Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

as_ko dzięki wielkie, ja jakoś nie mam czasu buszować w necie ;/

Ewanka czyżbyśmy miały podobny zawód :P Bo ja jak wchodzę do tej kuchni to dostaję depresji :shake:

doszły kolejne wpłaty:

P. Ewa Błaszczyńska 120 zł
Kokot Dorota 30 zł

razem mamy 255 zł

Bardzo wszystkim dziękuję

Wieczorkiem uzupełnię pierwszy post o wpłaty.

• Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Evelynkaa napisał(a):
No wiesz westiki należą do krótkonożnych :P

Zdążyłam zaobserwować. :P Pytam dlatego, bo ona wydaje się mieć wybitnie krótkie te łapcie. Ale to chyba na poprzednim zdjęciu tak tylko uchwycone.

Posted

Evelynka jak cos to ja podesle Ci troche karmy mam purine sensitiv łosos z ryzem....moja to wcina od urodzenia,jezeli chcesz podaj adres na prv.wysle paczke pzdr.

Posted

Worty bardzo Ci dziękuję ale my mamy Bozitę Robur, przynajmniej taką daję Alexowi więc wolę żeby jadły to samo. Alex jest na niej dwa tygodnie po diecie weterynaryjnej i jeszcze nie ma tfu tfu oznak alergii :)
Dzwiniłam do Pani Ali która chce adoptować westiczkę. Porozmawiałam, Pani ma 3 sunie, pracuje w związku kynologicznym, zna rasę. Tutaj jest opis dziwnej dyskusji z Panią Alą którego raczej nie będę komentować:
http://www.dogomania.pl/threads/198336-Westie

Pani mieszka w Katowicach więc ok 20 km ode mnie więc osobiście się spotkamy i porozmawiamy.

[SIZE="5"]A to jak będzie z ogłoszeniami? Czy możemy kogoś prosić??

Posted

Ja napisałam, że zrobię ogłoszenia, ale jak na razie nikt tekstu nie napisał, nie podał numeru telefonu? Z resztą jak Pola pójdzie do tej pani to chyba nie ma sensu tracić czas na ogłoszenia. Jak będzie coś wiadomo to dajcie znać.

Posted

As_ko nikt nie powiedział że Pola pójdzie do tej Pani. Uważam że ma prawo na wizytę przedadopcyjną jak każdy inny człowiek, niezależnie jakie ma poglądy. Mnie też marzy się domek dla Polusi ten najlepszy, jedyny, gdzie będzie miała swojego ukochanego człowieka i niekoniecznie towarzystwo psie. Dlatego warto mimo wszystko zrobić parę ogłoszeń. Postaram się jeszcze dziś wysłać Ci co nieco, teksty pisać nie umiem ale czy dało by się sklecić coś z moich wypowiedzi i opowiadań na temat Polly?
Chcę jeszcze tylko dodać że jak człowiek bierze smycz do ręki i chce zapiąć obrożę to zaczyna z tej radości podgryzać obrożę którą chce się jej założyć. Dzisiaj była sama w domu przez 6 godzin, podejrzewam że cały czas spała, za to jak przyjechałam powitała mnie bardzo wylewnie i zaczęła podgryzać kostki :D Urocza.
Na spacerku spotkaliśmy naszego sąsiada, też westa w typie i Alex się z nim ganiał a Polly patrzała jak się bawią ale sama nie chciała się gonić. Wolała ze mną bawić się smyczą i ją łapała, gryzła i szarpała :P Za to jak Karlo zaczął szczekać na dworze to mała zaczęła szczekać z nim :)

Posted

Evelynkaa napisał(a):

Chcę jeszcze tylko dodać że jak człowiek bierze smycz do ręki i chce zapiąć obrożę to zaczyna z tej radości podgryzać obrożę którą chce się jej założyć.
Moja tez tak robi - nie westik;)

Posted

Poranny lansik :D

Ostatnie zdjęcie przedstawia zwisającą skórkę na szyjce :P Babiczka nasza kochana. Łapeczki ma jeszcze brzydkie, nie same stópki ale całe łapki takie zaniedbane ;/
Dzisiaj razem wszczęły alarm na schodzacego ze schodów baigela mam nagrany filmik, jak mi się uda to jakoś go wkleję. Mała uczy się złych nawyków od Alexa :diabloti:

Posted

biedny maluch;((( może coś zostanie z tych naszych aukcji to może jakieś grosze by sie dorzuciło dla tych bidaków;((( Evelinka będzie wiedziała co i jak

o przebarwienia skóry się nie martwcie to zrobi sie jaśniejsze jak normalnie bedzie funkcjonować i jeść po pewnym czasie śladu nie będzie Koka miała to na całym ciele

co do lekarstwa Evelinka dziś to Ci wysłałam powinno dojść do poniedziałku
buziaki

Posted

Te ciemne przebarwienia skóry nie są czymś złym, a raczej normalnym u Westów. Gorzej już tam gdzie są brązowe przebarwienia włosów, na łapkach i pod paszkami. Te miejsca dodatkowo przemywamy preparatem na grzybki Imaverolem i uszka też tym, więc preparatu żadnego nie będę kupować. Na legowiskach pełno strupków ale to chyba dobrze bo oznacza to że schodzi wszystko. Muszę je wyparzyć a małą dzisiaj okąpać w nizoralu bo ostatnio miałam końcówkę szamponu. Dominiczko do poniedziałku powinno mi starczyć tego fungidermu także spokojnie. W poniedziałek idziemy jeszcze na zastrzyk drugi.
Mała dzisiaj pod moją nieobecność królowała w moim łóżku :shake: i pełno strupków mam...łobuziara jedna zrobiła mi dziurę w prześcieradle :mad:

Posted

moje też panuja w pościeli ale to dlatego Westki tak mają że czują nasz zapach i z tesknoty jak wychodzimy w tulają się w "nas" ;))) to znaczy ze mała bardzo Cię lubi;)))) ja dzis wkleje troche fotek na "Koczkę"ale dziewzyny po nowym roku ida do fryzjera bo Koce odrosły już te żłółte kłaczki i można je teraz swobodnie ściąć bo pod spodem ma biały podszerstek a moja Fanta wyglada jak owca zarośnieta że hoho od uszka po pazurki;)

Posted

Oj Dominiczko ona chyba raczej nie bardzo mnie lubi. To ja ją kąpię, czeszę (tak dla picu żeby pobudzić cebulki do wzrostu bo przecież nie ma co czesać) i pryskam tym świństwem czego ona tak bardzo nie lubi. A no i jeszcze czyszczę uszka czego też nie lubi....ale powiem Wam jest megaaaaaa grzeczna!!!!!!!! Jeszcze przecież nie dobra jestem bo jak sama jem to nic nie dostaje a patrzy się we mnie jak w obrazek.....nawet na sekunde nie traci mnie z oczu myśląc że może coś spadnie :P Nic z tego... Ona musiała być mega grubaskiem bo ma takie fałdy skóry że hej.
Ale wiecie co jeszcze dwie kąpiele i będzie super :D:D:D z łapkami trochę gorzej bo tam sięga i sobie wygryza i ma większe ranki ale grzbiet i zad przede wszystkim, jest rewelacja...dzisiaj wylaliśmy kupe nizoralu ale wytarmosiliśmy każdy cm jej ciała. Jeszcze tylko samymi stópkami muszę się zająć bliżej i powycinać między poduszeczkami i paluszkami ale nie wiem czy sobie na tyle pozwoli.
Wypróbowałam też troszkę powyrywać włoski i widać że była trymowana bo nawet nie drgnie. Ale jeszcze nie czas na trymowanie dla niej.
Teraz łazienka moja...dobranoc

Posted

Dominiczko mam nadzieję :) Sunia spodobała się sąsiadce z dołu co ma salon fryzjerski :D
Magdola na razie leczniczy Nizoral chyba najlepszy jest. A potem ewentualnie hexoderm ale manusan znam, dzięki.

Posted

[SIZE="5"]WPŁATY:
Moje 50 zł
Anna Ciesielska 50 zł
Kamil Kopyciński 5 zł
Ewa Błaszczyńska 120 zl
Kokot Dorota 30 zł

Mój bazarek 56 zł

Razem 311 zł

Koszty:

Rachunek weterynarza
4 doby pobytu szpitalnego
badanie krwi
leki do domu
wizyta 317 zł
Capivit A + E 8 zł
Nutriplast osłonowo 10 zł
Nizoral 28 zł
Kerabol 31 zł
Omegan ma ode mnie, bo podaję też Alexikowi

Czyli jesteśmy troszkę na minusie, wpłat z bazarku też jeszcze nie ma, a jeszcze w poniedziałek mamy zastrzyk i jednak płyn do czyszczenia uszek bo imaverolem tylko zewnętrzne ucho czyszczę. Ale dajemy radę jeszcze parę osób obiecało wpłaty więc będzie dobrze.

Posted

Jasne wiem Aniołku :) ale to daj wcześniej znać ile będzie to może nie wszystko dla Polusi się przeznaczy. Bo jak będzie wyleczona to już jej nic nie trzeba. Bo jedzonko ma ode mnie, byle by nie było żadnych innych problemów.