Szczurosława Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 wczorajsze foty(dzisiejszych nie mogę wrzucić na kompa:() Onek kombinuje jakby tu niecnie wykorzystać kudłatą Natkę i jej syndrom trzeciego jajnika Quote
gallegro Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 >Aniu, czekam na info odnośnie kwestii zawartych we wpisie nr. 739. Wyślesz PW? Quote
Szczurosława Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 kurcze, nie zauważyłam tego wpisu, nie ma takiej typowej umowy adopcyjnej, po prostu do zeszytu wpisywane jest imię, nazwisko i adres osoby adoptującej; to mój tel jest podany w aukcjach; ok. której godziny przyjedzie pan Orzechowski? zaraz wysyłam namiary Quote
gallegro Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 ANKA_89 napisał(a):kurcze, nie zauważyłam tego wpisu... Wiedziałem... Aniu, nie śpij :mad:... równie dobrze możesz przegapić fakt, że Onek znajdzie domek :razz:. Trzeba być czujnym :lol:. ps. Pan Orzechowski osobiście nie może pojechać, więc wyśle pracownika, który będzie miał wszelkie pełnomocnictwa. Godzina przyjazdu trudna jest do ustalenia, ale myślę, że będzie to ok. południa. Quote
Szczurosława Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 chciałabym być przy zabraniu Onka (w sumie on jest stosunkowo nieufny i nie wiem czy da się wpakować do samochodu kierownictwu), a co dalej? po operacji? byłaby wdzięczna za informację gdy misiobus będzie już blisko, coś czuje , że w środę nie zaszczycę swą obecnością szkoły... Quote
gallegro Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Ad 1. Powinnaś być przy zabraniu Onka (w miarę możliwości). Prosił o to P. Orzechowski. W razie problemów, zostanie mu podany środek na uspokojenie (Onkowi oczywiście :lol:). Ad 2. Po ew. operacji (bez względu na rezultat) będziemy szukali Onkowi stałego domku. W razie czego pomyślimy o tymczasie. Nie przewidujemy powrotu Onka do schroniska!!! Niech się lepiej pożegna z kumplami ;). Ad 3. Kierowca zadzwoni wcześniej... a po co pytałem o tel. :razz: Ad 4. Zrobisz jak zechcesz... piszę tak, bo wiem, że zechcesz pożegnać się z Onkiem ;). Ale uważaj... ja Ci usprawiedliwienia nie napiszę... może kier. schroniska ;). Przed chwilą otrzymałem info, że misiobus powinien być ok. godz 10-tej, ale ja takiej gwarancji bym nie dał... zależy jak będzie na trasie. Quote
Szczurosława Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 a co myślicie o tym , żebym wrzuciła Onkowi do budy jakiś materiał, który zostałby zabrany razem z nim?tak jak u szczeniaków; jedzenia dostają raz dziennie ok.16 więc Onke na pewno będzie na czco;pani ,która brała ze schroniska rottweilera i widziała czym psy są karmione miała potem problemy z rottweilerowymi biegunkami, u Onka najprawdopodbniej będzie tak samo Quote
Szczurosława Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 gallegro napisał(a):Ad 4. Zrobisz jak zechcesz... piszę tak, bo wiem, że zechcesz pożegnać się z Onkiem ;). Ale uważaj... ja Ci usprawiedliwienia nie napiszę... może kier. schroniska ;). a kto mówi o usprawiedliwieniu... sama napiszę( ma się te doświadczenie) ok.11.50 juz powinnam być w schronisku(na pierwszej lekcji mam wy....ny spr z matmy:angryy: ) Quote
gallegro Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 ANKA_89 napisał(a):a co myślicie o tym , żebym wrzuciła Onkowi do budy jakiś materiał, który zostałby zabrany razem z nim?... No nie... normalnie "respect" ;). Oczywiście, to bardzo dobry sposób. Quote
nati_92 Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Podnosze i w dalszym ciagu kciuki przynajmniej tyle moge zrobic:) Quote
wanda szostek Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Wznowione ogłoszenia na : kupsprzedaj.pl do 12XII Dodatkowo dodane na: www.zwierzaki.pl karusek.com.pl Viva.org.p Quote
przyjaciel_koni Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 gallegro napisał(a):W środę rano wyjedzie po Onka "Misiobus" z lecznicy Psi Los. Od tego momentu Pan Janusz Orzechowski, właściciel Psiego Losu, przejmie opiekę nad psiakiem. Na dzień dzisiejszy nic nie jest pewne, ale P. Janusz obiecał, że bez względu na to jaki efekt przyniesie ew. leczenie, Onek do schroniska już nigdy nie wróci. W tym miejscu chciałbym gorąco podziękować za serce okazane "zwykłemu" kundlowi. W środę można będzie pomyśleć o zmianie tytułu wątku ;). Z uzyskanych informacji wynika, że AFN może się włączyć w akcję w celu pokrycia części kosztów. Mówiłem, że będzie dobrze :lol:. >Aniu, podaj mi (może być na PW) dokładne namiary na schronisko (adres, dojazd, godziny otwarcia, tel. do osoby upoważnionej). Czy trzeba od reki podpisać umowę adopcyjną? Jeśli tak, Pan Janusz jest na to przygotowany. Uprzedź pracowników, żeby Onek w środę nie dostał jedzenia. Czy w opisie aukcji tel. jest do Ciebie? Jeśli nie, podaj mi na PW. A ja zacznę od tego, że mam okropne problemy z internetem ! Dlatego jestem nieco "zapóźniona w reakcjach". Przepraszam. Co do AFN - wpłat można dokonywać z dopiskiem "Niewidzący Onek". Już wcześniej w wątku "Wpisujcie..." podane były takie namiary z prośbą o wpłaty. I w tym momencie akcji na rzecz ratowania psiaka uważam za konieczność gromadzenie środków finansowych !!!!!! Bardzo prosimy o wpłaty !!!!!!! Zostaną dobrze wykorzystane !!!! Gallegro - niezwykle prężnie działasz i konkretnie !!!! Jestem pod wrażeniem !!! I to tempo - moje kopytka chyba są zbyt powolne, postaram się poprawić. Dziękuję Ci za to co robisz !!!! Nie tylko w tym przypadku !!!! Zwykły kundel nie wie jak wiele serca okazał mu Pan Janusz Orzechowski, ale my wiemy !!!!!! Bardzo, naprawdę bardzo dziękujemy w imieniu psiaka i własnym !!!!!! Quote
gallegro Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Nie musisz mi dziękować. Tak naprawdę, to ja tylko wszystko skoordynowałem. Oczywiście, na tym moja rola się nie kończy... ale to Pan Janusz całą "czarną robotę" wziął na siebie. Nie ma też dla mnie większej nagrody niż to, kiedy mogę zobaczyć psiaka grzejącego doopcię w swoim własnym kochającym domku. Jeśli Onek mógłby jeszcze ten domek zobaczyc, to będę w "siódmym niebie". Onkowi i nam wszystkim, życzę tego z całego serca. Quote
przyjaciel_koni Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Z mojego doświadczenia życiowego wynika, że najczęściej "koordynacja" to podstawa udanej sprawy !!! Takie "siódme niebo" dla wszystkich psiaków ...... szkoda, że nieosiągalne. Quote
Gem Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 gallegro napisał(a):W środę rano wyjedzie po Onka "Misiobus" z lecznicy Psi Los. Od tego momentu Pan Janusz Orzechowski, właściciel Psiego Losu, przejmie opiekę nad psiakiem. Na dzień dzisiejszy nic nie jest pewne, ale P. Janusz obiecał, że bez względu na to jaki efekt przyniesie ew. leczenie, Onek do schroniska już nigdy nie wróci. W tym miejscu chciałbym gorąco podziękować za serce okazane "zwykłemu" kundlowi. W środę można będzie pomyśleć o zmianie tytułu wątku ;). Z uzyskanych informacji wynika, że AFN może się włączyć w akcję w celu pokrycia części kosztów. Mówiłem, że będzie dobrze :lol:. Wspaniała wiadomość :) Zawsze wchodziłem na ten wątek z obawą, dziś było podobnie... a tu taka cudowna niespodzianka :) Trzymam kciuki za Ciebie, ON-ku! Teraz już będzie dobrze :) Quote
gallegro Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Drogie Ciotki i Wujkowie, czy ktoś z Wawy mógłby się podjąć zaszczytnego obowiązku tymczasowego opiekuna ONKA. Z oczywistych względów personel lecznicy nie jest w stanie zapewnić psiakowi zbyt wielu atrakcji, więc każdy spacer z psiakiem byłby mile widziany. Lecznica Psi Los ma swoją siedzibę na Mokotowie w pobliżu Dworca Południowego. ps. Prawdopodobnie jutro będzie gotowy banerek dla Onka (dzięki Folen) i kto będzie miał życzenie, może umieścić go w swoim podpisie. Quote
wanda szostek Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 gallegro napisał(a):Drogie Ciotki i Wujkowie, czy ktoś z Wawy mógłby się podjąć obowiązku tymczasowego opiekuna ONKA. Z oczywistych względów personel lecznicy nie jest w stanie zapewnić psiakowi zbyt wielu atrakcji, więc każdy spacer z psiakiem byłby mile widziany. Lecznica Psi Los ma swoją siedzibę na Mokotowie w pobliżu Dworca Południowego. ps. Prawdopodobnie jutro będzie gotowy banerek dla Onka (dzięki Folen) i kto będzie miał życzenie, może umieścić go w swoim podpisie. Rzeczywiście to bardzo ważne. Myślę, ze na tylu warszawiaków na tym wątku, to trzeba listę społeczną otworzyć. Odwiedzanie i spacerki są niezbędne. Pracownicy nie mają wiele czasu na zajmowanie się pieskami, a Onek musi nauczyć się miasta, wyzbyć się lęku i nabrać zaufania do człowieka. Przecież po takich przejściach szukamy super domku dla niego, to i on musi być super mądrym psem. Quote
gallegro Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 wanda szostek napisał(a):Rzeczywiście to bardzo ważne. Myślę, ze na tylu warszawiaków na tym wątku, to trzeba listę społeczną otworzyć. Odwiedzanie i spacerki są niezbędne. Pracownicy nie mają wiele czasu na zajmowanie się pieskami, a Onek musi nauczyć się miasta, wyzbyć się lęku i nabrać zaufania do człowieka. Przecież po takich przejściach szukamy super domku dla niego, to i on musi być super mądrym psem. Dzięki Wandziu, że poparłaś ten pomysł. Dopiero po przeczytaniu Twojego uzasadnienia, zrozumiałem, jakie to może być ważne dla Onka. Czekamy na zgłoszenia chętnych... pierwsze osoby mogą wybrać sobie dzień tygodnia... ostatni... dostaną to co zostanie ;). Ja będę w Psim Losie prawie w każdą niedzielę, ale potraktujmy to jako bonus (nie chcę blokować innych ;)). Quote
Szczurosława Posted November 13, 2006 Author Posted November 13, 2006 no to Warszawiacy mogą się wykazać, a nóż komuś Onek zapadnie w serce...:cool3: Quote
wanda szostek Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 wanda szostek napisał(a):Dopisuję ku pamięci: ogłoszenia adwerts.pl na 21 dni www.pajęczyna www.gumtree Nie wiem czy dodawałam: 4łapy kupsprzedaj www.zwierzaki Karusek.com Dzisiaj ogłosiłam go na Dogs.pl z zaznaczeniem ogłoszenie za granicę Quote
gallegro Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 wanda szostek napisał(a):Ja również bardzo, bardzo dziękuję. Wierzę , że uda sie jemu jeszcze podarować odrobinę szczęścia Nie wiem jak to się stało, że nie wkleiłam tu ogłoszeń. Onek ogłoszony w necie e-oferty do 1. 02. 07 moje anonse.pl - ogłoszenie do 1.01.07 24polska.pl - do 22. 12. 06 isu. pl - do 24. 11. 06 serwis konie - do 29. 12. 06 ogłoszenia.dj.pl do 1. 12. 06 darmowe ogłoszenia .lap.pl od dziś 60 dni http://portal.animalia.pl www.4lapy.pl 2 mieś www gumtree.pl do skasowania www,adwerst.pl 21 dni www bono-polska 90 dni www.gryps.pl 50 dni www.anonse.com - jednorazowe (będę co tydzień powtarzać) w wydaniu Świętokrzyskim w wydaniu Radomskim w wydaniu Lubelskim Wandziu, wielkie dzięki za Twój wkład w poszukiwanie domku dla Onka i wielu innych psiaków. Nie wiem, czy wszyscy są świadomi, ile czasu trzeba poświęcić na ciągłe ogłaszanie psich nieszczęść. Wystarczy spojrzeć na godzinę dodania Twoich niektórych wpisów ;). Quote
Szczurosława Posted November 14, 2006 Author Posted November 14, 2006 no to malutki hopaj an górę Quote
gallegro Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Cały czas czekamy na deklaracje opieki nad ONkiem przez Warszawiaków (i nie tylko). Nawet jeśli ktoś z jakiegoś powodu nie ma takiej możliwości, niech swoim wpisem, przynajmniej potwierdzi zainteresowanie losem psiaka... Quote
Recommended Posts