Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj Bożenko w Nowym 2007 Roku !
Cieszę się, że Lampo już się zadomowił w swoim nowym domku.
Martwi mnie reakcja "zazdrośnika" Pimpka. Myślę, że ma prawo być zazdrosny o Twoje względy. Może powinnaś poświęcić mu więcej czasu i częściej okazywać swoje uczucia w stosunku do niego (jeśli to w ogóle możliwe ;)). Nie mam w tym względzie zbyt dużego doświadczenia, myślę jednak, że znajdzie się ktoś na forum, kto podpowie jak postępować w takich sytuacjach.
W poprzednich wpisach sygnalizowałaś problem systematycznego znaczenia terenu przez Lampka. Kilka dni temu rozmawiałem z lekarzami Psiego Losu, którzy potwierdzili tę jego "przypadłość". Trudno się dziwić, biedak prawie całe życie spędził na łańcuchu, dlatego nie potrafi zachować się w "Wersalu" :razz:. Mam nadzieję, że z czasem wszystko się unormuje.
Z tego co wiem, są jakieś skuteczne środki odstraszające... może warto spróbować...
Nie mogę się doczekać zdjęć Lampusia. Obiecałaś... ;).

Posted

nati_92 napisał(a):
Jak wspaniale słyszeć dobre wieści o Lampusi zarowno tak jak ANKA89 byłam z nim od początku dla ans to cud:) ze w koncu znalazl swoja pania

I to jaką !!!
Jestem z Bożenką w stałym kontakcie w związku z planowaną operacją drugiego oczka. Lampuś jest jak "pączek w maśle". Lepiej trafić nie mógł...

Posted

Jest realna szansa, że Lampo przyjedzie 10 stycznia do Warszawy, na operację drugiego oka, która miałaby sie odbyć 11-go przed południem. Dr. Garncarz zgodził się Go zoperować na preferencyjnych warunkach, ze względu na schroniskową przeszłość psiaka
Nie ma jeszcze 100% pewności że planowana operacja dojdzie do skutku w tym terminie ze względu na to, że począwszy od jutra Lampo musiałby dostawać stosowne leki i przejść badanie krwi. Mam nadzieję, że uda się to wszystko w ciągu jednego dnia zorganizować.

Posted

Witam moich kochanych dogomaniaków,Tomcio już pisał o operacji Lampa mam mieszane uczucia jak mi będzie bez niego,będę się bardzo martwiła no i oczywiście rozstanie będzie bardzo,bardzo trudne.Obiecane fotki niestety nie potrafię wrzucić na forum ale przesłałam je Tomusiowi i poprosiłam o pomoc,myślę że znajdzie trochę wolnego czasu aby je wkleić Lampo na fotkach wyleguje się po świątecznym "obżarciu"zrobie jeszcze fotki LAMPKA NA SPACERZE.Muszę o to zapytać bo nie daje mi spokoju czy mogę jeszcze dosłać pieniążki na operację Lampka?ponieważ chyba dzięki Wam te operacje są możliwe,bardzo bym chciała Was trochę odciążyć finansowo,bardzo bym była wdzięczna że też przekazam wkońcu na "mojego piska" jakąś"cegiełkę.NA KTÓREJŚ STRONIE chyba czytałam nr konta gdyby mi go ktoś przypomniał bardzo proszę .Gorąco wszystkich całuję:Dog_run: :Dog_run:

Posted

Jaka śliczna dogomanicka rodzinka :loveu: Lampuś wybitnie poduchowo-kanapowy!

Tak sobie właśnie pomyślałam, co taki psiak musi czuć. Najpierw lata spędzone w budzie, zimno, głód brak ręki, która pogłaszcze, aż pewnego dnia wszystko się zmienia, jest jedzenie i podusia, a co najważniejsze człowiek, który go kocha. Jaka radość w psim sercu:loveu: .
Kochani, jak dobrze, że tacy ludzie ja Wy są na świecie!!!

Posted

Warto marzyć... trzeba marzyć... teraz każdy może tak powiedzieć... ale ja od samego początku byłem przekonany, że na Onka-Lampo czeka gdzieś Jego Jeden Jedyny Domek. Takich domków życzę wszystkim bezdomnym psiakom.
Jestem przekonany, że wcześniej czy później, każdy bezdomny psiak znajdzie swojego "ludzia". Adopcja lampo jest tego najlepszym przykładem.
Bosheee, jak ja się cieszę :multi:.

Posted

[quote name='boniusia1']...Muszę o to zapytać bo nie daje mi spokoju czy mogę jeszcze dosłać pieniążki na operację Lampka?ponieważ chyba dzięki Wam te operacje są możliwe,bardzo bym chciała Was trochę odciążyć finansowo,bardzo bym była wdzięczna że też przekazam wkońcu na "mojego piska" jakąś"cegiełkę.NA KTÓREJŚ STRONIE chyba czytałam nr konta gdyby mi go ktoś przypomniał bardzo proszę .Gorąco wszystkich całuję:Dog_run: :Dog_run:

Tutaj jest wątek poświęcony rozliczeniom AFN: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23645

Na stronie nr. 23 wątku, widnieje kwota 829,50 (pozycja "On ślepy"), która na przełomie roku została przelana na konto Psiego Losu. Oprócz tej kwoty, ANKA 89 wpłaciła 100pln również na to konto.
Wszystkie dotychczasowe i przyszłe koszty związane z ratowaniem Lampusia, pokrywane są ze wspomnianego konta lecznicy.

Bożenko, jeśli masz takie życzenie możesz wesprzeć tę akcję Swoją cegiełką, choć nie jest to konieczne... Myślę , że i tak zrobiłaś najwięcej dla tego kanapowego "poduszkowca" :evil_lol:. Serducho które mu ofiarowałaś jest bezcenne...

Posted

Boże jaka jestem nerwowa podtrzymujcie mnie na duchu,dzisiaj lampek jedzie na oparację ale pocieszm się tym że go odwiedzicie napewno tak wspaniałych ludzi pamięta i będzie szczęśliwy.Już nabroiłam P O M O C Y!!!!!!!!!!!!Wpłaciłam na konto dla lampusia na operację ichyba na złe konto podaję numer78 2130 0004 2001 0388 0143 0001 bardzo proszę sprawdzcie to aha kwota 70 zł co mam robiććććććć??????????????????jak to odplątać w tytule podałam że na "on ślepy" teraz lampo-pomóżcie całuski bożena

Posted

Bożenko, bez paniki... Konto jest O.K. a na początku wpłaty były dokonywane z takim właśnie dopiskiem (On ślepy). Nie martw się, znam "bankowców", którzy zarządzają kontem i w razie czego wstawię sie za Tobą ;).

Jeszcze nie wiem jak z lekami zakraplanymi do wcześniej operowanego oka, ale na wszelki wypadek już ich nie podawaj (potwierdz przeczytanie tej informacji).

Wiem jak musisz się czuć... jeszcze nie zdążyłaś się nacieszyć Lampusiem, a znowu Ci Go zabieramy :shake:. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, jutro wieczorem powinien wrócić do Ciebie.

Posted

Przed chwilą rozmawiałem z Bożenką. Boshe... jak mi jest szkoda tej dziewczyny :shake:... strasznie przeżywa rozstanie z Lampusiem. Lampo z kolei coś przeczuwa... zachowuje się zupełnie inaczej... wszystko dookoła znaczy. Zawsze miał taką tendencję, ale dzisiaj to się nasiliło. Może ma ktoś pomysł jak Go tego oduczyć? Słyszałem, że są jakieś środki odstraszające, tylko czy można je stosować wszędzie?