Jump to content
Dogomania

Greta w cudownym domu! Przed nią już tylko szczęście i..kolejna operacja, leczenie...

Recommended Posts

Posted

Od wakacji ciągle miałyśmy informacje o błąkającym się w pobliskiej wsi psie w typie amstafa, ale każdy wyjazd i poszukiwania według wskazówek kończyły się fiaskiem. Podobno w tamtym stogu słomy… podobno za tamtymi polami w rowie nocuje… podobno miała szczenięta, podobno psy je rozszarpały…. PODOBNO…. WCIĄŻ O NIEJ SŁYSZAŁYŚMY, ALE NIGDY NIE WIDZIAŁYŚMY…
Aż do „mikołajkowego” poniedziałku, kiedy to zadzwonił pan – wiadomość dramatyczna: sunia leży u niego pod progiem, zakrwawiona, a on sam nie chce wchodzić do domu, aby jej nie spłoszyć…
Długo stał na mrozie ten dobry człowiek czekając na nas i długo potem pomagał w złapaniu rannej, ale wciąż uciekającej suni.
Po wstępnych oględzinach weterynarza sugestia była dramatyczna: obie łapy uszkodzone – stojąc obok słyszałam chrzęst kości przy dotykaniu – i cieknąca krew z ropą z obu straszliwie spuchniętych przednich łap! W takich przypadkach wskazana jest eutanazja, ale to młoda sunia, nie ma chyba roku….zobaczymy po prześwietleniu…
Był wieczór, dostała więc tylko antybiotyki i przeciwbólowe oraz kolację.
We wtorek od rana znów zajęli się nią lekarze – prześwietlenie wykazało liczne złamania kości palców i śródręcza oraz rozerwanie stawów nadgarstka w obu łapach…. Albo sidła, albo inna przyczyna strzaskania łap, rozerwania torebek stawowych i wyrwania ze stawów przy uwalnianiu łap z „pułapki”….
Operacja przeprowadzona przez trzech lekarzy trwała od 10.00 do 16.00, śruby, drutowanie, płukanie i sączki, na końcu syntetyczny gips….
Wolę życia Greta (takie otrzymała imię) ma niewiarygodną – po kilkumiesięcznej tułaczce, straszliwym bólu i wielu godzinach pod narkozą - wstaje już trochę na te „gipsowe łapy”, dzisiaj nawet próbowała uciekać!
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images46.fotosik.pl/433/3ca2d76a2cb6a029med.jpg[/IMG][/URL]

Ile będzie kosztowała operacja i leczenie?
Trudno określić – leczenie wciąż trwa, za kilka tygodni trzeba będzie powtórnie operować – usunąć śruby….
Z pewnością kwota będzie ogromna, wielokrotnie przewyższająca możliwości finansowe utworzonego niedawno stowarzyszenia…

Prosimy o pomoc – każda złotówka, każda 5-złotowa cegiełka to wielki dar serca dla tej znękanej istoty !!!

Pomóżmy Grecie stanąć na 4 łapach – ona dopiero rozpoczyna życie – niech nie będzie ono tylko cierpieniem !!!

A może ktoś mógłby dać jej dom tymczasowy lub stały?

Pomoc prosimy kierować na konto:
Stowarzyszenie Help Animals
Ul. Sienkiewicza 10A
55-320 Malczyce

BS Środa Śląska
85 9589 0003 0007 2023 2000 0010

dla wpŁat z zagranicy
BS Środa Sląska nr: PL 85 9589 0003 0007 2023 2000 0010 (do numeru konta dodać PL tylko)
SWIFT: POLUPLPR
to mały, powiatowy bank, ale z WIELKIM SERCEM - pomaga nam użyczając konta bezpłatnie!

10,- pani Kinga Sz. z Mosiny:loveu:
10,- Aleksandra G. - Długokąty:loveu:
15,- Marta K.- Poznań:loveu:
33,- Małgorzata R.- Kamienna Góra:loveu:
45,- płacę z allegro (aukcja cegiełkowa):loveu:
10,- Magdalena B. z Poznania (allegro):loveu:
5,- Agnieszka M. z Radomia - cegiełka:loveu:
5,50 Marzena O. - Oborniki:loveu:
10,- Justyna N. Wałbrzych:loveu:
15,- Violetta R. z Warszawy:loveu:
15,- Ewelina T. ze Starachowic:loveu:
30,- ranias dla Grety:loveu:
50,- Paweł Piotr W. z Wrocławia:loveu:
50,- Justika dla Grety
200,- Justyna Irena O. z Warszawy - dla Grety niech zazna w życiu szczęścia:loveu:
20,- Urszula W. z Jelenie Gory - pomóżmy Grecie - na operację i leczenie:loveu:
30,- Małgorzata F. z Trzebini:loveu:
20,-zł - Joanna S. z Wrocławia:loveu:
30,- zł Agata L. z Wrocławia:loveu:
50,- zł Robert K., Trzebinia:loveu:
90,- zł skarbonka dla Grety - Ewa Maria J., Ustanów:loveu:
90,- zł Mirosław M. K., Warszawa:loveu:
25,- zł przelew z PAYU - płacę z allegro:loveu:
5,- zł Paulina H., PN:loveu:
20,-zł jabol17777 (Adam J. z Rybnika):loveu:

50,- dla Grety od Pokera (17.12.)
20,- dla gtery od MENTEK (20.12.)
117,09 PEUR 222358/2010 30E (...)dla Grety
40,- rencia42 dla Grety
43,- Sylwia Z. Brzezie Dabrowa
40,- na leczenie Grety pan Leszek G. (mój znajomyz naszej-klasy )
20,- Halina W., Wolin (23.12.)

1213,59 suma wszystkich wpłat

DZIĘKUJEMY !!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jedyne zdjęcie suni i tekst do ogłoszeń - na "na szybko" umieściłam na wątku, bo nawał psich i kocich zmartwień nie pozwala spokojnie napisać więcej...

czy ktoś wie, jak jej pomóc, jeśli jednak łap uratować się nie da?
wózek? pod przednie łapy?
wet mówi, że nie...

bardzo proszę o rady i wsparcie choćby tylko "duchowe"....

Posted

Pani Marysiu zawsze trzeba mieć dobre myśli:) Ja wierze ze uda się uratować łapki:)
Będziemy się martwić za kilka tygodni jak będzie coś nie tak...Chociaż czuje ze Greta ma w sobie taka chęć siły życia ze wyliże się z tego wszystkiego.

Zrobiłam aukcje allegro dla Grety .......

[url]http://allegro.pl/show_item.php?item=1361834837[/url]

Posted

Weszłam na wątek i tak myślę jak pomóc. Mogę jedynie finansowo.Nie deklaruję stałych wpłat, bo jestem kompletnie"zapsiona". ale w miarę możliwości pomogę.

Posted

[quote name='Ladymonia0610']Pani Marysiu zawsze trzeba mieć dobre myśli:) Ja wierze ze uda się uratować łapki:)
Będziemy się martwić za kilka tygodni jak będzie coś nie tak...Chociaż czuje ze Greta ma w sobie taka chęć siły życia ze wyliże się z tego wszystkiego.

Zrobiłam aukcje allegro dla Grety .......

[URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1361834837[/URL][/QUOTE]

Dziękuję!!!:loveu:
Mam nadzieję, że uda się te łapy uratować, mam nadzieję, że będzie mogla normalnie chodzić i - ze znajdzie dom....
bo jeśli nie..... 11 psów będę miała?

ranias - dziękujemy!!!:loveu:

Posted

[quote name='Cottontail']Wie ktos z was jaki jest IBAN do tego banku w rudzie slaskiej?[/QUOTE]

Pytałam w BS Środa Śląska o IBAN i podali mi tak:

dla wplat z zagranicy
BS Środa Sląska nr: PL 85 9589 0003 0007 2023 2000 0010 (do numeru konta dodać PL tylko)
SWIFT: POLUPLPR

to mały, powiatowy bank, ale z WIELKIM SERCEM - pomaga nam użyczając konta bezpłatnie!

BARDZO, BARDZO GORĄCO DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA ODZEW, ZA SERCE, ZA POMOC !!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='Mani2000']o na śliczna i dzielna:eviltong:

ona jest prześliczna i naprawdę wyjątkowo dzielna!!!
dzisiaj przy zmianie opatrunku i zastrzykach nawet nie drgnęła, a jak sie już tuli i liże po rekach !
przypadkiem pomagał nam dziś Kamil - chłopak z wielkim sercem - Greta od pierwszej chwili zapałała do niego miłością ;)
ech,miałaby kochającego pana, gdyby tylko Kamil mógł ją adoptować....
niestety, życie Kamila jest jeszcze bardziej tragiczne, niż Grety :(

a to tylko kilka z dzisiejszych fotek:

i buziaczki dla Kamila ;)

niestety z łapek się sączy.....:-(
Greta dostaje antybiotyki i ma zmieniane opatrunki ze specjalnymi lekami..... aby się to zagoiło

Posted

Cottontail napisał(a):
Wie ktos z was jaki jest IBAN do tego banku w rudzie slaskiej?

hallo,
przypadkiem wczoraj szukalam dla siebie oto IBAN
SPSJPLP1
a tak na marginesie, to IBAN mozna znalesc jesli zna sie nazwa banku.