Evelynkaa Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Od 8 możemy robić spacerki codziennie :D A żebyś znów pany nie chwyciła to możemy cię odbierać bo i tak mamy po drodze :) Quote
Angel Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 masiumi czy ludzie z bazarku napisali czy doszły paczki do nich ? :) a od violi doszła kasa? co tam u Poly słychac ? jakies domki chetne sa ? Quote
masuimi33 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 paczki na pewno doszły w końcu to 2 tygodnie miną wiec na stówę doszły każda z nich była priorytetem lub poleconym;) nikt się nie skarżył wiec wszystko gra mam 180zł od violi i reszta z poprzednich pieniazków z bazarku i czekam na wieści co z ta surowicą??? Quote
Evelynkaa Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Polusia i Alexik dogadują się coraz lepiej, dzisiaj miały dzień zabaw i cały dzień się bawiły Polusia fajnie już wygląda, grzbiet znów ładny nawet niczym nie psikam już, tylko boję się bo mamy dziś przerwę ze sterydem bo zmniejszamy dawki i dostaje 1/4 tabletki co dwa dni, dziś nie dostała i znów wytarmosiła tylną łapkę :(. Mam nadzieję że nie będzie skazana na te sterydy cały czas. Zamówiłam już karmę weterynaryjną royala skin supporta może pomoże. Zawsze lepsza karma niż sterydy... Nie wiem co z tym prawym uszkiem bo strasznie ją jeszcze męczy i jeszcze straszny brud z niego wychodzi pomimo że dziennie myjemy, płuczemy preparatem. Telefonów brak :( nikt nie chce chorego psiaka. Tyle co dwoje ludzi dzwoniło przed świętami że chcą ją bo fajny piesek ale nie godziły się na podpisanie umowy bo nikt ich jeszcze nigdy nie sprawdzał. Kasia z Radomia która adoptowała sunie z tej likwidowanej hodowli no i muszę jeszcze podjechać do tych Katowic do Alicji, tylko strasznie się boję o te kontakty z 3 suczkami... tyle miałam telefonów aż 4 Dostałam od dobrej duszyczki z forum westikowego fajne szaliczki z napisem westie będe robić bazarek, tylko czekam jeszcze na kolczyki westowe od drugiej dobrej duszyczki. Angel ty się znasz na bazarkach, mam 5 szaliczków ale chcę by udział brali też ludzie z forum westie i terrierkowa, jak to najlepiej zrobić? Wystawić wszystke tu i aktualizować na 3 forach czy dwa tu dwa tu i jedno jeszcze gdzie indziej wystawić? Quote
Angel Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Evelynkaa napisał(a): Angel ty się znasz na bazarkach, mam 5 szaliczków ale chcę by udział brali też ludzie z forum westie i terrierkowa, jak to najlepiej zrobić? Wystawić wszystke tu i aktualizować na 3 forach czy dwa tu dwa tu i jedno jeszcze gdzie indziej wystawić? hmm.. myśle że moznaby było zrobić tutaj jeden i np link wstawic na tamtym forum i wtedy aktualizowc nikami z tamtego forum na dogo.. bo mozesz miec urwanie głowy i ciezko bd sie połapac na 3 równych bazarkach.. myśle ze jeden aktualizowany ogólnie powiniein byc okej :D pisałam do worty masiumi ale nie daje odezwu na fb :( nie wiem co z surowicą..narazie maluchy zdrowe i nie wiem czy bd potrzebna narazie.. teraz zbieram kase na ogólne potzreby schronu... myśle o postawieniu kilku boksów lub zakupie nowych bud.. w zaleznosci ile kasy sie uzbiera. NO lub karma :) Hmmm.. świetnie :loveu: skąd bierzesz te dobre duszyczki Evelynko które podarowuja takie cudeńka ? Quote
Evelynkaa Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Oki dzięki tak też zrobię. A dobre duszyczki to z forum terrierkowa i westie.net Quote
Angel Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Evelynkaa napisał(a):Oki dzięki tak też zrobię. A dobre duszyczki to z forum terrierkowa i westie.net uuuu super :) jakby znalazł sie ktos kto podarowałby mi na rzecz schroniska coś to było by super :D Quote
Angel Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Angel napisał(a):uuuu super :) jakby znalazł sie ktos kto podarowałby mi na rzecz schroniska coś to było by super :D nie no jakby ktoś sie znalazł to chętnie przyjme na rzecz AZORKA :) Quote
masuimi33 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 ok pamiętajcie że u mnie jest kaska na koncie i w razie coś dla Poly( nie daj boziu jakiś następny west w potrzebie;) to są pieniądze na cito! mam 180zł dziewczynki trzymam na czarna godzinę Quote
Angel Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 masuimi33 napisał(a):ok pamiętajcie że u mnie jest kaska na koncie i w razie coś dla Poly( nie daj boziu jakiś następny west w potrzebie;) to są pieniądze na cito! mam 180zł dziewczynki trzymam na czarna godzinę trzymaj trzymaj zawsze sie moga przydać :) Quote
Evelynkaa Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 masuimi33 napisał(a):( nie daj boziu jakiś następny west w potrzebie;) Nie kracz :( Doszła kolejna wpłata, bardzo dziękujemy: Moszczyńska Weronika 50 zł Quote
Angel Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 masiumi a czy na jakieś psy z AZORKA (schronu w którym jestem wolontariuszka) bedzie jeszcze jakiś grosz ? Co u Poly słychac ? Quote
masuimi33 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 jeśli dziewczynki się zgodzą mam te 180zł sadze że można jeszcze te 80 zł z tego wysłać na to schronisko a masz na myśli konkretne pieski???w razie czego zostanie 100 dla Poly jeśli Ewelinka bedzie potzrebowac albo...dla jakiegos innego smutaska Quote
masuimi33 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 a i Angel napisz bo w koncu sie nie pytała czy doszły pieniażki dla dwupaka i Lisia i Pieguska i jeszcze tam chyba dla kogoś po 50zł wysyłałam z pieniedzy z bazarku Ewelinka czy ty teraz na goraco potrzebujesz kaske jakąś? jakbym wpłaciła dla Angel 80 zł to stówka zostanie będę jeszcze meczyc kumpla o te pierdułki na bazarek zobaczymy co mi da;) jakby coś jestem z Wami ;P ylko mówcie kto i na co potrzebuje? Quote
Evelynkaa Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Domiś na pierwszej stronie wczoraj aktualizowałam wpłaty, jesteśmy jeszcze do przodu a jeszcze uzbiera się z mojego bazarku coś więc jeśli Angel ma większe potrzeby to można na jej cele przelać te 180 zł. U nas przez następny miesiąc mamy tylko drobne wydatki o ile moje podejrzenia się nie sprawdzą...;/ Bo Wam jeszcze nie mówiłam, bo to że Polusia miała sterylizację to taka wiadomość przekazana przez kogoś kto nam ją dawał. Praktycznie nie ma na to żadnych dowodów, bo blizny nie ma i nie musi być jak to stwierdził wet. Mam nadzieję że weterynarz ma rację że może po prostu jakaś sunia w bloku ma cieczkę dlatego Alexik zaczął się bardziej interesować Polusiowym tyłeczkiem :P Taki krótki opis z terrierkowa jak to jest mnieć dwa psy: Przyznam że na początku nie było łatwo, tym bardziej że Polusia jest dorosłą suczką i ma już swoje przyzwyczajenia, swoje zasady. Musiałyśmy pójść na kompromis, był jeden ciężki dzień co na mnie nawarczyła...ale chyba obie miałyśmy wtedy zły dzień, bo sytuacja się już nie powtórzyła. Czasem zdarza jej się tam bulknąć ale ona wie że u mnie nie wolno. Raz musiałam zainterweniować i przycisnąć do podłogi za karczycho by się poddała...walczyła dzielnie ale uległa. Teraz tak robię na polu bo skubana na każdego psa warczy i szczeka, jeśli przesadza i nadmiernie się rzuca to wtedy za karczycho i do ziemi. Ja wiem że to strasznie brzmi ale trzeba ją troszkę poskromnić, z Alexem też tak robię, tyle że u niego już komenda działa a u Polly nie. Wpada w furię i się rzuca wariatka mała, samobujczyni Podobna sytuacja ma miejsce jak znajdzie jakąś kość na polu...oj to jest komedia!!!! Gdyby mnie tak wczoraj ktoś zobaczył to by pewnie Toz na mnie nasłał Pola znalazła kostkę i to taką ostrą z szyjki chyba indyczej bo to dość duże było, mówię sobie przecież jak to połknie to tragedia....bo pogryźć na bank nie zdąży w dodatku to zamarznięte było, a skubana jest w stanie ugryźć wtedy. No to za kark do ziemi, ja na kolanach i krzyczę feee!!! i powoli wciskam łapki do buzi i wyciągam zdobycz.....mówię Wam nie jest łatwo z dorosłym obcym psem. A jak ktoś to widział to pewnie pomyślał że psa katuje :evil_lol: Ale za to komendę do mnie opanowała idealnie oczywiście na smaczki Słucha się lepiej jak mój Alex. Quote
masuimi33 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Ewelinko bardzo dobrze postępujesz;P mnie tak właśnie uczyli na szkoleniu jak byłam z moim amstaffkiem na szczescie nie trzeba było tego używać ale tak sie robi i pies nie odczuwa żadnego bólu tylko przekonuje się kto tu rządzi nie możesz dać jej wejść sobie na głowę i trzeba przytępić jej pazurki bo może trafi do domku gdzie będą inne pieski wiec nie może pokazywać władczości co do kaski czekam na sygnał od Angel co i jak i na kogo mam nadzieje że te ostatnie pieniążki doszły te sprzed świąt Quote
Evelynkaa Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Kochana oczywiście że doszły, są wpisane w 1 poście jako bazarek Angel :) Znaczy w czyimś domku ona i tak na nowo będzie sobie ustawiała ludzi i psy, ale dzięki takim reakcjom jest już coraz to lepiej, relacje między mną, alexem i Polusią są super :) Quote
masuimi33 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 nie nie dla Poly kaska tylko dla tych innych piesków Peggy&Meggy Lisia i Pieguska i dla tego malucha co go wymarźnietego w budzie ktos znalazł czy doszły chce być spokojna że szczęśliwie dotarły;) ok to już tylko Angel mamy w takim razie te 180 zeta;D wiec można poszaleć nie dużo ale zawsze coś;D dawaj pomysły ;D Quote
Angel Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 przepraszam że nie dałam znac ale jakoś mi z głowy wyleciało tyle tego wszystkiego ;p tak oczywiście kaska doszła ! :D nie wiem co z ta kasa ! ujaaa sporo tego :) ale nie spieszy mi sie od razu wiec moze jeszcze lezec u cb masiumi- wrazie potrzeby. Bo ja oglnie myslalam o nowym boksie w schronisku.. albo karma, obroze- bo ostatnio tego brakuje. Quote
masuimi33 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 a może ogłosic zbiórkę obroży i szelek cos w postaci bazarku tylko w druga strone przeciez kazdy kto ma niepotrzebna obróżke moze wysłac to tani koszt przesyłki chetni wklejali by fotki albo ogłaszali sie że maja to tak dla samej zabawy mozna zrobic... co do boksu ja nie wiem jakie to koszty może po prostu napisz kochana jak jakas bida bedzie czy cos bedzie potrzebne to przeleje a kaska jest i czeka ja przycisne o te fanty na bazarek to cos razem wymyslimy;D jeli potrzebujesz teraz juz jakis pieniazków to pisz ja wysle szybciutko;D na przykład na ta karme a moze gdzies jest strona z tymi bidami z azorka to wklej link chetnie zobacze te cuda bidki ostatnio sledze po cichu losy laluni która była u slya ale nie nie zaadoptowała;(((( i wraca do kogos na dt do ciechocinka śliczna jest prawie jak westka;D Quote
masuimi33 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 haha znalazłam link do mojej suni ;D http://toz.obornikionline.pl/juz-w-nowym-domu/977-Sniezka/ eh teraz ta leniwa biała małpka rządzi u mnie w domu;D szukalam Kremci czyżby poszła do ds? Quote
Angel Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 dobry pomysł.. ale niestety ludzie coraz mniej daruja jakies rzeczy na schronisko :( może masiumi znasz kogos kto ma takie obróżki, smycze czy zabawki dla maluchów ? Narazie nie potrzebuje kasy ; ) ale jakby coś to napisze i dziekuje wogóle za wszelką pomoc ! :loveu: bez was było by marnie ze wszystkim.. a tu link do psiaków ze schroniska: http://toz.obornikionline.pl/toz/s/adopcje Quote
masuimi33 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 nie znam nikogo może sama coś znajde mam gdzies obrózke po fancie ale nie wiem gdzie jest jedna jednak nie załatwi sprawy...;( ale mam pomysł;D zrób stronkę tą stronkę że zbieramy obróżki ;)hmm mam tą mp3 może zaproponować konkurs że zbierajcie używane szelki i obróżki od znajomych kto zbierze najwięcej na rzecz Azorka ten wygra mp3 ;D powiedzmy damy na to miesiąc może pomysł się przyjmie;) albo co bardziej pracochłonne można powklejać zdjęcia piesków z Azorka nawet tych co maja juz obróżki potencjalnie ;D i każdy kto będzie chciał ubierze swojego ulubieńca w obróżkę ;) wirtualnie oczywiście można to zatytułować "ubierz swojego "Azorka" w obróżkę lub szelki" np: fotka Kremci ubierz Kremcie w obróżkę ktoś kupi albo bedzie miał używaną obroże lub szelki i wklei fotkę tej obrózki albo przesle Tobie i sie wklei podpisze ze to ta osoba ubrała Kremcie i tyle potem ją wyśle na adres wskazany i tyle;) tylko pytanie czy chce Ci sie w to bawic;D pomysłów jest dużo;D Quote
Angel Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 masuimi33 napisał(a):nie znam nikogo może sama coś znajde mam gdzies obrózke po fancie ale nie wiem gdzie jest jedna jednak nie załatwi sprawy...;( ale mam pomysł;D zrób stronkę tą stronkę że zbieramy obróżki ;)hmm mam tą mp3 może zaproponować konkurs że zbierajcie używane szelki i obróżki od znajomych kto zbierze najwięcej na rzecz Azorka ten wygra mp3 ;D powiedzmy damy na to miesiąc może pomysł się przyjmie;) albo co bardziej pracochłonne można powklejać zdjęcia piesków z Azorka nawet tych co maja juz obróżki potencjalnie ;D i każdy kto będzie chciał ubierze swojego ulubieńca w obróżkę ;) wirtualnie oczywiście można to zatytułować "ubierz swojego "Azorka" w obróżkę lub szelki" np: fotka Kremci ubierz Kremcie w obróżkę ktoś kupi albo bedzie miał używaną obroże lub szelki i wklei fotkę tej obrózki albo przesle Tobie i sie wklei podpisze ze to ta osoba ubrała Kremcie i tyle potem ją wyśle na adres wskazany i tyle;) tylko pytanie czy chce Ci sie w to bawic;D pomysłów jest dużo;D super pomysł ! zrobie to jutro :) porozsyłasz też troche po dogomaniakach ? ja ide juz nyny.. ;*** dobranoc :) Quote
Evelynkaa Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Ja też popytam o obróżki :) Coś sama w domu też mam. Quote
Recommended Posts