Szczurosława Posted November 25, 2006 Author Posted November 25, 2006 no właśnie imprezowicze:cool3: , jakieś newsy od Onka? Quote
_beatka_ Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 co u lampisia? kiedy ma miec dokaldnie ten zabieg? i czy wraca po nim do psiego losu? Quote
gallegro Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 _beatka_ napisał(a):co u lampisia? kiedy ma miec dokaldnie ten zabieg? i czy wraca po nim do psiego losu? Juz pisałem na wątku... operacja zaplanowana jest na piątek. Po operacji Lampuś wraca do Psiego Losu i jeśli wszystko będzie O.K., za 2-3 tygodnie jedzie na operacje drugiego oka. Potem czeka w Psim Losie, aż znajdzie domek. Quote
nati_92 Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 to czekamy na zabieg:) i trzymamy kciuki Quote
_beatka_ Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 przepraszam gallegro, nie doczytalam:oops: to super wiesci:multi: Quote
gallegro Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 _beatka_ napisał(a):przepraszam gallegro, nie doczytalam:oops:... No wiesz... gdybyś nie była Warszawianką, puściłbym Ci to płazem :razz:, ale w tym przypadku, powinnaś ponieść zasłużoną "karę" (czyt. godzina spaceru z Lampo) ;). Quote
Tweety Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 gallegro napisał(a):No wiesz... gdybyś nie była Warszawianką, puściłbym Ci to płazem :razz:, ale w tym przypadku, powinnaś ponieść zasłużoną karę (czyt. godzina spaceru z Lampo) ;). puknij się w cokolwiek ( z całym szacunkiem) spacer z tym psiurasem to ma byc kara??? ja myslałam, że nagroda na która trzeba sobie zasłuzyć Quote
gallegro Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Tweety napisał(a):puknij się w cokolwiek ( z całym szacunkiem) spacer z tym psiurasem to ma byc kara??? ja myslałam, że nagroda na która trzeba sobie zasłuzyć :ices_bla: Faktycznie... Quote
przyjaciel_koni Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Ale podpadłeś Gallegro !!!!!!! Ja jutro "mam mieć" aparat ! (Oby tylko skleroza nie zyskała przewagi) Foty potem wyślę do Radka - On wstawi, bo ja nie umiem. Przypomnę jeszcze, że Oneczek-Lampo prosi o wpłaty na AFN !!!!! Padło tu w międzyczasie pytanie o pozostałe psiaki, które są w Psim Losie. Gallegro - czy wiesz coś na ten temat, czy te psy są również bezdomne ? Quote
Radek Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Chętnie wstawię fotki :) Może się zdarzyć, że dopiero po południu 'dorwę się' do komputera, ale wstawię na pewno:) Quote
gallegro Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 O ile mi wiadomo, wszystkie zwierzaki przebywające w Psim Losie, szukają domków. - Psiak Dżeki czeka na amputację prawej tylnej łapy :shake:. - Śliczna sunia Vanilia, już od dawna czeka na domek. Vanilka ma nowotwór, a ze względu na jej ogólny stan zdrowia, nie może być operowana :shake:. - Kotek Benek, który niedawno przeszedł amputację lewej tylnej łapki :shake:. W lecznicy jest spora rotacja pacjentów, więc w każdej chwili może się coś zmienić. W przeszłości, dogomaniacy pomagali (z dobrym skutkiem) znajdować domki dla tych nieszczęśników. Zachęcam wszystkich do tego, ponieważ umożliwi to leczenie następnych bezdomnych zwierzaków. >przyjaciel_koni, może połóż już dzisiaj aparat na butach... może bez nich nie wyjdziesz z domu ;-) Quote
przyjaciel_koni Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Pomysł z butami.....super !!!! A jeśli chodzi o psiaczki przebywające w klinice - czy ktoś wie, czy mają wątki na Dogo ????? Jesli nie, to trzeba by założyć !!!!!! Tu będę liczyła na pomoc !!!!! Gallegro, czy będziesz mógł zrobić im zdjęcia ??? Bo mnie chyba jednak nie wypada tak się tam kręcić ! Quote
Tweety Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 gallegro napisał(a):O ile mi wiadomo, wszystkie zwierzaki przebywające w Psim Losie, szukają domków. - Psiak Dżeki czeka na amputację prawej tylnej łapy :shake:. - Śliczna sunia Vanilia, już od dawna czeka na domek. Vanilka ma nowotwór, a ze względu na jej ogólny stan zdrowia, nie może być operowana :shake:. - Kotek Benek, który niedawno przeszedł amputację lewej tylnej łapki :shake:. W lecznicy jest spora rotacja pacjentów, więc w każdej chwili może się coś zmienić. W przeszłości, dogomaniacy pomagali (z dobrym skutkiem) znajdować domki dla tych nieszczęśników. Zachęcam wszystkich do tego, ponieważ umożliwi to leczenie następnych bezdomnych zwierzaków. >przyjaciel_koni, może połóż już dzisiaj aparat na butach... może bez nich nie wyjdziesz z domu ;-) Kotu Benkowi juz znalazłam domek, najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu juz się przeprowadzi na własne śmieci:-) Quote
gallegro Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 To wspaniała wiadomość :multi:. ps. >Tweety, co widziałaś, kiedy ostatnio zaglądałaś do ONkowej skarpetki na AFN ? >przyjaciel_koni, fotki psiaków są na stronie Kundelpolski w zakładce "Szpital Psiego Losu" : http://www.kundelpolski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=37 (link podawałem juz kilkakrotnie :razz:). Vanilka ma swój wątek, który służył wcześniej innym psiakom : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27914&page=85 Quote
Szczurosława Posted November 25, 2006 Author Posted November 25, 2006 no i foty sprzed dnia wyjazdu(nie ma to jak porządny refleks) jakośc pozostawia wiel do życzenia, no ale wiadomo kto focił:) Quote
Tweety Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 gallegro napisał(a):To wspaniała wiadomość :multi:. wiesz, że ja jestem koci dogomaniak i łatwiej idą mi ich adopcje Quote
gallegro Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Tweety napisał(a):...wiem o czym mowisz, bo widzialm na koncie a w skarpetce pojawi się dopiero jak Dorota dorwie się do kompa. Drodzy państwo, Lampo ma na koncie 700 zł. Niestety to tylko ok. 1/3 potrzebnej kwoty (wedle mojej wiedzy) Nie zapominajmy, część tych pieniędzy pochodzi z ogólnego worka AFN. Oprócz tego, ANKA wpłaciła 100pln bezpośrednio kierowcy Misiobusa i należy tę kwotę uwzględniać przy podawaniu "stanu konta" Lampo. Quote
przyjaciel_koni Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Tweety - czy możesz założyć wątek dla tego biednego psiaka z łapą do amputacji ???? Gallegro - ale zaskok z tą kasą !!!!!!!!!!!!!!!! Tylko, ze faktycznie to w porownaniu z kosztami całkowitymi nie jest budujące (bo głównie od Ciebie). Trzeba się będzie nieco bardziej postarać i szukać sponsorów, by Pan Janusz Orzechowski nie pomyslał o nas źle !!!!!!!!! Dogo - do dzieła !!!!! Quote
gallegro Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 W moim pierwszym poście na dogo, obiecałem wpłacić pewną kwotę na operację konkretnego psa. Jednak w tym przypadku, okazało się, że ta pomoc była zbędna. Do niedawna, nie miałem okazji wywiązać się z tej obietnicy, więc teraz padło na... Lampusia. Najważniejsze, żeby Lampo odzyskał wzrok... resztę się jakoś "ogromadzi" ;). Quote
_beatka_ Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 ja tez sie dorzuce jak tylko dostane wyplate:razz: Quote
gallegro Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 No to się nam Ciotka (przyjaciel_koni) rozbrykała na wspomnianej imprezie :razz:. Ciekawe, czy była u Lampo i czy zabrała aparat? Jeśli zapomniała, to następnym razem trzeba będzie zrobić składkę na Bilobil :evil_lol:. Z niecierpliwością czekamy na zdjęcia ! Moja dzisiejsza wizyta w Psim Losie, niestety nie mogła dojść do skutku :shake:. ps. Wszystkich chętnych zapraszam do kopiowania banerka ;-) Quote
Szczurosława Posted November 26, 2006 Author Posted November 26, 2006 na dobranoc hop BTW.śliczny bannerek Quote
przyjaciel_koni Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Jestem, ale miałam kłopot z netem. Mam nadzieję, że choć chwilę popracuje. Zdjęcia będą - obrobię zgrubnie i wyślę do Radka (mam nadzieję, że uda mi się to zrobić dzisiaj). Lampuś jak zwykle ładnie chodził. Tylko tyle jest do wąchania, że już na nic więcej chłopak nie zwraca uwagi. Dał się troszkę poczochrać po szyjce i łebku, ale zaraz potem hormony mu zagrały (ciężko go wtedy przekonać, że nie powinien aż tak się wwąchiwać, zapiera się i nie chce ruszyć). Przechodzące psiaki nie interesują go, chyba, że wiatr mocniej przywieje zapach. Mniej się dzisiaj bał samochodów, ale wciąż ten manewr wycofania jest. Pamiętając, że ma ciasteczka w poważaniu, tym razem byłam zaopatrzona w parówkę drobiową - wyobraźcie sobie, że była dobra !!!!!!!! ANKA - czy dawałaś mu jedzonko z torebki foliowej ??? Była wyraźna reakcja na szelest torebki. Przy parówce wyraził większe zainteresowanie człowiekiem. Chwilowo tyle, a impreza była świetna, szkoda, że nie mogłam zostać do końca. Quote
gallegro Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 przyjaciel_koni napisał(a):...Zdjęcia będą - obrobię zgrubnie i wyślę do Radka (mam nadzieję, że uda mi się to zrobić dzisiaj)... Nie chcę się narzucać, ale ja również mogę pomóc w tej kwestii. Z tego co wiem, Radek jest mocno zajęty w związku ze sprawą Orlenowskiego Kuby. Namawiam też do opanowania techniki wklejania zdjęć na wątek. Akurat na dniach, będę udzielał instruktażu innej dogomaniaczce, więc kopię tej łopatologicznej instrukcji (bez urazy :lol:), mogę podesłać i Tobie. Quote
Szczurosława Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 Przyjaciel_koni z torebki były najlepsze kąski: sucha karma i pani z TOZ-u przywoziła w folii kiełbasy, etc., i spryciarz sobie skojarzył; a może spróbowac przed podaniem smakołyka poszeleścić? Quote
Recommended Posts