiej szamotaninie z rzeczami, podziałem rzeczy (które zostawić, które dac do zawiezienia do W-wy) nocowałam w hotelu "Agroinstytut", niedaleko wystawy. Hotel - jak za czasów komunistycznych; wielki, przepastny... Rano, gdy chciałam wyjść z Farikiem na spacer, to z lekka pobłądziłam po tych zakamarkach! Na serio! Recepcja to miałam chyba z 8-9 metrów długości! Pokoje ciepłe, ale ciepła woda nie za bardzo chciała dolatywać na to moje IV pietro i zmuszona bylam ieczorem i rano wziąć naprawdę zimny prysznic! I doszłam do wniosku, że nie będę się więcej w ten sposób hartować! (proszę się nie chichotać!).
Aha, w tym hotelu nie można nocowac z psami i musiałam pokazac w recepcji, że mam ze sobą klatkę. A oni uwierzyli, że ja rzeczywiście całą noc trzymałam Farika w klatce! Pewnie, już się pospieszyłam... Pies wygrywa BIS-a a ja go będę trzymała w klateczce?! Nigdy w zyciu! Spał, jak na to zasłużył, ze mna z łóżku!

Aha ,na koniec wystawy, podziękowałam p. Matjasowi za pomoc w przekazaniu pieniedzy. Był wyraźnie uradowany, że tak nam pomógł! Miły facet! I powinien się częściej uśmiechać!

Ja również gratuluję Anovi, Musiałkowi, Elitesse. boston terrierce (Wł. Andrzej K.) za BOB-a, Bongobongo, Sentinel, Warg2003warg, Dorocie i pozostałym, których w takiej emocji mogłam nie wymienić.

Cdn.
Pzdr.

Posted

Elitesse napisał(a):
PSY
kl.szczeniat
Achiko Go Akita Inu of Cacic
Cusen Go Kumade
Hiroshi Go haru Kaze
kl.championow
E Haciko Go Haru kaze
Falco na Obraze
Toramaru Go Sanzenkarisou
SUKI
kl.baby
Geischa Tomimopa
kl.szczeniat
Cinte Go Kumade
kl.mlodziezy
Zui Rei Akita Inu of cacic
kl.posrednia
Beni Hime z Hrabovskeho Dvora
kl.otwara
Fumiko Go Haru kaze
kl.championow
Beri Kumade

dziekuję!!!!! :))))

Posted

Cd.
Wracałam pociągiem. Połączenie nawet nie najgorsze, gdyby nie to, że pociąg nie miał I klasy i rezerwacji... Cena za drogę powrotną dla 1 osoby + pies = 190 zł. To nie jest chyba zbyt drogo, prawda? Jeden z mankamentów takiej podróży - to przesiadka w Leopoldowie. Ja, głupia, wyobrażałam sobie, że jak wsiądę do tego właściwego pociąguy (Leopoldov - W-wa) to "wyciągnę" kopytka i może nawet zdrzemnę się. I o ile na Słowacji i w Czechach bylo OK (tylko 2 osoby w przedziale), o tyle na terenie PL to byla po prostu tragedia!!! Miałam tę wątpliwą przyjemność jechać z panami, którzy albo smierdzieli czosnkiem, albo po prostu brudem... To był KOSZMAR!!! Rano z pociągu wyszłam lekko nieprzytomna.... a tu trzeba jeszcze iść do pracy!

Ale jestem, dojechałam. Psy poodbierane (dzięki ogromne dla Bongobongo i całej Jej rodziny za przytulenie moich basiorków, nakarmienie ich itp.), tobołki też, pucharki już stoją na regale i na podłodze (te największe).
Zdjęcia, które sama robiłam, postaram się wkleić je już jutro. Chyba że jakośc będzie to bani, no bo .... hala! zobaczymy. Ja ich jeszcze nawet nie przeglądałam...

A teren NITRACINIS - świetny! Toalety - bezpłatne. Wjazd samochodem na teren wystawy - 100 SKK, a parking poza terenem - 30 SKK. Troszke mało miejsca trawiastych dla naszych psiaków, ale te, co chciały zrobić swoje, to i tak zrobiły. 5-6 stoisk z jedzeniem (albo więcej, nie wiem) + osobna hala na stoiska dla psiaków.

I jak szłam na dworzec po bilet, to widzialam tylko (!) 2 handlarzy ze szczeniakami (jamniczki i jakieś puchate, nie wiem, co to była za rasa). Podejrzewam, że przenikliwy wiatr skutecznie odstraszył handlarzy lub jakieś inne restrykcje ze strony organizatorów(?).

Anovi - pięknie dziękuję za chęć pomocy. Może kiedyś skorzystam?;)
Sentinel, Bongobongo (Jacek), warg2003warg - dzięki za cierpliwośc i wyrozumiałóśc dla nowicjuszki w wygrywaniu BIS-a!
Musiałek, Dorota, Ofca, Nitor Nivalis, Piotr, Ka-vanga, Elitesse - dzięki za brawa, gratulacje i wsparcie!
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Cd.
Wracałam pociągiem. Połączenie nawet nie najgorsze, gdyby nie to, że pociąg nie miał I klasy i rezerwacji... Cena za drogę powrotną dla 1 osoby + pies = 190 zł. To nie jest chyba zbyt drogo, prawda? Jeden z mankamentów takiej podróży - to przesiadka w Leopoldowie. Ja, głupia, wyobrażałam sobie, że jak wsiądę do tego właściwego pociąguy (Leopoldov - W-wa) to "wyciągnę" kopytka i może nawet zdrzemnę się. I o ile na Słowacji i w Czechach bylo OK (tylko 2 osoby w przedziale), o tyle na terenie PL to byla po prostu tragedia!!! Miałam tę wątpliwą przyjemność jechać z panami, którzy albo smierdzieli czosnkiem, albo po prostu brudem... To był KOSZMAR!!! Rano z pociągu wyszłam lekko nieprzytomna.... a tu trzeba jeszcze iść do pracy!

Ale jestem, dojechałam. Psy poodbierane (dzięki ogromne dla Bongobongo i całej Jej rodziny za przytulenie moich basiorków, nakarmienie ich itp.), tobołki też, pucharki już stoją na regale i na podłodze (te największe).
Zdjęcia, które sama robiłam, postaram się wkleić je już jutro. Chyba że jakośc będzie to bani, no bo .... hala! zobaczymy. Ja ich jeszcze nawet nie przeglądałam...

A teren NITRACINIS - świetny! Toalety - bezpłatne. Wjazd samochodem na teren wystawy - 100 SKK, a parking poza terenem - 30 SKK. Troszke mało miejsca trawiastych dla naszych psiaków, ale te, co chciały zrobić swoje, to i tak zrobiły. 5-6 stoisk z jedzeniem (albo więcej, nie wiem) + osobna hala na stoiska dla psiaków.

I jak szłam na dworzec po bilet, to widzialam tylko (!) 2 handlarzy ze szczeniakami (jamniczki i jakieś puchate, nie wiem, co to była za rasa). Podejrzewam, że przenikliwy wiatr skutecznie odstraszył handlarzy lub jakieś inne restrykcje ze strony organizatorów(?).

Anovi - pięknie dziękuję za chęć pomocy. Może kiedyś skorzystam?;)
Sentinel, Bongobongo (Jacek), warg2003warg - dzięki za cierpliwośc i wyrozumiałóśc dla nowicjuszki w wygrywaniu BIS-a!
Musiałek, Dorota, Ofca, Nitor Nivalis, Piotr, Ka-vanga, Elitesse - dzięki za brawa, gratulacje i wsparcie!
Pzdr.

Asiaczku to tym bardziej należą Ci się gratulacje za tak wspaniałe sukcesy i za chęć znoszenia trudów podróży, ale wierzę, że warto było się poświęcić dla chwil tak wspaniałych laurów!!! :loveu:

Posted

Elitesse napisał(a):
jak tak ladnie prosisz :eviltong:

PSY
kl. baby
QUENTIN QUEED z sardanu
kl.mlodziezy
Matraszepe GERONIMO - V1 CAJC BOB
NUMBER ONE z Sardanu
OMAR NACHAR z Sardanu
kl.posrednia
FIFTI FIFTI Rezlark - V1 CAC
kl.otwarta
ASCENDANT STAR Wind of Dream - V1 CAC
Kelpi's TOD JR V TOD - V2 r.CAC
KENNETH KEN z Sardanu
HANDSOME BLACK z Gniazda Zlotych Lwow
kl.championow
BILLY vom Gloroa Viva - V1 CAC CACIB
CIDAN HURICAN Maly kavalir
OLD SHATTERHAND Androis
Salier's SK RUSSELL
SUKI
kl.mlodziezy
GYPSY Misurata
IDEA FIX Rezlark V1 CAJC
MONA LISA z Sardanu
NEW NENA z Sardanu
kl.posrednia
BRITNEY JULIETE Wild Rane
kl.otwarta
ANGIE Fandor
FANCY Rezlark - V2 r.CAC r.CACIB
FOLK DANCE Rezlark V1 CAC CACIB
GINGER z sardanu V3
KELLY KIARA z Sardanu
kl.championow
BELLADONNA TUK BARONESS of Dolina Rivendell V1 CAC

:thumbs: :bigok: :modla: :modla: :modla:
Wielkie dzięki Elitess!!
Mogę jeszcze prosić puppy i stawki z drugiego dnia?Plisss, plisssss, plisss!:Rose:

No i oczywiście wielgachne gratulacje dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:laola: :laola:

Posted

zpr napisał(a):
Asiaczku to tym bardziej należą Ci się gratulacje za tak wspaniałe sukcesy i za chęć znoszenia trudów podróży, ale wierzę, że warto było się poświęcić dla chwil tak wspaniałych laurów!!! :loveu:

Chętnie powtórzyłabym takie "trudy" jeszcze dobrych parę razy? A wy?:lol:
Pzdr.