Jump to content
Dogomania

Slodka czekoladka, na zimowe dni........juz w swoim domku rozrabia!!!

Recommended Posts

Posted

Sorry za off, ale wczoraj dostalam od zaprzyjaznionej fundacji holenderskiej prosbe o przeslanie protestu do ambasady Hiszpanii rowniez w naszym kraju. Tam rowniez zwierzeta sa haniebnie maltretowane i wyrzucane na bruk. W mailu sa zdjecia, dla mnie wstrzasajace:-( Niezywa sunia a przy niej jej szczenie gdzies na drodze hiszpanskiej. I znow klopot, bo nie wiem jak wstawic tego maila na forum i czy wogole powinnam to zrobic. mail jest w holenderskim, angielskim i hiszpanskim. Moze warto zalozyc osobny watek i prosic dogo o petycje, w koncu wszystkie psy sa nasze bez wzgledu na pochodzenie. Jakby co to chetnie przesle tego maila do dalszego przekazu na forum:-( :-( :-(

brazowa, a powiesz pani Izie S zeby obejrzala Zabunie? Prosze zrob to dla nas

Posted

Kasia25 napisał(a):
Tak, myśle, że jak najbardzie osobny wątek, trzeba to nagłośnic.

Straszne............

Kasia to moze tobie przesle na maila jesli nie sprawi ci to klopotu?:oops: Tyle ze nie mam adresiku, ale naprawde to straszne. Troche o tym wiem, bo w Nl jest wiele fundacji pomagajacych psom w Hiszpanii i to co ludzie mowia to przerazajace. U nas nie lepiej:-( ale dobrze ze sa ludzie na miejscu walczacy o psy...tam maja to gdzies:mad:
brazowa dziekuje, na pewno Pani Iza sie ucieszy a wiewiora tylko patrzec jak znow nas tu odwiedzi. Zdjecia zawsze fajne ale na zywo jak zobaczy swoja pupilke to tez bedzie happy:lol:

Posted

PIękne filmiki i Żabulka taka szczęśliwa i wolna :loveu: Dusje jesteś czarodziejką:loveu:
Jejku żeby wszystkie psiaki mogły tak jak Żabulka trafiać:oops: do takich wspaniałych domów i właścicieli...
Dusje ,słonko nie przyszłoymi na meila te filmiki :-( ale spokojnie już są na wątku więc przy okazji sobie je zapisze:evil_lol:

Posted

Dla wszystkich wątkowych przyjacieli Żaby, dla Dusje i rodzinki:
Z okazji Wielkanocy zycze Wam wiosny, wiosny, wiosny! Pekajacych pakow, krokusow i przebisniegow. Topniejacych sniegow, ziemi, ktora zaczyna pachniec, slonca, ktore nie tylko swieci, ale wreszcie takze grzeje. Wiosny w przyrodzie i w zyciu rodzinnym, w pracy, na koncie bankowym i gdzie tam jeszcze komu zimno.

Posted

Dla wszystkich wielbicielek Zabuni

Wesolych i Spokojnych Swiat i jak najmniej sierotek bez domu i Panciow:multi: Dziekujemy pieknie za zyczenia, nasza panna ciut przytyla:oops: Ma takie fajne zaokraglone boczki ze az chcialoby sie ja zjesc:loveu: Kochana psina, dobrze ze jednak zostala z nami bo choc doslownie chodzi nam po glowie to wnosi tyle radosci w codzienne zycie:multi:

Posted

Witajcie, witajcie!!! :multi:
Chciałam wstawić fotkę, ale coś bardzo długo mi się wgrywa :cool3:
Czyzby Żaba zaczęła płoty rozbierać :evil_lol: Wolno jej?

Posted

No wiec tak: Swieta owszem obfite dla psin w jadlo, ryba po grecku / dlaczego na Wielkanoc? chodzila za nami od Bozego Narodzenia/ znikala w blyskwaicznym tempie z polmicha wlacznie z warzywami, hi hi. Zabucha nie odstepowala na krok talerza i pilnie sledzila dzielenie na 4 x 4 lapy czyli w sumie 16. Oczuywiscie schabik pieczony i szyneczka tez znalazly sie w psim i kocim menu i az zdziwko bierze ze po tej mieszance dzieciaki sie nie rozchorowaly. Panna grzyzie wsio co wpadnie jej do pycha, no nawet te dechy pozostale po rozbiorce furtki. Jakos lapy jej sie wydluzyly, hi hi. Uzywa ile wlezie i dobrze, niech korzysta z wolnosci, nalezy jej sie. Dzisiaj raniutko byla niezwykle cicha, owszem, przywitala mnie buziakami i nagle cisza, czyli sytuacja abnormalna.....kolezanka przeniosla sie na ogromniasty stol, gdzie stal talerz z hmmm wczoraj z kawalkiem chleba i ona biedna tal ten chleb sciagala, ze talerz tez jakos sie sciagnal i rozbil......slubna porcelana psiakosc ale juz i tak wybrakowana po tylu latach to i serce nie boli. Tosca to naprawde wiercipieta, kopie taaaakie doly ze juz nawet lopaty nie musimy uzywac ani pielic, bo wyciaga idealnie, kurde pies ogrodnik i ogrodnika ha ha.

Posted

Gratuluję Dusje! naumiałaś się już :lol:

Wiewióro, czas już chyba zmienić tytuł wątku. Zaba już dawno we wasnym domu!!! Zobacz, jak rozrabia.
Trzeba robić zrzutę na ślubną porcelanę, szt.1... na razie...

Posted

akucha napisał(a):
Gratuluję Dusje! naumiałaś się już :lol:

Wiewióro, czas już chyba zmienić tytuł wątku. Zaba już dawno we wasnym domu!!! Zobacz, jak rozrabia.
Trzeba robić zrzutę na ślubną porcelanę, szt.1... na razie...

He he he spoko Akucha, schron nie pozbiera sie do kupy po wystawieniu rachunku za straty:evil_lol: A tytul trzeba zmienic i spadamy do Juz w domu, bo nie ma co tu miejsca zawalac. Kolejne relacje beda juz nie mowiac o naszej podrozy do Pl niebawem, wprawdzie nie do Gdyni ale tyz nad morze:lol: Dzieciom jod jest potrzebny i tyle. A ja mam tu pytanko jeszcze. Wydaje mi sie ze mala i ten duzy maja braki wapna. Czy mozna im podawac wapno to dla ludzi i w jakich dawkach?

Posted

Oj, to czekamy na fotorelację!!!! Ale będą odwiedziny :lol:
Można podawać wapno w syropie, takim jak dla dzieci. Mój wet przepisał moim prosiakom 1 łyżkę stołowa dziennie. Najlepiej smakowało im to o smaku bananowym.

Posted

Wiesz Neris, oan jest taka maluchna i przysiegam ze pachnie jak szczeniaczek:loveu: jeju, po raz pierwszy mam dziewczynke w domciu i wyraznie czuje ten slodki zapaszek szczeniaczkowy, no nie wiem co o tym myslec:evil_lol: