Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Olesia.b']Pestka, Zuzia (kiedyś Nuka) miała swój wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=31596&highlight=Nuka

Dziś powstanie nowy zbiorowy wątek dla psów z Psiego Losu i postaram się go uaktualniać. Tylko nie wiem, czy dodawać Lampusia, jeśli ma już domek...

Z ostatnich informacji wynika, ze Zuzią interesuje się Pani, która wcześniej adoptowała innego psiaka z Psiego Losu. Pani jest odpowiedzialna i zanim podejmie taką decyzję, musi się dobrze zastanowić. W każdym razie, Zuzia bardzo jej przypadła do gustu. Nic dziwnego... to śliczna dziewczynka i jak każda, da się lubić ;).

Jeśli chodzi o Lampo, to z informacji uzyskanych przed chwilą od dr. Szałeckiego wynika, że gruczolak jest umiejscowiony na powiece i jest bardzo mały, dlatego nie ma istotnego znaczenia, poza tym, że wydłuży proces przywracania wzroku.
Lampo przyjmuje odpowiednie leki, a stopień widzenia, będzie można określić po zdjęcie szwów. Lekarz jest zdania, że wszystko będzie O.K.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
Tomku czy to ta Pani od Sz....?;)

Przez chwilę zastanawiałem się, kogo masz na myśli ;).
Nie Aga, to nie ta Pani. Ta Pani mieszka... nie, nie napiszę, żeby nie zapeszyć ;). To jeszcze nic pewnego, ale ze względu na serię złych informacji, postanowiłem wspomnieć o tej iskierce nadziei...

Posted

gallegro napisał(a):
Przez chwilę zastanawiałem się, kogo masz na myśli ;).
Nie Aga, to nie ta Pani. Ta Pani mieszka... nie, nie napiszę, żeby nie zapeszyć ;). To jeszcze nic pewnego, ale ze względu na serię złych informacji, postanowiłem wspomnieć o tej iskierce nadziei...

echhhhhhhh...najważniejsze, że jest iskierka...oby buchnął z niej ogień :)

Posted

Dziękuję Gallegro - taka iskierka również mnie była potrzebna.

I z informacji o Lampo również jestem zadowolona.
W niedzielę idę na spacer.

Mam bardzo zły dzień jeśli wziąść pod uwagę przypadki na Dogo.
Każdy kolejny bardziej beznadziejny od poprzedniego.

Posted

ANKA, nie jestem fachowcem, ale moim zdaniem zaćma, nie jest od tego zależna. Dziwne, że miejscowy wet nie nazwał tego po imieniu. Zaćma była (jest) dojrzała i w 100% operowalna. Takie czcze gadanie, że coś tam... skąd ja to znam... Gadać każdy potrafi (nawet nie przymierzając ja :razz:), ale zadziałać w tym kierunku... no cóż, z tym już bywa różnie... Wiem, wiem... pies jest stary itd. Panie wet, Pan też się zestarzeje i oby los oszczędził Panu podobnych doświadczeń...

OT. Stojąc niedawno w kolejce, za pewną młodą dziewczyną, usłyszałem taki oto tekst, wypowiedziany do równie młodego sprzedawcy:

"... aż się chce teraz robić w Siedlcach zakupy... w wielu sklepach, zamiast starych "pryków", obsługują młodzi ludzie... jak miło..."

Ten brak wyobraźni tak mnie poruszył, że w momencie, kiedy panienka odwróciła się od lady, spojrzałem na nią b. przenikliwie..., chyba zrozumiała... była tak zażenowana, że z trudem odnalazła drzwi...

Posted

Kochani, nieśmiało zapraszam na wspólny wątek psów z Psiego Losu, który będę aktualizować. Nie umieszczałam Lampo, bo na niego czeka domek, ale dodam dziś info o nim. Są tam też linki do starszych wątków poszczególnych psiaków.
Zajrzyjcie tam proszę.

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35530

Godzina z pierwszego postu mówi sama za siebie. Myślałam, że się już poddam z tymi zdjęciami!!

Posted

Strasznie tu pusto u Lampusia !!!!!!

Spacerek się odbył planowo. Dodatkowo poszedł z nami jeszcze psiaczek po amputacji tylnej łapki (taki biedniutki !!!). O nim napiszę w wątku specjalnie założonym dla Psiego Losu.
Paróweczka przyjęta z zadowoleniem. Wąchanko jak zwykle.
Nieco więcej reakcji przy parówce !!!
Reszta relacji nieco później (w tej chwili nie bardzo mogę).

Konieczne jest nadal wsparcie finansowe !!!!!!!!!
To nie uległo zmianie !!!! Koszty operacji są duże, a Psi Los i tak dokłada wielkie sumy.
W tej chwili w klinice jest wiele psiaków na utrzymaniu Pana Janusza. Wydaje mi się, że niestety zbyt wiele. To nie jest tak, że jak psiak już tam się znajdzie można sobie sprawę "odpuścić". To nie jest w porządku !!!!!!!!!!

Wciąż mam nadzieję, że jakieś pieniądze dla Lampusia uda się dozbierać - liczę bardzo na Dogomaniaków !!!!!
Prosimy o wpłaty na AFN - "On Ślepy"

Posted

Dzięki Ciociu, że odwiedziłaś psiaka. Już nie mogę doczekać się Twojej relacji.
Ciekawi mnie, czy Lampo ma jakiś opatrunek na operowanym oczku, a jeśli nie, czy widać wyraźną różnicę między stanem z przed i po zabiegu. Nie chcę zbyt często dzwonić do Psiego Losu z tego typu pytaniami. Wiem, że robione jest wszystko, co w ludzkiej mocy, więc i tak więcej się nie da...
Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję :Rose:.
Szkoda, że nie mieszkam w Warszawie :shake:. Ale cóż, nawet niektórym Warszawiakom, nie jest po drodze do Lampusia :shake:. Rozumiem... każdy ma swoje sprawy, ale ... Lampo jest już dość długo w Psim Losie, a niektóre deklaracje do dziś nie znalazły pokrycia...

Możliwe, że za tydzień w sobotę, Lampo będzie miał sporo gości. Jeśli ktoś z dogomaniaków ma życzenie osobiście poznać przyszłą Panią psiaka, serdecznie zapraszam w sobotę do Psiego Losu. Wizyta nie jest jeszcze oficjalnie potwierdzona, a o ew. szczegółach poinformuję za kilka dni.

Posted

Gallegro - relacja za chwilę. Teraz mogę dopiero przeczytać PW. Najpierw to zrobię, potem napiszę.
Krótkie info - oczko wygląda inaczej !!!! Na fotce będzie widać różnicę !!!
Fota jakaś również będzie, ale z tymto już dzisiaj przeszłam sama siebie _ zamiast fotek z powodu ignorancji (mojej) dla aparatu powstał film. Muszę poczekać, aż moja Córka znajdzie chwilę i przetworzy !

Posted

ANKA_89 napisał(a):
dobre wieści, od razu wchodze na szpital psiego losu...

Ja też dałem "do pieca"... ;)

ANKA, z twojego wpisu przeczytałem dokładnie tyle ile zacytowałem, po czym prędko wszedłem na stronę Kundla i... dowiedziałem się tyle samo co przed dwoma godzinami, przed godziną... i tak dalej.
Umiejętność czytanie, a zwłaszcza czytania ze zrozumieniem, ma wielką przyszłość :lol:.

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
echhhhhhhh...najważniejsze, że jest iskierka...oby buchnął z niej ogień :)

Iskierka wznieciła pożar ;). W tej chwili finalizowana jest adopcja Zuzi z Psiego Losu :multi:. Szczegóły na wątku psiaków z lecznicy.

Lampuś, mam nadzieję, że się nie gniewasz za "zaśmiecanie" Twojego wątku :razz:. Niedługo i Ty będziesz miał Swoje pięć minut...

Posted

ronja napisał(a):
jutro ja spaceruję z Lampkiem

>Ronja, jak dobrze trafisz, to masz szansę wystąpić w TV ;). Co nieco o tym wiem :razz:.

Wymiziaj wszystkie psiaki !!!

Posted

gallegro napisał(a):
>Ronja, jak dobrze trafisz, to masz szansę wystąpić w TV ;). Co nieco o tym wiem :razz:.

Wymiziaj wszystkie psiaki !!!

Jak to:crazyeye: ja przed kamerą uciekam, więc nie liczcie na to:evil_lol:

Posted

ronja napisał(a):
Jak to:crazyeye: ja przed kamerą uciekam, więc nie liczcie na to:evil_lol:

Ciotka, tylko spróbuj :cool3:. Załatwiłem Ci zwolnienie ze śpiewania piosenek i recytowania wierszyków. Dalej radź już sobie sama :evil_lol:.
Co ja mówię... będzie jeszcze jedna Ciotka, która w imieniu wolontariuszy, przedstawi historię psiaków przebywających w Psim Losie.
Mamy nadzieję, że ten program, emitowany w TV publicznej, pozwoli znaleźć odpowiedzialnych opiekunów, dla psiaków specjalnej troski i jednocześnie uzmysłowi telewidzom skalę problemu, w kwestii niepełnosprawnych zwierząt.

Posted

Zdjęcia wczoraj wieczorem wysłałam do Radka.
Zapewne jak znajdzie chwilę to wstawi.

Są tam również zdjęcia Dżekiego.

Mam nadzieję, że program psiakom pomoże.
Ronja jako gwiazda TV - ja to chcę zobaczyć !!!!
(A Ronja jest b.ładna )

I dzisiaj znowu będę "odcinana" od netu.