nati_92 Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Widze ze Oneczek ma powodzenie poki co mam rowniez pytanie Watek mojego psa roza teraz potzrebuje ludiz ktorzy umieja tworzyc plakaty chetnipisac na PW tu zamieszczam to pytanie bo podniesie watek Onka i wiem ze kreci sei tu duzo ludzi:) Quote
aede Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Czy ktos moze mi napisac gdzie tam mozna spacerowac? Są jakies łaki czy tylko ulice? Ja postaram się znależć czas. Orientujecie sie jak reaguje na inne psy? Może bym zabrała swojego. Quote
gallegro Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Kochani, byłem dzisiaj ponownie w Psim Losie (wizyta była przy okazji i następna raczej będzie nie prędko :-(. W następnym wpisie wkleję kilka fajnych fotek. Onek-Lampo jest nadzwyczajnym psem !!! Widziałem dużo psów w swoim życiu i wiem co mówię. Spacer z Nim to czysta przyjemność. Byłem z Nim dwa razy i chodziliśmy dość długo (za pierwszym razem zapomniałem zabrać aparatu z auta). Chodzi tak, jakby całe dotychczasowe życie chodził na smyczy (dlaczego moje kundle tego nie potrafią :cool3:). Pan Orzechowski jest nim oczarowany !!! Oprócz tego, że jest (jeszcze) niewidomy, nie posiada żadnych wad ;). Przepraszam... skłamałem... Lampo boi się nisko przelatujących samolotów. Kiedy usłyszał głośny dźwięk bardzo się wystraszył. W związku z powyższym, adopcja na inny kontynent wykluczona :lol:). Z lekka boi się samochodów, ale tylko wtedy, gdy przejeżdżają w pobliżu. Apetyt ma bardzo dobry. Kumpluje sie już z kilkoma psami, które również spacerują w tej okolicy. Do żadnego z nich nie ma "pretensji" ;). Miał też bliskie spotkanie z bardzo dużym, bezdomnym psem, którego okoliczni mieszkańcy dokarmiają. I w tym przypadku psiaki tylko grzecznie sie obwąchały. Lampo chodzi powoli, cały czas używając, ze zrozumiałych względów, węchu. Potrafi się potknąć o krawężnik, ale widać że jest z tym oswojony. Majaa już skontaktowała się z lecznicą i wstępnie są umówieni na dostarczenie koniecznych materiałów do operacji. Teraz cierpliwie czekajcie na zdjęcia :evil_lol:... Quote
gallegro Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 aede napisał(a):Czy ktos moze mi napisac gdzie tam mozna spacerowac? Są jakies łaki czy tylko ulice? Ja postaram się znależć czas. Orientujecie sie jak reaguje na inne psy? Może bym zabrała swojego. Ciotka, nie pytaj, tylko pakuj psiaka i zasuwaj do Psiego Losu ;). Rzut beretem od lecznicy, jest piękny park i łąka i strumyk i wszystko o czym psy marzą. Tam czasami spaceruje cała gromada psów... tam są naprawdę idealne warunki. Quote
gallegro Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Nie!!! Link do strony Psiego Losu był niedawno zamieszczany kilkakrotnie, dlatego za karę nie podam, szukanie nie boli :razz: Quote
nati_92 Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Ponawiam pytanie czy iem tutaj zadnych ludzi którzy mogliby stworzyc plakat?? Quote
aede Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 gallegro, wiem gdzie to jest, ale pomimo tego ze mieszkam na sluzewcu , to dopiero od roku wiec orientuje sie w tych okolicach niezbyt dobrze. Dlatego zapytalam, bo gdzies tam jest tez krolikarnia. Quote
gallegro Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 [quote name='aede']gallegro, wiem gdzie to jest, ale pomimo tego ze mieszkam na sluzewcu , to dopiero od roku wiec orientuje sie w tych okolicach niezbyt dobrze. Dlatego zapytalam, bo gdzies tam jest tez krolikarnia. A ja w Wawi mieszkałem przez miesiąc i to 27 lat temu :razz:, a Psi Los znalazłem ;). No dobra... adres chyba dość typowy: http://www.psilos.pl/ :roll:. Quote
aede Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 heh nierozumiemy sie ;) bo ja znam ten adres, jednak nie wiem fizycznie gdzie to jest i dlatego pytalam o krolikarnie jakos tak sobie pomyslalam po opisie tego parku. ale niewazne, zobacze , znajde i zabiore go na spacerek, nie wiem jeszcze tylko kiedy, jakos w tygodniu. Quote
gallegro Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Na stronie jest mapka, więc nie powinnaś mieć wątpliwości. Zresztą, każdy rasowy dogomaniak, trafi tam po węchu ;) Quote
aede Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 ja dopiero zaczynam;) Boje sie tylko ze sie zakocham w tym psie... Quote
gallegro Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 aede napisał(a):ja dopiero zaczynam;) Boje sie tylko ze sie zakocham w tym psie... A ja jestem pewien, że tak będzie. Skoro ja się zakochałem, dlaczego nie miałoby to spotkać i Ciebie ;). Lampo to piękny i mądry psiak. Jestem pewien, że w przyszłości znajdzie cudny domek i uszczęśliwi jakiegoś fajnego ludzia... któremu już teraz zazdroszczę... Quote
przyjaciel_koni Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Aede - to jest dalej niż Królikarnia. Niedziela jest moja - nic się nie zmieniło. Ronja - bardzo Ci dziękuję !!!! Kostuś, a Ty kiedy dasz radę ???? Oneczek jest taki nieprawdopodobnie ciepły psiulek na tych zdjęciach !!! I tak słucha - wiecznie ciekawe uszy !!!! Dzięki Gallegro za fotki i spacerki !!!!! Czy Warszawa składa się tylko z Ronji i Kostka ????? Quote
gallegro Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 przyjaciel_koni napisał(a):Aede - to jest dalej niż Królikarnia... No nie...Ciotka, nie masz racji :shake:. Aede będzie jechała ze Służewca, więc Psi Los bedzie przed Królikarnią. Ciotka gotowa zajechać pod Pałac Kultury, a Lampo i tak nie zobaczy :-o. Quote
przyjaciel_koni Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Gallegro - słuszna uwaga - sama z siebie w końcu się uśmiałam. Ja mam dalej niż do Królikarni - Aede ma bliżej - jestem chyba mocno zmęczona, bo przestaję myśleć. Pora odpocząć - kiepski dzień mam dzisiaj (jutro jeszcze gorszy). Prosimy o spacerki dla małego i o wsparcie finansowe na zabieg !!!! Quote
gallegro Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 przyjaciel_koni napisał(a):...kiepski dzień mam dzisiaj (jutro jeszcze gorszy)... A co Ty... wróżka jaka, czy cuś??? Skąd wiesz, że jutro będzie gorszy... Quote
Majaa Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Prostuję gallegro ;) Z cioteczką Majaa skontaktował się dzisiaj p. Orzechowski. Ciotka dzisiaj nie dała rady nawet pomyśleć o spacerku! Tak mnie psiaki, które wiozłam (4 diabełki przeukochane) oraz te, które miałam wieźć ze stolicy ewentualnie, zaabsorbowały, że nie dałam rady poznać Lampo osobiście :-( Nie mówiąc o korkach warszawskich .... ;( Ale nadrobię! Sprawa materiałów dla psiunia wstępnie załatwiona. Myślę, że jak będzie realna ocena zapotrzebowania to p. Orzechowski się ze mną skontaktuje! Wynikła również kwestia metody operacji do wyboru - poczekamy na decyzje (choć ja mam swoje preferencje, w porównaniu z ludźmi, li tylko, ale to jednak się wciąż odnosi także do psów) Po rozmowie z p. Orzechowskim chodzi mi wciąż dwie opcje po głowie ..... Może przekabacę jakoś moją całkiem prywatną Mamę w przypadku jednej z opcji :razz: (mam plan i nie zawaham się go uzyć;) )Tylko czas .... to jest coś czego nam brak obu :-( ale na razie zrobie wywiad i niczego nie obiecuję Quote
gallegro Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Majaa napisał(a):Prostuję gallegro ;) Z cioteczką Majaa skontaktował się dzisiaj p. Orzechowski.Po rozmowie z p. Orzechowskim chodzi mi wciąż dwie opcje po głowie ..... Może przekabacę jakoś moją całkiem prywatną Mamę w przypadku jednej z opcji :razz: (mam plan i nie zawaham się go uzyć;) )Tylko czas .... to jest coś czego nam brak obu :-( ale na razie zrobie wywiad i niczego nie obiecuję :oops::oops::oops: Prawda, jak łatwo jest zrobić z igły widły :razz:. Podobno właśnie w ten sposób rodzą się niewinne plotki... W takim razie zamieniamy sie w słuch... Jeśli chodzi o akapit odnośnie prywatnej (?) Mamy... (prawie) nic z tego nie kumam... ;). Proszę, oświeć mnie... Znaczy się... coś tam kombinuje... ale aż boje się o tym napisać...:razz: Quote
przyjaciel_koni Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 gallegro napisał(a):A co Ty... wróżka jaka, czy cuś??? Skąd wiesz, że jutro będzie gorszy... Raczej to drugie.... Ja mam zawsze każdy dzień w miarę zaplanowany, a na dzisiaj mam tyle, że pierwszy raz mam wątpliwości co do logiki tego planu. Ale za to niedziela - niedziela będzie dla..... Oneczka ! (przynajmniej godzina spaceru i zapraszamy Warszawiaków na inne dni !) Warszawa jednak składa się głównie z Ronji !!!! Niby nie powinno mnie to dziwić, a jednak..... Quote
gallegro Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Niestety, pewnie nie wszyscy warszawiacy śledzą ten wątek. Quote
ronja Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 to moze w tytule dodać miasto i dzielnicę? Quote
Recommended Posts