Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przebrnęłam przez watek Korala-Rexa , najbardziej ucieszylo mnie to, że zaadaptował się do nowych warnków, tak samo jak Ślepaczek został znaleziony wychudzony, z łańcuchem, a mimo tego nie brudzi w mieszkaniu, myslę , że ślepiatko tez nie będzie sprawiać problemów:)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ANKA_89 napisał(a):
Ślepiątko w środę, mordka usmiechnięta, ale te oczy...

Ślepiatko raz jeszcze, tu widać jego ON-kowatość i "stróżowatość"

Musi go obejrzeć okulista ! Taki psiuń musi mieć mieć szansę.
Z zabiegu jeden z największych kosztów, czyli soczewkę zapewnię Ale musze wiedzieć jaki rodzaj (zwijalna czy nie koniecznie) i jaka moc !

Posted

ludzie moze sie zainteresuja i jak przesledza przy najmniej ostatnie posty to beda pisacx czy moga zapewnic najlepeij napisz w watku transportowym ze potrzebny transport do W-wy i dom tymczasowy chociaz na jedna dobe
moze ktos sie znajdzie

Posted

to czekamy:)
ja dzis podjelam opieke rowniez nad slepym owczarkiem najgorsze ejst to ze ten co jest u ans nie ma nawet 5 latek a jest slepy:-(
Az mi go szkoda Taki na maksa zywy wszedzie go pełno:) a jaksmiesznie biega Dzisiaj nawet dwojka dziadkowz działek mnie o niego wypytywala w czasie spaceru a on grzecznie ich wachał:)
Podnosze Slepaczka

Posted

Dom tymczasowy potrzebny dla ślepego ONka. Tylko w ten sposób można przywrócić mu wzrok! Operacja i powrót do schroniska jest pozbawiona sensu

Posted

Strasznie przykro czytać o tym psiaczynie !
Zdecydowanie trzeba szukać tymczasu (o co już od dawna prosicie) !!!!

I faktycznie niewiele osób interesuje się niewidzącym starszawym kundelkiem.
Szkoda, że również na Dogo pomoc bywa "wybiórcza" !!!!

Przecież on może widzieć (a przynajmniej jest na to szansa).
Bardzo proszę wszystkich na Dogo o zainteresowanie dla tego trudnego przypadku.

Będziemy się psiaczku teraz częściej pokazywać i prosić o szansę widzenia dla ciebie !!!!!!!
I moja prośba - nadajcie mu jakieś imię - nie moze tak stale być ślepaczkiem.
Dopiszcie w tytule, że operacja możliwa, ale warunkiem jest tymczas lub dom !
I ogłoście zbiórkę pieniędzy na te cele na AFN.
Wtedy psiaczyna może zostanie zauważony.

Radku pozdrawiam !

Posted

No i jak z tą pomocą ?????
Może jednak ktoś kocha takie biedne psiaczki ?????

Poprosimy o imię !!!!!
Niech już choć to ma własne skoro nie ma nic i na dodatek nie widzi !!!!!

Nie mogę sama nadać mu imienia to by było nie w porządku - dopiero się w tym wątku znalazłam.

Posted

slepe psy znjajduja dobre domy, czasami szybciej niz widzace - po prostu wzbudzaja litosc
operacja to ogomny koszt a psy radza sobie swietnie bez wzroku, to nie jest az taka ułomnosc jak dla ludzi
dwa tygodnie temu do domu pojechal lek, stary slepy gluchy i z wszystkimi chorobami swiata, wszystko jest mozliwe
czy pies ma wyrozniona aukcje na allegro?
z tegoc o widze teraz nie ma zadnej, a to glowna droga od znajdowania domu slepaczkom
czy pies ma rozlepione w miescie plakaty?
przyjacielu koni, pomoc na dogo bywa wybiorcza, ale nie do tego stopnia zeby nikt nie chcial pomoc slepemu psu
osoba, ktora zalozyla watek powinna wykazac sie najwieksza inicjatywa, kazdy z nas ma tu kilka swoich psow a wszystkimi zajac sie nie da rady

Posted

na allegro była zwykła aukcja, ale bez żadnego odzewu, na mieście rozlepiłam juz ok.tygodnia temu ogłoszenia o schronisku ze zdjęciem piesa, ale też nic
nawet wet stwierdził, że ten pies nie ma szans na dom i gdyby nie sprzeciw pani z TOZ-u zostałby już uśpiony, bo kierownictwu też się nie podoba stary, ślepy pies na którym nie można zarobić

Posted

ANKA_89 napisał(a):

gdyby nie sprzeciw pani z TOZ-u zostałby już uśpiony, bo kierownictwu też się nie podoba stary, ślepy pies na którym nie można zarobić

Tego chyba nie trzeba komentować. W swojej naiwności sądziłem, że schroniska, jak sama nazwa wskazuje, mają dać schronienie pokrzywdzonym przez los psiakom.
Niby człowiek coraz starszy, a taka naiwność.