Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nad chuda postura naszej mini krowki od poczatku z politowaniem patrzeli wszyscy odwiedzajacy nasze schronisko. Jednoglosnie stwierdzali, ze to takie biedne, chore i wychudzone stworzenie. Rzeczywiscie smukla to ona jest, chora zas nie. Wszelkie badania wykazuja, ze wszystko jest w normie i Chuda jest okazem zdrowia.
Ostatnio nawet zostala wysterylizowana z mysla, ze troche przytyje ;)
Mini krowka czuje sie dobrze, i jak to zawsze bywa najmniejsza, najszczuplejsza i najstarsza rzadzi na podworku. Byla w stanie pokazac nawet rottweilerce, gdzie jest jej miejsce.
Miloscia jej zycia jest Lapek, jednak on na dniach jedzie do Holandii a ona zostaje sama. Do tej pory pilnowala z nim " nawet w nocy porzadkow w schronisku".
Moze nie jest najmlodsza ale jest kochana, mila i grzeczna. Jednej rzeczy, ktorej strasznie sie leka jest aparat fotograficzny... te zdjecia jej wizerunku to chyba cud :)

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dobrze pamietasz,Akucha,to wlasnie Minikrowka,pisalam Ci o niej kiedys.

faktycznie, ma taka gleboka,charcikowata klatke piersiowa.

poznalam ja,fajna jest! juz fakt,ze to ulubienica wiewiory1 mowi sama za siebie.ona dobiera do swojej "swity" tylko wyjatkowe psy :loveu:

Minikrowka vel Chuda jest kolezanka z boksu Rudej i Zebatki (obecnie Krakowianki),trzeba jej pomoc...

Posted

Chuda chodzi za mna krok w krok ,, Szuka mnie caly czas i musi nadarzac za mna .. nie zawsze sie jej to udaje ale musze przyznac ze probuje..

Jest swietna ... z nia nie bedzie mial nikt problemu

Posted

Jest smieszna,malutka,lubi ludzi.Madra i posluszna.jej ulubiencem jest Łapek (maly rudzielec bez przedniej lapki),ktory juz jest "zaklepany",jedzie z Jozkiem do Holandii.Chuda nie miala takiego szczescia.

Posted

Ile zaba moze miec latek? jak mowi moj wet...szczeniaczek.... Ona moze miec ok 7-8lat...

Chuda to ona jest w kazdym calu , i doskonale to wykorzystuje . Wie jak szybko i w ktorym momencie przecisnac sie w zamykajacych drzwiach , kiedy nie chce zeby psy wchodzily do jakiegos pomieszczenia... Teraz tez to zrobila .. cześc maluchow spi w mojej szatni na fotelu i poslaniach a jej jedynej udalo sie przedostac do tego pomieszczenia . spi teraz cwaniara kolo mnie ..

Co do kotow , to nie ma do nich zadnych zastrzezen,, Nieraz wchodzila nieproszona do kociarni .. chyba bardziej obawialam sie o nia a nizeli o koty ..