Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

papillonek napisał(a):
A dlaczego została wycofania ??Pierwszy raz słyszę..

szczerze mówiąc nie mam pojęcia, od około2 lat kupuję karmę w sklepach internetowych i z wielu Profilum zniknęła, na moje pytanie czy są mi wstanie zamówić od dystrybutora, uzyskałam tylko informacje ze została wycofana, pracownik sklepu nie wiedział dla czego, a szkoda, bo to była dobra karma, mój Gamoniek chętnie ją jadł.

Posted

znalazłam w necie nieco informacji o karmie James Wellbeloved-są też atrakcyjne wersje light, co przydałoby się mojej suńce, bo ona po sterylce i troszke grubiutka się robi :( ale zastanawiam się jak ta granule, bo skoro brit jej w miarę pasuje, to boję się kolejnych eksperymentów,które obciążą żołądek niuńki i moją studencką kieszeń ;)

interesuje mnie jeszcze karma BRIT CARE LIGHT TURKEY... nikt nie wie jak tam jej granulki? i ciekawe jakby podziałała na mojego uczuleniowca...

• 4 weeks later...
Guest papillonek
Posted

[quote name='aduska1212']znalazłam w necie nieco informacji o karmie [B]James Wellbeloved[/B]-są też atrakcyjne wersje light, co przydałoby się mojej suńce, bo ona po sterylce i troszke grubiutka się robi :( ale zastanawiam się jak ta granule, bo skoro brit jej w miarę pasuje, to boję się kolejnych eksperymentów,które obciążą żołądek niuńki i moją studencką kieszeń ;)

interesuje mnie jeszcze karma BRIT CARE LIGHT TURKEY... nikt nie wie jak tam jej granulki? i ciekawe jakby podziałała na mojego uczuleniowca...[/QUOTE]

W temacie o bricie jest co o tej wersji ;)

Posted

[quote name='Lotty']To, co jest małe dla bulka najprawdopodobniej będzie za duże dla pekina.[/QUOTE]

TOTW ma takie same granulki jak Orijen. A Orijenem zajada sie york znajomej. Wiec raczej TOTW nie bedzie za duzy dla pekinczyka.
Aduska 1212 - my mielismy Jamesa Wellbelowed jakis czas temu, 4 wersje dla szczeniat. Granulki jak dla mnie duze (np w porownaniu do Orijena) wydaje mi sie ze wersja light bedzie tez miala je duze

Posted

[quote name='kasia_1982']TOTW ma takie same granulki jak Orijen. A Orijenem zajada sie york znajomej. Wiec raczej TOTW nie bedzie za duzy dla pekinczyka.
[/QUOTE]

Tylko, że TOTW ma duże opakowania najmniejsze ok.3 kg, a o ile wiem próbek nie rozsyłają.3 kg to zdecydowanie za dużo jak na początek. ( Nie wiadomo czy będzie im smakował). Jeśli ktoś ma dostęp do próbek proszę o info na PW

Posted

Malutkie granulki ma też Josera Miniwell, ten rodzaj Josery jest dedykowany małym rasom i granulki są rzeczywiście malutkie [URL]http://www.pitbull-shop.pl/index.php?p156,josera-emotion-miniwell-4kg-dla-psow-malych-ras[/URL]

Posted

[quote name='ggoska']Malutkie granulki ma też Josera Miniwell, ten rodzaj Josery jest dedykowany małym rasom i granulki są rzeczywiście malutkie [URL]http://www.pitbull-shop.pl/index.php?p156,josera-emotion-miniwell-4kg-dla-psow-malych-ras[/URL][/QUOTE]

Mam zamiar wypróbować tę Joserę, myślicie, że warto?

Guest papillonek
Posted

Bo u nas się nie sprawdziła ,a mieliśmy dwie wersje miniwell i festivals.Tej pierwszej wcale nie chciała jeść,a po festivals szybko się znudziła ,a to jej się raczej nie zdarza.To jest karma dobra dla dużych psów ,bo jest tania,a dla mniejszego psa można sobie pozwolić na coś lepszego.

Guest papillonek
Posted

Moja też od szczeniaka była na rc potem przeszliśmy na eukanubę dla dorosłych i też jest OK ;)

Posted

Josera miniwell ma maleńkie granulki ale np mój wszystkożrny York nie chciał jej jeść. A co do jakości Josery myślę że po podwyżce cen to nie jest to karma warta swojej ceny ale nie jest też złą karmą bo zawartość mięsa ma na całkiem przyzwoitym poziomie.
Eukanuba i Pro Plan dla ras małych mają maę granulki.

Guest papillonek
Posted

Moja sucz też nie chciała jeść josery ;)
A eukanuba podobno ma jakieś ,,wpadki" wiecie coś o tym??
po usunięciu wątku o eukanybie nie ma gdzie o niej pisać...

Posted

[quote name='dzasta']Josera miniwell ma maleńkie granulki ale np mój wszystkożrny York nie chciał jej jeść. A co do jakości Josery myślę że po podwyżce cen to nie jest to karma warta swojej ceny ale nie jest też złą karmą bo zawartość mięsa ma na całkiem przyzwoitym poziomie.
Eukanuba i Pro Plan dla ras małych mają małe granulki.[/QUOTE]

W takim razie zostaniemy przy Brit Care lamb&rice.

Posted

[quote name='aduska1212']Potrzebuję pomocy przy dobraniu karmy dla mojej wybrednej suńki. Jest to mała psina i chce jeść jedynie maaaaleńkie granulki suchego. Do tego pory dawałam jej ariona, bo granulki są malusie, ale to chyba słaba jakościowo karma, a chcę dla niej jak najlepiej.
Znacie coś takiego??
Dodam, ze suńka to alergik - kurczak odpada.[/QUOTE]

nie wiem czy ktoś to już napisał- karma firmy Trainer z królikiem lub jagnięciną dla małych dorosłych piesków ma stosunkowo male kulki i jest dla alergików.

czasem jesli nie gotuję mój pies alergik to je.

Posted

[quote name='papillonek']Moja sucz też nie chciała jeść josery ;)
A eukanuba podobno ma jakieś ,,wpadki" wiecie coś o tym??
po usunięciu wątku o eukanybie nie ma gdzie o niej pisać...

co nieco wiem -pewnie chodzi o skazenie partii suchej karmy salmonella. tu po angielsku http://www.examiner.com/cat-rescue-in-sacramento/urgent-iams-and-eukanuba-pet-food-recall-salmonella-risk-for-humans-and-pets a tu po polsku http://www.wszystkoopsach**********/zywienie,67/uwaga-eukanuba-i-lams-zakazone-salmonella,518.html
no i pewnie te 'slynne' testy na zwierzetach...

po wszystkoopsach powinna byc fora . pl i usunac spacje po fora

Guest papillonek
Posted

nie chodzi o testy na zwierzętach ,bo ja wolę kupić testowaną karme ;)
A pozatym to napewno nie jest jedyna karma ,ktorą testują.
Chodzi o salmonellę i słyszałam ,że psy zdychały ,więc chciałam się dowiedzieć.
Dziękuję pzdr. :)