Gonia Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Ogromne gratulacje dla wszystkich wygranych!!!!!!!! Szczególne wyrazy uznania dla Asiaczka i Nitor-Nivalis!!! Quote
Meggy Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Czy mogę poprosić za Martą o stawki czarnych sznaucerków mini?? Plisss, plissss:placz: :placz: Quote
Savannah Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Asiaczku w takim razie czekamy na wieści w nocy :)))) Jeszcze raz GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 I UśCISKI DLA CIEBIE I FARIKA - dał chłopak popis!!!![SIZE=2] a ten Lhasa, to od Patricka z Hodowli Pibaro??:razz: Quote
jolka11 Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 DLA ASIACZKA ,WIELKIE BRAWA!!!:multi::loveu: [SIZE=2]A co to bez włosa to nie może wygrać?:lol: Quote
Agappe Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 anovi napisał(a): Zaczynam się tylko niepokoić troszkę o Asiaczka, że tak długo Jej tu nie widać... Miała wracać pociągiem... a tu nadal cisza... Mam nadzieję, że wróciła spokojnie do domku.. ja też już sie zaczelam niepokoić o Asiaczka!!! w takim razie jeszcze raz [SIZE="5"]GRATULUJE!!!!!!!!!! i witamy w domu ;) a tak po za tym poprosze jeszcze raz o stawke rasy AKITA Quote
Bardotka Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 warg2003warg napisał(a):DZIĘKUJEMY:lol: Może on i weteran ale trzyma się nieźle:eviltong: :loveu: Quote
Elitesse Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Meggy napisał(a):Czy mogę poprosić za Martą o stawki czarnych sznaucerków mini?? Plisss, plissss:placz: :placz: jak tak ladnie prosisz :eviltong: PSY kl. baby QUENTIN QUEED z sardanu kl.mlodziezy Matraszepe GERONIMO - V1 CAJC BOB NUMBER ONE z Sardanu OMAR NACHAR z Sardanu kl.posrednia FIFTI FIFTI Rezlark - V1 CAC kl.otwarta ASCENDANT STAR Wind of Dream - V1 CAC Kelpi's TOD JR V TOD - V2 r.CAC KENNETH KEN z Sardanu HANDSOME BLACK z Gniazda Zlotych Lwow kl.championow BILLY vom Gloroa Viva - V1 CAC CACIB CIDAN HURICAN Maly kavalir OLD SHATTERHAND Androis Salier's SK RUSSELL SUKI kl.mlodziezy GYPSY Misurata IDEA FIX Rezlark V1 CAJC MONA LISA z Sardanu NEW NENA z Sardanu kl.posrednia BRITNEY JULIETE Wild Rane kl.otwarta ANGIE Fandor FANCY Rezlark - V2 r.CAC r.CACIB FOLK DANCE Rezlark V1 CAC CACIB GINGER z sardanu V3 KELLY KIARA z Sardanu kl.championow BELLADONNA TUK BARONESS of Dolina Rivendell V1 CAC Quote
Elitesse Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 zobaczcie jakie ladne pucharki byly za BOBy :) Quote
Agappe Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Elitessee poratujesz mnie akitkami???? a pucharki fajneee Quote
Elitesse Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Agappe napisał(a): a tak po za tym poprosze jeszcze raz o stawke rasy AKITA PSY kl.szczeniat Achiko Go Akita Inu of Cacic Cusen Go Kumade Hiroshi Go haru Kaze kl.championow E Haciko Go Haru kaze Falco na Obraze Toramaru Go Sanzenkarisou SUKI kl.baby Geischa Tomimopa kl.szczeniat Cinte Go Kumade kl.mlodziezy Zui Rei Akita Inu of cacic kl.posrednia Beni Hime z Hrabovskeho Dvora kl.otwara Fumiko Go Haru kaze kl.championow Beri Kumade Quote
Elitesse Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Agappe napisał(a):Elitessee poratujesz mnie akitkami???? czytam w twoich myslach ;) Quote
Elitesse Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Martach1 napisał(a):Gratuluje wszystkim sukcesów na wystawie. czy można prosić o stawke Australian Silky Terrierów z wystawy:cool3: jezeli slowacy nazywaja je Australsky Terier to byly 2 bo nazwy Silky w katalogu nie ma :shake: suczki kl.otwarta Ambra Beskydska Zahrada kl.championow Cindy od Svejka Josefa Quote
anovi Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 jo-jo napisał(a):No Nareszcie :loveu: Gratulacje :multi: :multi: ..... Bardzo ładnie Wszystkim dziękujemy :lol: Agappe napisał(a):ja też już sie zaczelam niepokoić o Asiaczka!!! :lol: w każdym razie b. się ucieszyłam że zobaczyłam już wpis Asiaczka - tak, tak witamy w kraju :D Quote
Asiaczek Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Jeszcze raz piękne, serdeczne podziękowania dla Was za ciepłe słowa, pomoc na wystawie, kciuki, brawa i za co tam jeszcze chcecie! Ja przeżyłam wspaniałe 2 dni i to dzięki Wam! A teraz pokrótce. Po wejściu z rana na halę spotkałam Nitor-Nivalis i Piotra-Jana z żoną, którzy bardzo pomogli mi przy wypakowywaniu bambetli. Sami wiecie, ile rzeczy wozimy na wystawę (krzesełka, klatki, torby,, psy.:lol:..). Nawet miejscówkę miałam juz zarezerwowaną! Kłaniam się więc nisko za pamięć! Sędziowanie rozpoczęło sie punktualnie i szło sprawnie. Wyników z ringu basków nie będę tu wstawiała, sa zamieszczone w topiku "Basenji na wystawach". Jak ktoś chce, to niech sobie zaglądnie. Obawiałam się, że sędzina ze Słowacji może preferować ichniejsze psiaki-basiaki, ale - jak się na BIS-ie okazało - nie była to prawda. Dzięki za pomoc przy zaprezentowaniu i za istotne uwagi dla Nitor-Nivalis, która pieknie poradziła sobie z Gusiem-pręgusiem i Żelką, wygrywając z nimi psy kl. otwartą i suki kl. młodzieży. Zastanawiam się, czy NN nie powinna zmienić rasy. Bo choć twierdzi, że lubi duże psy, z baskami wygląda super i świetnie sobie z nimi radzi! Ciekawostka - medale były tylko za I miejsce, za CAC, CACIB. Za BOB'a były piekne pucharki (dzięki Elitesse za wklejenie zdjęcia takiego pucharka!). A, jeszcze jedno. Za BOB'a dostawaliśmy kupon na15-kilogramowy worek karmy Eagle Pack + drugi bezpłatny. Ładny gest ze strony dystrybutorów, prawda? Po BIS-ie, po lekkiej szamotaninie z rzeczami, podziałem rzeczy (które zostawić, które dac do zawiezienia do W-wy) nocowałam w hotelu "Agroinstytut", niedaleko wystawy. Hotel - jak za czasów komunistycznych; wielki, przepastny... Rano, gdy chciałam wyjść z Farikiem na spacer, to z lekka pobłądziłam po tych zakamarkach! Na serio! Recepcja to miałam chyba z 8-9 metrów długości! Pokoje ciepłe, ale ciepła woda nie za bardzo chciała dolatywać na to moje IV pietro i zmuszona bylam ieczorem i rano wziąć naprawdę zimny prysznic! I doszłam do wniosku, że nie będę się więcej w ten sposób hartować! (proszę się nie chichotać!). Aha, w tym hotelu nie można nocowac z psami i musiałam pokazac w recepcji, że mam ze sobą klatkę. A oni uwierzyli, że ja rzeczywiście całą noc trzymałam Farika w klatce! Pewnie, już się pospieszyłam... Pies wygrywa BIS-a a ja go będę trzymała w klateczce?! Nigdy w zyciu! Spał, jak na to zasłużył, ze mna z łóżku! Aha ,na koniec wystawy, podziękowałam p. Matjasowi za pomoc w przekazaniu pieniedzy. Był wyraźnie uradowany, że tak nam pomógł! Miły facet! I powinien się częściej uśmiechać! Ja również gratuluję Anovi, Musiałkowi, Elitesse. boston terrierce (Wł. Andrzej K.) za BOB-a, Bongobongo, Sentinel, Warg2003warg, Dorocie i pozostałym, których w takiej emocji mogłam nie wymienić. Cdn. Pzdr. Quote
Agappe Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Elitesse napisał(a):PSY kl.szczeniat Achiko Go Akita Inu of Cacic Cusen Go Kumade Hiroshi Go haru Kaze kl.championow E Haciko Go Haru kaze Falco na Obraze Toramaru Go Sanzenkarisou SUKI kl.baby Geischa Tomimopa kl.szczeniat Cinte Go Kumade kl.mlodziezy Zui Rei Akita Inu of cacic kl.posrednia Beni Hime z Hrabovskeho Dvora kl.otwara Fumiko Go Haru kaze kl.championow Beri Kumade dziekuję!!!!! :)))) Quote
Asiaczek Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Cd. Wracałam pociągiem. Połączenie nawet nie najgorsze, gdyby nie to, że pociąg nie miał I klasy i rezerwacji... Cena za drogę powrotną dla 1 osoby + pies = 190 zł. To nie jest chyba zbyt drogo, prawda? Jeden z mankamentów takiej podróży - to przesiadka w Leopoldowie. Ja, głupia, wyobrażałam sobie, że jak wsiądę do tego właściwego pociąguy (Leopoldov - W-wa) to "wyciągnę" kopytka i może nawet zdrzemnę się. I o ile na Słowacji i w Czechach bylo OK (tylko 2 osoby w przedziale), o tyle na terenie PL to byla po prostu tragedia!!! Miałam tę wątpliwą przyjemność jechać z panami, którzy albo smierdzieli czosnkiem, albo po prostu brudem... To był KOSZMAR!!! Rano z pociągu wyszłam lekko nieprzytomna.... a tu trzeba jeszcze iść do pracy! Ale jestem, dojechałam. Psy poodbierane (dzięki ogromne dla Bongobongo i całej Jej rodziny za przytulenie moich basiorków, nakarmienie ich itp.), tobołki też, pucharki już stoją na regale i na podłodze (te największe). Zdjęcia, które sama robiłam, postaram się wkleić je już jutro. Chyba że jakośc będzie to bani, no bo .... hala! zobaczymy. Ja ich jeszcze nawet nie przeglądałam... A teren NITRACINIS - świetny! Toalety - bezpłatne. Wjazd samochodem na teren wystawy - 100 SKK, a parking poza terenem - 30 SKK. Troszke mało miejsca trawiastych dla naszych psiaków, ale te, co chciały zrobić swoje, to i tak zrobiły. 5-6 stoisk z jedzeniem (albo więcej, nie wiem) + osobna hala na stoiska dla psiaków. I jak szłam na dworzec po bilet, to widzialam tylko (!) 2 handlarzy ze szczeniakami (jamniczki i jakieś puchate, nie wiem, co to była za rasa). Podejrzewam, że przenikliwy wiatr skutecznie odstraszył handlarzy lub jakieś inne restrykcje ze strony organizatorów(?). Anovi - pięknie dziękuję za chęć pomocy. Może kiedyś skorzystam?;) Sentinel, Bongobongo (Jacek), warg2003warg - dzięki za cierpliwośc i wyrozumiałóśc dla nowicjuszki w wygrywaniu BIS-a! Musiałek, Dorota, Ofca, Nitor Nivalis, Piotr, Ka-vanga, Elitesse - dzięki za brawa, gratulacje i wsparcie! Pzdr. Quote
zpr Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Asiaczek napisał(a):Cd. Wracałam pociągiem. Połączenie nawet nie najgorsze, gdyby nie to, że pociąg nie miał I klasy i rezerwacji... Cena za drogę powrotną dla 1 osoby + pies = 190 zł. To nie jest chyba zbyt drogo, prawda? Jeden z mankamentów takiej podróży - to przesiadka w Leopoldowie. Ja, głupia, wyobrażałam sobie, że jak wsiądę do tego właściwego pociąguy (Leopoldov - W-wa) to "wyciągnę" kopytka i może nawet zdrzemnę się. I o ile na Słowacji i w Czechach bylo OK (tylko 2 osoby w przedziale), o tyle na terenie PL to byla po prostu tragedia!!! Miałam tę wątpliwą przyjemność jechać z panami, którzy albo smierdzieli czosnkiem, albo po prostu brudem... To był KOSZMAR!!! Rano z pociągu wyszłam lekko nieprzytomna.... a tu trzeba jeszcze iść do pracy! Ale jestem, dojechałam. Psy poodbierane (dzięki ogromne dla Bongobongo i całej Jej rodziny za przytulenie moich basiorków, nakarmienie ich itp.), tobołki też, pucharki już stoją na regale i na podłodze (te największe). Zdjęcia, które sama robiłam, postaram się wkleić je już jutro. Chyba że jakośc będzie to bani, no bo .... hala! zobaczymy. Ja ich jeszcze nawet nie przeglądałam... A teren NITRACINIS - świetny! Toalety - bezpłatne. Wjazd samochodem na teren wystawy - 100 SKK, a parking poza terenem - 30 SKK. Troszke mało miejsca trawiastych dla naszych psiaków, ale te, co chciały zrobić swoje, to i tak zrobiły. 5-6 stoisk z jedzeniem (albo więcej, nie wiem) + osobna hala na stoiska dla psiaków. I jak szłam na dworzec po bilet, to widzialam tylko (!) 2 handlarzy ze szczeniakami (jamniczki i jakieś puchate, nie wiem, co to była za rasa). Podejrzewam, że przenikliwy wiatr skutecznie odstraszył handlarzy lub jakieś inne restrykcje ze strony organizatorów(?). Anovi - pięknie dziękuję za chęć pomocy. Może kiedyś skorzystam?;) Sentinel, Bongobongo (Jacek), warg2003warg - dzięki za cierpliwośc i wyrozumiałóśc dla nowicjuszki w wygrywaniu BIS-a! Musiałek, Dorota, Ofca, Nitor Nivalis, Piotr, Ka-vanga, Elitesse - dzięki za brawa, gratulacje i wsparcie! Pzdr. Asiaczku to tym bardziej należą Ci się gratulacje za tak wspaniałe sukcesy i za chęć znoszenia trudów podróży, ale wierzę, że warto było się poświęcić dla chwil tak wspaniałych laurów!!! :loveu: Quote
Gosia & c.o. Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Jak ja lubie czytać takie historie :) ASIACZKU jeszcze raz OGROMNE GRATULACJE!! :loveu::loveu: Quote
Meggy Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Elitesse napisał(a):jak tak ladnie prosisz :eviltong: PSY kl. baby QUENTIN QUEED z sardanu kl.mlodziezy Matraszepe GERONIMO - V1 CAJC BOB NUMBER ONE z Sardanu OMAR NACHAR z Sardanu kl.posrednia FIFTI FIFTI Rezlark - V1 CAC kl.otwarta ASCENDANT STAR Wind of Dream - V1 CAC Kelpi's TOD JR V TOD - V2 r.CAC KENNETH KEN z Sardanu HANDSOME BLACK z Gniazda Zlotych Lwow kl.championow BILLY vom Gloroa Viva - V1 CAC CACIB CIDAN HURICAN Maly kavalir OLD SHATTERHAND Androis Salier's SK RUSSELL SUKI kl.mlodziezy GYPSY Misurata IDEA FIX Rezlark V1 CAJC MONA LISA z Sardanu NEW NENA z Sardanu kl.posrednia BRITNEY JULIETE Wild Rane kl.otwarta ANGIE Fandor FANCY Rezlark - V2 r.CAC r.CACIB FOLK DANCE Rezlark V1 CAC CACIB GINGER z sardanu V3 KELLY KIARA z Sardanu kl.championow BELLADONNA TUK BARONESS of Dolina Rivendell V1 CAC :thumbs: :bigok: :modla: :modla: :modla: Wielkie dzięki Elitess!! Mogę jeszcze prosić puppy i stawki z drugiego dnia?Plisss, plisssss, plisss!:Rose: No i oczywiście wielgachne gratulacje dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:laola: :laola: Quote
Asiaczek Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 zpr napisał(a):Asiaczku to tym bardziej należą Ci się gratulacje za tak wspaniałe sukcesy i za chęć znoszenia trudów podróży, ale wierzę, że warto było się poświęcić dla chwil tak wspaniałych laurów!!! :loveu: Chętnie powtórzyłabym takie "trudy" jeszcze dobrych parę razy? A wy?:lol: Pzdr. Quote
Nitor-Nivalis Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Jeszcze raz moje GRATULACJE :) :) :) :) Quote
PARSONRK Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 No to teraz czekamy tylko na fotki BIS-owiczów ;) :) Quote
Recommended Posts