Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

posty skaczą jak cholerka.
Powklejałam w kilku miejscach info o suni.
I chyba trzeba by poprosić moda o zmianę umiejscownienia topiku, na psy poszukujące domu, bo ona wraca jednak prawie do punktu wyjścia....

Posted

Sytuacji i zachowania Natalii komentowała nie będę bo sensu nie ma
Może pati-c by pojechała? Wiem,że ona wozi dogomaniackie psiaki tylko na pewno to spoko kasy wyniesie
Czy któraś założyła wątek na transportowym?
Jaka trasa dokładnie? Skąd do kąd?

Posted

panbazyl napisał(a):
posty skaczą jak cholerka.
Powklejałam w kilku miejscach info o suni.
I chyba trzeba by poprosić moda o zmianę umiejscownienia topiku, na psy poszukujące domu, bo ona wraca jednak prawie do punktu wyjścia....

evel wróci ze spaceru z Zu to pewnie napisze :)

Atomowka napisał(a):
Sytuacji i zachowania Natalii komentowała nie będę bo sensu nie ma
Może pati-c by pojechała? Wiem,że ona wozi dogomaniackie psiaki tylko na pewno to spoko kasy wyniesie

Tylko, że to aż pod Gdańskiem - do samego DT jest 250 km, a pati jedzie z Wawy, więc wyszłoby pewnie strasznie dużo kasy... Ew. można szukać kogoś, kto pojedzie pociągiem - nie wiem, z Gdańska do Ciechocinka? Czy w Ciechocinku jest w ogóle połączenie jakieś?

Posted

furciaczek napisał(a):
Jak pociagiem to do Aleksandrowa Kujawskiego ,Torunia, Wloclawka najlepiej. Do Ciechocinka bezposrednio nic nie jedzie i trzeba przesiadke zaliczyc albo w Aleksie albo w Toruniu.

A z tych miast to ile jest do Ciechocinka i do Ciebie?

Posted

ladySwallow napisał(a):
A z tych miast to ile jest do Ciechocinka i do Ciebie?

Tyle ze spokojnie we wlasnym zakresie dojade bez problemu:)
Do Aleksandrowa ok 15, do Torunia ok 30 i do Wloclawka tez ok 30 jakos mniej wiecej. I do Ciechocinka tez 15 km odemnie.

Posted

Atomówka, ja Ci odpisałam, tylko wskoczyło wyżej ;) Piszę, co by nie było, żem chamska i nie odpisuję :evil_lol: panbazyl - na razie szukamy transportu, pytajcie, moze ktoś podjedzie np. pociągiem z suczydłem...

Posted

Faktycznie lady nie widziałam bo skacze to wszystko aż nie mogę się w ogóle ogarnąć. Kurde ja tu nic nie zdziałam to nawet nie moje kierunki. Ja pociągiem mogłabym ale to nawet nie do mazowieckiego trza suczydło dostarczyć

Posted

ladySwallow napisał(a):
Atomówka, ja Ci odpisałam, tylko wskoczyło wyżej ;) Piszę, co by nie było, żem chamska i nie odpisuję :evil_lol: panbazyl - na razie szukamy transportu, pytajcie, moze ktoś podjedzie np. pociągiem z suczydłem...

cytuje, bo z tymi postami jak z czekoladką - nie wiadomo co się dzieje...
Powklejałam topik gdzie miałam tylko pomysł. Wiem, ze dużo ludzi tu zagląda bez ujawniania się.

Posted

Trafiłam tu dzisiaj z wątku labkowatej Happy (link podał panbazyl). Nie będę komentować postępowania Natalii, ale chciałabym link na Fb do Czekoladki. To smutne i przykro mi że tak się stało. Furciaczek pamiętam ten nick tylko niewiem z jakiego wątku. Jedno co pamiętam to jest to dobre miejsce dla suni i szansa dla niej . Mam nadzieję Furciaczku że uda Ci się naprawić to co zostało zniszczone. Myślę że dasz radę jej pomóc. :-)

Posted

[quote name='NataliaJ.']Pies nie był szczepiony.

Za transport zapłacę.

choć tyle dobrego. ale tak chyba jest w umowie adopcyjnej, nie? Jeśli dom stały nie chce psa, na własny koszt go odwiezie do dt?

Posted

malagos napisał(a):
choć tyle dobrego. ale tak chyba jest w umowie adopcyjnej, nie? Jeśli dom stały nie chce psa, na własny koszt go odwiezie do dt?

Nie ma nic o tym w umowie, ale mamy nauczkę - pojawi się.

Posted

[quote name='malagos']choć tyle dobrego. ale tak chyba jest w umowie adopcyjnej, nie? Jeśli dom stały nie chce psa, na własny koszt go odwiezie do dt?

malagosiu, nie ma w umowie, bo nigdy mi się jeszcze taka sytuacja nie wydarzyła. Ale niestety, życie daje nam czasem prztyczka w nos i wiemy, co trzeba zmienić dopiero po fakcie...

Posted

Może macie lepszy dojazd do Gdyni lub Gdańska, co? Ja mieszkam ok. 60km od Sierakowic, więc mogłabym małą ewentualnie zabrać i podwieźć do Trójmiasta, ale w grę wchodzi tylko przyszła sobota bądź niedziela bądź poniedziałek. Później wracam do pracy i zupełnie nie będę miała jak się wyrwać.

Posted

Za to ja po raz kolejny trafiam na psiaka wracającego z adopcji i uważam że w umowie powinien być zapis, że w sytuacji kiedy DS nie chce już zwierzaka z takich błachych powodów powinien dołożyć się do powrotnego transportu. Ja bywam na 2 takich wątkach jeden to 2 psy które po ok. 2 latach wróciły z adopcji a drugi wątek to 2 psy które z drugiej adopcji wróciły po 3 dniach zmarnowany czas pieniądze za przewóz, ale przedewszystkim narażanie psów na ogromny stres itd niestety jest więcej takich sytuacji.

Posted

Dobra, na razie wygląda to tak:

Jedna z dogomaniaczek zadeklarowała, że mogłaby małą przewieźć pod koniec tego tygodnia z Gdańska do Torunia pociągiem (jedzie dalej, więc w Toruniu by się tylko maluszki "pozbyła" ;)). Czyli teraz zostaje nam kwestia transportu Sierakowice -> Gdańsk oraz kwestia zakupu kagańca, nawet najtańszego plastiku czy weterynaryjnego materiałowego, właściwie dla picu, bo czekoladka w życiu nawet na nikogo zęba nie pokazała (na mnie też, a próbowałam na różne sposoby z nastawieniem, że najwyżej mnie uwali) - Natalio?

I jeszcze - napiszę publicznie i na PW też na wszelki wypadek - Natalio, trzeba iść z małą do weterynarza i załatwić zaświadczenie o stanie zdrowia psa, skoro do tej pory nie został zaszczepiony. Powinnaś dostać takie oświadczenie razem z psem, mam nadzieję, że gdzieś go masz i jakiś okoliczny weterynarz wystawi Ci podobny papierek. Jest to niezbędne, żeby nieszczepiony pies mógł pojechać pociągiem.

Posted

[quote name='Iljova']Trafiłam tu dzisiaj z wątku labkowatej Happy (link podał panbazyl). Nie będę komentować postępowania Natalii, ale chciałabym link na Fb do Czekoladki. To smutne i przykro mi że tak się stało. Furciaczek pamiętam ten nick tylko niewiem z jakiego wątku. Jedno co pamiętam to jest to dobre miejsce dla suni i szansa dla niej . Mam nadzieję Furciaczku że uda Ci się naprawić to co zostało zniszczone. Myślę że dasz radę jej pomóc. :-)

Tu masz linka, na mikropieskach na tablicy jest link:
http://www.facebook.com/update_security_info.php#!/profile.php?id=100001790997578

nie miałam czasu tego wrzucić na tablicę od mikropiesków i porypałam hasła w dodatku.

Posted

Kiedy dokładnie ta dziewczyna może odebrać psa z gdańska? w jaki dzień?jak nikt się nie znajdzie to w środę lub czwartek rano mogę zawieźć psa do gdańska autobusem na dowrzec.

Posted

No dobra, nie mogę wysłać PW, więc ogólnie chodzi nam o to, co w poście powyżej. Czyli dwie sprawy na pożegnanie - kaganiec i zaświadczenie od weta. To bardzo ważne.

Edit: jak tylko się dowiem, to napiszę tutaj.