Donka5 Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 A może powinnam Mu ograniczyć chodzenie?Martwię się tym bardzo.Mam nadzieje ,że poprostu ,to słabszy dzień. Quote
Negrita8 Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 biedny Gotyś :( oby to było chwilowe... a jak u niego z wagą? - bo jak słabe łapki to lepiej, żeby dbał o linię Quote
libra. Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Negrita8, a jaką wage ma mieć pies od niedawna wchłaniający jedzenie? Chudzinek z niego.. Donka, nie ograniczaj mu spacerów, bo mu w ogóle nogi osłabną, miał wystarczająco słabe wcześniej. Dostosuj po prostu spacery do jego możliwości, ale niech chłopak pracuje, wzmacnia mięśnie, bo inaczej usiądzie i już nie wstanie. Bardzo Cie proszę byś opisała jak to osłabienie wygląda, co się dokładnie dzieje i koniecznie czy zauważyłaś że Gotyk odczuwa ból - czy nie jest to dla niego bolesne.. bo jeśli jest to trzeba lek na stawy zmienić na ten drugi, który ma również działanie przeciwbólowe. Iwonka, czy to dotyczy tylnych nóg? Czy ugina kolana, zarzuca pupą, czy się przewraca? Sprawdź też czy mu nie odrosły pazurki, może trzeba przyciąć.. Czekam na info, być może trzeba będzie spotkać się z wetem.. Quote
libra. Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 zapomniałam, że mam numer do Ciebie, zadzwonię:) Quote
Lolalola Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 ojjj biedny Gotyczku:( mam nadzieje,ze to chwilowa niedyspozycja.....przeciez Ty tak lubisz spacerki z pileczka.... Quote
Donka5 Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Problem dotyczy tylko tylnich łapek.Do tej pory było powiedzmy ok. Widoczne było uginanie łap,ale nie sprawiało mu to większych problemów.Dzisiaj miał problem z wyjściem z boksu.Jak wyszedł zarzucał pupą na boki,b.uginał łapy. W ciągu dnia nastąpiła częściowa poprawa,lecz nie wrócił całkowicie do formy ,tak jak było. Quote
kaskadaffik Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Może wychodza lata jakieś spędzone na betonie.....j ateż mam nadzieję, że to tylko chwilowe, może dzisiaj już lepiej ?.. Quote
Donka5 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Dostałam nowe leki z instrukcją dla Gotyka-dziękuje. Czy lek ,który dostawał do tej pory na stawy ma być odstawiony czy tez ma dostawać?Dzisiaj już lepiej .Nie jest idealnie,ale lepiej. ...nawet dzisiaj spacerował z piłką w zębach:-) Quote
libra. Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Iwonka, Arthrofos odstaw, Cortavet podajesz zamiast niego. Jak się skończy to wrócimy do Arthrofosu. Co do Nootropil'u to obserwuj czy nie ma skutków ubocznych i czy są pozytywne zmiany. Jeśli są skutki uboczne(np.wymioty) lub nie widzisz zmian pozytywnych (większe pobudzenie, wieksza lotność, pies nie powinien byc taki osowiały itp) to go odstaw - powinno się obserwować ok tygodnia/dwóch. Nootropil sie daje max 400mg na psa dziennie. Kamień z serca, że Gotyczkowi wraca forma :) Tarmoszki dla niego! I dzięki za szybkie informacje. Quote
kaskadaffik Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Super, że jest lepiej, Gotyś zdrówka :) Quote
Donka5 Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Gotyk z każdym dniem lepiej.... :-).Dzisiaj sprzątałam boks ,rozglądam się gdzie Gotyk,a Gotyk w innym otwartym boksie na poszukiwaniu zabawek. Znalazł jakąś piłkę i oczywiście przeniósł do swojego boksu..:-) Quote
kaskadaffik Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 No to poczekamy i podniesiemy cudnego Dona :) Quote
Lolalola Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 hmmmm.czyli to jest zbieracz pileczek:) trzebaby mu sprezentowac cala siatke pileczek....to tak jak moj bulek,ma w domu z 15 pileczek,chodzi sobie,zbiera i jeste bardzo happy:) Quote
libra. Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Bardzo dziękujemy naszym Lublinianom za kolejną wpłatę dla Gotyka :) Donka, jak nasz misiak? Jak forma? Wciąż czekamy na wiosenne foto. Tarmoszki! Quote
kaskadaffik Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Dziś cieplusieńko to napewno Don zadowolony się wylęguje na słoneczku !!! :) Quote
Donka5 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Nie działa mi internet .Korzystam z internetu znajomej.Zrobiłam nowe zdjęcia .Jak tylko będę miała możliwość wyśle.Gotyk miewa się dobrze.Pogoda chyba dobrze na Niego wpływa.Jest ożywiony i chętnie bawi się.Wszystkie możliwe zabawki znosi do swojego boksu. Quote
kaskadaffik Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 To super, ze misiu czuje się dobrze :) słoneczko robi swoje :) Gotysiu Quote
magiraf Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Przepraszam za offa, ale Onkowe Dziecko przecudnej urody jest w pilnej potrzebie, moze ktos ma pomysl? Pilnie potrzebny DT! --> http://www.dogomania.pl/threads/206790-b%C5%82%C4%85kaj%C4%85cy-si%C4%99-m%C5%82ody-DONEK-w-Kazanowie-PILNA-POMOC Quote
Recommended Posts