danka4u1 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Jak pięknie i ufnie patrzy nam w oczy na ostatnim zdjeciu. Cudo, oby był zdrowy jak najprędzej i nabierał sił. Quote
xxxx52 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Paulina87-przed adopcja proponowalabym pieska zaszczepic (musi jeszcze nabrac cialka i pozbyc sie robali) p/wirusowkom,zeby pozniej po 4 tygodniach nowi opiekunowie czekoladke doszczepili p/wirusowkom ze wscieklizna. Quote
Paulina87 Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 [URL=http://img6.imageshack.us/i/48873562.jpg/][IMG]http://img6.imageshack.us/img6/689/48873562.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] [URL=http://img59.imageshack.us/i/62504680.jpg/][IMG]http://img59.imageshack.us/img59/3226/62504680.jpg[/IMG][/URL] Quote
dara9 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 jaki słodki sznuperek:loveu: i jak tu się w nim nie zakochać? Quote
:: FiGa :: Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Zeby tak wszystkie psiaki mialy podobne szczescie co do domku jak ten slodziak.... bylabym w raju. Ale! Nie ma co zapeszac.... :oops: Ja osobiscie trzymam kciuki i mam nadzieje ze wszystko wypali :kciuki: A teraz najwazniejsze to zdrrooooowka maluszku :calus: Ciocia Paulinka cie wyprowadzi na prosta :lol: Quote
Paulina87 Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 Małego dzisiaj w nocy strasznie czyściło, zrobił 2 razy kupę... ale ładnie na matę (mądry piesek z niego). Rano wyszliśmy na dwór i też zrobił kolejną kupę. Po powrocie natomiast wypróżnił się samą krwią... taką ciemną i gęstą. Quote
xxxx52 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Czy zauwazylas robaki? Nie wiem ,moze sie niedoczytalam ,czy stolec na pasozyty zostal pobrany.To mnie niepokoi ,ze krew jest przetrawiona.Czy nie warto by zrobic USG? Moze zastosuj diete z kleiku ze serem ,bezmiesna dodajac smecte.Moze sie wstrzymac ze suchym pokarmem. Quote
Paulina87 Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 Tak miał badany kał w którym właśnie wyszło, że ma te robale. Mały obecnie je royala convalestence i puszkę royala Intestinal. Quote
xxxx52 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Te robale ciagle siedza,nie sa widoczne okiem?Moze jednak sprobuj z tym ryzem,a potem dodawaj stopniowo do ryzu royal,kiedy uklad pokarmowy dojdzie do normy. Quote
Angel Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 trzymam kciuki z domkiem.. i aby maluszek wyzdrowiał ! Zgadzam sie ze to bardzo inteligentny psiak ! Tak mi go żal.. wracaj do zdrowia maluszku ! :loveu: Quote
danka4u1 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Byłam u Ciebie maluszku. Zdrowiej psino..tak mi Cię żal. Quote
Paulina87 Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 Dzisiaj byliśmy kolejny raz na kroplówce i zastrzykach, dostaliśmy tabletki i jakiś proszek (koszt wszystkiego 70 zł), oraz w klinice dr. Dąbrowskiego po surowicę, którą mały dostał dzięki uprzejmości GoniP. Angel koniecznie obserwujcie inne szczeniaczki bo martwię się, że pewnie i one są potwornie zarobaczone. Quote
Angel Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='Paulina87']Dzisiaj byliśmy kolejny raz na kroplówce i zastrzykach, dostaliśmy tabletki i jakiś proszek (koszt wszystkiego 70 zł), oraz w klinice dr. Dąbrowskiego po surowicę, którą mały dostał dzięki uprzejmości GoniP. Angel koniecznie obserwujcie inne szczeniaczki bo martwię się, że pewnie i one są potwornie zarobaczone.[/QUOTE] powiem dziewczyna... mowilam pani z TOZ i wiecie moze gdzie mozna kupic jakies testy na obecnosc parwo ? niedługo wpłace na maluszka jakiś grosz :) rozliczenia sa na pierwszej ? Quote
Paulina87 Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 Tak wszystkie rozliczenia są na 1 stronie Quote
Angel Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='Paulina87']Tak wszystkie rozliczenia są na 1 stronie[/QUOTE] to jeszcze dobrze gybys to zsumowała... tzn ile cie wszystko razem wyniosło. :loveu: Quote
xxxx52 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Testow sie nie kupuje na parwo ,testy na parwo wykonuje weterynarz,albo pobiera sie stolec do probowki i wet wysyla do laboratoruim. to co bym zalecila ,zeby wszystkie szczeniaki odrobaczyc pasta(samemu kupic )gdyz czesto schroniska z powodow oszczednosciopwych podaja na odrobaczenie proszek na odrobaczenie dla swin.Najlepiej samemu kupic i samemu podac(paste podaje sie ilosc pasty na kg ciala szczeniaka) i powtorzyc za 10 dni.Poza tym jak psy maja pchly to zawsze maja robaki ,dlatego nalezy sprawdzic specjalnym grzebieniem czy sa wolne od pchel.Wazne jest zeby obserwowac szczeniaki w kuchni ,czy nie wymiotuja i czy nie maja bardzo smierdzacych biegunek /(typowy zapach dla parvo i coronavirus) Quote
Wiedźma Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Skoro wyżełek, to cudo. Nałożyłam podatek na znajomych i wysyłam parę groszy na biedaka. Paulina, nie wiem, czy za podanie prywatnego konta możesz nie mieć nieprzyjemności z banem włącznie. A rachunki na wszelki wypadek zeskanuj i wrzuć na wątek. Quote
Diora Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Elmo jest cudny :) Wiedźma, mi się wydaje, że można podać swój prywatny nr konta (bo w innym wypadku czyj??). Pies jest w DT, a nie DS, dlatego można zbierać pieniądze na jego leczenie. Quote
aniao Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 prosimy o jakieś wpłaty na dzieciaczka, bo trochę kasy idzie.. :( Quote
Wiedźma Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='Diora']Elmo jest cudny :) Wiedźma, mi się wydaje, że można podać swój prywatny nr konta (bo w innym wypadku czyj??). Pies jest w DT, a nie DS, dlatego można zbierać pieniądze na jego leczenie.[/QUOTE] Była kiedyś taka niemiła sprawa na dogo. Chodzi mi o podanie konta na wątku - na pw można (dla ułatwienia nie należy myśleć logicznie:) ) Quote
Ati Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Paulina, rodzinka jest z toba w kontakcie, ktora byla zainteresowana malym? Quote
Recommended Posts