Radek Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Onek, który ma już tylko miesiąc przypomina o sobie :( Quote
przyjaciel_koni Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Czy niewidomy psiak dostanie swoją szansę na życie ????!!!!!! Quote
Radek Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Czas płynie nieubłaganie naprzód. Dom dla Onka potrzebny na wczoraj. Quote
Radek Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Jakiś czas temu rozmawialiśmy tutaj o możliwości operacji w przypadku gdyby trafił się dom dla Onka. Wiem, rzecz jasna, o kosztach takiego przedsięwzięcia. Interesuje mnie jednak, czy nie warto wspomnieć o tym w ogłoszeniach Onka? Quote
Radek Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Onkowi skończyła się aukcja, ale na razie nie przedłużam. Czekam na informację od osoby dużo bardziej kompetentnej w sprawach aukcji psiaków. Quote
przyjaciel_koni Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Radku - tam na końcu tekstu była mowa również o domu tymczasowym jako alternatywie. Jest również wzmianka o wstępnej diagnozie, że być może Oneczek będzie widział po operacji. Sądzę, że w tym przypadku więcej nie możemy napisać, bo takiej pewnej w 100% diagnozy nie było. Może by dodać w miejscu gdzie jest mowa o diagnozie, że pomożemy zebrać środki na zabieg ? Ale naprawdę więcej nie wiemy. Quote
gallegro Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Radek napisał(a):Onkowi skończyła się aukcja, ale na razie nie przedłużam. Czekam na informację od osoby dużo bardziej kompetentnej w sprawach aukcji psiaków. Nie wiem, czy przypadkiem nie chodzi o moją skromną osobę ? Bez przesady :oops:. Aukcję już wystawiłem. Aukcja jest wśród wyróżnionych (tak jak Twoja przedostatnia ???), ponieważ ta potencjalna adopcja jest b. trudna. Dodałem klauzulę o pomocy w transporcie (w razie takiej potrzeby, będę miał w tym swój udział). Wykasowałem (po uzgodnieniu z Wandzią ;)) akapit następujący po stwierdzeniu, że psiak może widzieć ??? (moim zdaniem mógł wprowadzać w błąd ???) >przyjaciel_koni, Twój pomysł dotyczący zbiórki środków na partycypowanie w kosztach ew. operacji bardzo mi sie podoba. Mogę umieścić taką klauzulę w opisie. A teraz najważniejsze. Jeśli do końca aukcji nie będzie zainteresowania (tfu tfu tfu ;)), będę starał się umieścić Onka w zaprzyjaznionej lecznicy, gdzie być może znajdzie fachową pomoc i będzie mógł pozostać na tymczasie. Są takie dwa potencjalne miejsca, więc mam nadzieję, że któreś w razie czego wypali. Prawdopodobnie trzeba byłoby pokryć przynajmniej część związanych z tym kosztów, ale... nie martwmy się na zapas :razz:. Od tej chwili Onek jest jednym z moich priorytetów. Zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby mu pomóc. Wiem, że wspólnie damy radę !!! Quote
ronja Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 no to oneczek doczekał sie nowego anioła stróża. trzymam kciuki, by sie udało pomóc Quote
przyjaciel_koni Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Gallegro - czy faktycznie Wasza Anielskość już tak do Oneczka na stałe ???!!! To mi się niezmiernie podoba !!!! I pomysły również. Wiem, że to niezmiernie trudna sprawa, jak widać efekty do tej pory delikatnie mówiąc mieliśmy mierne. Ja wciąż tu będę - może wszyscy wspólnie damy radę - tak jak to napisałeś. I dziękuję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
gallegro Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 >przyjaciel_koni. Ad 1 - :oops:. Tak, na stałe...tzn do czasu zmiany tytułu wątku na "już w nowym domu" (mam nadzieję) ;) i dzięki za poparcie :lol:. Ad 2 - Gdzieś zasłyszane: "rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, na cud oczekiwanie jeden dzień". Bardzo bym chciał, żeby udało nam się to urzeczywistnić :razz:. Ad 3 - Tylko wspólnie stanowimy niezbędną do działania siłę !!! Ja Tobie również dziękuję za zaangażowanie !!! Quote
Radek Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Gallegro, chodziło mi właśnie o Ciebie. Wspaniale, że zdecydowałeś się pomóc Onkowi. Z takim 'aniołem stróżem' szczęście musi się uśmiechnąć do niego :) Quote
wanda szostek Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Radek napisał(a):Gallegro, chodziło mi właśnie o Ciebie. Wspaniale, że zdecydowałeś się pomóc Onkowi. Z takim 'aniołem stróżem' szczęście musi się uśmiechnąć do niego :) Ja również bardzo, bardzo dziękuję. Wierzę , że uda sie jemu jeszcze podarować odrobinę szczęścia Nie wiem jak to się stało, że nie wkleiłam tu ogłoszeń. Onek ogłoszony w necie e-oferty do 1. 02. 07 moje anonse.pl - ogłoszenie do 1.01.07 24polska.pl - do 22. 12. 06 isu. pl - do 24. 11. 06 serwis konie - do 29. 12. 06 ogłoszenia.dj.pl do 1. 12. 06 darmowe ogłoszenia .lap.pl od dziś 60 dni http://portal.animalia.pl www.4lapy.pl 2 mieś www gumtree.pl do skasowania www,adwerst.pl 21 dni www bono-polska 90 dni www.gryps.pl 50 dni www.anonse.com - jednorazowe (będę co tydzień powtarzać) w wydaniu Świętokrzyskim w wydaniu Radomskim w wydaniu Lubelskim Quote
przyjaciel_koni Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Oneczek wciąż czeka !!!! Może właśnie dzisiaj jest ten wieczór ? Zobacz psiaczka i pomyśl, czy nie możesz mu jakoś pomóc ?! A może jakieś pomysły ????? Co jeszcze można zrobić ????? Quote
Radek Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Kto ma pomysł jak można jeszcze pomóc Onkowi? Quote
wanda szostek Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Ciężkie było jego życie. Na pewno nie zaznał niczego dobrego, tylko chłód i głód. Tak przydało by się trochę radości, bezpieczeństwa i przyjaznej dłoni. Quote
Szczurosława Posted November 10, 2006 Author Posted November 10, 2006 Oneczku pokazuj się na górze, z takimi aniołami On musi znaleźć domek:) Quote
Radek Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Kawałek ogródka, miska, dotyk dłoni, posłanie. Tak niewiele potrzeba Onkowi by mógł żyć. Quote
gallegro Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Dzisiaj otrzymałem wiadomość od pewnej Allegrowiczki, dotyczącą psiaków w potrzebie , wystawianych na Allegro. Jestem pod ogromnym wrażeniem i w czasie jego lektury oczy mi się z lekka "spociły" ;). Ta wrażliwa osoba nie może zaadoptować psiaka, ale jest całym sercem z nami... Dobrze jest przeczytać takie słowa w piątek rano... Zobaczycie...jeszcze i dla Onka zaświeci słońce... A już szczytem szczęścia byłoby to, gdyby sam je mógł zobaczyć... Quote
Recommended Posts