ani@ Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Nie widzę ale zęby mam fajne :) gryzę nimi tylko chrupki ;) Quote
KWL Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Cudo :-) i ten żabocik :-) uwielbiam takie... Quote
kinga Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Szczęki niczym krokodyl :-). ...będą sie jeszcze o niego bić, zobaczycie. Quote
Agmarek Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='ani@']Idą święta... O matko! Jaka śliczna śnieżynka! :mdleje: a z jakim ślicznym bodygardem! :-o Sama nie wiem które piękniejsze :roll: ale widać że psiak towarzyski jest. Quote
ani@ Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Bonzo zadomowił się u mnie Nie przeszkadza mu już harmider jaki robią moje dzieci po południu gdy wracają do domu Jutro badania krwi zobaczymy co siedzi w Bonziakowym srodku ;) Quote
3 x Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 z przykrością musze stwierdzić że bonzo jest prawie ładniejszy od naszego Michala ;) Quote
ani@ Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Bonzo poraża hollywoodzkim uśmiechem :diabloti: wczoraj wyczyszczono mu pięknie ząbki jednego mocno rozchwianego usunięto Bonziasty dostał też serie kroplówek na przepłukanie nereczek i oczyszczenie krwi z kreatyniny przechodzimy na dietę niskobiałkową :p Po za tym to najwspanialszy pies! Oaza spokoju i cierpliwości! :loveu: Quote
3 x Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 [quote name='ani@']Bonzo poraża hollywoodzkim uśmiechem :diabloti: wczoraj wyczyszczono mu pięknie ząbki jednego mocno rozchwianego usunięto Bonziasty dostał też serie kroplówek na przepłukanie nereczek i oczyszczenie krwi z kreatyniny przechodzimy na dietę niskobiałkową :p Po za tym to najwspanialszy pies! Oaza spokoju i cierpliwości! :loveu: znaczy typowy berneńczyk ;) Quote
Agmarek Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 3 x napisał(a):znaczy typowy berneńczyk ;) Znaczy się może i tak, ale tylko wtajemniczeni w tę rasę wiedzą że tak jest :razz: Nie chcecie wiedzieć jakie było moje pierwsze spotkanie z berneńczykiem :oops: Elza! Nie opowiadaj :nono: W skrócie: ja byłam bardziej przerażona jak berneńczyk :diabloti: Quote
ani@ Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Muszę powiedzieć że zaskoczył mnie Bonzo bardzo pozytywnie Niewidome psy naprawdę świetnie sobie radzą. Na spacerach nikt się nie orientuje że Bonzak idzie "na czuja" Quote
KWL Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 I nie dziwię mu się :-) Niewidome psy radzą sobie o wiele lepiej niz niewidomi ludzie. I jest to dość proste do wytłumaczenia :-) Dla człowieka utrata wzroku jest klęską - traci podstawowy zmysł. Pozostają mu tylko słuch, węch i dotyk które gdy wzrok funkcjonuje poprawnie są następne w kolei... Dla psa jak sądzę katastrofą byłaby utrata węchu - podstawawego zmysłu nie tylko postrzegania, ale i OCENY świata ( taką rolę pełni u ludzi wzrok). Piszę to trochę na podstawie własnych doświadczeń - mój węch jest w atrofii - działa prawie na zasadzie ciemno-jasno, żeby coś dokładniej scharakteryzować muszę za przeproszeniem swój nos tam wetknąć :-P Jednak mając wzrok, słuch i dotyk nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu :-) I myślę że podobnie patrzy na świat Bonzo - notak nie widzę was/tego, ale czuję, słyszę i mogę dotknąć - wystarczy :-). Quote
ani@ Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Z doświadczenia wolę na DT mieć pięć ślepych psów niż jednego głuchego :p Quote
ani@ Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Bonzo pięknie się rozkręcił na spacerach na łąkach skacze jak zajączek :crazyeye: odlotowy pies z niego :loveu: uwielbia wylegiwać się na posłankach musi tylko uważać czy na którymś z nich nie leży Luna :evil_lol: Quote
ani@ Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Bonzowe święta minęły na rozkosznym wylegiwaniu się w pobliżu kominka :loveu: Niestety rozkosz ta kilkakrotnie została przerwana :mad: okazało się, że wszyscy w domu mają trochę więcej wolnego czasu i Bonzo został kilka razy porządnie wyczesany Początkowa mina pt.: "Przez Was zostanę kompletnie łysy" zmieniła się w "OK niech Wam będzie" :shake: Bonzak przeszedł na dietę dla nerkowców dostaje karmę weterynaryjną Renal Quote
Agmarek Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 ani@ napisał(a): okazało się, że wszyscy w domu mają trochę więcej wolnego czasu i Bonzo został kilka razy porządnie wyczesanyl No co za ludzie...nawet w Święta nie dali psu spokoju :evil_lol: Quote
ElzaMilicz Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 Na dodatek uparli się i ciągle domu szukaja dla miśka. :razz: Quote
Agmarek Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 ElzaMilicz napisał(a):Na dodatek uparli się i ciągle domu szukaja dla miśka. :razz: jakiego domu? dla jakiego miśka? przecież on już jest w domu :evil_lol: Quote
ani@ Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 ja umrę na zawał przy Was :mad: Bonzo szuka domu i już!!! Zbieractwo jest zabronione!!! ;) Bonzak to cudowny pies bezproblemowy i najgrzeczniejszy na świecie :loveu: nic nie niszczy, nie brudzi w domu, przytula się, nie przeszkadza mu czwórka biegających dzieci nad głową :loveu: Quote
Camara Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 i Ty takiemu skarbowi domu szukasz? ani@, przemyśl to! pozbędziesz się bezproblemowego tymczasika i zaraz te zołzy (dwie) :oops: wcisną ci jakiegoś.... nieprzymierzając Gucia :evil_lol: Quote
ani@ Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Camara nie ułatwiasz :mad: staram się trzymać zasady by psom na tymczasie szukać domu poza moim tak mnie zastanawiam o jakich zołzach piszesz :cool3: obawiam się że niedługo ktoś wpadnie na pomysł, że przy bezproblemowym Bonzaku to mi nieprzymierzając taki Gucio nie będzie przeszkadzał :diabloti: Quote
Agmarek Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 ani@ napisał(a): tak mnie zastanawiam o jakich zołzach piszesz :cool3: Mnie też. Mnie też :razz: Ale o so chozi? :cunao: Quote
ElzaMilicz Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 Może mi ktoś łaskawie wyjaśnić kto to jest Gucio ??? " :roll: " Zemsta jest słodka! :evil_lol: Quote
Recommended Posts