Angel Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 witam Majeczko :) w sobote chociaż na chwile jak dam rade pójde zobaczyc co z nia.. ale nie obiecuje bo mama mnie raczej z domu chorej nie wypuści.. a jak nie ja to poprosze kogoś by porobił zdjęcia, bardziej wybadał jaka jest itp. Quote
irenaka Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='Angel']witam Majeczko :) w sobote chociaż na chwile jak dam rade pójde zobaczyc co z nia.. ale nie obiecuje bo mama mnie raczej z domu chorej nie wypuści.. a jak nie ja to poprosze kogoś by porobił zdjęcia, bardziej wybadał jaka jest itp.[/QUOTE] Osobiście będę Ci bardzo wdzięczna za nowe zdjęcia i info o małej. Jest piękna:loveu: Jak rozumiem siedzi gdzieś w zimnym kojcu z innymi psami?:-( Quote
Angel Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 [quote name='irenaka']Osobiście będę Ci bardzo wdzięczna za nowe zdjęcia i info o małej. Jest piękna:loveu: Jak rozumiem siedzi gdzieś w zimnym kojcu z innymi psami?:-([/QUOTE] tak siedzi w kojcu z innymi psami :( Quote
irenaka Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='Angel']tak siedzi w kojcu z innymi psami :([/QUOTE] A czy masz możliwość popytania znajomych o DT dla małej? Ja niestety nie znam nikogo:shake: Quote
Angel Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 [quote name='irenaka']A czy masz możliwość popytania znajomych o DT dla małej? Ja niestety nie znam nikogo:shake:[/QUOTE] już pytałam.. nikt nie może bo albo wyjazd do rodziny, albo maja już dość zwierzaków albo co innego :( ja niestety też nie mam jak jej wziąć.. Quote
Monday Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 xxxx52 ma rację - 10 lat to nie starowinka....to poprostu 10letni pies. Wiecie już ile ona waży i czy jest sterylizowana? Quote
Monday Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Nie wiem czy nie za długie, ale to będzie tekst z jakim będę małą ogłaszać: [B][COLOR=maroon][FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=maroon][FONT=Comic Sans MS][I][SIZE=3]Od zawsze była domowym psem, ale życie potrafi zmienić się nieoczekiwanie w jednej chwili.[/SIZE][/I][/FONT][/COLOR][/B][/FONT][/COLOR][/B] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=maroon][B][B][COLOR=maroon][FONT=Comic Sans MS][I][SIZE=3]Pan Majki umarł, a ona nie miała się gdzie podziać. Nikt z rodziny zmarłego opiekuna nie chciał się nią zająć – bo to przecież pies, nie ma uczuć, nie potrzeba mu niczego, po co się nim przejmować.[/SIZE][/I][/FONT][/COLOR][/B][/B] [B][B][COLOR=maroon][FONT=Comic Sans MS][I][SIZE=3]W taki sposób Majka z dnia na dzień z ciepłego i bezpiecznego domu trafiła do schroniska, gdzie naprawdę nie może sobie poradzić. Ta malutka sunia, o którą zawsze się ktoś martwił znalazła się w zimnym, głośnym i pełnym innych psów miejscu. Niewiadomo jak i czy w ogóle to zniesie. [/SIZE][/I][/FONT][/COLOR][/B][/B] [B][B][COLOR=maroon][FONT=Comic Sans MS][I][SIZE=3]Prosimy o dom dla Majki, suni, której bardzo ciężko zmierzyć się z tak okrutną rzeczywistością. Jest ona typowo domowym pieskiem. Grzeczna, posłuszna, a do tego drobna, malutka i śliczna. Ma ok. 10 lat, jej stan zdrowia jest bardo dobry.[/SIZE][/I][/FONT][/COLOR][/B][/B] [B][B][COLOR=maroon][FONT=Comic Sans MS][I][SIZE=3]Proszę, nie bójcie się przygarnąć tego wspaniałego lecz zrezygnowanego pieska. Ona ma przed sobą jeszcze kilka lat życia, a Ty możesz na te kilka lat zyskać nowego oddanego członka rodziny!!!![/SIZE][/I][/FONT][/COLOR][/B][/B] [B][B][COLOR=maroon][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Sunia znajduje się w Obornikach Wielkopolskich. Możliwa jest pomoc w zawiezieniu jej do nowego domu.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][/B] [CENTER][B][B][COLOR=maroon][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]W sprawie adopcji lub dodatkowych pytań proszę o kontakt:[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][B][COLOR=maroon][FONT=Comic Sans MS]tel: [SIZE=4]607-099-681[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][/I][/B] [B][I][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=maroon]GG: [SIZE=4]5257225[/SIZE][/COLOR][/FONT][/B][/I][/B] [B][I][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=maroon]e-mail: [/COLOR][/FONT][/B][B][COLOR=maroon][FONT=Comic Sans MS][EMAIL="aniolek940@amorki.pl"][SIZE=4][COLOR=maroon]aniolek940@amorki.pl[/COLOR][/SIZE][/EMAIL][/FONT][/COLOR][/B][/I][/B][/CENTER] [/COLOR][/FONT] Quote
xxxx52 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Monday-obawiam sie nie jest kastrowana ,a tak na oko bedzie wazyla 6-8kg .To takie jest pol porcji Quote
Monday Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 A 10latka kwalifikuje się na sterylkę??? Quote
xxxx52 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Mondey-oczywiscie ,ze mozna kastrowac psy,ale nalezy dokladnie sprawdzic serce.Moja suczka ma 13 lat ma juz slabsze serduszko .Mimo tego dostala wziewna narkoze podczas operacji usowania wszystkich zebow i oczyszaczania kanalow usznych. Quote
Monday Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 To może postarać się o sterylizację? Zwiększa to szansę na dom, bo przecież nikt kto ma już psa samca - niekastrowanego nie przygarnie suni niesterylizowanej. Pytanie - czy schron to zrobi, czy trzeba znierać kasę. Co do kasy - to PW rozsyłać trzeba i bazary robić. Quote
Angel Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 tekst świetny-łapie za serducho :) nie mam pojęcia czy jest po sterylce.. Quote
irenaka Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Ja szczerze pisząc żadnego zabiegu w tym schronisku bym nie ryzykowała, chyba, że psy są leczone poza schroniskiem w prywatnym gabinecie. Quote
Monday Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Pewnie nie jest sterylizowana - skoro pan umarł, to pewnie nie był młody...10 lat temu nikt o sterylkach nie słyszał.... Ja w swoim schronie oddałabym psiaka na jaki zabieg. To wiecie co, jak się trafi ktoś kto będzie ją chciał, a kwestią czy ją weźmie czy nie będzie jej sterylka - to wtedy na szybko można ją będzie przebadać i zrobić sterylizację. Jak ktoś założy kasę, to jakoś ją później zbierzemy. Oczywiście najlepiej byłoby od razu ją wysterylizować, bo to i mniejszy kłopot dla człowieka - no i mniejszy dla otoczenia. Nie będzie tłumów psów czatujących na sunię przez całe doby :) Quote
xxxx52 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Monday-suczki tej nie radzilabym kastrowac w tym schronisku.Jest to operacja ,a przestrzeganie higieny i sterylnosci po operacji to podstawa.Poniewaz schronisko dziala tylko pare godzin ,kto bedzie sie suczynka zajmowal i obserwowal caly dzien. na obecny dzien potrzebny jest cieply kacik i pelna miska. Quote
danka4u1 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Witam Was wszystkie tez w biegu jak każdy. Widzę, ze tłumnie przybyłyście do Majeczki. [quote name='irenaka']Zaznaczam sobie Majeczkę.[/QUOTE] Skąd [B]Ireno[/B] przybyłas do nas? Z mojego podpisu? Dobrze, ze jesteś. Majeczka i my cieszymy się. [B]Monday[/B], tekst moim zdaniem super, a zdjecia może zrobią inne dziewczyny, bo Angel musi się wykurować. To chodzenie bez rękawiczek...dowód na zdęciach był... [quote name='Monday']. [B]To wiecie co, jak się trafi ktoś kto będzie ją chciał, a kwestią czy ją weźmie czy nie będzie jej sterylka - to wtedy na szybko można ją będzie przebadać i zrobić sterylizację. Jak ktoś założy kasę, to jakoś ją później zbierzemy. [/B])[/QUOTE] Takie podejście do sprawy wydaje się rozsądne.Ogłaszamy, zapraszamy na wątek, prosimy o deklaracje; tylko musimy to zrobic w kilka osób- pomózcie rozsyłac zaproszenia. [B]Niepokojące jest[/B], ze psina- nie piszę już staruszka...- przebywa w kojcu z innymi psiakami..prosto z kanapy..zgodnie z sugestiami- kącik u kazdego z nas może by się znalazł ...na część psiny, ale tak się składa, że potrzebujemy JEDEN kąt na całego psa. Wiadomo każda z nas mysli i szuka na własna rękę w pobliżu, ale też jest wiadome, ile jest takich domów, w których od zaraz mozna umiescić psa...zwłaszcza w przedświątecznym okresie. Quote
irenaka Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Danusiu, jestem tu, bo śledzę Marysię 55;). I odkąd tu weszłam, spać nie mogę, już obdzwoniłam pół Krakowa ( a reszta pewnie czeka z niecierpliwością na mój telefon;)), uda się pewnie znaleźć miejsce dla tej kruszynki, tylko potrzebuję czasu:shake:. Oby Majeczka miała tyle siły i doczekała:-(. Potwornie się o nią martwię:-(. Quote
dara9 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Również odwiedzam Majcię...widzę że dobra ciocia Irenaka walczy o domek dla małej, oby Ci się poszczęściło! Majko trzymaj się! Quote
danka4u1 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Dogo mnie przestało lubić, bo bestia nie chce mnie wpuszczać...ale jestem. [quote name='irenaka']Danusiu, jestem tu, bo śledzę Marysię 55;). I odkąd tu weszłam, spać nie mogę, już obdzwoniłam pół Krakowa [B]( a reszta pewnie czeka z niecierpliwością na mój telefon;)),[/B] uda się pewnie znaleźć miejsce dla tej kruszynki, tylko potrzebuję czasu:shake:. Oby Majeczka miała tyle siły i doczekała:-(. Potwornie się o nią martwię:-(.[/QUOTE] Ja obdzwoniłam cały Rybnik, bo trochę mniejszy od Krakowa, ale...jakoś nikt nie witał mnie entuzjastycznie :shake:...a wręcz towarzystwo w tzw realnej rzeczywistości omija mnie dużym łukiem..:shake: W jaki sposób sledzisz Marysię? Nie mam teraz takiej opcji, która mówi, gdzie poszukiwany/poszukiwana błądzi po rozległym dogo. Z Marysią odnajdujemy się chyba telepatycznie, bo często prawie równocześnie jesteśmy na tych samych wątkach. [quote name='__Lara']Majeczko, odwiedzam Cię.[/QUOTE] [quote name='dara9']Również odwiedzam Majcię...widzę że dobra ciocia Irenaka walczy o domek dla małej, oby Ci się poszczęściło! Majko trzymaj się![/QUOTE] Ciotki odwiedzać i molestować otoczenie. Ktoś tutaj mówił, że tylko kącik i kawałek domku jest potrzebny suni...jakos nie znalazłam do tej pory tego kawałka i to spędza mi sen z powiek kolejną noc. Quote
marysia55 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='irenaka'][B]Danusiu, jestem tu, bo śledzę Marysię 55;).[/B] I odkąd tu weszłam, spać nie mogę, już obdzwoniłam pół Krakowa ( a reszta pewnie czeka z niecierpliwością na mój telefon;)), uda się pewnie znaleźć miejsce dla tej kruszynki, tylko potrzebuję czasu:shake:. Oby Majeczka miała tyle siły i doczekała:-(. Potwornie się o nią martwię:-(.[/QUOTE] ooo matko :crazyeye: Irenko :loveu: czułam, że jestem inwigilowana ... ale że przez Ciebie :lol::lol: chyba mi czipa zamontowałaś :evil_lol: Widziałaś jaka cudna suńka ?? aż trudno uwierzyć, że biedna siedzi teraz w boksie z obcymi sobie psami. Jak pomyślę co ona może teraz przezywać to serce mi ściska. A z Danusią to sie faktycznie często telepatycznie ściągamy:lol: Quote
danka4u1 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [IMG]http://i54.tinypic.com/hvq6wi.jpg[/IMG] [B]Przypominam się...czekam na Waszą pomoc...Nie wiem, co stało się z moim domem i panem..odszedł ???[/B] Moze ranek przyniesie dobre nowiny dla Majeczki? Znajdzie się dla niej dach nad głową i ludzkie serce.. Quote
gonia66 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='danka4u1'][IMG]http://i54.tinypic.com/hvq6wi.jpg[/IMG] [B]Przypominam się...czekam na Waszą pomoc...Nie wiem, co stało się z moim domem i panem..odszedł ???[/B] Moze ranek przyniesie dobre nowiny dla Majeczki? Znajdzie się dla niej dach nad głową i ludzkie serce..[/QUOTE]Sluchajcie..a gdzie dokladnie jest teraz Majcia..?? mam pewna mysl... EDIT Juz wiem...jak w ogole mogłam zapomniec:oops:juz piszę/// Quote
gonia66 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Otóz moje drogie dziewczyny....jutro(dzis znaczy juz) bedzie do wrocka wieziony chłopaczek (z tego domku od psychicznej) i mamy poki co dwie opcje na niego (dwie niepewne na 100%, ale jutro bedzie wiadomo juz)....jeśli we wrocku DT ktory ma zlozona propozycje sie zgodzi, to zostanie druga opcja- DT bezplatny z ward=szawy(dzis zglosil sie dla Dziadzia- Kubusia)...dziadzio jednak tam nie moze jechac, bo w tym domku 2 mies temu bylo parwo...domek byl oczywiscie dezynfekowany..ale Dzaidzio ejst staruszkiem schorowanym, bez wirusówek..mogloby byc nieciekawie...ale myslę, ze Majeczka może i moglaby pojechac do tego domku..(tam tylko karma i ewentualne leki)Karma tylko wtedy, gdy musi coś specjalnego jesc, bo gotowane dziewczyna daje sama(ale mysle ze jakos bysmy ja wpsierali)...Ja jutro(dzis) ok 13 powinnam wiedziec więcej, to napiszę...moze uda się w "ten deseń"... Quote
Recommended Posts