Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mam tylko jednego, a plany na jeszcze trzy całkiem różne, ale to jeszcze daleeeeeko i na pewno nie w jednym czasie wszystkie ;)

Posted

evel napisał(a):
Jestem (pięć godzin pod drzwiami siedziałam ale się opłaciło ;))! Już nadrabiam i piszę PW do deklarowiczów, zmieniam pierwszy post i w ogóle.

Tzn że dobrze poszło... Super. Jak jesteś zadowolona to wspaniale. Gratuluję!
A Ty psinko kochana też zdałaś swój egzamin znakomicie.
Teraz czeka Cię już dobre życie.
Wierzę w to.

Posted

Smutne, że taki los jest tej suni. Ale na szczęście ma niezastąpionych dogomaniaków za sobą. :) Ja w tej chwili nie jestem w stanie pomóc, ale myślę o Was ciepło.

Posted

furciaczek napisał(a):
Mala bedzie w transporterku jechac, czy luzem na smyczce?

Luzem, niestety nie mamy transporterka ani skąd go wziąć. Powinna jednak dostać na podróż szelki i obrożę, na wszelki wypadek (chociaż jak się czegoś przestraszy to nie zwiewa a zastyga w bezruchu i wykazuje bierny opór...).

Posted

Mala bedzie w transporterku jechac, czy luzem na smyczce?

z tego co wiem ma być na smyczy i w kagańcu, który zobowiązała się kupić Natalia, będę miała duży plecak także wolę ją mieć na smyczy...chociaż nie wiem. Może ktoś z większym doświadczeniem się podzieli?
Ja woziłam pociągiem w życiu tylko swoją suczkę ale swoja to swoja, wiadomo jak się zachowa. Nie wiem, może Czekoladka będzie się mnie bała i lepiej mieć ją w transporterku? A może właśnie transporterka się boi... Natalia nie ma transportera więc suczka chyba go nie zna?

Posted

Ja ją wiozłam w szelkach i w obroży i na smyczy z dwoma karabińczykami, wszystko było OK. Adresówka koniecznie musi być.

Posted

Jeśli założy jej się szelki i obrożę i dopnie jedną smycz na dwa końce albo dwie smycze do obu rzeczy, to nie powinna wyjść - o ile wszystko będzie odpowiednio zaciśnięte, moja tymczaska tak chodzi. Poza tym, na szelkach będzie też łatwiej nią kierować, szczególnie że ziuzia będzie miała bagaż. Suka pewnie będzie leżała przerażona, tego jestem pewna.

Posted

dobra, dzieki za wskazówki:) Napisałam już wiadomość do Natalii, jak powinna być przygotowana suńka do drogi, a powiedzcie mi jeszcze kochane (kochani?:) jak ma wyglądać ta adresówka- może być karteczka oklejona taśmą samoprzylepną, sznurkiem doczepiona do szelek?

Posted

[quote name='ziuzia']dobra, dzieki za wskazówki:) Napisałam już wiadomość do Natalii, jak powinna być przygotowana suńka do drogi, a powiedzcie mi jeszcze kochane (kochani?:) jak ma wyglądać ta adresówka- może być karteczka oklejona taśmą samoprzylepną, sznurkiem doczepiona do szelek?

W zoologu można kupić taki dokręcany identyfikator, np. taki: http://allegro.pl/trixie-adresowka-srebrna-identyfikator-dla-psa-i1405278371.html W środek wkłada się karteczke z danymi właściciela. Powinno wystarczyć. Można to znaleźc praktycznie w każdym sklepie.

Posted

mshume napisał(a):
Tylko trzeba to posmarować wokół brzegów lakierem do paznokci, b te zakręcane adresówki często się odkręcają niestety

Dokładnie.
Karteczka z taśmą się przyda dodatkowo.

Trzymam kciuki za jutrzejszą podróż.

Posted

No przecież chodzi o identyfikator tylko na czas podróży... To ma być zabezpieczenie w razie "w", jeśli suka jakimś cudem wypnie się z szelek i obroży, w co nie wierzę.