Evelynkaa Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Mam namiary na tego dermatologa dzięki slay :) Tylko jeśli ten wet może bezpłatnie się skonsultować to po co jechać aż do ustronia. Na dzień dzisiejszy myślę że robimy to co powinniśmy. Myślę że ona po prostu potrzebuje czasu żeby teraz dojść do siebie, bo cynk dostaje cały czas w kerabolu z biotyną na sierść. Quote
fanta33 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 zobaczcie jaka następna bida jest na westach w potrzebie;( Quote
Evelynkaa Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 A tu nikt nie zagląda do Pollusi :( od dzisiaj foteczki już będę wrzucała do galerii mojego Alexika bo tamtą zaniedbuję przez ten wątek...ale pisać tu będę, lecz serdecznie zapraszam po foteczki tu: http://www.dogomania.pl/threads/172413-Galeria-Alexa-)?p=16250456#post16250456 U Polly coraz lepiej brzuch wygląda cacy, uszka coraz lepiej ale niestety grzbiet niezbyt ;/ powracają co raz brzydkie strupki w formie czerwonych i brązowych kropek. To właśnie te cholerne drożdzaki...ale w takim miejscu że kurcze mnie to wkurza bo ciężko się jest tego pozbyć :( Quote
Angel Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 sorry za offa ale zapraszam na bazarki i allegro psiaka w pilnej potrzebie ! Brakuje pieniędzy na jego leczenie... potrzebna mu chemioterapia- po usunieciu raka jader. Pomożcie.. Chociaż podnoście bazarki, wysyłajcie po znajomych linki na allegro, zachęcajcie do kupna, odwiedźcie watek albo wesprzyjcie grosikiem! bazarki: * http://www.dogomania.pl/threads/201276-książkowe-nowości-dla-KRECIKA-z-nowotworem!-do-10.02.2011 * http://www.dogomania.pl/threads/201595-miski-kalendarze-piłka-na-karme-papirus-na-szczeniaki-i-Krecika-do-14.02-*** allegro: * http://allegro.pl/show_item.php?item=1441948643 * http://allegro.pl/kalendarze-wybierz-miska-i1441146100.html * http://allegro.pl/nowosc-poduszka-autko-z-budzikiem-na-chorego-psa-i1441948131.html Wątek Krecika: http://www.dogomania.pl/threads/201245-POTRZENA-POMOC-FINANSOWA-!-na-leczenie-nowotworu-psa-! KAŻDA POMOC NA WAGE ZŁOTA ! Quote
Evelynkaa Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 Kupiliśmy kolejne opakowanie karmy weterynaryjnej bo to już się skończyło...ale i tak dobrze wyszło bo obliczyłam że powinno nam starczyć na 28 dni a starczyło chyba na więcej, widocznie moje kubki nie nabierają tyle gram ile powinnam a mimo to wydaje mi się Polla beczułką :D . I jesteśmy na wtorek umówieni na szczepienie przeciw wścieliźnie. Generalnie nie powinniśmy jeszcze ale mamy chętny domek do który chce ją zabrać do USA co jest dla mnie mocno kontrowersyjne...ale jeśli to nie wypali to i tak chcę lalę zabrać na wystawę do Katowic gdzie będzie sporo westomaniaków którzy jej pomogli :) A skoro mała nie miała szczepień od 2005 roku to będzie to traktowane jako pierwsze i obowiązuje ją 21 dniowa kwarantanna po szczepionce. I cały czas myślę nad tym jaki szampon kupić...bo ten nizoral trochę drogo wychodzi...jedna buteleczka starcza na ok 3 mycia a kosztuje 28 zł pewnie zapytam u weta może coś zaproponują. Może hexodermem...zobaczymy. Bo te strupki mnie już wkurzają... już ją znów wycięłam na krótko by mieć lepsze dojście do skóry, najgorzej było z łapkami bo coś jej się chyba źle kojarzy... nienawidzi gdy coś robię jej z łapkami :( ach normalnie walka w zapasy była gdy ją cięłam te łapki...nie wiem czemu ona tak reaguje. Jak robię główkę grzbiet to nic nawet zad ale jak tylko chcę robić łapki to meksyk!! Pozdrowienia dla Wszystkich od Polly :) foteczka jeszcze przed ostatnim cięciem :) Quote
slay Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 [FONT=Verdana]Nie chce się wcinać w leczenie Poly. Tylko mam pytanie czy wet badał zeskrobine od Poly? W Katowicach jest np. pani dr Czogała też bardzo dobry dermatolog może ona by coś poradziła?[/FONT] Quote
Evelynkaa Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 Slay na poprzedniej stronie post 299 pisze że wróciliśmy z Katowic tam mieliśmy zeskrobiny...nie ma żadnego niebezpiecznego świństwa tylko drożdzaki malasezji, z którymi walczy się jak z wiatrakami...wiem po moim Alexie. Niestety ona ma to na całym grzbiecie co nam utrudnia pielęgnację i dojście. dlatego znów ją wycięłam na króciutko. Dzięki Angel piękna to będzie jak w końcu będzie mogła zarosnąć i nabrać odpowiedniej westikowej fryzury :) Quote
slay Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 sorry nie doczytałem tego. Widocznie Poly potrzebuje czasu. Kij wie ile to trwało od pierwszych objawów. Quote
Evelynkaa Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 No dokładnie też tak twierdzę że teraz tylko jest potrzebny czas :) i cierpliwość by to paskudztwo wywalić... Quote
faith35 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Ewelina, a ja myślę, że Ty jej już nie oddasz ;) Dbasz o nią tak bardzo.. z pewnością ona się do Ciebie przywiązała, a Ty do niej :) Mizianka dla suni :p Quote
Evelynkaa Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Faith masz rację. Ona przywiązała się do mnie, ja do niej, alex do niej, ona do alexa. Ale niestety u mnie się nic nie zmieniło. Nadal mieszkam w małej kawalerce i to nie mojej...a już o pierwszego psa się nie pytałam...Ludzie się na mnie gapią w bloku jak na dziwaka ale kit z tym. Najgorsze są dla mnie takie dni jak np niedziele dziś kiedy Polla od godz ok 14 do wieczora jest sama w domu bo jej nie zabiorę do narzeczonego bo tam też jest sunia która lubi warknąć, dla której też jedzenie jest guru...boję się spięcia...tym bardziej że widzę jak ona się zachowuje w stosunku do innych psów w szczególności suk. Od momentu kiedy Pola jest u mnie, ja mam abstynencję :P bo zawsze muszę wrócić do domu, nie mogę spać u TŻ W środę mija drugi miesiąc jak Pola jest w Tychach. Uwierzcie mi że jest mi ciężko, tym bardziej że jutro jadę na rozmowę do Katowic a w środę do Mysłowic. Jadę z psiakami żeby od razu zobaczyć kontakt oraz podejście. Jestem pełna obaw ale czym dłużej jest u mnie tym bardziej się przyzwyczaja...:( A muszę przyznać że zaczynamy się super dogadywać...wiadomo jak to jest ze starszym psiakiem, ma swoje przyzwyczajenia, swoje nawyki. Teraz już mamy kompromis. Pola wie że nie może podejść do miski Alexa o co była na początku wojna straszna...na spacerach się słucha lepiej jak mój Alex. Dziś nawet wypluła znalezioną kość jak powiedzialam nie wolno.I to malutki kawałek który zazwyczaj połykała z prędkością światła....co uważam za mój wielki sukces!!!!!!!!!! i oczywiście od razu dostała smaczka :D:D:D Jest mi smutno...nawet nie chcę myśleć jak będę ją musiała oddać. Nawet Wojtek który na początku się burzył to się z nią wita!!! No ale koniec tematu....nie mogę ją zostawić :( Choćby ze względów finansowych nie stać mnie teraz na drugiego psa...tym bardziej drugiego alergika... Quote
masuimi33 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 oh matko jaka ona cudna kochani troche mnie tu nie ma mam ostatnio urwanie głowy mam też kłopot z psicami Koka mi często zieje;( nie wiem co jej jest Fanta często wymiotuje chociaż staram się jej trzymać dietę;( a zaraz startuje w góry i dziewczyny zostają u moich rodziców jeśli byście mieli jakieś sprawki nie cierpiące zwłoki to kom;) Quote
Evelynkaa Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 Co to znaczy Zieje Dominiczko? Quote
masuimi33 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Evelinko ona np leży wieczorkiem i zieje tzn oddycha przez mordkę i to mnie zastanawia bo niby to normalne jak pies się chłodzi ale wolę się upewnić czy to nie jest cos niebezpiecznego;( Quote
Evelynkaa Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 Wiesz co tak robi POla ale po sterydach. Jak nie brała przez tydzień sterydów to przestała tak robić. Teraz znów tak robi ale rzadziej... mi wet mówił że może to być skutek po sterydach ale co może być Koce to nie wiem :( mam dzieję że nic poważnego. U nas te ziejenie trwa jakąś minutę takiego intensywnego oddechu potem przechodzi Quote
faith35 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Mój pies tak zieje kiedy chce jej się pić, albo jest jej gorąco (zdarzało się, że nawet w mrozy -10 w domu było jej tak gorąco). To normalne u psów. Quote
Evelynkaa Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 Faith to nie jest normalne ziejenie... co najmniej dla mnie też jest to niepokojące...to jest nagły szybki, płytki oddech nawet nie w czasie zabawy czy wysiłku. Pola tak nawet miewa jak śpi nable podnosi głowę...zieje tak intensywnie przez ok pół minuty -minutę i idzie dalej spać. Quote
masuimi33 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 no moja też tak ma właśnie położy się do spania i czasem zieje w dzień rzadko raczej wieczorem Quote
fanta33 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 co u POly? jak wizyta przed adopcyjna byłaś u tej Pani Evelinko co chce ją zabrać za granice??? Quote
Evelynkaa Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Byłam ale Pola tam nie pójdzie. Miałam jeszcze iść do Mysłowic na wizytę ale Państwo mi nie wysłali adresu a poza tym bardzo się zdziwili że ja już nie przyjadę tylko parę dni później, skoro czasu nie mam...a ja się prosić i wydzwaniać nie będę. Jak komuś będzie zależało to się będzie starał. A z Polą różnie... oczywiście samopoczucie jak najbardziej ok, ale skóra tak sobie...już przestałam robić tym imaverolem tylko będę robić kąpiele w tym ketokenazolu dwa razy w tygodniu bo po tym ma bardzo fajną skórę, może to poskutkuje... kupiłam tańszy trochę szampon niż nizoral ale o tym samym składzie. bo nizoral szedł jak woda ...;/ Teraz jak znów te grzybki nie są aż takie straszne to znow wyskoczyły jej jakieś uczulenie...czerwone kropki ale już się w strupy zamieniły...więc mogła to być alergiczna reakcja na szczepionkę a poza tym przestaliśmy brać steryd. Zobaczymy jak sobie poradzi. Quote
masuimi33 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 kurcze czy tych wszystkich dolegliwości nie da się na stałe wyleczyć....cały czas grzybki wracają ta niuńka jak i ty się strasznie męczycie czy jest szansa na całkowite wyleczenie????????? kurcze tak mi żal Polusi;( wiem Evelinko że byłaś u derma i weta non stop odwiedzasz ale może trzeba było by zajrzeć też do innego weta?? czy juz sie radziłaś może to kwestia wieku że tak trudno ją z tego wyleczyć....jeju myśle pytam znajomych zupełnie nie wiem jak wam pomóc...;( Quote
Evelynkaa Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Na razie z tej nowej wysypki zrobiły się już strupki więc miejmy nadzieję że była to reakcja alergiczna na szczepionkę...lub zaprzestanie brania sterydów...ale musiałam je przerwać i zobaczyć co z tego wyniknie żeby nie było własnie takich problemów w nowym domku...byliśmy u naszego weta i w tych katowicach...kolejna wizyta to tylko u dermatologa...bo nasz wet już nam nie pomoże. Ale dajcie mi jeszcze ze dwa tygodnie, wypróbuję ten ketokenazol tak jak pisze na opakowaniu...bo po nim ma extra skórę. A dotychczas kąpaliśmy tylko co 10 dni. Quote
fanta33 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 ok super daj znac za jakis czas jak tam Polisia;) buziaki:) Quote
Recommended Posts