Angel Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 witam Majeczko ! :) gdzie twój DS ? a czy pani przesle jakies fotki Majeczki ? Quote
ana666 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 bez fotek bedzie cieżko szukać Ds bo na wątku jest jedno zdjęcie jeszcze jak jest na rękach wiec nawet nie widać dokładnie jaka jest duża. Quote
gonia66 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 ana666 napisał(a):bez fotek bedzie cieżko szukać Ds bo na wątku jest jedno zdjęcie jeszcze jak jest na rękach wiec nawet nie widać dokładnie jaka jest duża.Faktycznie...trzeba poporsic Pania Honorate...jestem pewna, ze jak tylko sie da, to zdjęcia nam podeśle...:) Inaczej nawet do ogłoszen nie mamy foci... Quote
danka4u1 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Witam Was dziewczyny, no tak sprawa fotek.. Dobrze, że Majka jest pod fachową opieką i to pewnie w ostatniej chwili. Kto ma bezpośredni kontakt z panią Honoratą, bo zrozumiałam, że pani mieszka w pobliżu Obornik/ w Obornikach/ Mamy tel, a pani pewnie nie bywa na dogo. Najważniejsze w tej chwili, Majka doszła do siebie po ostatnich przejściach, żeby wykurowała się z tego przeziębienia, bo mam nadzieję, że to było przemarznięcie, a nic innego. Quote
irenaka Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 gonia66 napisał(a):Dziewczyny!! Jestem po rozmowie z przemiła Pania Honoratą. Wszystko juz wiem(tzn prawie wszystko:p) MAjeczka jest na DT (czyli szukamy jej domku) u p. weterynarz. Ten domek znalazła jej własnie Pani Honorata, ktora nie mogła ścierpieć Majeczki w schronie...i okazało się, ze w sama pore, bo u Majuni juz w płuckach zagościła jakas infekcja(przeziębienie sporawe). Dziewczynce zaaplikowano leki, antybiotyk i wszystko co jest potrzebe. Bedzie dobrze, ale gdyby jeszcze kilkla dni posiedziala w schronie, mogloby sie skonczyc róznie... Pani Honorata jest wspaniałą i ciepła osobą, która pracuje w Strazy dla Zwierzat i juz działa ostro w schronisku...zapowiada się na to, ze będą tam zmiany na lepsze:) Bardzo optymistycznie mnie nastroiła, chociaz opowiedziala kilka sytuacji ze schroniska, ktore mi zmrozily krew w żyłach...:( NA szczescie w Obornikach sa nowe władze miasta z ktorymi dziewczyny wiązą duże nadzieje:) Mogę dzwonić kiedy się da, ale mozemy byc spokojne. Domek nie jest czasowo ograniczony wiec szukamy domku(te panie tez szukaja oczywiscie) ale śpieszyc sie specjalnie nie musimy, tym bardziej, ze Majusia musi najpierw byc zdrowa(wiec i szczepienia na wiruzowki w takim stanie nie wchodzily w gre)... Mozemy powiedziec więc uffffffffffffffffff..:):):) Gonieczko, jeżeli ja dobrze czytam, że jest to DT ? Czy można tą Panią poprosić o zdjęcia do ogłoszeń i parę słów o samej Majeczce? Wykupię jej zestaw bazarkowych ogłoszeń + allegro. Tylko muszę mieć co puszczać do tych ogłoszeń;) Quote
aniao Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 nie trzeba wykupywać ogłoszeń, chyba Monday obiecała, że poogłasza sunię. ale zdjęcia i tekst potrzebne Quote
danka4u1 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 aniao napisał(a):nie trzeba wykupywać ogłoszeń, chyba Monday obiecała, że poogłasza sunię. ale zdjęcia i tekst potrzebne A poogłasza? Nie pamiętam, co pisała, ale dziękujemy wszystkim za zaonteresowanie Majką. Tekst i zdjęcia jak najbardziej. Nic nie wiemy o Majce. Quote
aniao Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 no tak pisała, bo obie się zgłosiłyśmy do ogłaszania i w końcu się podzieliłyśmy - ja ogłaszam Strzałę, a Monday Majkę :) ale najpierw i tak potrzebujemy tekst i zdjęcia. a jak się do tej pory nikt do ogłaszania nie znajdzie, to pewnie ja już wtedy będę wolna, bo Strzała już w trakcie ogłaszania jest :) Quote
danka4u1 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Kochana, a Dwupak-?---ośmielam się cichutko - na razie cichutko- biegnę tam teraz, bo trzeba pójść na żebry...Aniu, pomóż, sama nie dam rady wysłać tylu zaproszeń, a nie wiem, czy ktos tam jest chętny. Samo się nie zrobi..proszę. Quote
aniao Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Dwupak też ogłaszam, ale tak po trochu, bo dopiero co im robiłam ogłoszenia. Quote
irenaka Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 danka4u1 napisał(a):Kochana, a Dwupak-?---ośmielam się cichutko - na razie cichutko- biegnę tam teraz, bo trzeba pójść na żebry...Aniu, pomóż, sama nie dam rady wysłać tylu zaproszeń, a nie wiem, czy ktos tam jest chętny. Samo się nie zrobi..proszę. A co z tym dwupakiem? Nadal w schornie, nie ma dla nich DT lub hotelu? Quote
danka4u1 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 [quote name='aniao']Dwupak też ogłaszam, ale tak po trochu, bo dopiero co im robiłam ogłoszenia. Wiem, ale chyba uzgodniłysmy- albo pewnie mnie się tak wydaje- że zbieramy na DT..nie ma na co czekać [quote name='irenaka']A co z tym dwupakiem? Nadal w schornie, nie ma dla nich DT lub hotelu? Dwupak, Ireno- ma kasę tylko z bazarków, Angel nadal wspaniale to robi- jestem pełna podziwu i szacunku dla dziewczyny w jej wieku...od marca moze otrzyma częśc deklaracji po jednym z piesków, które mestudio postanowiła utrzymywać bez deklaracji- SA JESCZCZE LUDZIE- i musimy zbierac w miare szybko deklaracje. To pomysł z ostatnuiej chwili czyli świeżutki. Do tej pory skupione byłyśmy głównie na Rudej z tego samego, obornickiego schroniska, ale Ruda ma już DS!!! Dla Dwupaku nie mamy żadnego DT. Od wczoraj nie zdążyłam nic poszukać, ale może inne dziewczyny cos też szukają. Quote
siekowa Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Bardzo się cieszę, że Majeczka jest już w domu tymczasowym :) Wklejam zapytanie z NK: " Wiadomo jak ona do innych psów? Mam chętny domek na spokojnego, niedużego staruszka. Państwo mieszkają co prawda w kawalerce, a w domu jest już jedna sunia (adoptowana ze schroniska), ale myślę, że wielkość mieszkania to nie jest wielki problem. " Quote
xxxx52 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 siekowa napisał(a):Bardzo się cieszę, że Majeczka jest już w domu tymczasowym :) Wklejam zapytanie z NK: " Wiadomo jak ona do innych psów? Mam chętny domek na spokojnego, niedużego staruszka. Państwo mieszkają co prawda w kawalerce, a w domu jest już jedna sunia (adoptowana ze schroniska), ale myślę, że wielkość mieszkania to nie jest wielki problem. " od wczoraj jest starszy piesek w schronisku w Dopiewie,moze dla niego na CITO sie znajdzie DT lub DS:-( Quote
Angel Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 do góry Majeczko :) Danusiu dziękuje za podziw.. ale to naprawde nic szczególnego :loveu: Quote
danka4u1 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='siekowa']Bardzo się cieszę, że Majeczka jest już w domu tymczasowym :) Wklejam zapytanie z NK: " Wiadomo jak ona do innych psów? Mam chętny domek na spokojnego, niedużego staruszka. Państwo mieszkają co prawda w kawalerce, a w domu jest już jedna sunia (adoptowana ze schroniska), ale myślę, że wielkość mieszkania to nie jest wielki problem. " Cytuję, zeby nie zginęło w natłoku innych postów, chociaż tłoku u Majki nie widzę...nic nie wiemy, jak z jej zdrowiem.. Quote
moni12 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Jestem i ja u Majki, za Danka4u1 przylazłam , tyle ,ze nie wiem jak pomóc. Moge finansowo co nie co. Quote
ata Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Ogólny stan Majki nie jest zły. O ile dobrze zrozumiałam ma podwyższone leukocyty. Dostaje antybiotyk. Dziewczynka jeszcze tego samego dnia miała pobieraną krew. Mam nawet zdjęcie ale bardzo, bardzo niewyrazne. Quote
danka4u1 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Wspaniale, ze Majka znalazła się pod taką fachową opieką. O tym nawet nie marzyliśmy, ze znajdzie sie pod taką opieką, a zdjecie może zamieścisz. Majeczka przypomni sie ciotkom. Quote
ata Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Zdjęcia niestety bez lampy... Majeczka troszkę pokazywała ząbki, wiec dla zwiększenia bezpieczeństwa dostała namordnik ;) Majka długo by w schronisku nie pociągnęła. Miała zatkany nosek, psikała i rzęziło jej w klatce. W samochodzie bardzo grzeczniutka wtulona w kocyk odpoczywała. Co jakiś czas jednak pokazywała ludziom na ulicy jaka z niej odważna babka. Powarkiwała na przechodniów zbliżajacych się do samochodu :) Jadząc co jakiś czas zawodziła raz ciszej raz głośniej. W domu nie lubi zostawać sama. Płacze... W całym tym nieszczęściu małej na prawdę się poszczęściło. :) Quote
danka4u1 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Namordnik...a to dzielna babinka !! Dziękujemy za zdjęcia. Dziewczyny przyjda- pewnie rano, to zobaczą dzielną Majkę. Tyle rąk, które zajmują się biedaczyną..a mogło byc inaczej..dziękujemy opiekunom Majeczki. Quote
Monday Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Pisałam już tekst do ogłoszeń: [quote name='Monday']Nie wiem czy nie za długie, ale to będzie tekst z jakim będę małą ogłaszać: [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Od zawsze była domowym psem, ale życie potrafi zmienić się nieoczekiwanie w jednej chwili.[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Pan Majki umarł, a ona nie miała się gdzie podziać. Nikt z rodziny zmarłego opiekuna nie chciał się nią zająć – bo to przecież pies, nie ma uczuć, nie potrzeba mu niczego, po co się nim przejmować.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]W taki sposób Majka z dnia na dzień z ciepłego i bezpiecznego domu trafiła do schroniska, gdzie naprawdę nie może sobie poradzić. Ta malutka sunia, o którą zawsze się ktoś martwił znalazła się w zimnym, głośnym i pełnym innych psów miejscu. Niewiadomo jak i czy w ogóle to zniesie. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Prosimy o dom dla Majki, suni, której bardzo ciężko zmierzyć się z tak okrutną rzeczywistością. Jest ona typowo domowym pieskiem. Grzeczna, posłuszna, a do tego drobna, malutka i śliczna. Ma ok. 10 lat, jej stan zdrowia jest bardo dobry.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Proszę, nie bójcie się przygarnąć tego wspaniałego lecz zrezygnowanego pieska. Ona ma przed sobą jeszcze kilka lat życia, a Ty możesz na te kilka lat zyskać nowego oddanego członka rodziny!!!![/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Sunia znajduje się w Obornikach Wielkopolskich. Możliwa jest pomoc w zawiezieniu jej do nowego domu.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]W sprawie adopcji lub dodatkowych pytań proszę o kontakt:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]tel: 607-099-681[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]GG: 5257225[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]e-mail: [/FONT][FONT=Comic Sans MS]aniolek940@amorki.pl[/FONT] A co z tym postem?????????? [/FONT] [quote name='siekowa']Bardzo się cieszę, że Majeczka jest już w domu tymczasowym :) Wklejam zapytanie z NK: " Wiadomo jak ona do innych psów? Mam chętny domek na spokojnego, niedużego staruszka. Państwo mieszkają co prawda w kawalerce, a w domu jest już jedna sunia (adoptowana ze schroniska), ale myślę, że wielkość mieszkania to nie jest wielki problem. " [quote name='danka4u1']Cytuję, zeby nie zginęło w natłoku innych postów, chociaż tłoku u Majki nie widzę...nic nie wiemy, jak z jej zdrowiem.. Jakieś zdjęcia do ogłoszeń da się wykombinować? Może ktoś podjedzie do tej pani, wyjdziecie z małą na spacer i zrobicie zdjęcia. Quote
Monday Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Jeżeli ktoś może to niech jeszcze ogłasza Majkę. Ja mam sporo psów, dlatego najczęściej odnawiam tylko cafeanimal, gumtree i szerlok. Quote
Recommended Posts