Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Yv1958'][B]Prosze o zamkniecie watku Saby.

Paulina przemyśl jeszcze raz, możecie nie dać sobie rady. Tu nawet parę osób to za mało.

• Replies 492
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Yv i paulino02, wcale nie dziwi mnie obecne Wasze rozgoryczenie no bo faktem jest, że jedni w swych wypowiedziach nieco rozmijali się z rzeczywistością, inni może mniej, ale skoro tu jesteśmy, otwieramy ten wątek, piszemy posty to świadczy to tylko o tym, że wszyscy zaangażowani jesteśmy w sprawę Saby. Nawet jeśli nasze wypowiedzi bywały błędne lub niesprawiedliwe. Nawet nie wiecie jak czasami trudno jest kogoś zaprosić, aby chociaż tylko odwiedził wątek. Na Dogomanii jest bardzo dużo takich martwych wątków. A Wam udało się zainteresować losem Saby aż tyle osób. Pomyślcie, jaka to dla Saby szansa. Im więcej osób tym więcej może być pomysłów, tym więcej pojawia się propozycji wsparcia. Zamykając wątek Saba tę szansę straci. Czy nie szkoda odrzucać tę formę pomocy? Dziewczyny (i chłopaki;)) na Dogomanii na prawdę mogą pomóc i pomagają.

Posted

Yv1958 napisał(a):
Mysle, ze Lidzia cos napisze. Teraz jest bardzo chora.
Jak tylko bede cos wiedziala, dam znac!

Zuzlikowa::kiss_2:

No,to trzymajmy się cieplutko wszyscy...i dbajmy o sia!!!!...i o psiurkę!!!

U nas mróz taki,że nos mi chciał odmarznąć:evil_lol:....a psiaki nie chciały nawet dalej lecieć...a Lucuś nawet poopy nie chciał wystawić,a niby Niedźwiadek kudłaty z niego:diabloti:...

Yv...wzajemnie:cool3:

Posted

[quote name='ewajanka']Oczywiście trzymam kciuki za suczkę.

W celach edukacyjnych wkleję wątek
http://www.dogomania.pl/threads/198237-Błagamy-o-wsparcie!!-Ciężarówka-z-guzami-listwy-mlecznej.-PILNE/page3

Poczytałam....i trzymam za malutką mocno kciuki!
A historia malenstwa, pokazuje faktycznie jak czasami musimy zaufać i wiedzy,ale i intuicji...
Podobnie było z Piękną Heleną u Ulv...niby nic nie przemawiało za tym by niepokoić się stanem suni,ale intuicja Ulv kazała jej biec do weta i zrobić usg...i było ostatnie stadium ropomacicza zamkniętego.Uratowała Helence życie...

Posted

Tęgi mróz w tych rejonach.
Dziś ratowaliśmy psa z hipotermią, zamarzał w rowie na śniegu.
Masakrycznie chudy, starszy pan, już z zaćmą.
Podobno 3 dni tam przeleżał!! I nikt nie przejął się staruszkiem!!

Potrzebny jest pilnie DT dla Niego.
Chwilowo przebywa w lecznicy, pod kroplówkami i obserwacją, ale to opcja bardzo doraźna.
Trzeba Go stamtąd zabrać a On nie może trafić do schroniska!!

Szkoda, że z Saby taka golizna.
Trzymam kciuki za sunię.

Posted

Lidzia przerazona mrozami bardzo sie denerwuje i zastanawia sie, czy Saby nie wziac do domu, ale musi szukac samochodu, a pozniej wniesc ja na czwarte pietro.:roll:
Weterynarz powiedziala Lidzi, ze sunia powinna byc w cieple.
Jako przyszla babcia:evil_lol: poprosilam Lidzie, zeby ja wziela.

Bede pisac, jak bedzie cos nowego!

Dziekuje, ze pamietacie!:iloveyou:

Posted

[quote name='Yv1958']Lidzia przerazona mrozami bardzo sie denerwuje i zastanawia sie, czy Saby nie wziac do domu, ale musi szukac samochodu, a pozniej wniesc ja na czwarte pietro.:roll:
Weterynarz powiedziala Lidzi, ze sunia powinna byc w cieple.
Jako przyszla babcia:evil_lol: poprosilam Lidzie, zeby ja wziela.
Dzisiaj doszla specjalna karma ufundowana przeze mnie i moja siostre dla Saby.

Bede pisac, jak bedzie cos nowego!

Dziekuje, ze pamietacie!:iloveyou:

Wczorajszej nocy mieliśmy tu 17 na minusie!! aż skrzypiało.
Kolejna zapowiada się podobnie, bo teraz mamy już minus 12.

Jakby p. Lidka znalazła jeszcze jakiś domowy kącik dla Saby, to niech zawczasu ją przeniesie.

Ciężko patrzeć na ptaszyska, ludzie wolą wyrzucić resztki żywności do śmietnika niż ptactwu,
żal myśleć o kociakach wolno-żyjących bez możliwości schowania się gdzieś w cieple.
nie wspomnę już o błąkających się psach, kończących swój żywot gdzieś w zaspach śnieżnych z wyziębienia i wycieńczenia,
jak ten niewidomy staruszek .. sami zobaczcie ..

Od jutra nie mamy gdzie go podziać .. szukamy pilnie kącika w domu, bo tylu Mu potrzeba.
Nie widzi, więc boi się wszystkiego. Wolałby zaszyć się gdzieś w różku i cichutko leżeć.
Grunt, że wydźwignął się z tej hipotermii ..

Posted

O Boze!!! U co bedzie z tym pieskiem Ilonka?

Mam wiadmosc od Lidzi, ze Saba zostala przeniesiona do domu:" Saba jest u mnie w domu nie może się odnaleźć cały czas piszczy , brzuch jej bardzo opadł, a na górze same żebra"

Na czwarte pietro zostala wniesiona!

Posted

Ja pierniczę. Jak zwykle, czekanie nie wiadomo na co... Były propozycje, szybkiej refundowanej sterylki i DT po zabiegu. Nie, źle. Teraz suka urodzi i kolejne małe nieszczęście będzie szukało domu. I jeszcze dogomaniacy przyklaskują, bo się urodzi mały okruszek i ma tyle cioteczek na dogo. Wstyd! :roll:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...