rafantynka Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Czy ktoś karmi , bądź karmił ? Wcześniej karmiłam royalem , ostatnio acaną, ale po acanie moje psy robią kupy z częstotliwością świnki morskiej . Teraz na próbę kupiłam właśnie sensitiv , ponieważ bazą nie jest kurczak . Powiem szczerze , że już zgłupiałam , od roku czegoś szukam i nie mogę się zdecydować . Jedna karma ma to druga tamto, obłęd . Po niżej opis karmy. [LIST] [*] 1st Choice Adult Dog All Breeds Sensitive Skin & Coat Lamb, Fish & Brown Rice [*] Waga 15kg [*] Kompletna karma SuperPremium, bardzo delikatna formuła dla psów dorosłych ze skłonnościami do uczuleń. Hipoalergiczne źródło białka jak jagnięcina i ryby zapobiegają alergiom i są idealnie dla wrażliwych psów. Dodatek witamin, mikroelementów wraz glukozaminą i chondroityną wspiera ogólną kondycję. [*] [B][U]Składniki: [/U][/B] [*] Suszone (dehydratyzowane) mięso jagnięce (17%), suszony (dehydratyzowany) śledź atlantycki (12%), brązowy ryż (12%), suszone ziemniaki, kasza owsiana, ryż, kasza jęczmienna perłowa, olej roślinny, suszona pulpa buraczana, suszone pomidory, całe nasiona lnu (źródło kwasów tłuszczowych omega-3), hydrolizat wątroby kurczaka, olej śledziowy (źródło DHA), wyciąg z drożdży (źródło mannanooligosacharydów), wyciąg z cykorii (źródło fruktooligosacharydów, naturalny prebiotyk), skorupka krewetki i kraba (źródło glukozaminy), wyciąg z rośliny Yucca schidigera, nowozelandzkie zielone małże (źródło glikozaminoglikanu GAG), strzykwa (źródło chondroityny), suszone algi, wyciąg z suszonej zielonej herbaty, suszona mięta ogrodowa, suszona pietruszka, wyciąg z imbiru. [*] [B][U]Dodatki:[/U][/B] witamina A 23 000 IU/kg, witamina D3 2 000 IU/kg, witamina E 140 IU/kg, witamina C 170 mg/kg, Ŝelazo 180 mg/kg, jod 3,5 mg/kg, kobalt 2 mg/kg, miedź 7 mg/kg, mangan 28 mg/kg, cynk 220 mg/kg, selen 0,2 mg/kg, tauryna 50 mg/kg; L-cystyna 10 mg/kg. [*] [B][U]Składniki analityczne:[/U][/B] białko: 22%, zawartość tłuszczu: 12%, surowy błonnik:2,6%, materia nieorganiczna: 9,3%, wapń: 1,7%, fosfor: 1,3%, kwasy omega-3: 0,8%, kwasy omega-6: 3,6%, kwasy omega-9: 1,4%, DHA:60 mg/kg, siarczan glukozaminy:500 mg/kg, siarczan chondroityny: 250mg/kg. [/LIST] Quote
rafantynka Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 :) Drodzy forumowicze liczę na Waszą pomoc. Zastanawiałam się jeszcze nad trainerem, ale po doświadczeniu z acaną obawiam się ,że może być to samo. Quote
rafantynka Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 [B]1st Choise sensitive skin & coat [/B] [INDENT] Czy ktoś karmi , bądź karmił ? Wcześniej karmiłam royalem , ostatnio acaną, ale po acanie moje psy robią kupy z częstotliwością świnki morskiej . Teraz na próbę kupiłam właśnie sensitiv , ponieważ bazą nie jest kurczak . Powiem szczerze , że już zgłupiałam , od roku czegoś szukam i nie mogę się zdecydować . Jedna karma ma to druga tamto, obłęd . Po niżej opis karmy. [LIST] [*] 1st Choice Adult Dog All Breeds Sensitive Skin & Coat Lamb, Fish & Brown Rice [*] Waga 15kg [*] Kompletna karma SuperPremium, bardzo delikatna formuła dla psów dorosłych ze skłonnościami do uczuleń. Hipoalergiczne źródło białka jak jagnięcina i ryby zapobiegają alergiom i są idealnie dla wrażliwych psów. Dodatek witamin, mikroelementów wraz glukozaminą i chondroityną wspiera ogólną kondycję. [*] [B][U]Składniki: [/U][/B] [*] Suszone (dehydratyzowane) mięso jagnięce (17%), suszony (dehydratyzowany) śledź atlantycki (12%), brązowy ryż (12%), suszone ziemniaki, kasza owsiana, ryż, kasza jęczmienna perłowa, olej roślinny, suszona pulpa buraczana, suszone pomidory, całe nasiona lnu (źródło kwasów tłuszczowych omega-3), hydrolizat wątroby kurczaka, olej śledziowy (źródło DHA), wyciąg z drożdży (źródło mannanooligosacharydów), wyciąg z cykorii (źródło fruktooligosacharydów, naturalny prebiotyk), skorupka krewetki i kraba (źródło glukozaminy), wyciąg z rośliny Yucca schidigera, nowozelandzkie zielone małże (źródło glikozaminoglikanu GAG), strzykwa (źródło chondroityny), suszone algi, wyciąg z suszonej zielonej herbaty, suszona mięta ogrodowa, suszona pietruszka, wyciąg z imbiru. [*] [B][U]Dodatki:[/U][/B] witamina A 23 000 IU/kg, witamina D3 2 000 IU/kg, witamina E 140 IU/kg, witamina C 170 mg/kg, Ŝelazo 180 mg/kg, jod 3,5 mg/kg, kobalt 2 mg/kg, miedź 7 mg/kg, mangan 28 mg/kg, cynk 220 mg/kg, selen 0,2 mg/kg, tauryna 50 mg/kg; L-cystyna 10 mg/kg. [*] [B][U]Składniki analityczne:[/U][/B] białko: 22%, zawartość tłuszczu: 12%, surowy błonnik:2,6%, materia nieorganiczna: 9,3%, wapń: 1,7%, fosfor: 1,3%, kwasy omega-3: 0,8%, kwasy omega-6: 3,6%, kwasy omega-9: 1,4%, DHA:60 mg/kg, siarczan glukozaminy:500 mg/kg, siarczan chondroityny: 250mg/kg. [/LIST] [/INDENT] Quote
murakami Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Dołączam się do pytania - z ciekawości, bo ta karma jest też na mojej liście karm do wypróbowania. Quote
rafantynka Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 Dałam trochę karmy moim psiakom , zjadły nawet chętnie :) Quote
mam psa Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Osobiście uważam że to świetna karma, mieliśmy kiedyś kłopoty z naszym psem i wlasnie 1st Choice mu pomógł wyjść z alergii. Ta chyba jest nowa, my karmiliśmy kiedyś Lamb and Rice (teraz moj pies je Pronature Hoilistic z tej samej firmy z Kanady ) Jesli chodzi o jakość to jeden z najlepszych wyborów na rynku, znacznie powyżej RC... Polecam mieć psa na niej jakiś czas i zobaczysz efekty, czyli jak pies przyswaja i jak wyglada. Nasz przyswajał ją znakomicie i sierść po niej miał taką że każdy pytał co je ten pies :) Tak jak widzę w składzie ma dehydratyzowane miesa z jagnieciny i ryb - i w dużej ilości , brak pszenicy i kukurydzy, jest glukozamina i chondroityna .... itd Polecam Quote
mam psa Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 moj pies tez ją jadł bardzo chętnie :) Polecam 1st choice to świetne karmy, napisałem opinie w innym wątku ( są dwa takie same :) ) link tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/197879-1st-Choise-sensitive-skin-amp-coat[/url] Quote
murakami Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='mam psa'] napisałem opinie w innym wątku ( są dwa takie same :) ) link tutaj: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197879-1st-Choise-sensitive-skin-amp-coat[/URL][/QUOTE] he, he, właśnie :evil_lol: Quote
rafantynka Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 :) Tak są dwa , nie mogłam doczekać się odpowiedzi ;) Pozdrawiam Quote
rafantynka Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 Dziś psiaki zjadły chętnie , a kupsko było jak cygaro i nie śmierdzące , do acany na pewno nie wrócę :) Quote
rafantynka Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 Oczywiście na tyle na ile kupa może nie śmierdzieć ;) Quote
Hawanka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='rafantynka'] , do acany na pewno nie wrócę :)[/QUOTE] A co z Acana było nie tak? Quote
dzasta Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Ja właśnie dostałam 4 kg tej karmy na próbę i będziemy testować. Psiaki są na niej dopiero dwa dni ale ogólne wrażenie i skład karmy jak na tę chwilę ok. Quote
rafantynka Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 po acanie było dużżżo kup dziennie , jednorazowo kilka małych kupek ( jak świnka morska), które wybitnie śmierdziały. Teraz są dwie kupy dziennie w kształcie cygarka :) Quote
mam psa Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 kurcze , nigdy nie sprawdzałem tego czegoś co robi mój pies :) ale jeśli chodzi o ilość to wychodzi około 1x dziennie , pewnie jako cygarko :) polecam 1st choice jest świetna karma Quote
Hawanka Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 mam psa napisał(a): polecam 1st choice jest świetna karma No to ja tez wypróbuje zobaczymy jak psina zaraguje na ta karme :) Quote
Chefrenek Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 rafantynka napisał(a):po acanie było dużżżo kup dziennie , jednorazowo kilka małych kupek ( jak świnka morska), które wybitnie śmierdziały. Teraz są dwie kupy dziennie w kształcie cygarka :) Mam takie samo spostrzeżenie. Quote
rafantynka Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Ja sprawdzam, ponieważ sprzątam . Swojej nie sprawdzam ;) ale psa zawsze, kupsko dużo mówi ;) a pies nie powie . Quote
rafantynka Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 dzasta , a gdzie dostaje się tyle karmy na próbę ?? :) Quote
rafantynka Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 Czy jest ktoś z Warszawy , kto zamawia tę karmę bezpośrednio z klubu hodowców i mógłby zamówić wór dla mnie :) Najchętniej jeszcze przed świętami , proszę pisać na priv. Pozdrawiam Quote
dzasta Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Ja dostałam od koleżanki na próbę tą karmę :) Powiem szczerze że karma jest ok po tygodniu stosowania. Z tego co słyszałam chyba w klubie jej jeszcze nie ma ale to było jakiś czas temu... Po Acanie u mnie zawsze mają biegunkę nie wiem czemu... a co jeszcze dziwniejsze że tylko po tych z kurczakiem bo po Pacifice było ok ale ilość kup jak dla mnie nie do przyjęcia... Quote
rafantynka Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Pzostają więc zakupy w necie . Quote
mam psa Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 ja kupowalem 1st Choice w normalnym sklepie zoologicznym, pewnie powinna być dostępna bez większego problemu. Quote
rafantynka Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Tak jest 15 kg. 260 zł. Szukam taniej :) Quote
g2008 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Karma jest super. Kupy 2 razy dziennie w kształcie "cygarka". Sierść błyszcząca. Co do ceny- nie jest tania, ale to karma klasy super premium-ma wiele suplementów, w pełni zbilansowana- a to kosztuje. Cena = jakość. Quote
Recommended Posts