yumanji Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Moze jakas hodowla by sie dorzucila do niego?jakas pzryzwoita,jakby powysylac maile z prosba... Quote
magiraf Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 yumanji napisał(a):Dogadalysmy sie z Ania,czekam Gotyka,teraz to tylko kwestia ,kiedy dziewczyny z seterow,go do mnie przywioza. Pamietam, ze byla szansa na przywiezienie Gotyka w zeszlym tygodniu (1 tydzien stycznia), czy teraz zostala ustalona jakas data? Quote
aldira Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 to jak z tym Gotykiem? jest nadal w schronisku ?sa jakies pomysly by mu pomoc znalesc mu domek? zastawiam sie dlaczego pies stracił piekny ogon? jeżeli były walki w boksie to robotnicy schroniska nie zauważyli tego? maja zaćmę ze nie widza ze pies zostaje atakowany przez inne psy? tak piekny pies i bez ogona tragedia dla psa normalnie przyszło mi na myśl czy robotnik schroniska dobrze by sie czul bez odgryzionej reki? Quote
libra. Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 aldira napisał(a):maja zaćmę ze nie widza ze pies zostaje atakowany przez inne psy? tak piekny pies i bez ogona tragedia dla psa normalnie przyszło mi na myśl czy robotnik schroniska dobrze by sie czul bez odgryzionej reki? A nie przyszło Ci na myśl, że krzywdzisz ludzi pracujących w schronisku swoja wypowiedzią? chyba trochę za daleko pojechałaś! zapraszam Cię do łódzkiego schroniska byś zobaczyła na własne oczy jak pracownicy stają na głowie, by poradzić sobie z psami w warunkach jakie mają. Gotyk był w oddzielnym boksie, ogon odgryzł mu pies z innego boksu wykorzystując do tego dziurę pomiędzy boksami. Strata ogona nie jest tragedią tego psa. Tragedią tego psa jest chora trzustka, nie przyswajanie pokarmu, chore stawy i słabe nogi, a przede wszystkim BRAK DOMU. Quote
libra. Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Wysłałam około pół setki mejli do hodowli w całym kraju. Odpowiedzi były 4, w tym tylko jedna z hodowli Gotykowi pomaga. Napisała mejle do producentów karm, załatwiła większą ilość leku na trzustkę (czekam na przesyłkę), zrobiła mu telegazetę, allegro, alegratkę, umieściła go na swojej stronie i w dalszym ciągu się nim interesuje. Pomaga na miarę swoich możliwości za co jej bardzo dziękuję. Moje seterkowe dziewczyny załatwiły dla Gotyka Bonharen (opakowanie) i paczkę weterynaryjną karmę (na miesiąc starczy). Szukamy fundacji, która pokryłaby hotelowe koszty ( do tej pory z marnym skutkiem), sama karma dla niego kosztuje ponad 250zł.. więc wiadomo, że taka fundacja ulżyłaby w połowie opłat. W przyszłą sobotę zawieziemy Gotyka do hotelu, miał jechać w ten weekend, ale mi nie pasowała sobota, a yumanji niedziela. Droga też daleka, bo aż 200km do hotelu w jedną stronę nas czeka, więc jeśli ktoś może wspomóc finansowo transport to bardzo proszę. Odwiedziliśmy dziś Gotyka, udało się zrobić kilka zdjęć poza schroniskiem dzięki Ani, Gotyk jest strasznie chudy.. ale piękny, rozgadany, bardzo potrzebuje swojego człowieka. Ze względu na to, że nie wiem jak załączyć zdjęcia to prześlę je Ani, a tymczasem część znajdziecie u nas: http://forum.setery-adopcje.com/viewtopic.php?p=38917#38917 Quote
ewatonieja Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 czasem stają na głowie czasem nie, zależy czy jest dyrektor w schronisku, ale i tak jest poprawa w stosunku do poprzednich lat każdy uraz, operacja w warunkach schroniskowych może skończyć się bardzo źle, tu na szczęście tak nie było on wygląda bardzo rasowo, nie ma tatuażu w uchu albo pachwinie? na tych zdjęciach nie wygląda na 11 lat Quote
libra. Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 tatuażu raczej nie ma.. nie wygląda na 11 lat tylko na zdjęciach, choć może być troszkę młodszy, ja bym stawiała na ok.9.. zniszczony jest bardzo. Quote
Lolalola Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 piekny pies,wierze,ze u Aski mu sie polepszy a i dom w koncu znajdzie... Quote
Justyna Klimek Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Aniu i Kajber, prześlij mi proszę nazwę leków i karmy, którą powinien dostawać Gotyk - popytam, może uda mi się zorganizować jakąś porcję. Quote
libra. Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Justyna Klimek napisał(a):Aniu i Kajber, prześlij mi proszę nazwę leków i karmy, którą powinien dostawać Gotyk - popytam, może uda mi się zorganizować jakąś porcję.info wysłałam Quote
libra. Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 napiszę więc nazwy tutaj.. jeśli nie można to niech ktoś usunie leki: stawy: Vetoquinol Caniviton High Density - kuracja powinna trwać ok. 3miesięcy, potem w zależności od potrzeb stawy: Bonharen (będziemy miały jedno opakowanie ściągane z Czech) - można podać zastrzyki w odstępach tygodniowych, najlepiej powtorzyć trzustka: Amylan ( idzie juz do nas, jakaś większa ilość) - powinien mieć stale w diecie karma: weterynaryjna Royal na tapioce i białej rybie dla psów z złym zespołem wchłaniania (lub inna weterynaryjna dla psów ze złym zespołem wchłaniania) Wet ustalił, że pies nie wchłania pożywienia, co niestety po Gotyku widać, ma chorą trzustkę (wyniki badań) oraz chore stawy i słabe nogi (co tez widać). Quote
yumanji Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 [quote name='libra.']napiszę więc nazwy tutaj.. jeśli nie można to niech ktoś usunie leki: stawy: Vetoquinol Caniviton High Density - kuracja powinna trwać ok. 3miesięcy, potem w zależności od potrzeb stawy: Bonharen (będziemy miały jedno opakowanie ściągane z Czech) - można podać zastrzyki w odstępach tygodniowych, najlepiej powtorzyć trzustka: Amylan ( idzie juz do nas, jakaś większa ilość) - powinien mieć stale w diecie karma: weterynaryjna Royal na tapioce i białej rybie dla psów z złym zespołem wchłaniania (lub inna weterynaryjna dla psów ze złym zespołem wchłaniania) Wet ustalił, że pies nie wchłania pożywienia, co niestety po Gotyku widać, ma chorą trzustkę (wyniki badań) oraz chore stawy i słabe nogi (co tez widać). Moze nie wysylajcie duzej ilosci Amylanu,bo moze go od razu wstawic na Lipancree...moze bedzie lepsza... Quote
Zofija Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Zrobiła przelew za 2mc-trzymaj się Gotyś Quote
k_ofeina Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Poproszę o wyczyszczenie poczty Użytkowników Ania i Kajber:)Dziękuję :) Quote
Ania i Kajber Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 POpatrzyłam na swoje konto po wypłacie i pomyślałam-czy m.oj pracodawca sie pomylił i zapłacił mi za 1,5 m-ca? Ale nie- to wpłynęło w sumie 695 zł dla Gotyka :-). Także mamy 1125 zł. To bardzo dużo, ale sama specjalistyczna karma dla Gotyka i leki to ok. 300zł/m-c. A wpłaty gl. jednorazowe, stałe deklaracje bez zmian. W 1-szym poście uzupełniam. Quote
Lolalola Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 czyli na poczatek nie jest tak zle,choc wiadomo,ze kasa sie kurczy....... to kiedy Gotyk jedzie?? Quote
bros Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 plina tu na wątku dziękuję Tobie za wpłatę :loveu::loveu::loveu: kliker leciiii już do Ciebie Quote
holly101 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Dobrze, że Gotyk na plusie. Domkuuuu gdzie jesteś??? Quote
Recommended Posts