Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lampek wysikany, na szczęscie nikt nam nie przeszkadzał w spacerze:cool3: . Zdjęcia wstawię póżniej, jak mój TZ wróci, bo coś nam sie zepsuło w kompie i komp nie czyta karty wcale:shake: .
Lampusiowe oczko jest inne - takie mniejsze i ciemniejsze. Nie zapytałam nawet (ciapa jestem) czy on już na to oczko widzi, bo dziś mniej niuchał (może to przez kołnierz?). W ogóle to on jakiś smutny mi sie dzis wydał...ożywił się na spotkanie z wielką rottką (pani mi powiedziała, ze rottka też z psiego losu adoptowana) - wymachiwał ogonkiem, uszy postawił:razz:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ronja napisał(a):
...W ogóle to on jakiś smutny mi sie dzis wydał...

Myślę, że Lampo może jeszcze odczuwać ból i pewien dyskomfort z powodu tego kołnierza. Jeśli chodzi o wzrok, to dopiero po zdjęciu szwów, okaże się co i jak.

Posted

Gallegro - nie mogę znaleźć Twojego maila. Chciałam Ci wysłać zdjęcia, bo przeczytałam, że poszukujesz nowych fotek Dżekiego !!!!

I przypomnę delikatnie, że koszt leczenia oczków Lampo jest ogromny !!!
Bardzo prosimy o wpłaty !!!!!!

Posted

Przed chwilą otrzymałem wiadomość od Pani Bożeny. Muszę przyznać, że po przeczytaniu kilku zdań, zamarłem z wrażenia...
Jak się okazało, Pani Bożena zaopiekowała się bezdomnym 2-3 miesięcznym szczeniakiem, który od kilku dni mieszkał u znajomego w piwnicy. Na razie nikt ze znajomych nie wyraził chęci przygarnięcia psiaka. Maluch otrzymał imię Wedel, na cześć Wedelka z Psiego Losu ;).
Nie ukrywam, że bałem się czytać dalej...
Ale... oto fragment listu:

"PANIE TOMKU NAWET PRZEZ MYŚL NIECH PANU NIE PRZEJDZIE ŻE NIE CHCĘ JUŻ LAMPUSIA,ON JUŻ JEST NASZYM MIESZKAŃCEM,MA JUŻ DUŻO PREZENTÓW PIĘKNĄ SMYCZ,ŚLICZNĄ OBROŻĘ,Z KAMYKAMI SVOROWSKIEGO,ORAZ IDENTYFIKATOR POZŁACANY W KSZTAŁCIE KOŚCI Z IMIENIEM LAMPO A NA DRUGIEJ STRONIE WYGRAWEROWANO"MOJA RODZINA MNIE KOCHA ZADZWOŃ 605,,, ,,," ORAZ LEGOWISKO.CZEKAMY CAŁY CZAS.PRZED ŚWIĘTAMI PRZYJEŻDZA MĄŻ ,JEŻELI LAMPUSIA JESZCZE NIE BĘDZIE TO NA 100% PRZYJEDZIEMY SAMOCHODEM ZAPAKUJEMY ZE SOBĄ WEDELKA I PRZYJEDZIEMY DOSTOSUJEMY SIĘ DO PAŃSTWA.CZEKAM NA ZDJĘCIE SZWU LAMPKOWI BO MA TO NASTĄPIĆ W TYCH DNIACH"

Ze względu na nowe obowiązki, Pani Bożena zmuszona jest przełożyć swoją wizytę w Psim Losie, planowaną wstępnie na tę sobotę. W takim razie... Pani Bożeno - uzbrojeni w cierpliwość, czekamy z Lampusiem na Państwa przyjazd.

Posted

Olesia.b napisał(a):
no to z Lampusia prawdziwy psi krezus będzie :lol: Kryształy, złocenia, ho,ho!

Tylko, żeby Lampusiowi w głowie się nie poprzewracało od tych prezentów. Gotów jeszcze wypiąć się na nas, biednych wolontariuszy ;).

Posted

Czy tak mało Osób jest na Dogo z Warszawy ?????

Potrzebne spacerki !!!!!! Bardzo prosimy !!!!!!
Lampo czeka na takie wyjścia !!!! I inne psiaki z Psiego Losu !!!!!

Mają wtedy więcej czasu na rozprostowanie kosteczek !!!!

I przypomnę o wpłatach na operacje i pobyt Lampusia w klinice !!!!!

Posted

ANKA_89 napisał(a):
ja też się przestraszyłam początku, nie moge uwierzyć, zwykły kundel z totalnego zadupia z ozdobną obróżką i tysiącem prezentów:multi:....

ANKA, przepraszam... ja też nie mieszkam w stolicy... ale żeby zaraz... z zadupia :crazyeye:... i to totalnego...:crazyeye:.
Nie mogę się doczekać, kiedy Lampo poczuje dotyk dłoni, kochającego Go człowieka... mało tego - zobaczy Go... Boshe, jak ja się cieszę na samą myśl o tym...
Dziękuję Pani Bożeno... wraca mi wiara w ludzi...

Posted

gallegro napisał(a):
ANKA, przepraszam... ja też nie mieszkam w stolicy... ale żeby zaraz... z zadupia :crazyeye:... i to totalnego...:crazyeye:.
...

ale Twoją miejscowość przynajmniej na mapie widać:)

Onkowi się udało, a w schronisku adopcji brak:(

Posted

przepraszam ze sie nie udzielam ale ostatnio strasznie duzo pracy mam:roll:
obiecalam pieniazki i dzis je wplace:cool3:
co do spacerkow to nie mam pracy w ten weekend wiec moze podjachac na spacerek, moze byc nawet dzisiaj;)

Posted

W poniedziałek (11.12) o godz. 9-tej, Lampo przejdzie operację usunięcia wspomnianego wcześniej gruczoloko-raka. W tym samym dniu, zostaną zdjęte szwy z operowanego wcześniej oka.
Mam nadzieję, że po powrocie z Olsztyna, Lampo będzie już widział otaczający Go świat...

Posted

Beatko - bardzo mnie cieszy, że psiaczek poszedł na spacer !!!!
Lubi się poszwędać !!!! Dziękuję !!!

Gallegro - teraz się zastanowiłam - czy Lampo będzie w niedzielę w klinice, czy wcześniej jedzie do Olsztyna ?????? (pytam ze względu na niedzielny spacer)

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
...Gallegro - teraz się zastanowiłam - czy Lampo będzie w niedzielę w klinice, czy wcześniej jedzie do Olsztyna ?????? (pytam ze względu na niedzielny spacer)

Poprzednio wyjeżdżał w tym samym dniu, więc zakładam, że teraz będzie podobnie.