Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oki mały edit...jutro o 15 zabieram małą do siebie

Doszły pierwsze wplaty od dobrych duszyczek:

Ania C. z forum westie. net 50 zł
Kamil K. znajomy koleżanki chyba 5 zł

mamy 105 zł z moimi 50 zł (na razie, jeszcze może coś wyskrobie, ale muszę jeszcze karmę zamówić dla towarzystwa)

• Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze trzy godzinki i mała będzie ze mną. Przygotowałam liste pytań na kartce by o niczym nie zapomnieć zapytać weterynarza bo potem dzwonię co chwila do nich :P ech i w ogóle pełna gotowość :)

Posted

Dotarliśmy do domu :) Poly na początku w przychodni poburczała na alexa ale teraz już nie. Chodzi i obwąchuje całe mieszkanie, a alex robi podchody i zachęca do zabawy, ale mała jeszcze nie chce :P Potem porobię foteczki i wrzucę :)

Posted

Koka po miesiącu dopiero zaczęła reagować na Fantę na początku była smutna przez jakiś miesiąc tylko na dworzu szalała myślę że Poly była bardzo skrzywdzonym psem chociażby przez licznych właścicieli... to kolejny dom (Twój) który w końcu znowu będzie musiała opuścić dlatego trzeba zrobić wszystko żeby następny był już jej domkiem na zawsze;)

Posted

ja pamiętam Koczka była bardzo radosna ogonek cały czas chodził- bing bang, bing bang hehehe :) a na psy reagowała średnio.. nie była nimi zbyt przejeta. A teraz wraz z Fanta i swoja mamuśką-Dominiką szaleje :D Poly napewno też szybko sie rozkręci.. i dwa białaski będa ci figlowac jak u masiumi :) :loveu:

Posted

A więc niedobra ciotka wzięła do ręki nożyczki i po posiłku wymęczyła Polusię przez godzinkę. Nie zrobiłam tego profesjonalnie i nawet degażówkami się nie bawiłam bo chciałam jak najszybciej bo jeszcze wieczorem czeka ją kąpiel więc kolejna godzinka min. męczenia.

Tak wyglądał jeszcze zaroślaczek :) Ulubione miejsce pod drzwiami na chodniczku :D

A tu już odfutrzona po części dziewczynka

Polusia pozuje do zdjęcia :D

Posted

I nawet mam ogonek śliczny :D

A tu buziaki dla wszystkich cioteczek :D:D:D

Spokojnie to na brodzie to tylko woda bo ja piję hektolitry :D
A tu po męczarni błogi sen :D

A to skóra na grzbiecie, zrobiłam tylko tą foteczkę bo nie chciałam już jej męczyć ale ma brzydkie strupki i kropki czarne. To co ma na brzuszku to raczej tylko przebarwiona skóra od grzybów, zmian raczej większych tam nie ma. Martwi mnie jedynie taki guzek na przedpiersiu, przy następnej wizycie go pokażę. Uszki też brzydkie, łapki z grzybkami to co ma alex, tylko nie daje sobie tak wyciąć te włoski tam i w ogóle dobrze że już jest u mnie bo bez kąpieli to ja nie wiem jak można to wyleczyć. Wydaje mi się że same leki jednak nie pomogą. Śmierdzioszek straszny jest, ale to się zmieni wieczorkiem :)

Posted

Teraz sprawy techniczne. Rachunek u weterynarza to 317 zł o ile dobrze pamiętam, już część wpłaciłam resztę zapłacę jak będę miała. Co 10 dni mamy zastrzyk na nurzeńca i świerzba koszt normalny 18 zł ale dla Polusi będzie 15 zł. Pierwszy miała już, jeszcze 3 przed nią. Jest dalej na antybiotykach i na sterydach, jeszcze przez 8 dni Eucoton i Eurobioflox. Wieczorem opryski z Fundigermu. Kąpać w nizoralu co 10 dni. Dodatki żywieniowe takie jak Omegan, Kerabol, Capivit A+E, oraz coś osłonowego do antybiotyku jeszcze muszę kupić. Jak znikną ranki i strupki musimy jeszcze zakropić na pchełki i kleszcze. To chyba tak w skórcie wszystko

Posted

MMMMM będzie z tego piękne psisko a co za szyjka wyszła na jednej fotce. Oczka duzo lepsze takie szczęsliwe! Ciotka D jeszcze coś pośle tylko musicie jej dac jeszcze parę dni :) trzymam za pieknoty bardzo mocno kciuki i posyłam ognistego całusa w nosek i dla Alexika tez! :*

Posted

Dominiczko myślę że starczy. Alexik bawił się piłeczką ona mu zabrała i zaczęła się sama bawić ...spryciula mała :P

Dominiczko 2 :D ona ma w ogóle bardzo dużo takiej obwisłej skóry....nie wiem jak to wytłumaczyć. Na szyjce ma fałdy takie. Przy ogonie ma straszne...nie wiem skąd ;/

Posted

Dziewczyna wykąpana, nawet grzeczna była. Tylko martwi mnie trochę te jej dyszenie. Podczas kąpania oczywiście nie byla zbytnio zadowolona zaczęła burczeć i strasznie dyszeć...żeby tylko nie były to problemy z serduszkiem. przy ogonie i na karku ma strasznie duże fałdy skóry...nie wiem czy to jest pozostałosć po jakiejś otyłości czy cuś...
Łakomczuch niesamowity, teraz w nocy kopie łapeczką w pudełko z karmą w kuchni :P
Dalsze wieści jutro. Dobranoc

Posted

Dzień dobry a my już po śniadanku:

A teraz grzecznie śpimy :) Pozdrawiamy wszystkich.
[SIZE="1"]Proszę nie patrzeć na kolor mebli kuchennych, to nie moje mieszkanie i nie ja je wybierałam...beeee