Jump to content
Dogomania

Slodka czekoladka, na zimowe dni........juz w swoim domku rozrabia!!!

Recommended Posts

Posted

Widzę, że na prawdę trzeba jak najszybciej jechać do schronu, bo tyle do zrobinia jest;) ach ta szkoła...no cóż w weekend będę na pewno a czy wcześniej to nie mogę obiecać:roll:

Posted

brazowa1 napisał(a):
a kto Cie tam wie! ciagle narzekalas,ze z powietrza nabierasz ciala! A teraz sie wydalo :evil_lol: :lol: :evil_lol: wiewiora1 jest szczupla,tylko ciagle na wage narzekala

I charakterku nie zmienilas,tylko dalej dyrygujesz :eviltong:

Iza,na serio podziwiam,ze masz sily nawet po pracy zajmowac sie psimi i kocimi sprawami.Slyszalam,ze niedlugo bedziesz miala cudowna osobe do pomocy-ech,zazdroszcze gdynskim kotom takiej opieki...

Pani Wiewioro dziekujemy za akceptacje naszego planu transportu, uszanowanko :eviltong: pani Iza kociara :diabloti:

Brazowa, mam juz mam Aneczke u siebie :multi: i jest wspaniala tak jak piszesz. A kociambry zachwycone z dodatkowych rak do pieszczotek :)

Posted

Ej ty pani IZO KOCIARO PSIARO,,MOZE I NAM DO SOPOTU PODRZUCILABYS JAKAS FAJNA KOCIARE BO NASZE CHUDZINKI SA TAKIE BIEDNE,,,TYLKO KRECA SIE TAM PSIARY I PSIARY I,,,PSIARY,,,:mad:
a TAK NA POWAZNIE TO NIE ZNALAM PRZEDTEM TAKIEJ DRUGIEJ PANI IZY ,,DBAJACEJ TAK WSPANIALE O KOTY..WIEM CO MOWIE BACZNIE SLEDZILAM PANI POCZYNANIA:lol:
mAM NADZIEJE ZE I MOJE PSIAKI MAJA TAK DOBRA OPIEKE JAK TWOJE KOCIAMBRY,,,oJ PRZEPRASZAM PANI IZO ZE TAK NA TY:evil_lol:
oK WYDURNIAM SIE WYDURNIAM,,MAM NADZIEJE ZE NIEDLUGO ZABKA BEDZIE W DOMKU,,,
a CO DO PLANOW SCHRONISKOWYCH TO DOSKONALE WSZYSTKO ZAPLANOWANE,,,DOCIAGNIETE,,,NO TO TYLKO POGRATULOWAC,,DOBREJ ZALOGI...:roll:
pOZDRAWIAM PANIA IZE,,PANIA aSIE ,PANIE BIOROWE,KTORE SLEDZA WATEK ,PANOW WETERYNARZY I PANOW PRACOWNIKOW,,,
USZANOWANIE:oops:

Posted

Oplata za psiaka 50zl- zaszczepiony komplecikiem szczepien.
Czip i paszport 170zl ( nie mamy darmowych, kupujemy tak jak inni) Paszport bedzie wystawiony na schron.
Identyfikator, obroza i kaganiec-zalatwie.
Nr konta schroniska 50144010260000000004528344 z dopiskiem Adopcja Zaby.

Posted

Tak to juz jest z tymi zagranicznymi adopcjami...Koszty są znacznie większe, miejmy jednak nadzieje ze ta suma nie zniechęci przyszłej Panci;)

Posted

Wola napisał(a):
Tak to juz jest z tymi zagranicznymi adopcjami...Koszty są znacznie większe, miejmy jednak nadzieje ze ta suma nie zniechęci przyszłej Panci;)

Dusji??Nigdy :shake: !!!:loveu: Ona jest kofana i wiem że przeskoczy morze jeśli trzeba będzie:evil_lol:

Posted

Jestem znow:lol: Wlasnie rozmawialam z Pania Ewa ktora ma zabrac Zabule do NL. Wspaniala osoba, uwierzcie. Zabula bedzie jechala w klateczce poniewaz Pani Ewa ma rowniez swoje 2 psiaki i oczywiscie chce zapobiec w czasie podrozy nie tylko ewentualnym spieciom miedzy psami ale rowniez temu zeby Zabula nie bnarazila sie na upadek itp w czasie jazdy. Pani Ewa wraca do Nl pod koniec lutego lub w poczatkach Marca. Jak juz wspomnialam, kuzynka Gosi Szwjacar- Kamila prawdopodobnie dowiezie Zabule pociagiem z Gdyni do Szczecina, ale prosze szykujcie ewentualny transport Zaby bo wszystko sie moze zdarzyc, czyli choroba, itd. Zabula ma zapewniony tymczas w Szczecinie zatem dowiezienie jej wczesniej po ustaleniu z Gosia jest tutaj bardzo wskazane. Jestem po rozmowie z Pania Iza, wspaniala babka, rzeczywiscie z sercem dla zwierzat:multi: Rozmawialysmy sobie bardzo milo i mysle ze pani Iza nie ma watpliwosci co do mojej osoby i moich intencji. Jesli dobrze pojdzie to byc moze Zaba juz ma dom staly ale to jeszcze nie jest pewne zatem czekam na wiecej informacji w tym temacie. Wiem jedno Zabunia znajdzie najlepszy dom na swiecie a jesli tego nie bedzie to zostanie z nami. Nie pozwole jej na wloczege, beznadzieje, cierpienie, pokutowanie za zlych ludzi.....Bedzie dobrze.

Posted

romenka napisał(a):
Dusji??Nigdy :shake: !!!:loveu: Ona jest kofana i wiem że przeskoczy morze jeśli trzeba będzie:evil_lol:

romenko kochana, dziekuje ci serdecznie tu na watku za twoj post. Nie znamy sie osobiscie, ale nasza korespondencja dowodzi tego, ze mozna zaprzyjaznic sie nawet na odleglosc. Ciesze sie ogromnie, ze podtrzymujesz ten watek. A rzeczywiscie moze morze przeskocze z tymi psimi ogonami, a ty mi piekna fryzurke zrobisz i odmlodzisz o te 2 lata:evil_lol: tylko 2, pamietaj i nie waz sie myslec ze mam 44 lata:diabloti: Mam wygladac jak kwitnaca 20 tka wiec mow od razu czy umiesz to zrobic. Jesli nie, to juz sama nie wiem kogo mam obwiniac o moj wyglad:evil_lol: Trzymaj sie cieplutko i trzymaj kciuki za Zabule...takiej panny mozna mi tylko pozazdroscic. Jesli zobaczysz jej zdjecia......padniesz z wrazenia........ona bedzie moja krolewna....

Posted

dusje napisał(a):
romenko kochana, dziekuje ci serdecznie tu na watku za twoj post. Nie znamy sie osobiscie, ale nasza korespondencja dowodzi tego, ze mozna zaprzyjaznic sie nawet na odleglosc. Ciesze sie ogromnie, ze podtrzymujesz ten watek. A rzeczywiscie moze morze przeskocze z tymi psimi ogonami, a ty mi piekna fryzurke zrobisz i odmlodzisz o te 2 lata:evil_lol: tylko 2, pamietaj i nie waz sie myslec ze mam 44 lata:diabloti: Mam wygladac jak kwitnaca 20 tka wiec mow od razu czy umiesz to zrobic. Jesli nie, to juz sama nie wiem kogo mam obwiniac o moj wyglad:evil_lol: Trzymaj sie cieplutko i trzymaj kciuki za Zabule...takiej panny mozna mi tylko pozazdroscic. Jesli zobaczysz jej zdjecia......padniesz z wrazenia........ona bedzie moja krolewna....

Dusje polubiłam Cię od pierwszego wymienionego z toba listu :loveu: mimo że mnie opierniczyłaś za nieprzedstawienie się :evil_lol: ;)
Potem już tak bardzo mi zapadłaś w serce że nie mogłam z Tobą stracić kontaktu a potem na dogo się pojawiłaś i napisalaś o Dragonku list do mnie :-( od tamtej chwili zostałAś moją PSIAPSIÓŁKĄ :loveu:
A O żABOLINCE PAMIETAM CAŁY CZAS :loveu:
Cieszę się że jesteś nami tutaj :buzi:

Posted

Zatem chyba kamien z serca spadl nam wszystkim:lol: Zabula bedzie sobie rezydowac w Nl , ja pozostaje z nadzieja ze polubi ten kraj i pokocha ludzi ktorzy zechca jej dac dobre przytulisko. Nawet nie wiecie jak bardzo ciesze sie ze dzieki Pani Ewie poznalam rownie wspaniala osobe Pania Ize, ktora mieszka w Nl i probuje juz teraz znalezc domek dla Zabusi. Popatrzcie, to taki lancuszek dobrych i szlachetnych serc....Nawet jesli nie uda sie, to jednak cudownie jest zyc z mysla ze obok nas sa wspaniali ludzie pragnacy pomoc.... Iza dziekuje ci serdecznie za zaangazowanie i prosze nie miej mi za zle ze w ciagu 1 sekundy pozwolilam sobie zaproponowac ci przejscie na TY, a jesli do tego dolozyc moja kiepska komorke, to z pewnoscia usmiejemy sie serdecznie i bedziemy wspominac do konca zycia. Pani Ewie, teraz juz Ewie przekazuje najserdeczniejsze pozdrowienia. Coz za bezposrednia osoba......nadal jestem oniesmielona, ale Ewo dziekuje pieknie za twoj bezposredni styl i pomoc. Jestescie wspaniale i Ty i Iza i oczywiscie dogomaniaczki z Pl. Czy nie bedzie naduzyciem jesli powiem, ze uwielbiam Was? romenko , twoja nazwa dla Zabuliny jest piekna:lol: dziekuje ci serdecznie. Zatem Zabolinka???? Super

Posted

Dusje, dziekuje za dzisiejsza rozmowe. Rozwialas moje wszelkie obawy a mialam ich naprawde sporo dlatego moze wiele nie mowilam ale uwaznie Cie sluchalam. Powiem krotko, jestes kochana osoba z duzym sercem, i wiem , ze znajdziesz Zabie dobry dom.
Wiewiora mozesz spac spokojnie! Zaba bedzie bezpieczna.

Posted

Izabela.S napisał(a):
Dusje, dziekuje za dzisiejsza rozmowe. Rozwialas moje wszelkie obawy a mialam ich naprawde sporo dlatego moze wiele nie mowilam ale uwaznie Cie sluchalam. Powiem krotko, jestes kochana osoba z duzym sercem, i wiem , ze znajdziesz Zabie dobry dom.
Wiewiora mozesz spac spokojnie! Zaba bedzie bezpieczna.

A ja dziekuje za zaufanie Izo. Naprawde bylo mi niezwykle milo rozmawiac z Toba i oczywiscie ja gadula nie dawalam Ci prawie dojsc do slowa ale to wynika jedynie z mojego entuzjazmu dla sprawy. Niestety, ewentualni opiekunowie Zabuli wycofali oferte adopcji ze wzgledu na to ze jest za duza. Taka informacje otrzymalam od Izy mailem. No coz, szukamy dalej, a ja jednak mam zamiar przedstawic Panstwu Zabunie po jej przyjezdzie do Nl. Zdjecia odbiegaja tak bardzo od rzeczywistosci......Nie spoczniemy jednak w szukaniu dla niej dobrego domku i daj Boze taki znajdziemy. Zabula musi poznac nasz swiat, swiat ludzi od najlepszej strony. A rosolek z kluchami i kura i tak bedzie musiala skonsumowac:evil_lol: i tak az przez 2 lub 3 tygodnie. Musze jej pomoc w pracy jelit bo przeciez nawet najlepsze jedzonko w schronie nie zapobiegnie niespodziankom. Po tym okresie öchronnym" przestawie krolewne na karme przeznaczona dla psiakow:evil_lol: a i tak bedzie rozpuszczona borac pod uwage fakt, ze ciagle cos tam moje zebraki wyprosza....kawalek kielbaski, szyneczki, paroweczki, pasztetowej kupowanej tylko dla nich.....niech wiedza ze czeka ich nagroda za dobre sprawowanie:eviltong:

Posted

Ale ja wieczna pesymistka,,, i to jeszcze p onieudanych adopcjach Jozka...bede sie cieszyc ze szczescia mojej zabki,,,dopiero jak pojedzie,,,,
W tedy zrozumiem ze wszystko sie udalo i Zaba po kilkuletnim zyciu w schronie zamieni je na lepsze!!!!
No to jeszcze Jolek mi zostaje,,,i moja psia lista w gdyni sie skaczy......choc...............................
Chcialabym bardzo zeby ktos odnalazl jeszcze Kaspara,,,duzy szorstkowlosy pies ze starych wybiegow,,,siedzi chyba wiecznosc,,ostatno czesto o nim mysle,,,moze i jemu dac moznaby szanse na dogo!!!!

Posted

Znam Kaspara;) Siedzi w boksie z Orionem;) Czasem Kasia go bierze na spacerki.Całkiem miły psiak:)Duży i śliczny, do tego łagodny.Myślę, że jak teraz Żabka pojedzie do domku, to założymy właśnie jeszcze kilka wątków na dogo.:roll:

Posted

Wola jestes kochana!!!!!!
A czy jest jeszcze Elza,,,duza suka stara,,,z wybiegow pod lasem..owczarkowata,,,Czesto zajmowala sie nia wolontariuszka ta od kruszyny,,zapomnialam imienia tej pani,,,jest wspaniala wolontariuszaka,,,
A Elza zawsze mnie wzruszala!!!Ma jakies problemy ze stawami ale to taka kochana psina,,pamietam jak puszczalam ja luzem,,bo nie mogla zaklimatyzowac sie na wybiegu,,,,No i oczywiscie CZarli,,,chyba wiecie o ktorym mowie!!!
jest na str schroniska...chyba bo juz dawno tam nie zagladalam,,,,moze ktos mi podac strone ,,,bo nie wiem jak wejsc,,,to od razu poogladam sobie psiaki,,
A Kaspar jest swietny ,,,kojazy mi sie z misiem ,,z sopotu ktory szybko przez dogo znalazl domek,,,,
A Kaspar to na czesc ,pierwszego konia ktorego dostalam pod opieke,,,,
Dzieki Wola jestes swietna,,,wiem wiem ,,troche cie zameczam..ale to dlatego ze samam z tak daleka nie moge wielu rzeczy zalatwic