Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie pisałam wczesniej na tym wątku bo już to znam - sprawa ze spalonym szczeniakiem pod Lublinem - fora aż grzmiały a na rozprawie była pusto i spokojnie. Były petycje, pisma od prawników, kóre były rozsyłane do różnych instytucji ...... zostało potworne poczucie klęski. Podpisałam petycję ale nie wierzę, iż w tym przypadku kara będzie adekwatna do winy. I zgadzam się z Martą9994 w 100% bo ten pomysł już powoli realizuję. Dopiero startujemy z fundacją ale mam plan aby dzięki prawnikom, prywatnym detektywom itp. na tyle utrudniać życie takim gnojkom aby błagali o litość. Nie ukrywam, iż nie uda się tego zrealizować w krótkim czasie bo przede wszystkim potrzebne są na to duże pieniądze a wiadomo, iż bieżace ratowanie zwierzaków zawsze jest ważniejsze. Jednak jeśli nie zmieni się prawo będzie to jedyne możliwe rozwiązanie. Oczywiście pozostają jeszcze inne sposoby ale jak większość z nas wyląduje w "schronie" to kto będzie walczył o zwierzaki?

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no i jest już wyrok !
Boże widzisz i nie grzmisz,jak sąd mógł się nabrać na te kłamliwe wyrazy skruchy ?:niedowia:
dostali po 10 miesięcy więzienia z ciepłym żarełkiem i tv itp. pierdołkami
to jest skandal !!!
wyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyć się chce:placz:

Posted

Oskar-owczarek napisał(a):
no i jest już wyrok !
Boże widzisz i nie grzmisz,jak sąd mógł się nabrać na te kłamliwe wyrazy skruchy ?:niedowia:
dostali po 10 miesięcy więzienia z ciepłym żarełkiem i tv itp. pierdołkami
to jest skandal !!!
wyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyć się chce:placz:
Miejmy chociaz nadzieję,ze koledzy spod celi odpowiednio się zajmą "gwiazdami internetu"i przetrzepią im dupska

Posted

koledzy z celi na pewno odpłacą, powiedzcie w którym więzieniu będą te gnidy to pojadę i zapłacę komu trzeba żeby tych kilku miesięcy te szmaty nie zapomniały do końca życia !!!!

Posted

Podejrzewam,ze koledzy z kryminału za darmoszkę z czystą przyjemnoscią ich dojadą przez te 10 miechów.Fajnie,że upublicznią dane haha.To będzie chyba wieksza kara niz odsiadka.Ludzie nie dadzą im zyć.

Posted

jak nie my to życie i codzienne sytuacje zweryfikują ich czyn...oby mieli do końca życia pod górkę i przysięgam że jak kiedyś któregoś spotkam to sie nie powstrzymam ...

Posted

de_sade napisał(a):
jak nie my to życie i codzienne sytuacje zweryfikują ich czyn...oby mieli do końca życia pod górkę i przysięgam że jak kiedyś któregoś spotkam to sie nie powstrzymam ...

pod górkę to mają mieszkańcy z ich wsi,pokazywali znowu w Faktach na TVN - ludzie się ich boją i już myślą co będzie jak wrócą z więźnia te bestie
to jakaś recydywa jest,żadna resocjalizacja im nie pomoże
jedyna kara to ...ehhhhh

Posted

Każdy się powstrzyma, to tylko puste gadanie, co niby rzucisz się na niego i uderzysz a on się pokornie rozpłacze ? Ciekawe dlaczego upublicznili dane tylko dwóch, bo ten trzeci jest dobry ? Nie rozumiem dlaczego taki mały wyrok, przecież powinni jeszcze siedzieć za kradzież dwóch samochodów i podpalenie. Nie wiem czy to jest prawda, bo ja osobiście tego nie widziałam ale jeden z moich znajomych mówił mi, że widział w TV jak ktoś z ich sąsiadów wypowiadał się (twarzy nie pokazano i głos był zniekształcony), że ci trzej zwyrodnialcy - w tym samym składzie podwiesili kiedyś bernardyna na drzewie i rzucali w niego toporkami

Posted

W tvn mówili,ze tam we wsi się ich boją.Dlatego mówie,na takich zwyrodnialców tylko paru karków wysłac i niech oni im ręczne tłumaczą co złego było w ich zachowaniu.Zaraz poszukam ,bo było gdzieś ich zdjecie.

Posted

Basia Z. napisał(a):
może da się ten wyrok jakoś oprotestować...?

Warto zapamiętac wypowiedź sędziego: ,,sąd nie może ulegac presji".
Wyrok jest nieprawomocny.
Kolej na ruch adwokatów Towarzystw Opieki nad Zwierzętami z Zakopanego i Krakowa.