Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nati - myślę, że dla Oneczka nawet zdecydowanie lepszy jest kojec (rozumiem, że z budą) niż mieszkanie.
ANKA napisała, że on raczej nie potrafi zachować czystości wymaganej w domu i nie sądzę, by warunki w jakich przebywa i przebywał poprzednio były lepsze od kojca.
Jeśli Oneczek ma taką szansę - bardzo prosimy - każde miejsce jest lepsze !!!
Tam nie będzie zagrożone jego życie !!!!
A może w międzyczasie ktoś zdecyduje się pomóc Oneczkowi !!!!!

Jeśli możemy prosić, napisz nam coś o warunkach na jakich mógłby przebywać w tym domu !!!!

Posted

irma napisał(a):
czy on ma aukcję na allegro ?
a jeżeli tak to czy odowiednio wzruszającą ?

Mamy obiecaną wzruszającą aukcję - Kiwi ma wystawić, ale pewnie jeszcze nie zdążyła.

Co do transportu - trzeba najpierw wiedzieć dokąd i kiedy.
Ale najważniejsze - czy na 100% jest ten domek tymczasowy.
Czekamy z niecierpliwością na wieści !!!!!!!!

Posted

na poczcie mam coś takiego:

(...)przeglądając ofert w internecie trafiłam na państwa ogłoszenie(...) czy jesteściwe państwo zainteresowni umieszczeniem swojego ogłoszenia w naszym darmowym serwisie z ofertami http://www.eoferty.com.pl , jeśli są państwo zainteresowani proszę umieścicć ogłoszenie
kontakt...

5 razy próbowałam skopiować i za każdym razem zamykało mi okno:angryy: , no i co o tym myśleć?

Posted

to chyba zwykła reklamówka, by korzystać z ich serwisu, a nie oferta. często tak robia, że naganiają sobie kolejnych do korzystania.
a poza tym, ja onka ogłosiłam na eofertach

Posted

ANKA_89 napisał(a):
na wybiegu będzie cisza, ale podczas posiłków lepiej gdyby Onek był z tej zagrodzonej części, kojec ładny, przestronny nawet z trawą

myśle że da się to załatwic

Posted

napisałam irmieze czekamy na kocowa decyzje jak ja podejmi to wtedy bedziemy myslec co ztransportem
zreszta wybieralam spechalnie blizej was zeb bylo latwiej (to jest woj.pomorskie)

Posted

o rany jedzie do irmy?
zadzwoniła dzisija pewna pani, bede ja przekonywac ale ona nie bardzo chce slepaczka..
szkoda bo warunki jak w bajce...
bede sie starac
dzisiaj na 100% wystawie allegro

Posted

kiwi napisał(a):
o rany jedzie do irmy?
zadzwoniła dzisija pewna pani, bede ja przekonywac ale ona nie bardzo chce slepaczka..
szkoda bo warunki jak w bajce...
bede sie starac
dzisiaj na 100% wystawie allegro

kiwi - przekonuj ta Panią
a z domem u mnie to niezupełnie tak jak tu napisane - wieczorem wyjasnię

Posted

Irma oczywiście poczekamy na Twój post bardzo grzecznie, ale przyznam, ze rozbudzono w nas nadzieję. Już myślałam, że biedakowi się uda.
Wiem, że to wszystko nie takie proste.
Tak dla wyjaśnienia - ANKA napisała, ze w czasie posiłków lepiej by był osobno.
Większość w jakiś sposób ułomnych psiaków bardzo broni miski. Boją się, by nie zostało im zabrane to co mają. Zwłaszcza psiaki niewidzące. Nie do końca potrafią ocenić zagrożenie.
W zasadzie jak bywam w hoteliku to psiaki są cały czas razem, ale jadają osobno.

Kiwi - wystaw błagalną aukcję !!!!
Nawet jeśli Irma będzie mogła pomóc - domu musimy koniecznie szukać !
I to intensywnie !
Jeśli ta Pani nie chce niewidomego psiaka, to może nie próbować na siłę, by nie oddała biedaczka następnego dnia (wiadomo, że czasem tak bywa).
Już sama nie wiem - czuję wyłącznie bezsilność.

Jeszcze jedna sprawa - nie wspominamy w tej chwili o zbiórce pieniędzy dla Oneczka, ale będziemy potrzebowali wsparcia tego typu.
Jeśli uda się cokolwiek dla psiaka załatwić - dopiero wtedy poprosimy o pilne wpłaty !

Posted

Oneczku pokaż się na górze, dziś podczas sprzątania Onek przebywał na wybiegu razem z 9 psami! nie było żadnych konfliktów, tylko jedna mała cholera zaczęła powarkiwać na Onka, ale on chyba nawet tego nie zauważył , odszedł w swoją stronę, a mały się zdziwił