Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kochani moi obiecałam, że wyjasnię sytuację więc wyjaśniam
mam w tej chwili 6 psów, 3 koty, pięcioletnie dziecko i intensywnie pracuję zawodowo (od 9.00 do 19.00) - to na początek

jeden pies ma nowotwór - tu informacja dla 'nowych' dogomaniaków -to Lotnik z dogomani
drugi pies ma niedowład tylnich nóg, nie chodzi i ma chore jelita, trzustkę i wątrobę - to Serwo z dogomani

pozostałe cztery psy są zdrowe - trzy młode i energiczne Irma, Bajka i Piegus oraz jedenastoletni Jaskier

jeden z kotów, ten trzeci, to ok. trzymiesięczna czarna kotka, którą przygarnęłam miesiąc temu z miau - miała koci katar teraz jest zdrowa i dobrze by było żeby znalazła dom

to tytułem wstępu, żebyście znali sytuację

mam pewną wiedzę o tym jak należy zajmowac się psami, jaka jest psia psychika, jakie są psie zachowania, jakie sygnały wysyłają nam ludziom, żebyśmy je zrozumieli nie wiem wszystkiego ale jakoś sobie radzę z psami a mam je w swoim stadzie od kilkudziesięciu lat

nie mogę wziąc do siebie kolejnego psa i to napisałam na pw, napisalam także, że mogę dać dom tymczasowy ale jest to obwarowane różnymi warunkami i to zdaje mi się nie zostało przekazane

ponieważ sytuacja psa jest z tego co przeczytałam raczej niezbyt dobra, żeby nie napisac tragiczna chciałabym 'porozmawiać' na pw w sprawie tymczasu dla psa, ale chcę rozmawiać z osobami kompetentnymi w tej sprawie

ANKA_89 - czy to Ty koordynujesz tę akcję? proszę o kontakt na pw
a jeżeli nie Ty to niech osoba, która jest koordynatorem skontaktuje się ze mną
nie pisze NIE ale to nie jest proste

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ANKA_89 - skontaktuj się pilnie z Irmą.
Znasz psiaka, będziesz mogła odpowiedzieć na ewentualne pytania.
Zdecydujecie wspólnie.

Dziękujemy Irma za jasne postawienie sprawy !
Mam nadzieję, że coś z tego będzie, a jeśli nie (to oczywiście zależy od wyjaśnień z ANKĄ), to mamy świadomość, że chciałaś Oneczkowi pomóc !
A tak swoją drogą - Masz sporo roboty z tym całym towarzystwem !!!
Sporaśna grupka !

Nadal prosimy o aukcję i pomoc w ratowaniu Oneczka !!!!!!!

Posted

hopaj malutki, razem z Irmą doszłyśmy do wniosku, że jeśli nie uda się znaleźć domu to do końca grudnia Onek będzie w schronisku i gdy schronisko będzie już miało być likwidowane Irma weźmie go do siebie

Posted

ANKA_89 napisał(a):
na poczcie mam coś takiego:

(...)przeglądając ofert w internecie trafiłam na państwa ogłoszenie(...) czy jesteściwe państwo zainteresowni umieszczeniem swojego ogłoszenia w naszym darmowym serwisie z ofertami http://www.eoferty.com.pl , jeśli są państwo zainteresowani proszę umieścicć ogłoszenie
kontakt...

5 razy próbowałam skopiować i za każdym razem zamykało mi okno:angryy: , no i co o tym myśleć?

Kiedy przeczytałam o O-nku natychmiast umieściłam w dn. 14.10.2006r ogłoszenie w alegratka (bardziej popularne forum), link
ale.gratka.pl
nie miałam czasu aby umieścić na innych forach mi. na eoferty, gdzie zwykle automatycznie umieszczam ogłoszenia. Oni często piszą aby i u nich też umieszczać (kobieta proponuje to forum)
Pod koniec tygodnia umieszczę na innych forach. Czy coś zmienic w ogłoszeniach?

Posted

Nie wiedziałam, że jest :roll: Opierałam się na treści z forum, troche dodałam i inny tytuł. Skoro jest, to nie będę dublować a innego pieseczka umieszczę w necie. :roll:

Posted

ANKA_89 napisał(a):
hopaj malutki, razem z Irmą doszłyśmy do wniosku, że jeśli nie uda się znaleźć domu to do końca grudnia Onek będzie w schronisku i gdy schronisko będzie już miało być likwidowane Irma weźmie go do siebie

Może do grudnia ktoś się znajdzie. Psiak jest poogłaszany w tylu miejscach (o istnieniu niektórych serwisów dowiedziałem sie właśnie teraz :oops: ), że ktoś w końcu powinien go wypatrzeć.

Posted

Irma - dziękujemy za danie Oneczkowi szansy w razie potrzeby !!!!!
Ta forma jest bardzo rozsądna !
Może jednak ktoś pomoże niewidomemu psiakowi i będzie miał własny dom ???

Bardzo prosimy o to rozpaczliwe Allegro !!!!

ANKA - to chyba smutna prawda - nie damy rady pomóc wszystkim.
Miejmy nadzieję, że zdołają się w nowym miejscu jakoś przystosować.
Ale miej na to wszystko oko ! Ludzie są dziwni - jak im się patrzy na ręce bardziej się starają. Może nie skrzywdzą psiaków.

Posted

Może ktoś mógłby pomóc pisząc rozpaczliwy tekst do aukcji, która już jest? Może jakieś sugestie, nie mam doświadczenia z takimi aukcjami.

Posted

ja rowniez nie za bardzo nadaje sie do aukcji, zawsze miala problemy z porozumieniem sie z elektronika,
przyjaciel koni-najbardziej zal mi tych ktore sa najdluze, te poldzikie, nie wyroznijace sie niczym staruszki, o szczeniaki sie nie martwie one maja sile przebicia, ale reszta....

Posted

Cześć!

Czuję ze jestem młodszy, a węch mam lepszy od wzroku,
dużo sie nauczyłem, potrafię dotrzymać kroku.
Pamiętam łańcuch na szyi, pamiętam zapach rdzy, pomóz mi zapomnieć o tym koszmarze...w przyszłości ja i Ty.
Twój ślepak
Kochany owczarek od zaraz kontakt ANKA89 1-STRONA