Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 492
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paulina02 napisał(a):
Witam jestem , musiałam wyjść z moimi psami i Sabą . Saba sięga dorosłej kobiecie do kolan .Saba ma 50cm .wysokości .

dzięki paulina02, to już coś konkretnego, czyli już wiadomo ile klatka musi mieć wysokości.
Usiłuję namówić jednego weta na wyjazd po świętach do Saby i malca .. to nic pewnego, ale negocjacje w toku.

Posted

paulina02 napisał(a):
Witam jestem , musiałam wyjść z moimi psami i Sabą . Saba sięga dorosłej kobiecie do kolan .Saba ma 50cm .wysokości .

No czyli klatka na astkę sunię, wszyscy wiedzą jakiej wielkości jest ta rasa...

Posted

[quote name='paulina02']Ewtos bardzo dziekuje ci za karmę dla moich zwierzaków , i tobie elinka też za to że jesteś .Dziś miałam okazję poznać cię osobiście , jesteś super .Dziękuję .

Paulino, z tym super to lekka przesada :oops:. Ale ja też bardzo się cieszę, że Cię poznałam. No i taki realny kontakt to świetna sprawa.

[quote name='ilon_n']Yv, pytałam w wielu miejscach - schronisko, Powiatowy Inspektorat Weterynaryjny, prywatnych znajomych .. na razie posucha ..

szukałam też w necie i znalazłam takie klatki::

http://allegro.pl/klatka-dla-psa-cynk-najtaniej-109x70x76cm-gratis-i1361023563.html

http://allegro.pl/klatka-dla-psa-cynk-najtaniej-120x76x82cm-gratis-i1361023578.html

zastanawiam się nad rozmiarem, który byłby odpowiedni .. niestety nie miałam okazji widzieć Saby na żywo.
Lidzia musi określić przybliżony rozmiar klatki, by Saba miała komfort.

Niedawno w jednym z zoologów widziałam taką klatkę, jednak nie wiem ile za nią chcieli. Ale kenel można wypożyczyć w inowrocławskiej fundacji Kocia Dolina. Przy wypożyczaniu trzeba wpłacić kaucję, kaucja na kennel wynosi 400zł, po oddaniu im klatki kaucję tę zwracają. Gdybyśmy mieli te 400zł na kaucję to można by ich o wypożyczenie tej klatki zapytać.

http://www.kociadolina.pl/fundacja,artykul,22,wypozyczanie-sprzetu.html

Posted

Elinko, bomba :) czy możesz sprawdzić jakim rozmiarem klatki dysponują? bo ja miałam dojście do zbyt małej .. dobrej dla pikusiów .. więc może kocia fundacja tez nie ma zbyt wielkiej.
I czy wchodzi w grę wypożyczenie na dłużej niż jakaś szybka akcja.

Posted

paulina02 napisał(a):
..........Jeżeli ktoś by chciał schudnąć to polecam Sabę , do tej godziny juz zaliczyłam z nią 6 wyjść na dwór z 4 piętra .Jak tylko zaczyna wąchać i się kręcić to ja już z nią na dół i od wczoraj mi nie nabrudziła .Ale wystarczy chwila nie uwagi no i klapa.

Przed swiętami to chyba i bez Saby na brak ruchu nikt nie narzeka :lol: ale po, to by się przydało trochę po piętrach polatać.

Posted

[quote name='ilon_n']

cajus, wymyśl coś własnego zamiast po kimś powtarzać, ale przede wszystkim daruj sobie merytorycznie puste komentarze.

Litości... x 2. Skończ już kobieto.

Nie wiem czy wynajem klatki to dobry pomysł. Jak powstanie taki wątek na akcjach można pokusić się o zebranie na kennel na stałe. Tak przyszłościowo.

Gdzieś był watek o sprzedaży kennel klatek. Może uda mi się go odnaleźć.

Edit

Nie mam adresu do wysłania paczki. Kurierzy już uprzedzają, że nie będą jeździć w piątek. Chciałbym ją wysłać jutro.

Posted

Udało mi się namówić pewnego weta na wyjazd do Strzelna po świętach :)

dobrze byłoby, gdyby kwestia klatki do tego czasu sie wyjaśniła .. gdyby miała jechać z Torunia lub po trasie .. mogę wówczas przewieźć ..

[quote name='Cajus JB']Litości... x 2. Skończ już kobieto.

chłopie, wiesz kim jesteś .. i zastosuj swoją uwagę do siebie.

Posted

ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE od wielkopsiaków PRZEKAZUJEMY-
OBY SPOKÓJ,DOSTATEK I MIŁOŚĆ GOŚCIŁY WOKÓŁ NAS!!!..
.A ZWIERZAKI ŻYŁY W CIEPLE,ZDROWIU Z PEŁNYMI BRZUSZKAMI ZE SWOIMI KOCHAJACYMI I UKOCHANYMI LUDŹMI!!!

Posted

Mam klatkę (dzięki głównej inspektor weterynaryjnej) .. udostępniona będzie do połowy lutego, potem trzeba szukać innego źródła lub innego rozwiązania.
najprawdopodobniej w poniedziałek zawiozę klatkę i lek.wet. ;) do Lidzi.

Maluch zgodnie z instrukcjami weta musi być w 3 tygodniu odrobaczony, powtórka w 5 tygodniu, w 6 tygodniu szczepienie i może zmykać do swojego nowego domu.

Posted

ilon_n napisał(a):
Mam klatkę (dzięki głównej inspektor weterynaryjnej) .. udostępniona będzie do połowy lutego, potem trzeba szukać innego źródła lub innego rozwiązania.
najprawdopodobniej w poniedziałek zawiozę klatkę i lek.wet. ;) do Lidzi.

Maluch zgodnie z instrukcjami weta musi być w 3 tygodniu odrobaczony, powtórka w 5 tygodniu, w 6 tygodniu szczepienie i może zmykać do swojego nowego domu.

Ilon bardzo dziekuje!:multi:

Saba tez nie byla odrobaczana:shake:

Posted

paulina02 napisał(a):
Witam mam z Saba wielki problem , co zje to zaraz przez nią przelatuje sama woda .

A co ona teraz je? Nie wiem jak to jest z suką świeżo po porodzie, ale normalnie jeśli pies ma biegunkę to trzeba zastosować dietę lekkostrawną, tj. gotowana kura + rozgotowany na papkę ryż/makaron.

Posted

Ja też niewiele pomogę w tej kwestii.

Napisz paulina02 co dostawała, co teraz dostaje. Może to zmiana karmy jeśli do takiej doszło. Lub może ewentualnie jakiś smakołyk ze stołu. To się czasami zdarza. Może to też być zupełnie inny problem.

Wet będzie w poniedziałek? To pewne ilon_n?

Posted

Lidko, proszę opisz dokładniej jak to wygląda, kolor biegunki, zapach ..
kiedy ostatnio jadła, czy ma apetyt, czy pije wodę ..
dzwoniłam do Ciebie, ale niestety bez skutecznego połączenia.
rozmawiam właśnie z wetem, to może być wirusówka .. !!

Oby nie!!

Posted

Saba apetyt ma ciągle by jadła , tylko zaraz przez nią przelatuje .Kolor brąz , zapach okropny , wodę pije ..Gotuje jej ryż , i z kawałkami kurczaka .Dobrze bo po suchym też ma rozwolnienie .Może ta karma do karmiących suk jest też za bardzo treściwa , nie daje już jej ale i tak rzadko robi .Temp.nie ma .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...