Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piękne zdjęcia :loveu::loveu::loveu:

Zaktualizowałam w miarę pierwszą stronę, zaraz siadam do ogłoszeń, tylko jakiś tekścik muszę wymyślić sensowny.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak myślicie, co zmienić...? :hmmmm:

Czekoladka to młoda, piękna sunia, która nie miała do tej pory zbyt dużo szczęścia – w największe grudniowe śnieżyce ktoś wyrzucił ją na ulice podlubelskiego osiedla, gdzie prawie zamarzła. Na szczęście, Dobra Dusza zaopiekowała się suczką i wkrótce mała trafiła do nowego domku. Jednak nie pisane było jej zbyt długo żyć szczęśliwie – nowy domek okazał się nieodpowiedzialny i sunia znów musi szukać swojego miejsca.

Czekoladka to młoda sunia, ma nie więcej niż 2 lata. Jest niewielka, waży 6-7kg i już więcej nie urośnie. Dotychczasowe przeżycia spowodowały, że sunia jest nieśmiała w pierwszym kontakcie, ale przy odrobinie dobrej woli, spokoju, cierpliwości suczka otwiera się na nowych ludzi. Czekoladka bez problemu zostaje sama w domu, nie niszczy, nie szczeka, zachowuje czystość. Ładnie sygnalizuje potrzebę wyjścia na dwór.

Czekoladka poszukuje dobrego domu u spokojnych ludzi. Może to być domek zarówno z innymi psami jak i bez nich, suczka jest skupiona jedynie na ludziach. Dobrze dogaduje się z kotami. Ze względu na swoje usposobienie sunia może zamieszkać w domu, gdzie są starsze dzieci, jednak nie nadaje się do domu z maluszkami.

Suczka jest całkowicie zdrowa, przeszła odrobaczenie, jest zaszczepiona.

Warunkiem adopcji jest sterylizacja suni oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Pies przebywa obecnie w okolicach Ciechocinka, jednak transport na terenie całego kraju nie jest problemem.

Kontakt w sprawie adopcji:

Ewelina
e-mail: evelu@poczta.fm
Tel. kom.: 888 – 163 - 709

Posted

Ogłoszenia małej tak na szybko zrobiłam tu:

[FONT=&quot]www.ojej.pl [/FONT]
[FONT=&quot]www.ale.gratka.pl [/FONT]
[FONT=&quot]www.adopcjapsa.pl[/FONT]
[FONT=&quot]www.gumtree.pl[/FONT]
[FONT=&quot]www.cafeanimal.pl[/FONT]
http://ciechocinek.olx.pl/item_page.php?Id=160511064&g=6
http://www.pineska.pl/?do=view&id=86822&buyOrSell=2
www.adopcje.org
czekają na aktywację w większości... Zastanawiam się, gdzie jeszcze malucha dać.

Allegro zrobi niezawodna Isadora :)

Posted

[quote name='brazowa1']AlfaLS ma rację. Tu nie chodzi o doswiadczenie,czy jego brak,tylko zwyczajnie o serce. Problem nie tkwił w Czekoladce (naprawdę,ona nie jest wybitnie trudnym przypadkiem),ani w tym,ze dziewczyny dały psa osobie niedoświadczonej,tylko w tym,że Natalia ma problemy sama ze sobą.

Oj brazowa1 trafilas w 10...

:shake:Ponizej identyczna sytuacja ale:loveu::loveu: wlascicielka madra...jest wszystko OK a grozil zwrot Milki z DS:eviltong::eviltong:

http://www.dogomania.pl/threads/192018-Maleńka-Milka-spała-na-ulicy.-W-DS-próbuje-rządzić-potrzebne-porady!!!?p=16163812#post16163812

Posted

bardzo ładna reklama suni! Jeszcze do tego jakies zdjęcie od Furciaczka - śliczne zdjęcia! I czekanie na telefony i sprawdzanie nowych domków - jejku i znów problem czy jakiegoś zonka nie będzie w kolejnym domku....

Posted

[quote name='evel']Jak myślicie, co zmienić...? :hmmmm:

Czekoladka to młoda, piękna sunia, która nie miała do tej pory zbyt dużo szczęścia – w największe grudniowe śnieżyce ktoś wyrzucił ją na ulice podlubelskiego osiedla, gdzie prawie zamarzła. Na szczęście, Dobra Dusza zaopiekowała się suczką i wkrótce mała trafiła do nowego domku. Jednak nie pisane było jej zbyt długo żyć szczęśliwie – nowy domek okazał się nieodpowiedzialny i sunia znów musi szukać swojego miejsca.

Czekoladka to młoda sunia, ma nie więcej niż 2 lata. Jest niewielka, waży 6-7kg i już więcej nie urośnie. Dotychczasowe przeżycia spowodowały, że sunia jest nieśmiała w pierwszym kontakcie, ale przy odrobinie dobrej woli, spokoju, cierpliwości suczka otwiera się na nowych ludzi. Czekoladka bez problemu zostaje sama w domu, nie niszczy, nie szczeka, zachowuje czystość. Ładnie sygnalizuje potrzebę wyjścia na dwór.

Czekoladka poszukuje dobrego domu u spokojnych ludzi. Może to być domek zarówno z innymi psami jak i bez nich, suczka jest skupiona jedynie na ludziach. Dobrze dogaduje się z kotami. Ze względu na swoje usposobienie sunia może zamieszkać w domu, gdzie są starsze dzieci, jednak nie nadaje się do domu z maluszkami.

Suczka jest całkowicie zdrowa, przeszła odrobaczenie, jest zaszczepiona.

Warunkiem adopcji jest sterylizacja suni oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Pies przebywa obecnie w okolicach Ciechocinka, jednak transport na terenie całego kraju nie jest problemem.

Kontakt w sprawie adopcji:

Ewelina
e-mail: evelu@poczta.fm
Tel. kom.: 888 – 163 - 709

Ja bym trochę zmieniła - np. skróciła ogłoszenie - ludzie są leniwi.
Na pierwszy akapit nigdy nie daję historii psa - może zniechęcać. Kto będzie ciekawy jej historii, to się jej dowie. Nie ma sensu aż tyle się o tym rozpisywać. W związku z tym pierwszy akapit bym wyrzuciła, a jedno, krótkie zdanie o historii dorzuciła gdzieś po koniec.
A tu "Ze względu na swoje usposobienie sunia może zamieszkać w domu, gdzie są starsze dzieci, jednak nie nadaje się do domu z maluszkami." usposobienie zamieniłabym na "ze względu na swoją nieśmiałość" - ludzie sobie mogą pomyśleć, że ma nie wiadomo jakie usposobienie.
A poza tym bardzo ślicznie. :loveu:

Posted

ladySwallow napisał(a):
Dla mnie nie trzeba nic zmieniać, ogłoszenia zawsze piszę tak, jak to wyżej i wszystkie psy mają duży odzew z ogłoszeń.

:cool3::cool3:Ciotka doswiadczona...byle dzwonili bo Choko sliczna nie powinno byc kloopotow z domkami tylko trzeba byc ostroznym...:eviltong::eviltong:poprosze na pw konto, dane wlczajac adres:evil_lol::evil_lol:

Posted

Już mam internet więc pierwsze co wpadłam na wątek zobaczyć jak się miewa Czekoladka! Widzę, że świetnie i to mnie baaaardzo cieszy!:) ale nie mogło być inaczej, bo sunia jest na prawdę śliczna i po prostu słodka, tak lgnie do ludzi. Co do koopy na dworcu- mądra psinka, wyprowadziłam ją na maleńki skrawek zieleni za torami i dopiero tam zrobiła co chciała, bez żadnych problemów. Myślę, że szybko znajdzie dobry ds, w przedziale byłam z 3 nastolatków wszyscy ją głaskali z przyjemnością, a na dworcu prawie każdy na nią zwracał uwagę, ma takie gęste, śliczne futerko! Jedyne co było smutne to właśnie to jej "wycofanie", ani razu nie widziałam żeby coś wąchała ale widzę Furciaczek wie jak do suni podejść:)
trzymam kciuki za dom! Czekoladka jest piękna!!

Posted

Na razie cisza... Zastanawiam się, czy dać ją do anonsów, ale boję się, że będą dzwonić sami inteligentni inaczej... Z anonsów dzwonił kiedyś po moją tymczaskę pan, który sobie zażyczył, żeby dokładnie sukę wymierzyć, czy aby nie za duża :cool3: (a suka waga ciężka była! całe 30zm wzrostu i 5 kilo żywej wagi!), później radośnie oznajmił, że suczka by była "no, na działce, nie?" a na koniec stwierdził, żebym się sama wysterylizowała :evil_lol:

Posted

evel napisał(a):
Na razie cisza... Zastanawiam się, czy dać ją do anonsów, ale boję się, że będą dzwonić sami inteligentni inaczej... Z anonsów dzwonił kiedyś po moją tymczaskę pan, który sobie zażyczył, żeby dokładnie sukę wymierzyć, czy aby nie za duża :cool3: (a suka waga ciężka była! całe 30zm wzrostu i 5 kilo żywej wagi!), później radośnie oznajmił, że suczka by była "no, na działce, nie?" a na koniec stwierdził, żebym się sama wysterylizowała :evil_lol:

Do mnie ostatnio nikt z Anonsów nie dzwonił, o dziwo. Ale takie kwiatki w naszym regionie to codzienność.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Do mnie ostatnio nikt z Anonsów nie dzwonił, o dziwo. Ale takie kwiatki w naszym regionie to codzienność.

oj tak... Ale co się dziwić - większość mieszkańców naszego województwa stanowi wieś.... Taka mentalna wiocha...

Posted

Z opisu zupełnie jakbym czytała o mojej tymczasce Lasce... Podobno w schronisku miała opinię agresywnej i miała nie tolerować dzieci poniżej 7 lat - jest u mnie od miesiąca, sypia w łóżku z moją sześcioletnią córką i broni jej przed starszymi dziećmi i pozostałymi psami ;)

Posted

słuchajcie dopiero znalazłam wątek malutkiej ona u mnie nocowała i ja ją wiozłam do bydgoszczy-sunia była na maxa zestresowana ale grzeczniejszego psiaka to dawno nie widziałam,to przykre że adopcja się nie udała bo lalka jest naprawdę mega słodka
natomiast ja teraz zobaczyłam fotki malutkiej od furciaczkowej to ciężko mi było ją poznać-taka radosna i żwawa
furciaczkowa ma chyba złote ręce do psów bo "nasza" dalia (amstaff-morderca ze schronu do uśpienia)tez przeobraziła się u niej w grzeczną radosną dziewczynkę

Posted

evel napisał(a):

Majuska wkleiła ostatnio na wątku Dusi list, który dostała w sprawie suczynki husky - Loli:

"witam serdeczne ja ws sprawie pieska
Lola MOJA CURKA ZAKOCHALA SIE w nim to znaczy w nej mam waruki do utrzymania pieska 10 arow ogrodu i curke ktura gana z pieskami po calej wiosce
tylko mam takie pytako jak morzna ja wysterelizowac by nie gonila sie bo ucarzliwe to jest jak ine psy rozwalaja ci ogrodzena niewiem czy pani mnie zrozumala a tak pozatym piesek by byl czlokiem rodziny pozdrawiam i czekam na odp "

:cool3::cool3::diabloti: