sacred PIRANHA Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 tequilla26 napisał(a):Jakby co, oczywiscie dam znać, ale najpierw poczekam na Elinkę. Ciągle wierzę, że uda się jej tu dojechać. Poza tym obie są do siebie podobne... ;-) bierz dwie dwa rottki to i sunie dwie:-) Quote
tequilla26 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 sacred PIRANHA napisał(a): dwa rottki to i sunie dwie:-) Dwie rottki ;-) Mój mąż zdominowany jest przez kobiety, hehe. Ciekawa jestem ile Wy macie psów "na stanie" Quote
evel Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Ja mam tylko jednego, a plany na jeszcze trzy całkiem różne, ale to jeszcze daleeeeeko i na pewno nie w jednym czasie wszystkie ;) Quote
Iljova Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 evel napisał(a):Jestem (pięć godzin pod drzwiami siedziałam ale się opłaciło ;))! Już nadrabiam i piszę PW do deklarowiczów, zmieniam pierwszy post i w ogóle. Tzn że dobrze poszło... Super. Jak jesteś zadowolona to wspaniale. Gratuluję! A Ty psinko kochana też zdałaś swój egzamin znakomicie. Teraz czeka Cię już dobre życie. Wierzę w to. Quote
furciaczek Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Mala bedzie w transporterku jechac, czy luzem na smyczce? Quote
Bonsai Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Smutne, że taki los jest tej suni. Ale na szczęście ma niezastąpionych dogomaniaków za sobą. :) Ja w tej chwili nie jestem w stanie pomóc, ale myślę o Was ciepło. Quote
evel Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 furciaczek napisał(a):Mala bedzie w transporterku jechac, czy luzem na smyczce? Luzem, niestety nie mamy transporterka ani skąd go wziąć. Powinna jednak dostać na podróż szelki i obrożę, na wszelki wypadek (chociaż jak się czegoś przestraszy to nie zwiewa a zastyga w bezruchu i wykazuje bierny opór...). Quote
ziuzia Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Mala bedzie w transporterku jechac, czy luzem na smyczce? z tego co wiem ma być na smyczy i w kagańcu, który zobowiązała się kupić Natalia, będę miała duży plecak także wolę ją mieć na smyczy...chociaż nie wiem. Może ktoś z większym doświadczeniem się podzieli? Ja woziłam pociągiem w życiu tylko swoją suczkę ale swoja to swoja, wiadomo jak się zachowa. Nie wiem, może Czekoladka będzie się mnie bała i lepiej mieć ją w transporterku? A może właśnie transporterka się boi... Natalia nie ma transportera więc suczka chyba go nie zna? Quote
Poker Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Podczytuję wątek.Na podróż OBOWIĄZKOWO bardzo ciasno zapięta obroża , tak samo szelki i 2 smycze. Quote
gameta Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 i koniecznie adresówka ... oczywiście z konaktem do fur lub zuzi Quote
Betbet Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 tak...ciasno obroża żeby nie było tak jak Corgi...['] Quote
panbazyl Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 no to do przodu! Dokumenty od weta tez pamiętajcie - żeby nikt w pociągu czy autobusie nei miał problemów! Quote
evel Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Ja ją wiozłam w szelkach i w obroży i na smyczy z dwoma karabińczykami, wszystko było OK. Adresówka koniecznie musi być. Quote
LadyS Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Jeśli założy jej się szelki i obrożę i dopnie jedną smycz na dwa końce albo dwie smycze do obu rzeczy, to nie powinna wyjść - o ile wszystko będzie odpowiednio zaciśnięte, moja tymczaska tak chodzi. Poza tym, na szelkach będzie też łatwiej nią kierować, szczególnie że ziuzia będzie miała bagaż. Suka pewnie będzie leżała przerażona, tego jestem pewna. Quote
MaDi Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Chcesz adoptować sarnę? Może jednak bociana? http://www.dogomania.pl/threads/200432-O%C5%9Brodek-Rehabilitacji-Dzikich-Zwierz%C4%85t-LSOZ Quote
ziuzia Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 dobra, dzieki za wskazówki:) Napisałam już wiadomość do Natalii, jak powinna być przygotowana suńka do drogi, a powiedzcie mi jeszcze kochane (kochani?:) jak ma wyglądać ta adresówka- może być karteczka oklejona taśmą samoprzylepną, sznurkiem doczepiona do szelek? Quote
panbazyl Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='MaDi']Chcesz adoptować sarnę? Może jednak bociana? http://www.dogomania.pl/threads/200432-O%C5%9Brodek-Rehabilitacji-Dzikich-Zwierz%C4%85t-LSOZ no nie.... I jeszcze takie zwierzaki.... uh. czasme mam wrażenie ze najlepiej siedzieć w domu i nie wychodzić na zewnątrz, bo znajdzie się jakąś bidę.... I odłączyć neta - bo tu bid pełno. sory za offa u czekoladki. Quote
LadyS Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='ziuzia']dobra, dzieki za wskazówki:) Napisałam już wiadomość do Natalii, jak powinna być przygotowana suńka do drogi, a powiedzcie mi jeszcze kochane (kochani?:) jak ma wyglądać ta adresówka- może być karteczka oklejona taśmą samoprzylepną, sznurkiem doczepiona do szelek? W zoologu można kupić taki dokręcany identyfikator, np. taki: http://allegro.pl/trixie-adresowka-srebrna-identyfikator-dla-psa-i1405278371.html W środek wkłada się karteczke z danymi właściciela. Powinno wystarczyć. Można to znaleźc praktycznie w każdym sklepie. Quote
mshume Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Tylko trzeba to posmarować wokół brzegów lakierem do paznokci, b te zakręcane adresówki często się odkręcają niestety Quote
brazowa1 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 I maja fatalnie słabe kółka,sa jednorazowe,wiec karteczka oklejona taśmą,jako drugie zabezpieczenie-tez sie przyda. Quote
Jasza Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 mshume napisał(a):Tylko trzeba to posmarować wokół brzegów lakierem do paznokci, b te zakręcane adresówki często się odkręcają niestety Dokładnie. Karteczka z taśmą się przyda dodatkowo. Trzymam kciuki za jutrzejszą podróż. Quote
LadyS Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 No przecież chodzi o identyfikator tylko na czas podróży... To ma być zabezpieczenie w razie "w", jeśli suka jakimś cudem wypnie się z szelek i obroży, w co nie wierzę. Quote
evel Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Nie wiem, co chcecie od zakręcanych adresówek, mój zwierz szalony ma od roku i nie narzekamy ;) Quote
LadyS Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Doszły dwie wpłaty: - evel - 50 zł - fiorsteinbock - 20 zł Obie wpłaty jednorazowe. Czeko ma na razie 70 zł Quote
Recommended Posts