_beatka_ Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 to skoro lampus nie chce ciasteczek to moze bedzie chcial kielbache:cool3: :evil_lol: Quote
wanda szostek Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Szukamy domu. Onek dzisiaj ogłoszony na portalu internetowym Bai na 2 miesiące. Quote
gallegro Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 [quote name='wanda szostek'] Szukamy domu. Onek dzisiaj ogłoszony na portalu internetowym Bai na 2 miesiące. Dziękujemy w imieniu Onka Lampo :loveu:. Quote
Tweety Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Kochani, przypominam o wpłatach, kto może i chce, tzn chcą pewnie wszyscy tylko nie wszyscy mogą. 200 zł, które jest w jego skarpetce pewnie jest już dawno wykorzystane i to nie raz :shake: Quote
gallegro Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 O niektóre wpłaty możesz być spokojna ;). Ja np. czekam na orientacyjny koszt operacji i w zależności od jego wysokości, wpłacę odpowiednią sumę. Zdaję sobie sprawę, że dojdą jeszcze niebagatelne koszty dziennego utrzymania psiaka, transportu, leków itp. Quote
przyjaciel_koni Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Ja może dla porządku przypomnę, że nasz psiaczek zbiera na zabieg na AFN. Każda wpłata jest mile widziana !!!!!! I wciąż prosimy o spacerki !!!!!! Quote
przyjaciel_koni Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Jutro jest środa - czy ktoś może pospacerować z Oneczkiem-Lampo ????? Szkoda, by nie było nikogo. Psinka będzie zawiedziony !!!! Beatka będzie dopiero w czwartek. (Beatko - pamiętaj o kiełbasce - ciekawa jestem, czy zje) Mamy również bez obsady piątki i soboty !!!!! Quote
Szczurosława Posted November 21, 2006 Author Posted November 21, 2006 niestety nie mogę już przeznaczyć pieniędzy na Onka, dałam kierowcy stówkę i mam nadzieje, że się przydała Quote
aede Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Ja myslałam ze w tym tygodniu będe miala juz luz. Niestety jest gorzej, do tego jestem chora. Mam nadzieje ze juz niedlugo bede mogla wyjsc z psinka na specer, caly czas o tym pamietam. Quote
gallegro Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 ANKA_89 napisał(a):niestety nie mogę już przeznaczyć pieniędzy na Onka, dałam kierowcy stówkę i mam nadzieje, że się przydała Aniu, zrobiłaś dla Oneczka baaardzo dużo... teraz niech pozostali włączą się w akcję pomocy na rzecz tego ślicznego psiaka. Nie chcę rozbudzać nadziei, ale... otrzymałem z Allegro zapytanie o Lampo. Wysłałem kilka dodatkowych informacji i czekam... Trzymajmy kciuki za domek dla naszego pięknisia !!! Quote
kiwi Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 dzieki allegro wyadoptowalam w lutym slepego korala, koralowi nowa pani przeporwadzila zabieg na obu oczach, jak narazie leczy zapalenie rogowki, ale wyglada na to ze zabieg nie przyniosl rezultatu :( co nie pzreszkadza psiakowi biegac po osiedlu bez smyczy i o nic sie nie obijac :) majaa, to ten onek, ktoremu chcialas dac soczewki Quote
gallegro Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Wiesz co kiwi... gdyby nie to, że jestem zapsiony na maxa (wg żony ;)) to w jednej sekundzie zabrałbym Onka-Lampo do siebie. On ma niesamowitą charyzmę... ma to coś, co trudno jest określić, znanymi mi słowami. On jest po prostu... niesamowity. Bez względu na to, czy uda mu się przywrócić wzrok, psiak jest uosobieniem wielu przymiotów, których inne psy mogą mu tylko pozazdrościć... Quote
przyjaciel_koni Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 gallegro napisał(a):Aniu, zrobiłaś dla Oneczka baaardzo dużo... teraz niech pozostali włączą się w akcję pomocy na rzecz tego ślicznego psiaka. Nie chcę rozbudzać nadziei, ale... otrzymałem z Allegro zapytanie o Lampo. Wysłałem kilka dodatkowych informacji i czekam... Trzymajmy kciuki za domek dla naszego pięknisia !!! ANKA - podzielam zdanie Gallegro - to co zrobiłaś dla Oneczka i robisz dla pozostałych psiaków jest naprawdę godne podziwu każdego z nas !!!! Gallegro - dobra wiadomość na dobranoc - dzięki !!!!! Nawet jeśli to jeszcze nie jest "to", to jednak Lampuś zostaje zauważony !!! Quote
kiwi Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 bo slepaczki sa cudowne - taki tez jest niewidomy koral cudo pies! Quote
wanda szostek Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Ogłoszony na kupsprzedaj.pl na 30 dni Quote
gallegro Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Skąd ja wiedziałem, że to Ty Wandziu... nasza niezmordowana "ogłoszycielko" :lol:. Dostałem odpowiedz od Pani, wstępnie zainteresowanej Lampo. Chętnie przygarnęłaby Go, ale obawia się reakcji 4-ro letniego łagodnego Rotka. Pozwoliłem sobie coś zasugerować i ew. skontaktuję się jutro telefonicznie w celu doprecyzowanie pewnych ustaleń. >przyjaciel_koni, masz absolutną rację... bez względu na to, czy coś z tego wyjdzie, dobrze mieć świadomość, że są jeszcze ludzie, którzy nie potrafią przejść obojętnie obok nieszczęśliwego zwierzaka w szczególnej potrzebie... Quote
gallegro Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Nie wiem czy wszyscy już wiedzą, dlatego pozwolę sobie zacytowac treść komunikatu, ze strony Psiego Losu: [FONT=Verdana]"Niewidomy Lampo, po złagodzeniu stanu zapalnego błony naczyniowej oczu, zostanie poddany zabiegowi chirurgicznemu w Klinice Małych Zwierząt Wydziału Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Na operację pies zostanie przewieziony transportem „Psiego Losu”. Po operacji, dalsza hospitalizacja prowadzona będzie w szpitalu „Psiego Losu”. Planowany termin operacji – przyszły tydzień." Trzymajmy mocno kciuki za naszego Oneczka !!! Quote
Szczurosława Posted November 22, 2006 Author Posted November 22, 2006 ciesze się, że wszystko się jakoś układa i , że jest takie zainteresowanie przystojniakiem:)) Quote
gallegro Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 ANKA, Lampo jest pięknym i bardzo mądrym psem, dlatego zainteresowanie Nim, jest ze wszech miar zrozumiałe ;). Quote
Szczurosława Posted November 22, 2006 Author Posted November 22, 2006 noto miejmy nadzieje, że już nie długo będzie miał człowieka na wyłączność, Gallegro, nie wiesz może czy psina śpi na tym czerwonym posłaniu od Pani z Warszawy? jestem ciekawa czy po budzie szybko się przyzwyczaił do d"domu", jakim jest dl niego "Psi los" Quote
gallegro Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Spał na nim na pewno, ale widziałem pózniej na zdjęciach z Psiego Losu, że inny bezdomny psiak, któremu została udzielona pomoc, leżał na takim samym posłaniu :razz:. Zakładam, że ze względu na pokazne rozmiary psiaka (nie mieścił się w boksie), Lampo tymczasowo odstąpił je koledze (choć 100% pewności nie mam) ;). Quote
ronja Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Aniu w poniedziałek na pewno na nim spał, bo widziałam jak Oneczek wstawał z czerwonego posłanka w kratkę Quote
przyjaciel_koni Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Bardzo mocno trzeba trzymać kciuki za Lampusia w przyszłym tygodniu !!!! Będzie dobrze !!!!! I jeszcze do tego ta zainteresowana Pani. Same pozytywy - oby tak zostało !!!! Wciąż prosimy o spacerki !!!!!! Ja niestety dzisiaj będę mało dostępna - przepraszam. Quote
_beatka_ Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 ja bede u niego jutro tak jak sie zobligowalam;) Quote
Recommended Posts