Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciekawi mnie czy jak wasze pieski reaguja na zapach cytryny.
Nasz zwiewa gdzie pieprz rosnie :evil_lol: Normalnie odrzuca go na druga strone pokoju. Odkrylam to po tym jak kupilam taki balsam do psich lapek.
Nie wiedzialam ze tak zareaguje na ten zapach. O smarowaniu poduszeczek nie ma mowy:shake:

Chyba nie wszystkie psy tak na niego reaguja. Skoro produkuja balsam o takim zapachu.

A twoj pies lubi zapach cytryny?

Posted

Z tego co wiem ze studiów to zwierzęta niechętnie znoszą zapach cytrusów, nie tylko cytryny, i jeszcze pare innych zapachów, które dla człowieka są przyjemne a napewno nie uciążliwe.

Posted

Niektóre obroże przeciwszczekowe działają rozpylajac psu prosto w nos zapach cytryny.Dla zwierzęcia o tak wrazliwym węchu,to metoda raczej sadystyczna.

Posted

Moje psy potrafia sie wycierac po przytulankach ze mna. Ja zawsze bowiem czyms pachne, uzywam przy tym czasami dosc intensywnie pachnacych wod perfumowanych ( wyjatkowo nie lubia Amarige Givenchy ).

To, co dla mnie jest piekne i bez czego nie jestem w stanie sie obyc, dla nich czesto jest odrazajace. Ale coz...Mi z kolei nie podobaja sie zapachy, w ktorych one potrafia sie czasem wytarzac...

Posted

A mojemu nie przeszkadzaja cytrusy nic a nic. Mój to nawet jak jem pomarańczę a jeszcze bardziej mandarynkę to domaga się o kawałeczek dla siebie. Zjada i lubi. Tak samo kiwi czy czeresnie.

Posted

Mój Ramzes wcina cytryny... :roll:
Taki sposób jest- żeby pies nie żebrał- żeby mu dać cytrynę i wtedy już nie będzie chciał naszego jedzenia bo uzna że jest takie okropne jak cytryna... U mnie to nie przeszło- cały plasterek zjadł z apetytem:evil_lol:

Posted

Sonia też lubi cytrynę. Cebulę zresztą też. I śledzie, ogórki kiszone i inne dziwne potrawy :cool3:
Jedyna rzecz, jakiej nie cierpi, to... pomidor :-o No i nigdy w życiu nie zjadłaby papierosa :evil_lol:

Posted

Widze ze psiaki maja rozne upodobania :roll: Jedne sa w stanie zjesc cytryne a inne (jak moj Polo) nawet nie zbliza sie do reki w ktorej byla cytryna.

Porzeczki, maliny, czeresnie wcina az milo. Tak z ciekawosci sprawdze kiedys co bedzie z pomarancza.

Posted

Kiedy trzymam w rece cytrynę..Moira warczy i ucieka, wpada w jakiś obłęd:evil_lol: Skacze jak kot, świruje, a matołek Imbir podejdzie poliże i robi kwaśną minę. :evil_lol:

Posted

Ewkaa napisał(a):
Kiedy trzymam w rece cytrynę..Moira warczy i ucieka, wpada w jakiś obłęd:evil_lol: Skacze jak kot, świruje

:diabloti: To wyobraz sobie co sie dzialo jak posmarowalam (zdazylam jedna) psia lape tym kremem cytrynowym. Myslalam ze Polo dziure w dywanie wydrapie! Tak probowal sie tego pozbyc :diabloti:

Posted

apple napisał(a):
Mój to nawet jak jem pomarańczę a jeszcze bardziej mandarynkę to domaga się o kawałeczek dla siebie. Zjada i lubi. Tak samo kiwi czy czeresnie.

Widac to sprwa w dużej mierze indywidualna - mój kot lubił kiszone ogórki a to podobno niepowszechne(bo koty też kwaśnego nie lubią).

Posted

ja jakoś z malcem nie mam narazie problemów żebranioa przy stole olewka od poczatku przyniosła rezultaty ale:

bardzo lubi zapach cebuli ( do jedzenia nie dostał)
wino malinowe ( spróbował tylko kropelki)
zapach piwka :razz::razz:

Kocha morelki nektartynki jabłka no mandarynki z cytryna nie próbowalismy:cool3::cool3:
ale to jest wszystko-żerne

Posted

Nasz psiak cytryne lubi;) Wczoraj sciagnal polowe cytryny ze stolu zaczal ja lizac i gryzc;) Uwielbia mandarynki, sok pomaranczowy (wycfanil sie na tyle ze przegryza kartonik zeby mu pocieklo a pozniej pije/zlizuje w zaleznosci jak zacznie przeciejac;) ) Pozatym uwielbia banany i arbuza z reszta owocow jeszcze nie probowalismy;) No i lubi kokosy;) I malibu;)

Posted

Madzika napisał(a):
ja jakoś z malcem nie mam narazie problemów żebranioa przy stole olewka od poczatku przyniosła rezultaty ale:

bardzo lubi zapach cebuli ( do jedzenia nie dostał)
wino malinowe ( spróbował tylko kropelki)
zapach piwka :razz::razz:

Kocha morelki nektartynki jabłka no mandarynki z cytryna nie próbowalismy:cool3::cool3:
ale to jest wszystko-żerne

Mój Kronos bardzo lubi piwo - ale tylko z butelki. Z talerzyka lub spodeczka nie ruszy za to z butelki.....bardzo!!!! Raz tak się rozsmakował że poplatały mu się potem łapy więc stwierdził że się położy a jak już zaległ to spał jak zabity..... hahaha. Ale wcale dużo nie wypil:shake: . Ma chłopak słabą główkę:evil_lol:

Posted

kazdy pies lubi cos innego :D
moja Samba wcina cebule hehe
lubi herbate, skorki pomaranczki nie lubi i na jej zapach strasznie sie wydziera ;) ale za to lubi to co jest pod skorka, z innych rzeczy to uwielbia jablko, papryke, salate lodowa i zwykla i wszystko co chrupie np suchy chleb, kapuste pekinska itp :) i niecierpi jeszcze brzoskwini i nektarynek
cytryny jeszcze nie dawalem jej ale pewnie by zjadla :lol: