masuimi33 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 witam witam moja Koka wcale nie reaguje na strzelanie natomiast Fanta po prostu dostaje ataku szału;( zostawiam pieski u rodziców tam jest amstaff wiec będą we trójkę sobie świętować sama chyba nigdzie nie lecę;) wiec szkoda że Evelinko tak daleko masz do mnie bo bym od czasu do czasu mogła przygarnąć suńke;) co do kaski reszta jak przyjdzie zostanie na ta surowice dla szczeniaczków od Angel czekamy aż Worty napisze;) pozdrawiam Was cieplutko buziaki Quote
Evelynkaa Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 Polusia znów dostała sterydy...małą dawkę bo po pół tabletki dziennie ale chyba na dłużej niż miała. Znów się wygryzła, znów ma strupy na zadzie :( Tylne łapki znów pogryzione....Poszłam do weta po krople na pchły ale okazało się że w zastrzykach które dostaje co 10 dni jest środek przeciwpchelny. Dostaliśmy krople na wszelki wypadek i sterydy Encorton. Wet mówi że to żadne witaminki ale na etapie leczenia jej skóry niewskazane jest drapanie się bo całość mija się z celem. A dzięki tym tabletkom świąd ma być mniejszy. Kołnierz już też od Magdy odebrałam i dziś pewnie jej założę po spryskaniu. Oj ta nasza biedna Polunia ...:( Na szczęście uszka już w lepszym stanie, już po wkropieniu płynu i przetarciu gazikiem już coraz to mniej brudu wychodzi i już tak w uszka nie drapie się i nie trzepie główką. Łapka która była zraniona przez przerośnięty pazur już też coraz lepiej, bo już coraz to więcej mogę zrobić przy niej i bardziej dotykać...już ją tak nie zabiera. Najgorsze te tylne łapki ma takie praktycznie całe czerwone :( Doszły kolejne wpłaty, bardzo dziękujemy: Bogusława Stanisława Bury 50 zł Bazarek Angel 100 zł Małgorzata Rudnicka 150 zł Quote
masuimi33 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 niunia jak tylko będziesz potrzebowała jakiejkolwiek pomocy pisz śmiało po to tu jesteśmy Quote
Evelynkaa Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 Dziękuję Dominiczko. Potrzebujemy wizyty przedadopcyjnej w Radomiu, jeśli ktoś ma tam kogoś to proszę dać znać! Oczywiście chodzi o domek dla Polusi, a jeszcze w tym tygodniu może jak mi się uda podjadę jeszcze do Katowic do Pani Ali. Quote
as_ko Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Fajnie ze się spisałyście z tą Panią z Radomia. Ja do Radomia mam 50 km ale wyjeżdżam dzisiaj w nocy. Napisałam na wątku radomskiego schroniska, może któraś z dziewczyn się zgodzi pójść na wizytę. Link do wątku: http://www.dogomania.pl/threads/195056-Schronisko-w-*RADOMIU*-setki-wpatrzonych-w-kraty-oczu-czeka-na-pomoc!?p=15998954#post15998954 Quote
Evelynkaa Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 As_ko bardzo dziękuję :) Byliśmy dziś na spacerku z Kasieńką, forumową Chatitą :D i jej Cerry. Trzy białasy wyglądają uroczo :D Polusia wybiegała się za wszystkie czasy, dostawała stylowej głupawki, goniła się z Alexem a nawet z Carry :D Dostaliśmy od Kasieńki śliczny kubraczek na jutrzejszą wyprawę nad jezioro żeby mała nie zmarzła...bo jeszcze ma straszne prześwity na grzbiecie. Jak tylko dostaniemy foteczki od Kasi bo ona robiła to powklejamy tutaj. Kołnierz wczoraj zdziałał cuda...co prawda na początku się Polusia rzucała ale się przyzwyczaiła i nie wygryzała tych tylnich łapek :D Myślę że teraz będzie prościej utrzymać i wyleczyć to wszystko, wieczorkiem jak szliśmy spać ściągnęłam więc spała wygodnie :) A tymczasem parę foteczek ale tylko telefonem, tu widać że ma pod paszkami te drożdzaki: Moje gołąbki :D Quote
Angel Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 śliczne fotki ! super wieści.. jak chce dziewczyna to potrafi sie dogadac z psami :loveu: czekamy na pozostałe fotki ! Quote
Angel Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 cioteczki zapraszam na bazarek- ogólnie kase przeznacze na karme itp dla naszego schronu- może akurat coś wam w oko wpadnie ; ) http://www.dogomania.pl/threads/199016-***pamiątki-z-Egiptu-figurki-obrazy-papirus-dla-Schroniska-AZOREK-do-20.01.11?p=16000435#post16000435 Quote
Evelynkaa Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 KACZKI!!!!! Cairry ja Ci mówię że tam są kaczki! Mała zapowiedz paru foteczek ze spacerku nad jeziorkiem, Polusia w kubraczku, który dostała od Kasieńki: Quote
Angel Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 jaka ona piękna i wkońcu szcześliw ! :loveu: Quote
Evelynkaa Posted December 31, 2010 Author Posted December 31, 2010 Byliśmy na szczepieniu przedostatnim, oczyścilismy gruczoły odbytowe. Coś niedobrego dzieje się z brodaweczką na przedpiersiu Polinki, dotychczas była różowiutka narośl, ale wczoraj coś się zaczęła sączyć i cała przekrwiona jest ;/ Na razie mamy smarować oxykortem. Ale dzięki sterydom już się nie drapie ani nie wygryza, powoli znów obniżamy dawkę do 1/4 tabletki a za 3 dni co dwa dni będzie mieć podawane. Potencjalny domek dla Polinki adoptował już innego psiaka więc szukamy dalej, a telefonów brak :(. Doszła kolejna wpłata, bardzo dziękujemy: Drozdowska Aneta 50 zł Bardzo dziękuję też Krzyśkowi z forum Westie.net za podarowane szaliczki, które będą sprzedane na licytacji, dokładnie takie jak na tej aukcjii: http://allegro.pl/super-prezent-west-highland-white-terrier-westie-i1380093377.html A to jeszcze foteczki ze spacerku z dziewczynami: Quote
Evelynkaa Posted December 31, 2010 Author Posted December 31, 2010 Standardowo oraz Chico i Sarcia od Madzi :D czyli 6 psiaków :D Quote
masuimi33 Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Kochani wszystkiego najlepszego na cały 2011 aby takich psiaków jak Koka czy Poly było mniej albo wcale aby wszystkie psiaczki były przeszczęśliwe i zdrowe ucałujcie swoje białe kuleczki i nie tylko białe;))) reszte również od Ciotki Dominiki życzę Wam miłości cierpliwości i nadal wielkiego serducha we wspieraniu tych słabszych wielkie całuski od Fanty Koki Kokosa(szczura) no i ode mnie dla Was kiss kiss kiss Ps specjalny całus dla Angel od Koki ;**** Quote
Angel Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 masuimi33 napisał(a):Kochani wszystkiego najlepszego na cały 2011 aby takich psiaków jak Koka czy Poly było mniej albo wcale aby wszystkie psiaczki były przeszczęśliwe i zdrowe ucałujcie swoje białe kuleczki i nie tylko białe;))) reszte również od Ciotki Dominiki życzę Wam miłości cierpliwości i nadal wielkiego serducha we wspieraniu tych słabszych wielkie całuski od Fanty Koki Kokosa(szczura) no i ode mnie dla Was kiss kiss kiss Ps specjalny całus dla Angel od Koki ;**** dziękujemy za zyczenia-najbardziej dziekuje za buziaka od Koczki :*:* równiez buziaki dla niej i dal cb domminiko oraz dla fanty :) Quote
Angel Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 cioteczki zajrzyjcie ! :) bazarek na potrzeby schroniska- sa na nim fantastyczne *pamiątki z Egiptu (papirus, piasek egipski) * biżuteria * oraz inne http://www.dogomania.pl/threads/199016-***pamiątki-z-Egiptu-figurki-obrazy-papirus-dla-Schroniska-AZOREK-do-15.01.11 Quote
chatita Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 No widzę spacerek super :) aż mi szkoda,że byłam w pracy ale od 8 mam troche wolnego zatem jak byście planowały spacerek dołanczamy się moja Carrie bedzie w 7 niebie:) Quote
Recommended Posts