Jump to content
Dogomania

Slodka czekoladka, na zimowe dni........juz w swoim domku rozrabia!!!

Recommended Posts

Posted

Zabenko dusje cie caluje w samo pysio i prosi o domeczek. Boze czemu nikt cie nie widzi?:-( Ja nie moge jechac teraz do PL, ale powaznie jesli ktos wybiera sie do Niemiec lub NL to dawajcie ja do mnie . Moge ewentualnie podjechac do Niemiec jakies 160 km od granicy holenderskiej. Na to czas znajde:lol: Juz nie moge patrzec na to nieszczescie i tylko podbijac od czasu do czasu, jeno sterylka jest niezbedna bo samca chetnego do ojcostwa posiadam

Posted

akucha napisał(a):
Ciapek z Sopotu będzie jechał na początku stycznia do Niemiec... Tylko to trochę załatwiania jest, chip i takie tam, nie znam się za bardzo...

Szczepionka przeciw wsciekliznie, zakaznym,chip, odrobaczenie,zaswiadczenie od lekarza ze zdrowa do wywozu za granice i paszport a w nim te wszystkie pieczatki. Jeno data tego wszystkiego na 21 dni przed wyjazdem/ no wsteczne sie praktykuje;) / na granicy zero sprawdzania. Dokad konkretnie jedzie Ciapek? I czy daloby sie zdazyc ze sterylka?

Posted

Wola, nawiaze do swojej propozycji. Otoz Zabcia moze byc u mnie na tymczasie, ja zas uczynie wszystko zeby trafila w dobre rece na obczyznie, chyba ze zostanie u mnie na stale, ale to uzalezniam od tego jak rozwinie sie sytuacja z Mopcia z Ostrowii Maz. Mopci obiecalam dom u siebie, niemniej jednak dopoki nie dowiemy sie po jej ewentualnym pobycie w hoteliku i diagnozie speca, jak sie zachowuje, czy jest agresywna, a taka jest wstepna ocena suni, nie moge obiecac domciu stalego Zabce. Musze byc tutaj bardzo uczciwa bo tak nakazuje mi sumienie. Wychodze z zalozenia, ze dopoki o Mopci nie wiemy nic, hotelik szykuje sie prawdopodobnie od stycznia i praca z nia troche potrwa, to warto dac Zabce tymczas i szukac jej domku. Chce to zrobic. Zeby bylo weselej uswiadomilam sobie, ze obecnie w PL sa kapitalni ludzie Polacy z NL ktorzy wracaja do Holandii okolo 7 stycznia. Dzieki nim przekazalam paczke do Szczecina dla Maksia i p Irenki, mam nadzieje ze trafila do niej, bo ja tych ludzi naprawde nie znam, ale wydaja mi sie bardzo odpowiedzialni. Pomyslalam, ze gdyby Zabka byla po sterylce, moze oni zabrali by ja ze soba, choc tak prawde mowiac, wlasnie zamiast swiat maja pogrzeb i nie wiem czy moglabym ich prosic o te przysluge, ale sprobowac mozna. Z pewnoscia krzywda Zabci sie nie stanie a jesli Mopcia okaze sie rzeczywiscie niereformowalna, to niestety ja jej nie wezme o czym wiedza dziewczyny Z Ostrowi. Wowczas Zaba zostalaby z nami. Ale Mopcia poki co ma pierwszenstwo i niech tak na razie zostanie:lol: Napisz co sadzisz o tym

Posted

Ja myśle, że tu mogłaby się wypowiedzieć Ola, bo ja jestem tylko wolonatiuszką i proponuje psiaczki;) Jak dla mnie pomysł całkiem ciekawy;) Każda alternatywa dobrego domku jest ważna;) Dziś będę w schronisku i sprawdzę jak oni się na to zapatrują, bo nie wiem co myślą w ogóle o adopcjach za granicę. Dam znać wieczorem, a jak brat mnie do komputera nie puści to jutro z rana:)

Posted

No to jestem jak mówiłam:) Tak jak mi się wydawało, psiula na zdjęciu z Żabką zwie się Hienka, ale niestety w schronisku jej już nie ma... A co do adopcji Żabci to schron jest jak najbardziej za, ale nie znamy wymogów takiej adopcji, dokładnie co i jak...I jak to będzie pewne na 100% to byśmy się tym zajęli...Do sterylki pójdzie niebawem:roll:

Posted

Sadze ze kazda pomoc przy zabci jest dobra ,,bo obawiam sie ze inaczej moze ona spedzic cale zycie w schronie,,
Jesli jest transport,,pomoc dobrych ludzi i tp to super,,Teraz tylko chodzi jak na to zaopatruje sie schron,,co do czipa szczepien i tp to ja te koszta moge pokryc,,najwazniejsze zeby zaba w koncu poszla do domku ,,nawet na tymczas,,a potem do tego prawdziwegoo,takie jest moje zdanie,,,ale teraz decyzje podjac musi tylko schron i zalatwic sterylke..
postarqam sie jutro cos wiecej maznac

Posted

wiewiora1 napisał(a):
Sadze ze kazda pomoc przy zabci jest dobra ,,bo obawiam sie ze inaczej moze ona spedzic cale zycie w schronie,,
Jesli jest transport,,pomoc dobrych ludzi i tp to super,,Teraz tylko chodzi jak na to zaopatruje sie schron,,co do czipa szczepien i tp to ja te koszta moge pokryc,,najwazniejsze zeby zaba w koncu poszla do domku ,,nawet na tymczas,,a potem do tego prawdziwegoo,takie jest moje zdanie,,,ale teraz decyzje podjac musi tylko schron i zalatwic sterylke..
postarqam sie jutro cos wiecej maznac

Jesli da rade ze sterylka to wyblagam pana Tomka o jej zabranie do Nl. Okolo 7 stycznia wracaja ze Szczecina do NL. Jesli nie zgodzi sie, to trzeba inaczej kombinowac. Jestem dobrej mysli, ale musze wszystko wiedziec wczesniej zanim Tomek opusci PL.

Posted

Jedna z pań w schronie bardzo się ucieszyła na te wieści i powiedziała, że jeśli bedzie wiedziała jakie są wymogi co do takiej adopcji(szczepienia, chip,zaświadczenie lekarskie) to przygotuje sie to wszystko ale najpierw wolimy mieć pewność czy domek jednak bedzie bo przeciez ta sunia z Ostrowi ma pierwszeństwo...

Posted

Wola napisał(a):
Jedna z pań w schronie bardzo się ucieszyła na te wieści i powiedziała, że jeśli bedzie wiedziała jakie są wymogi co do takiej adopcji(szczepienia, chip,zaświadczenie lekarskie) to przygotuje sie to wszystko ale najpierw wolimy mieć pewność czy domek jednak bedzie bo przeciez ta sunia z Ostrowi ma pierwszeństwo...

Ja podtrzymuje propozycje z nadzieja ze wynajde staly domek. Zostanie u nas tak dlugo jak trzeba, ale wowczas wspolnie musimy pomoc Mopci jesli okaze sie ze nadaje sie juz do adopcji/czyli pomoc w znalezieniu tymczasu lub domku stalego/ Przeciez tak naprawde nie ma znaczenia czy Mopcia znajdzie swoj kat w PL czy w NL, wazne zeby trafila na dobrych ludzi,prawda? Mopcia tez musi byc bezpieczna. Ona, naprawde nie ma tam gdzie jest, dobrze:-( Trzeba o nia zawalczyc. Poki co jej sytuacja jest bardzo niejasna zatem warto wg mnie pomoc Zabce. Mam 2 samce i daj Boze zeby zgodzila sie z nimi. Jeden z nich to staruszek, drugi okolo 4 lat sznauceropodobny ale kochany bez agresji. Staruszek nie znosi zaczepiania niemniej jednak toleruje psiaki, byleby nie kazaly mu sie z nim bawic

Posted

Żabka z tego co mi wiadomo nie problemów z dogadywaniem się z innymi psiakami. Suki napewno toleruje, czyli psy chyba tym bardziej.Nigdy nie widziałam zeby kogoś zaczepiała.Dziś przejazdem postaram się wpaść do schronu i przekaże wszystko;)