Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

Będzie chyba szybciej happy end :D Pan zadzwonił dziś o 6 rano z pytaniem czy mógłby ją nawet dziś odebrać, śniła mu się w nocy i postanowił przyspieszyć dzień adopcji :D tylko jakoś nie możemy się zgrać co do godziny odbioru :D

Posted

Monia, nie strasz mnie rano widokiem Twego smsa:evil_lol:, myślałam, że zwiała. Uff! Dobre wieści:lol:.

A o tym psiaku pomyśl na serio, taki strasznie biedny, bez schronienia... Do kolan, przytulaśny;)

Guest monia3a
Posted

Pomyślę ale to nie tylko ode mnie zależy...
Trochę fotek.

Posted

No pięknie, super to jak coś to daj znać o której można następnego ;) w kolejce spaniel z mojej ulicy, sunia ze wsi - ta ciężarna, pies od dreag, no i te cztery wczorajsze, to jak chcesz pojedynczo czy w hurcie? Wiecie jest tragedia :(

Posted

jaanna019 napisał(a):
No pięknie, super to jak coś to daj znać o której można następnego ;) w kolejce spaniel z mojej ulicy, sunia ze wsi - ta ciężarna, pies od dreag, no i te cztery wczorajsze, to jak chcesz pojedynczo czy w hurcie? Wiecie jest tragedia :(

Pierwsza, pierwsza...:modla: Czym mogę przekupić::hmmmm:? Mogę oddać swoje mini cudo::siara::
Uwaga, uwaga, monia daje się psom zagryzać, chce mieć mniej:evil_lol: I jeszcze sama podsuwa dowody:eviltong:

Guest monia3a
Posted

[quote name='dreag']Pierwsza, pierwsza...:modla: Czym mogę przekupić::hmmmm:? Mogę oddać swoje mini cudo::siara

Laski nie zapominajcie, że u mnie jeszcze jest Fiona, która czeka z niecierpliwością na dom :) a tak poza tym to Heksa może wrócić :)

[quote name='dreag']Uwaga, uwaga, monia daje się psom zagryzać, chce mieć mniej:evil_lol: I jeszcze sama podsuwa dowody:eviltong:

Szczególnie na tej fotce http://img641.imageshack.us/img641/5992/zmniejszone8.jpg - dwie na jedną :D

Heksa bardzo ładnie chodzi na smyczy, trzyma się prawej strony, nie ciągnie i nie napręża smyczy. Dziś poszłam z nią do weta na odrobaczenie i celowo nałożyłam trapery aby co chwilę nie leżeć, a tu miło się zaskoczyłam. Dziewczyna już nie ucieka, jak jestem w domu to siedzi grzecznie i pilnuje podwórka ( chciała zjeść listonosza i dwóch policjantów, którzy szukali mego sąsiada :D bardzo im się spodobała - zaproponowałam im adopcję ale niestety nie chcieli )
[SIZE=2]Cudna z niej dziewczyna, szkoda tylko, że chce zjadać koty, bo powiem szczerze, że już chodzą mi głupkowate myśli :evil_lol:

[quote name='jaanna019']No pięknie, super to jak coś to daj znać o której można następnego ;) w kolejce spaniel z mojej ulicy, sunia ze wsi - ta ciężarna, pies od dreag, no i te cztery wczorajsze, to jak chcesz pojedynczo czy w hurcie? Wiecie jest tragedia :(

Masz może jej jakieś zdjęcie ?? Jeśli jest naprawdę mini, mini to być może będę miała dla niej DT, tylko musi to być naprawdę mała sunia max 7 kg

Guest monia3a
Posted

Heksa pojechała do DS :)
Będzie miałą do towarzystwa drugą ONkę, duże podwórko do pilnowania, ocieplaną budę i na czas wizyt gości kojec.
Narazie Pan nie dzwoni więc mam nadzieję, że jest i będzie OK

Guest monia3a
Posted

Aż boję się zadzwonić do nich i podpytać. Może jutro :D

Posted

Super że się udało bo śniła mi się nocami:multi:. Szkoda że ciężko było jej się dogadać z twoimi sukami monia u mnie szybko poszło no i te koty... jak byłam u kumpeli to nie ganiała jej kota więc zdurniałam:crazyeye:. Ja po pierwszym wyjściu z nią do dziś mam posiniaczone kolana po tym jak pociągnęła i pękła obroża :evil_lol: Mogę zapytać dokąd pojechała?

Guest monia3a
Posted

Trzeba ją zabrać, ponieważ codziennie gryzą się z suką Państwa. Oni już nie chcą na to patrzeć, mają dość i rezygnują.

Kto ją potymczasuje ??

Guest monia3a
Posted

No i przyjechała!
Heksa ma ranę między przednimi łapami - musiała dostać od tamtej suki. Ma straszną biegunkę i ... dostała cieczkę :mad: ale przynajmniej wiemy, że nie jest ciężarna :evil_lol:

Guest monia3a
Posted

A więc tak :)

Heksa dostała zastrzyk na powstrzymanie cieczki i chyba zaczyna się ona cofać choć jeszcze liże się namiętnie ;)
Z moimi dziewczynami jest różnie - z Fionką to najlepsze koleżanki, bawią się, tarzają w śniegu, ganiają i wszystko jest OK, natomiast z Kiarą bywa różnie - jest tak, że burczą na siebie, jeżą się i chodzą w kółko warcząc, a jest i tak, że bawią się ze sobą. Na szczęście jak krzyknę to jest spokój, nie puszczam ich samych i jeśli już się bawią to pod kontrolą.

Heksa dziś miała dość siedzenia na pdwórku i sobie poszła połazić po okolicy :D na szczęście albo i nie ;) chodzi przy domu i mam nadzieję, że tak będzie dalej, bo jak polezie to szukaj wiatru w polu. Jutro idę ją zaszczepić przeciw wsciekliźnie, a tak dla swojego spokoju, bo ona nie jest agresywna ale przestraszyć może.

Zrobiłam jej allegro ( wiem, że i Ty Agnieszko zrobiłaś ale moje takie typowo ogłoszeniowe o adopcję ) po świętach mają ją oglądać młodzi ludzie,którzy chcą ją do bloku tak więc decyzję o hoteliku odkładam do po świętach i mam nadzieję, że będzie jeszcze miejsce dla niej choć jeśli będzie już zajęte to jakoś sobie dam radę.

Tekścik do ogłoszeń jakby ktoś chciał pomóc w ogłaszaniu:

[FONT=MS Shell Dlg 2]Piękna suczką Owczarka Niemieckiego szuka nowego domu. Heksa ma 2 lata. Jest nie tylko śliczna, ale i bardzo mądra, karna. W lot łapie polecenia opiekuna. Grzecznie chodzi na smyczy przy nodze, wraca na zawołanie. Spacery z nią to czysta przyjemność. Heksa jest łagodnym psem, przyjaźnie nastawionym do ludzi. Chętnie zamieszka w domu (lub mieszkaniu w bloku), gdzie nie ma innych zwierząt. Nie pogardzi także kojcem i ocieploną budą zwłaszcza, że idealnie sprawdza się jako stróż. [/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Tel. Monika 501 453 000 mail: monia3a@wp.pl[/FONT]