Yv1958 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Wlasnie skonczylam rozmawiac z Lidzia! [SIZE=4] [B]Jest za sterylka jaknajbardziej![/B][/SIZE] [SIZE=4] [/SIZE]Tylko powiedziala, ze sprawa jest pilna, bo tak na jej oko, to suczka urodzi na swieta.!!! [SIZE=4][B]NIE MA GDZIE JEJ PO ZABIEGU PRZETRZYMAC!![/B][/SIZE] W kazdym pokoju dziki kot leczony aktualnie na koci katar:shake:. Poza tym druga suczka, ktora ta by zjadla! [SIZE=5][B]Co robic?[/B][/SIZE]
Yv1958 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Mam takie pytanie, czy nie moznaby zrobic suni USG? Jezeli mialaby tylko jednego pieska, to niechby urodzila? To takie drastyczne: teraz, kiedy ona wlasciwie nie dlugo ma rodzic, ma takie duze cycuszki, zabic w niej to wszytko?
mimiś Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 bardziej drastyczne bedzie szukanie szczeniakowi domu:shake: rozejrzyj sie ciotka ,ile ich szuka domu na dogo..a to przecież wierzchołek góry...
Yv1958 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='mimiś']bardziej drastyczne bedzie szukanie szczeniakowi domu:shake: rozejrzyj sie ciotka ,ile ich szuka domu na dogo..a to przecież wierzchołek góry...[/QUOTE] Mimisku! Ale to takie okrutne!:placz: Ja wiem....Masz racje!!
Nooks Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 Juz jestem, zaraz zakladam watek! Niestety mialam mala awarie i musialam wyjsc na pare godzin! Ale juz jestem i biore sie do roboty ;)
Nooks Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 Link do wydarzenia na fb: [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=175166252507440&num_event_invites=0[/url]
Cajus JB Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Jaki wątek chcesz założyć Nooks? Edit Yv nie macie miejsca dla suni, a co dopiero dla Jej szczeniaków. Na pewno będzie kilka. Im szybciej będzie sterylka tym bezpieczniej.
ilon_n Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 zgłosiłam sunię do refundacji zabiegu ze środków [URL="http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29-NOWE-Konto-%21%21%21?p=15891567&viewfull=1#post15891567"]Akcji Sterylizacji[/URL].. podałam orientacyjny koszt 200pln .. myślę, że w Inowrocławiu w zaprzyjaźnionej lecznicy elinki koszt zabiegu powinien się zmieścić w tych ramach. Trzeba by już umawiać termin zabiegu. Każdy dzień się liczy. edit Iwonko, proszę wybadaj czy sunia może na ten jeden miesiąc trafić do DT pani Małgosi .. musimy mieć dla niej ciepłe, bezpieczne miejsce i ją samą na oku.
Yv1958 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='ilon_n']zgłosiłam sunię do refundacji zabiegu ze środków [URL="http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29-NOWE-Konto-%21%21%21?p=15891567&viewfull=1#post15891567"]Akcji Sterylizacji[/URL].. podałam orientacyjny koszt 200pln .. myślę, że w Inowrocławiu w zaprzyjaźnionej lecznicy elinki koszt zabiegu powinien się zmieścić w tych ramach. Trzeba by już umawiać termin zabiegu. Każdy dzień się liczy. edit Iwonko, proszę wybadaj czy sunia może na ten jeden miesiąc trafić do DT pani Małgosi .. musimy mieć dla niej ciepłe, bezpieczne miejsce i ją samą na oku.[/QUOTE] Zeby sie tylko Elinka odezwala! Ilonka, to Malgosia S. wczoraj sie rozmyslila! Napisala Lidzi sms-a, ze nie bedzie sie zajmowac kolejnym psem!:-(
Yv1958 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='Agata69']Jakiej wielkosci jes sunia?[/QUOTE] Tak do kolan!
paja2 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [url]http://nk.pl/#profile/27021414/gallery/album/14/302[/url]
paja2 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Wstawiłam zdjęcie Saby tak wyglądała jak ją znalazłam , tak jak pisze Iwonka jest do kolan .Ma duży brzuch i cycole .Jak sterylizacja wpłynie na jej psychikę , jeżeli ona pewnie za dwa tygodnie będzie rodzić .Ona już wyczuwa ruchy a co potem z mlekiem jest zima , mleko będzie się zbierać i będzie ją boleć .Jutro wstawię jej zdjęcie tak jak wygląda obecnie , ciężko jej zrobić bo ciągle szuka jedzenia i się wierci ..
ilon_n Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 jest potwierdzenie od Soemy, będzie refundacja kosztów!! Trzeba szybko działać! [B]Elinko[/B], czy możesz umówić swojego weta i popilotować całą akcję w Inowrocławiu?! edit Sunia po zabiegu dostanie tabletki na zasuszenie pokarmu. Teraz myślimy o psychice jednego psa, a każde rozmnożenie skutkuje tym, że będziemy mieć problem z psychiką wielu, jak nie jej dzieci to innych, które już żyją i albo nie mają własnego miejsca, albo maja je w schronisku i tocza codzienną walkę o przetrwanie.
Nooks Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 Iwonka, moze warto wysla maila do Elinki i zapytac czy moglayb cos w pomoc w sprawie sterylki i weta?
elinka Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Jestem. Już powiadomiłam weterynarza o sterylce. Dajcie weterynarzowi tylko znać, kiedy przywieziecie sunię na zabieg. Yv na PW już podałam namiary na weta. W razie czego możecie dzwonić też do mnie 660 815 112. Koszt nie wiem jaki będzie bo to wszystko zależeć będzie od zabiegu, od kondycji suni, od ilości zużytych leków i nie wiadomo czy przy tak zaawansowanej ciąży nie będzie trzeba podawać suni kroplówki. W każdym bądź razie weterynarz pójdzie po kosztach. Teraz tylko trzeba szybko szukać miejsca, gdzie sunię umieścić po zabiegu. Lecznica odpada, moje DT też jest zajęte. EDIT: A może po zabiegu na kilka dni przetrzymać sunię któreś awaryjne DT się zgodzi ? Na mapie Pomocy Dogomaniaków w kujawsko-pomorskim jest kilka takich domów. Niestety, mnie jutro prawie cały dzień nie będzie w domu. Może któraś z cioteczek pomogła by napisać PW tych osób? [URL]http://mapapomocy.dogomania.pl/region2.php?cid=14®ion=2[/URL]
nadee Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='elinka'] A może po zabiegu na kilka dni przetrzymać sunię któreś awaryjne DT się zgodzi ? Na mapie Pomocy Dogomaniaków w kujawsko-pomorskim jest kilka takich domów. Niestety, mnie jutro prawie cały dzień nie będzie w domu. Może któraś z cioteczek pomogła by napisać PW tych osób? [URL]http://mapapomocy.dogomania.pl/region2.php?cid=14®ion=2[/URL][/QUOTE] elinka.. grazie mille :lol: smaże właśnie emaila do Pomocy... Dzięki za linka... :multi:
Yv1958 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='nadee']elinka.. grazie mille :lol: smaże właśnie emaila do Pomocy... Dzięki za linka... :multi:[/QUOTE] Cheche...Widzialas?? PISALYSMY ROWNOCZESNIE!!!
nadee Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Wysłałam emaila do wszystkich podanych awaryjnych DT z kujawsko-pomorskiego. Mam nadzieję, że ktoś się odezwie... :p
elinka Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 W sprawie awaryjnego DT napiszę jeszcze do jednej mojej znajomej dogomaniaczki z Bydgoszczy. Tylko czy po tym tygodniowym pobycie na ADT będzie kto i gdzie miał odebrać sunię? EDIT: A! I jeszcze napiszę do Kruszwicy.
nadee Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='elinka']W sprawie awaryjnego DT napiszę jeszcze do jednej mojej znajomej dogomaniaczki z Bydgoszczy. Tylko czy po tym tygodniowym pobycie na ADT będzie kto i gdzie miał odebrać sunię?[/QUOTE] Sprawa jest nader skomplikowana... bo on na razie mieszka w altance... Trzeba koniecznie ją zoperować... I szukać DT/DS... Zawsze to kilka dni więcej na szukanie... O transporcie może Yv pogada z p. Lidzią/peja2
Recommended Posts