Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki Kasiu. Angel trzymamy kciuki, wysyłam Ci na maila kolejną srebrną rzecz na bazarek. Dar od Ania_C z forum terrierkowa. Pasuje bardziej do tamtego bazarku dlatego wysyłam do Ciebie.

Polusia wciąga hypoalergenica nosem jak to stwierdził weterynarz :D co z resztą widać po jej wadze :D Dziś już się nie drapie i się uspokoiła. Wczoraj była bardzo niespokojna ale już jest dobrze. Dlatego dopiero w poniedziałek tam pójdę żeby się nie rozpraszała dziewczyna. Kąpać na razie jej nie wolno dopóki ranki się nie zagoją.

• Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Verdana]Czy choroba skóry Poly jest zaraźliwa? Jeżeli nie to chciałbym żebyście rozważyli możliwość żeby została na DT u mnie. Myślę że lepiej by jej było niż w szpitaliku.[/FONT]
[FONT=Verdana]No i miała by 2 pieski do towarzystwa. [/FONT]

Posted

Slay się zakochał w dziewczynce :D
Pytałam weta o to czy mogę zabrać ją do swojego psa. Ona powiedziała że na razie by tego nie robiła. Jej nawet nie wolno jeszcze wykąpać bo ma otwarte ranki. Dominika Koki też nie dostała od razu do domu, tylko trochę posiedziała w przychodni.

Posted

no myśle że góra tydzień wystarczy i możecie ja śmiało zabierać i leczyć w domku ja ja zabrałam z jakiegoś DT gdzie były inne pieski wydaje mi się że tak jak Koka tydzien nie dłuzej i niech jedzie do Ciebie Evelinko lub do Sly im szybciej ja stamtad zabierzecie tym lepiej uwieżcie niech ja tydzień podleczą zawsze Worty z lekami może coś podesłać ;))) a po tygodniu żywe rany już sie zasklepia reszta jak juz zaczeło sie leczyc nie ma opcji by sie zaraziły moja Fanta nic nie złapała nawet zaawansowanego świeżba a łojotok i te strupy nie są zaraźliwe;)))przebarwienia znikna po 2 miesiacach nie bedzie śladu;)

polecam szampon z czarnej rzepy zwykły dla ludzi;)))jak już strupki będa na rankach KOka po tym zarosła uhhh

prawda Worty??? pomożemy

a ja .... już wróciłam od siostry i mam 2 łańcuszki srebrne pierścionek kilka broszek extra nowe kolczyki od mamy;) i bransoletke:)))

zapraszam;)) już wysyłąm foty dl Angel:)))

buzia

Posted

Koka była na DT gdzie były malutkie sczeniaki, koty i inne pieski- żadnego nie zaraziła. A była jeszcze w kociarni.. na początku. Jak ja zobaczyłam w schronie od razu interweniowałysmy.. szybko wyciągnęłysmy ja ze schronu i spędziła w kociarni kilka dni- jeździłam do niej i wykąpałam ja 2 razy w nizoralu. Potem pojechała do tego bezpłatnego DT- jak ja odwiedzałam to poprostu tak szczesliwa psinka ! :loveu: i ten widok- w schronisku nie mogła na łapkach ustać az sie prawie popłakałam jak ja zobaczyłam, robiła pod siebie- okropny widok:shake: a potem ! niesamowite było to ze jak prawie codzien u niej byłam to z dnia na dzien odżywała- rozdawała mi buziaki, biegała za mną na tych swoich łapkach na których wczesniej trudno było jej ustać- dostawała kroplówki i miłośc, ciepło domowe.. ja sie w niej zakochałam od razu !:loveu: a potem Dominika- dała jej szanse, miłość, dom, ciepło i otoczyła ją opieka.. czegoś czego ja niestety jej dac nie mogłam- no miłość i serce moje zdobyła od razu ale domu dac jej nie mogłam :( dziekuje ci masiumi zawszystko jeszcze raz.. tyle dla niej zrobiłas ! dzieki tobie stała sie prawdziwym westem, zdrowym, śnieżnobiałym i szcześliwym !:loveu: jesteś cudowna i przekochana !

Posted

No ja myślę że do piątku to na bank ją już wezmę. W poniedziałek pójdę i się dowiemy wszystko co i jak. We wtorek mój luby ma operacje więc będę przy nim i w środę jak coś to będę gotowa. Wetka powiedziała że ją wykąpie dzień przed zabraniem do mojego alexa, w specjalnym szamponie i żeby alexa tylko przed pchłami zabezpieczyć ale ja kropię go co miesiąc, więc nie ma problemu. W domu mam hexoderm, imaverol i te sprawy na grzybki :D bo znamy temat :D Jeszcze mam pół buteleczki Fungiderm, od suni mojej siostry jak miała nużeńca. Dominiczko możesz mi powiedzieć jaki ty masz preparat? żeby w razie czego od razu powiedzieć wetowi że taki mam.

Posted

DOUXO SEBORRHOEA MIKROEMULSJA PRZECIWŁOJOTOKOWA Z FITOSFINGOZYNĄ FIRMY SOGEVAL
mam tego połowe butelki to spray bardzo fajny psika sie niby raz każdą strone psa raz na dzień jest super Koce mimo łojotoku pomogło na reszte skóry bo ten srodek ma też szersze zastosowanie
mimo tego co ci powiedza lekarze moge ci to wysłac to zapobiegnie też brzydkiemu zapachowi skóry i nie żółci futra mozesz śmiało stosować od brody w dół;)))
daj mi adres na fb to Ci w tygodniu wyslę;) napewno nie zaszkodzi może być stosowany z innymi preparatami pytałam wujaszka weta;))))
ma przydatność do marca 2011 mialam tez szampon tej firmy na łojotok takie samo opakowanie w którym kąpałam Koke oprócz tej czarnej rzepy ale już mi sie skończyl rewelka

Posted

wysłałam Ci Evelinka mmska w tygodniu chetnie Ci to wyśle;)

Angel aż się poryczałam moja wariatko kochana:))) całuski;****sprawdź pocztę niby nic ale może jakieś grosiki z tego będą;)

Posted

[quote name='masuimi33']
Angel aż się poryczałam moja wariatko kochana:))) całuski;****sprawdź pocztę niby nic ale może jakieś grosiki z tego będą;)[/QUOTE]

ja moge teraz już tylko ze szczescia płakac jak patrze na wasze fotki ! :loveu: kiedys chciało mi sie beczec bo taka pustka bez niej była ale.. teraz jest si si si ! :) będąpieniądze ! i jak to nic ? te rzeczy sa cuuudne !

Posted

z ogłoszeniami sie wstrzymajmy

bo może Evelinka coś wymyśli obok siebie;)))))))) jakby mama Angel nie zabrała małej
musimy potem miec oko na małą

ona nie jest młoda jak Koka

uwierzcie mi ze domek do którego trafi musi być na stałe!!!! koniecznie

może Sly by ją zabrał na stałe

albo Worty coś poszuka dookała siebie żeby miec oko na małą...

uciekam kochani będe jutro wieczorkiem

buzia!!!

Posted

niestety sunia nie zamieszka u mnie.. nie da rady przekonac mojej mamy. Rzeczywiscie nie mamy za dobrych warunków na kolejnego psa..małe mieszkanie w bloku- 3 pokoje na 6 osób (bo mieszkam z dziadkami) Mój ppies nie toleruje innych psów.. i różnie by to mogło byc. Przepraszam ze namieszałam.. ale serduchem jestem z sunka ! :loveu: napewno bedzie miała kochający dom..

Posted

Z weterynarzem jestem wstępnie umówiona że w środę dziewczyna przychodzi do mnie. Z racji tego że kąpiel u weterynarza kosztowałaby jeszcze 60 zł to stwierdziłam że sama to zrobię w domu. I jak najbardziej mam ją wykąpać w hexodermie który mam w domu. Mój wet uważa go za jeden z lepszych płynów do kąpieli. Więc w środę robimy salon piękności....spróbuję ją troszkę ogarnąć. Psikają ją Fungidermem czyli tym preparatem co ja mam w domu pół buteleczki, więc mam kontynuować psikanie tym. Ale myślę że jak się ta buteleczka skończy bo to taka mała to potem pociągnę tym od Ciebie Dominika. Już wysyłam na PV adres.

Weterynarz twierdzi że nie wie jak można było tak miłą sunię oddać. Polusia jest bardzo grzeczna, wszelakie tabletki połyka z dwama granulkami jedzenia z ręki. Jest przekochana i bardzo cierpliwa. Jedynie czasem coś pobulka jak jej się coś nie podoba. Ale zero agresji, zero złośliwości...po prostu weterynarz jest w szoku że można tak potraktować tak fajnego psa. Że mimo wieku jest niesamowicie ucieszna :)

Angel tak jak pisze Domi damy radę, znajdziemy jej kochający dom, najwspanialszy na świecie.

Muszę kupić jej tylko nowy grzebień, zamówić jeszcze szampon no i cza będzie karmę pewnie kupić. Mała jest na royalu skin supporcie, tak myślę czy nie kupić na razie tylko 2,5 kilo tej karmy i spróbować podawać to co Alex teraz je czyli Bozite też dla alergików, ale już bytowa karma a nie weterynaryjna. Tylko 2,5 kilo się nie opłaca, bardziej opłacalny worek to 4,5 kilo...jutro idę do przychodni obgadać jeszcze szczegóły. Chciałam iść dzisiaj do dziewczynki ale mówi mi wet że będzie tęsknić i będzie płakać jak ją znów zostawię więc poczekam jeszcze ten jeden dzień. Najlepiej by było jakbym ją jutro zabrała już ale mój wojtek ma operacje i nie wiem jak będę z czasem wyglądać ;/

Ale już się doczekać nie mogę :) mam nadzieję że nie będzie mi miała za złe jeśli ją na dzień dobry okąpię :evil_lol:

Posted

no to bosko wiedziałam że nie bedzie tak długo tam w tej klinice;))
wyśle Ci to Evelinko w środe;) wiec do konca tygodnia powinno dojść;)

co do adresu czekam na pv
najlepiej na fb;)

buziaki;))) a i co do karmy powinnaś spróbować zmienić może jej posmakuje ta co masz;) takie pieski odrzucone mają apetycik na wiele rzeczy i nie sa wybredne;)

Posted

Ależ ona wcale nie jest wybredna :P i wcina wszystko. Czyli co nie brać karmy? Pewnie wet będzie chciał mi wcisnąć no ale cóż podziękujemy. Mój Alex jest na tej Bozicie Robur od tygodnia i tfu tfu nie ma powrotu alergii więc raczej nie jest taka zła, do tego czasem rybka z ziemniaczkami i śmiga :)
Jeszcze się zastanawiam czy nie brać jej jutro......