Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[CENTER][SIZE="3"][B]MAJKA To już babcia ma ponad 10 lat. Od niedawna mieszka w Obornickim Schronisku AZOREK! Znalazła się tam ponieważ jej ukochany pan zmarł:-( Jest maleńka. Bardzo źle znosi warunki panujące w schronisku. Garnie się do człowieka. Typowy pies towarzysz, na kanapę. Sunia ma nikłe szase na znalezienie domu z powodu wieku, a domek bardzo by jej się przydał na zimę. Suczka czeka na ciepły dom![/B][/SIZE]

KONTAKT:
tel: 607-099-681
GG: 5257225
e-mail: [email]aniolek940@amorki.pl[/email]

[IMG]http://i55.tinypic.com/fz18hl.jpg[/IMG][/CENTER]

[COLOR="#ff0000"]Pomóżcie znaleźć dla niej ciepły kąt-aby nie zginęła z zimna.. to już babcinka, słabsza, szybciej marznie.. POMÓŻ !! [/COLOR]

jeszcze niewiele o niej wiem bo jest w naszym schronisku od jakis 3 tygodni.. ale postaram się dowiedziec jak najwięcej !

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='danka4u1']Majeczko, jestem u Ciebie.[/QUOTE]

[quote name='Ewanka']Odwiedzam Majeczkę :)[/QUOTE]

dziękujemy za przybycie cioteczki:loveu:

Posted

i ja też jestem
czy ktoś może napisać suni jakiś fajny tekst do ogłoszeń? tylko najpierw chyba faktycznie trzeba by było się o niej coś więcej dowiedzieć..

Posted

Coraz nas więcej, dziewczyny. Przychodźcie do babuli i radźmy szybciutko, jak znaleźć jej dach nad głową, bo babula nie ma za wiele czasu.
[quote name='aniao']i ja też jestem
czy ktoś może napisać suni jakiś fajny tekst do ogłoszeń? tylko najpierw chyba faktycznie trzeba by było się o niej coś więcej dowiedzieć..[/QUOTE]

[B] Aniu, czyżbyś była Mikołajem dla babuli i zechcesz jej zrobić w prezencie trochę ogłoszeń? Wiemy, ze stareńka, przerażona zmianą domu na schron- wyrzucona??- grozi jej zamarznięcie, jest delikatnym, stareńkim pieskiem kanapowym -idealnym dla starszej osoby, której zapewni towarzystwo w zamian za serce i miseczkę jedzenia.
[/B]

Posted

[quote name='danka4u1'][B] Aniu, czyżbyś była Mikołajem dla babuli i zechcesz jej zrobić w prezencie trochę ogłoszeń? Wiemy, ze stareńka, przerażona zmianą domu na schron- wyrzucona??- grozi jej zamarznięcie, jest delikatnym, stareńkim pieskiem kanapowym -idealnym dla starszej osoby, której zapewni towarzystwo w zamian za serce i miseczkę jedzenia.
[/B][/QUOTE]

Danusiu, no pewnie, że tak :D

ogłoszenia mogę porobić, ale niestety innego pomysłu nie mam dla babuni.. :(

Posted

Pomysł dobry i od czegos trzeba zacząć. Nam wszystkim już brakuje czasu, pomysłów, kasy i serca tez juz nie zawsze wytzymują tylu nieszczęść..ale nie można przestać próbować..wszyscy o tym wiemy.
Można jeszcze powysyłać trochę zaproszenia na wątek i robiłam to, ale teraz też muszę " odrobić zadania domowe".
Zamieściłam sobie w podpisie link do Majeczki. Niech biega ze mną po dogo.

Posted

Starsza osoba lubiąca psy byłaby idealna dla niej. Czasami wystarczy trochę przekonać, rozmawiałam ostatnio ze starszą panią, która straciła swojego psa jakiś czas temu i straszliwie brak jej czworonoga,ale boi się wziąć psa, bo nie wie czy zdoła mu zapewnić komfortowe (!) warunki w razie swojej choroby np. Próbowałam jej wytłumaczyć, że pies ze schronu nie oczekuje komfortu, tylko minimum wygód i miłość, ale nie wiem czy ją to przekonało...

Posted

Witajcie u Babuli. Od dzis ma dopiero watek, a tyle juz dobrych serc przyszło do niej. Mało jeszcze wiemy o babuli, ale wystarczy,że starenki psiak jest w potrzebie.
[B]Maggiejan, może ta pani czeka jeszcze na wypełnienie pustki w sercu po odejściu swojego przyjaciela? Popytaj, proszę.[/B] Masz racje, nie o komfort tutaj chodzi, tylko o serce i dach nad głową. Zima, śnieg i strach bezbronnej psiny, wrzuconej w takie miejsce jak schron..

Posted

Jestem i ja, bo "bezlitosna" Danuśka nie pozwala odetchnąć;)
Majusia jest sliczna...moim zdaniem domek powinna znaleźc, tylko, ze teraz jest "martwy" czas szukania domków..:( A ja dokłądnie znam warunki, w jakich sunia mieszka...i wiem, ze czas świąt, jest tam najtrudniejszym czasem dla zwierząt...w ubiegłym roku własnie w tym czasie ratowalismy Frania stamtąd...udało sie , jak sie potem okazało, w ostatniej chwili....:(:(.....
Gdyby ja zechcial ktos na swieta do domku zabrac..wykapać, wyczeac, porobic cudne focie...na pewno byloby latwiej znaleźć domek...:(
Czy ja sie myle, czy Majusia ma cos z oczkiem..??:(

Posted

No widzisz, nie jestem taka bezlitosna. Psiak super, babcia jak sie patrzy...[B]TYLKO DOMKU[/B]...
Alez masz oko, mam nadzieję, że z okiem Majeczki- babcinki nic złego się nie dzieje, ale o tym napisze nam Angel, która wszystko wie.

Posted

Też tu zaglądam ( z podpisu Danusi) do babuni. To przykre najpierw dom i rodzina , później schron. Najpierw kochany , malutki szczeniak potem dorosły psiak który przestaje być potrzebny. Samo życie.

Posted

Dobrze, ze jesteś. Wprawdzie domu nie damy babuli - gdybym nie musiała tak ciągle " podróżować" kto wie..- ale miło, ze od dzisiejszego załozenia wątku, tyle juz nas tutaj prrzyszło. Tyle teraz możemy.
Ania obiecała zrobić ogłoszenia...
Przydałoby sie kawałek dachu nad głowiną dla staruszki, ciepły kąt bez tylu psów dla wystraszonej psiny..
[B]Kto umie zrobić banerek?[/B] Niechby chodził tez z nami, o ile da się go zamieścić wobec tych ograniczeń, ktore nie wiem, czemu mają służyć.